2021 ∘ 16

Jeej het was een fijne week! Hij bestond uit stempels, kaartjes en stickers maken. En een nieuwe serie voor Pakje Kunst. Maar ook uit leuke Lotje outfits en appelflappen als lunch. Ik vond de tijd om weer eens wat te lezen en maakte een nieuwe nieuwsbrief. Ook voegde ik een nieuwe haori toe aan mijn collectie en we kochten het lelijkste gedrocht van een babygym. Dit was mijn week…

Leestijd: 8 minuten

😁 Overall mood: happy
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🥾 99044st / 53.54km
🎵 OK GO – The Writing On The Wall

Maandag

Vorige week in het overzicht van week 15 schreef ik al dat ik op zondag gevloerd was. Mijn lijf wilde even niet, dus het werd een dag met pijnstilling en rust. Gelukkig deden in de namiddag de pijnstillers en de kruik hun werk en kon ik toch nog even mijn kamer induiken en iets maken, woohoo! Hier alsnog wat ik maakte: omdat ik me ook zo voelde deze dag, een luiaard. Mama met baby : D

Zo leuk, Lotje kon nu het pakje aan wat ze van vrienden cadeau kreeg. Ik vind het printje zooo leuk!

Dinsdag

De wekelijkse Lotje in de baby gym foto haha. Ze zit nu midden in de 12 weken groeispurt die naar het schijnt zo rond de 5 weken duurt. Het is zo leuk om te zien hoeveel ze elke dag alweer bijgeleerd heeft. Ze kijkt nu graag naar haar vuist en bestudeerd hem echt (dat is heel grappig om te zien), ze blaast veel belletjes, grijpen en vasthouden gaat steeds beter, ze probeert met haar schouders al een beetje te gaan rollen en kan eindeloos met haar benen in de lucht trappen en fietsen. Ik vind het zo leuk om dat alles van dichtbij mee te kunnen maken nu. En ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten, want dat gaat straks als ze naar de opvang is toch anders zijn.

Oh wat was het weer aangenaam buiten! We wandelden en kwamen meneer de reiger tegen.

Woensdag

Ik had vandaag mijn groene jurk aan. Die kleur <3

Ook vandaag weer een wandeling. Na een rondje trakteerden we ons op koffie onder de boom. Toch wel een van de favoriete plekjes in het dorp. Ze hadden die dag verse appelflappen, mjam… die wilde ik wel proberen!

De kalender kreeg een plekje in de woonkamer. Hij werd al aardig vol!

Vandaag maakte ik een nieuwe nieuwsbrief aan! Mijn oude vertrouwde verstuur ik nog steeds elke maand (of dat probeer ik tenminste). Het is een samenvatting van alles waar ik over blog én je krijgt alle dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb in je inbox. Leuke tips dus! De tweede nieuwsbrief die ik nu gemaakt heb zal wat intiemer worden. Daarin schrijf ik over dingen die ik niet op mijn blog plaats. Dat zijn vaak dingen die me bezighouden of foto’s van Lotje, dus eigenlijk wat ik niet perse op het wereldwijde web geplaatst wil hebben. Wil je je aanmelden ervoor, dan kan dat hier.

Donderdag

Oh ik was zo trots op mezelf deze week! Het was me gelukt om elke ochtend de oefeningen van de fysio te doen. Normaal ben ik daar niet zo goed in en vergeet ik het vaak. Of heb ik er geen zin in. Ik kreeg oefeningen mee voor mijn onderrug, bekkenbodem en om mijn buikspieren mee te trainen. Allemaal hele zachte voorzichtige bewegingen. Ik voel ook echt dat ik het héél rustig aan moet doen.

Bij Irene zag ik zo iets leuks, een ketting waar je baby op kan bijten. Dat leek me dus ideaal, want baby’s grijpen constant naar je bril, haren en alle andere dingen die aan je hangen. Nu zit Lotte nog niet in die fase, maar dat gaat niet lang meer duren. En eerlijk, ik vond zo’n ketting ook gewoon echt heel leuk haha. Ik bestelde de ketting bij Pipa & Jerry. Ik moest me heel erg inhouden om niet twee of drie kettingen te kopen, want er zijn zoveel leuke!

Veel heb ik niet om te laten zien van deze dag. Hij bestond vooral uit met Lotte spelen, haar in slaap wiegen en gezellig met haar slapend op mijn schoot zitten en lezen (ja het lukte eindelijk weer eens om te lezen, yes!).

Vrijdag

Wat is het ochtendzonnetje toch fijn! Wanneer de douche aanstaat komt er heel veel stoom uit te muur. Dat is op zonnige dagen heel fijn om naar te kijken. Een soort meditatie momentje haha. Heb jij dat ook? Ik heb dat altijd bij water of wolken!

Ik was online aan het rondkijken voor een nieuwe tussenjas, zo voor de lente. Mijn herfst/winterjas is nu echt al veel te warm, en ik heb niet echt een fijne voor het tussenweer. Op Etsy kwam ik de mooiste haori tegen en ik kon het niet weerstaan en bestelde hem. Hij komt uit 1970. Zo gaaf! Ik heb echt een zwak voor die dingen.

Eeeeigenlijk was ik al aan mijn day zero no buy begonnen halverwege deze maand. Hij duurt een half jaar in totaal, maar ik kon nu de haori dus al niet weerstaan. Al had ik dus wel een fijne tussenjas nodig… zou rot zijn als ik die dan niet kan kopen. Dus, een uitzondering! En toen bedacht ik me ook dat ik voor de hele hete zomerdagen dus niks in mijn kledingkast heb nu. Voor wat jurkjes zonder mouwen ga ik dus ook een uitzondering maken als ik ze tegenkom. Anders kom ik de zomer niet door hoor :’ )

Weekend

Lotje kon weer een nieuw pakje aan. Een super schattige koala : D Of is het een beertje?

Ik kon weer een paar uurtjes ongestoord in mijn kamertje werken en wat was dat fijn deze keer! Mega productief en het ging gewoon allemaal vanzelf. Zo fijn als je lekker in een flow zit : D Ik maakte een ode aan Dr. Martens. ik weet nog goed dat ik mijn eerste paar (knal oranje 🧡) kreeg op de basisschool. Ohhhh ik was er zo blij mee dat ze de eerste nacht naast mijn kussen moesten slapen haha!

Zo ziet dat er trouwens uit als ik zit te werken. Overal zooi haha. Al valt het op de foto nu wel mee.

Ook maakte ik nog een nieuwe serie voor Pakje Kunst.

De serie noem ik pebbles. Ze doen me namelijk denken aan de stenen die we in Kochel vaak aan het strand zagen. Daar bouwde iemand van die torentjes ermee.

We probeerden een nieuwe vegan pizza uit. Of ja, piccolinis. Waten lekker!

Oh jongens, wat hebben we nou weer het huis in gesleept… we zochten een nieuwe baby gym want de oude leek ze een beetje beu te zijn. Ze kon er eerst een half uur onder liggen en plezier hebben, maar dat werd de afgelopen dagen steeds korter en ze ging sneller miemelen ervan. We zochten online en zagen dit monster van Fisher Price. Eerst dachten we neee dat komt er echt niet in, wat overdreven! Wat langer doorgezocht en de reviews gelezen en deze kwam er bij de meeste mensen als beste uit. Een van de reviews vond ik zo grappig : D Een mevrouw schreef dat ze een mooi strak interieur heeft en deze gym een doorn in het oog is voor d’r, maar dat de baby hem helemaal te gek vind. Ik zie haar helemaal zitten in haar wit met pastel woonkamer en strakke meubels, en dan dit regenboog gekleurde monster er bij haha. Nou, dat hebben wij nu dus ook! Het is een groot ding en doet bijna pijn aan je ogen, maar ook Lotje vind het helemaal fantastisch : D En de beestjes erop zijn ook wel cute.

Op zondag werd er weer gewandeld en bij opa en oma in de tuin een pitstop gemaakt. Daarna ging de mini in bad en naar bed en haalden we frietjes. Wat ging de week snel!

Dingen die gelezen, gezien & gehoord heb

→ Van deze poes op Twitter die zijn eigen kamer heeft moest ik dus heel hard smilen : D

→ Nog meer poezen op deze super leuke illustratie van Susann Hoffmann. Het is zelfs een puzzel!

Samantha Chiu speelt met boter, zoals ze zelf schrijft. Ze maakt de allercuteste koekjes, pannenkoeken, muffins en taartjes!

→ Mooie foto series, daar ben ik altijd wel fan van. Ik kwam deze bloemen in rook tegen, een indrukwekkende serie van fotograaf Robert Peek.

→ We keken deze week Das Hausboot, een serie van muzikanten Olli Schulz en Fynn Kliemann waarin ze de woonboot overkopen van een bekende Duitse zanger die overleden is. De bedoeling is om de boot op te knappen en daarna te verhuren als muziekstudio en gebruiken als concertlocatie. Het gaat niet zo makkelijk als ze van te voren hadden bedacht en het hele proces ziet er vermoeiend maar vermakelijk uit. Het is overigens in het Duits, dus als je het niet verstaat maar het niet erg vind om met ondertiteling te kijken, dan is het erg leuk om te volgen! Ook leuk om te volgen (tip van Flo): de podcast van Olli, Fest & Flauschig (samen met Jan Böhmermann). En als je spring in het veld Fynn wel grappig vind, ik vind zijn Youtube video’s ook erg vermakelijk waarin hij allemaal dingen probeert te bouwen : D

→ Ik maak graag foto series van dingen die ik tegenkom. En ik vind het ook altijd leuk om series van anderen te volgen. Zo kwam ik per toeval deze serie CGN doors (deuren uit Keulen) tegen. Vinden jullie dit soort dingen ook extra fijn om te kijken nu? Ik in ieder geval wel, dan zie ik weer eens wat anders dan mijn eigen dorpje. Ik mis de stad soms toch wel!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 thoughts on “2021 ∘ 16

  1. Ha wat een leuk overzicht weer 😀 Ziet er uit als een fijne week! Lekker dat zonnetje ook he?
    Ik vind je stempels zo leuk 😀 En je leuke dingen overzicht is ook altijd zo leuk!

  2. Zo’n leuk overzicht! Ik zeg het te weinig, maar geniet echt van je overzichtjes <3 Ik moest wel lachen om je babygym: vet herkenbaar, sinds Jula heb ik ook allerlei dingen in huis gesleept waarvan ik eerst heel resoluut zei dat het echt niet ging gebeuren. Maar ja, als je kind het leuk vindt, zwicht je vaak toch een beetje 😉

    1. Ahh dankjewel. leuk om te horen! <3
      Haha ja wat zijn sommige dingen afschuwelijk he... maar als het zo'n goede rating krijgt overal dan koop je het toch. En dan blijkt ze het nog helemaal geweldig te vinden 😀