365 · april

Dit is het tweede jaar dat ik elke maand een aantal vragen invul. Ze gaan over hoe ik nu in het leven sta en de dingen die ik doe en meemaak. Veel plezier met het lezen van de antwoorden van april!

Leestijd: 11 minuten

1: Met wie heb je voor het laatst gewandeld?
2020: Flo, mijn zusje en haar hondje Nomi.
2021: Flo en Lotte. We maken nu elke dag een pauze wandeling van een half uur tot een uur. Super fijn om er even uit te zijn : )

2: Als wat voor persoon zou je jezelf omschrijven?
2020: Harde werker, creatief, rusteloos, betrouwbaar en een beetje goofy. 
2021: Nog steeds rusteloos, ook wel chaotisch. Nog steeds creatief. Soms heb ik goede ideeën en slechte grapjes.

3: Waar droom je van om te doen/hebben/kunnen?
2020: Een tatoeage die al een tijdje op mijn lijstje staat om te hebben. 
2021: We zitten nu al meer dan een jaar in lockdown en wat ik heel erg mis is reizen. Inspiratie krijgen van het bezoeken van steden waar ik nog nooit geweest ben. Een mooi land ontdekken. Eten dat ik nog niet ken proberen. Urenlang rondlopen en mijn ogen uitkijken. Wandelen in de bergen.

4: Welk recent moment zou je nooit meer willen vergeten? 
2020: De laatste tijd heb ik niet zoveel onvergetelijke momenten meegemaakt, gezien nu bijna elke dag hetzelfde lijkt. Er zijn op dit moment niet veel nieuwe dingen in mijn leven en ik zie dezelfde kamers en muren elke dag. Als ik iets zou moeten noemen, dan zouden het de knuffels van Flo zijn, die hij me tussen het werken door even komt langs brengen in mijn kamer <3
2021: De eerste echte bewuste lach van Lotje. Dat was zo schattig!

5: Beschrijf afgelopen weekend.
2020: Ik maakte de koelkast schoon, deed Qi Gong, maakte een puzzel. Een lazy Sunday!
2021: We wandelden een heel stuk naar de camping verderop waar we koffie haalden, ik poetste wat, veel Lotte knuffels, documentaire kijken, Pasen met lunch bij mijn ouders, een telefoon loze zondag, frietjes halen.

6: Leef je in het heden of de toekomst?

2020: Veel meer in het heden. Er zijn wel eens dagen dat ik droom over de toekomst, de leuke dingen die er gepland staan bijvoorbeeld. Maar ik ben meer bezig met het nu. Ik leef op dit moment vooral van dag tot dag.  
2021: Met Lotte heel veel in het nu. Maar stiekem denk ik ook na over de toekomst en dagdroom ik regelmatig aan weer op het terras kunnen zitten, weer kunnen zwemmen, weer met vriendinnen kunnen afspreken, weer uit eten kunnen uit…

7: Wat was het laatste dat je niet hebt opgegeven? 
2020: Mijn lockdown bingo afmaken. 
2021: Blijven zoeken naar een oplossing voor de verborgen reflux van Lotte. Met momenten werd ik er echt gek van, want het was zo zielig. Opgeven was ook helemaal geen optie!

8: Was vandaag beter dan gisteren? 
2020: Ja, want vandaag had ik en vrije dag en ging ik naar buiten voor een lange wandeling met goed weer! Gisteren moest ik werken, en het was vrij saai om de hele dag naar cijfers te kijken.
2021: Het waren beide goede dagen. Al zou ik vandaag misschien als ietsje beter bestempelen, omdat ik mijn kledingkast heb kunnen opruimen en ik nu een hele minimaal gevulde kledingkast eraan over gehouden heb. Lekker rustig!

9: Wat zou je mood op dit moment verbeteren? 
2020: Ijsjes! Ik eet nu zoveel vegan magnums dat het niet grappig meer is haha.
2021: Lotje die geen last meer heeft van haar darmen. Zo zielig elke keer als ze zo hartverscheurend huilt! Mijn mood zou absoluut beter zijn als ik haar niet elke keer zo zou hoeven zien, gerrum.

10: Welke superpower zou je willen hebben?
2020: Ik zou wel graag de superpower willen hebben om heel goed te zijn in klanten aantrekken en mijn geld te kunnen verdienen met de dingen waar ik van hou!
2021: Ik zou heel graag een super goede kok willen zijn die eten in 2 minuten klaar heeft. Hoeveel tijd en gedoe me dat elke dag zou besparen hahaha.

11: Wat betekent ‘echte schoonheid’ voor je?
2020: Voor mij zit dat absoluut aan de binnenkant. Om een paar dingen op te noemen die ik heel mooi vind; zorgen voor het milieu, anderen helpen, lief zijn voor anderen. Selfless zijn.
2021: Op dit moment betekent dat helemaal mezelf kunnen zijn, of als ik het omdraai dat anderen helemaal zichzelf kunnen zijn bij mij. Dat vind ik mooi om te zien. Valt ook wel een beetje onder schoonheid toch?

12: Wat is je favo snoep van dit moment?
2020: Vegan magnum en chocolate chip cookies! We eten er nu zoveel van, omdat we constant thuis zijn. Moeten we echt mee stoppen! 
2021: Koffie ijs!

13: Heb je recent nog een doel behaald? Wat was het?
2020: Yep. Ik maakte een quarantaine bingo met allemaal kleine doelen erop. Ik heb er al best van af kunnen strepen. En ik begon ook met een nieuwe hobby; papieren bloemen maken. Dat was ook een van mijn doelen, om een nieuwe lockdown hobby te vinden.  
2021: Hier kun je lezen wat ik in maart behaald heb.

14: Welk masker zet je op in de buurt van anderen?
2020: Ik vind het heel moeilijk om niet mezelf te zijn, en denk dat ik dat ook bijna altijd wel ben. Als ik iets zou moeten noemen, dan heb ik er wel een handje van om iets weg te wimpelen als het even niet zo lekker gaat. Ik kan dan al snel zeggen dat alles wel oké is, terwijl het dat eigenlijk niet helemaal is. Een masker dat zich groot wil houden dus. 
2021: Nu denk ik geen een. Ik zie voornamelijk alleen Flo, en bij hem kan ik geeneens een masker opzetten. Van mijn gezicht is altijd meteen af te lezen wat er aan de hand is haha.

15: Welke sporten vind je op dit moment het leukst?
2020: Ik probeer nu thuis veel Qi Gong en yoga te doen.
2021: Wandelen is nu het enige wat ik doe. Ik zou wel weer wat meer willen sporten, en dan vooral trampoline of qi gong. Komt wel weer.

16: Naast wie werd je vandaag wakker?
2020: Flo. 
2021: Flo aan de ene kant en Lotje aan de andere <3

17: Welk boek moet je echt in je kast hebben? 
2020: Ik ben heel benieuwd naar het boek Period Power! Wie weet schaf ik die binnenkort wel aan.
2021: Ik vind de boeken van Davidji heel fijn, over verschillende meditaties en ademtechnieken.

18: Wat vind je leuk aan je werk?
2020: Dat Lush een enorm openminded en begripvol bedrijf is. Dat er hele leuke mensen werken en de omgeving zo vrolijk en bubbly is! 
2021: Ik ben zelf heel enthousiast over het feit dat Lush natuurlijke huidverzorging heeft die heel veel goeds doet voor je huid. En het leukst vind ik dan om klanten dit te laten ervaren en het te hebben over het milieuvriendelijke aspect ervan. Veel mensen weten niet dat als ze Lush kopen ze veel beter bezig zijn voor het milieu dan het kopen bij drogisterijen bijvoorbeeld.

19: Ben je gelukkig in je leven op dit moment?
2020: Best wel ja. Ondanks dat ik door Corona thuis zit en alle dagen als hetzelfde aanvoelen, voel ik me best goed. Ik heb eindelijk meer rust in mijn hoofd en lijf. En dat doet me ontzettend goed! 
2021: Ja. Ook al voelt het af en toe als veel (omdat Lotje heel veel gedoe heeft – gehad – met reflux en darmpjes). Het is ook echt waar wat andere ouders me verteld hebben, dat het echt een rollercoaster is. Als het een goede dag is met haar dan is het echt over the moon. Als ze een slechte dag heeft kan het ook echt zwaar zijn. Hoort er allemaal bij. Het gaat dus lekker op en neer de hele tijd. Maar gelukkig maken doet het me zeker weten <3

20: Heb je een voorbeeld? Wie is het? 
2020: Als ik iemand zou moeten noemen, dan zijn het mensen die met dingen bezig zijn waar ik op dit moment ook mee bezig ben. In dit geval zijn het twee mensen die ook papieren bloemen maken, Kristin Joiner en Kelly Pastorek
2021: Of ik het een voorbeeld kan noemen weet ik niet, maar ik heb wel veel bewondering voor Mama Lotje! Ze schrijft zo eerlijk over het moederschap, dat kan ik enorm waarderen.

21: Ben je tevreden met je levensstijl? Waarom? 
2020: Ja eigenlijk wel. Ik voel me heel gezond sinds ik vegan eet. Het enige wat ik nog zou willen aanpassen, is iets meer aan bewegen doen. Vaker Qi Gong of yoga.  
2021: Op dit moment sport ik helemaal niet en dat mis ik wel. Dat zou ik dus nog kunnen verbeteren!

22: Hoe is je persoonlijkheid het afgelopen jaar veranderd? 
2020: Ik denk dat ik steeds meer de vertrouwen krijg om wat van me te laten horen als ik het ergens niet mee eens ben, of om mijn mening te laten horen. Ook ben ik een stuk serieuzer geworden met voor mezelf zorgen, meer rust inplannen bijvoorbeeld. En ook het belang hiervan inzien.
2021: Poeh ja, heb je even? ; ) Sinds januari is er best veel veranderd, want ik zorg nu voor een mini mensje. Dat heeft zoveel veranderingen en aanpassingen met zich meegebracht.. ik weet niet eens waar ik moet beginnen! Ik ben nog chaotischer geworden dan ik al was, en nog vergeetachtiger. Maar ik ga nu makkelijker mee met ‘de flow’, want met een baby moet je wel. Ik denk dat ik ook wat zachter ben geworden, en geduldiger (meestal dan).

23: Waar ben je nu en waarom? 
2020: Ik ben thuis aan het werk, video calls met mijn collega’s. Op dit moment kunnen we nog niet volledig aan het werk in de winkel door Corona. Ik ga nu een dag in de week naar de winkel en werk nog 2-3 dagen thuis. 
2021: Het grootste deel van de dag was ik thuis. En ik maakte een wandeling met Lotje.

24: Op welk gebied heeft je leven zich veranderd in het afgelopen jaar? 
2020: Op werkgebied. Van 3-4 dagen in een drukke winkel werken naar 1 dag in de winkel werken en 2-3 dagen thuis alleen werken op de pc. Het is een stuk rustiger zo, maar ook jammer dat ik mijn collega’s zo weinig zie. 
2021: Het krijgen van een baby is de meest ingrijpende verandering.

25: Welke ervaringen hebben je het meest beïnvloed de laatste tijd? 
2020: Corona! De afgelopen maand hebben we in lockdown gezeten om te voorkomen dat het virus zich verder verspreid. Het is in het begin een achtbaan geweest met vooral heel weinig energie en heel moe zijn. 
2021: Dan moet ik ook hier het hebben van een baby noemen. Niet alleen het feit dat er nu een baby is en alles wat daarbij hoort, maar ook alle nieuwe dingen die steeds maar blijven komen. Er zijn wekelijks – en soms zelfs dagelijks – weer nieuwe dingen die ik leer. Ze zeggen altijd dat baby’s groeien en dat de ouders net zo hard meegroeien, en dat klopt wel denk ik.

26: Welke schoenen kunnen er niet missen in je schoenen kast? 
2020: Dan moet ik kiezen voor een leuk gekleurd paar Vans!  
2021: Een goed paar zwarte sneakers of Dr. Martens die overal bij kunnen.

27: Kun je nee zeggen? Wat denk je van deze kwaliteit? 
2020: Ik was vroeger heel slecht in nee zeggen. Maar ik word er beter in! Nee zeggen is iets wat je moet kunnen vind ik, anders heb je er uiteindelijk alleen jezelf mee. 
2021: Ja. Tegenwoordig gaat dat steeds beter. En ik zie ook steeds meer dat het in veel gevallen echt goed voor me is.

28: Op welk gebied wil je altijd beter worden? 
2020: Mijn stempels, papieren bloemen maken. Mijn eigen ontwikkeling. 
2021: Ik zou wel graag beter willen leren schrijven.

29: Wanneer had je voor het laatst tijd voor jezelf? 
2020: Vrijwel elke dag nu als ik dat zou willen. Ik kan nu heel makkelijk mijn eigen tijd inplannen.
2021: Vandaag, toen Lotje in bed lag en Flo aan het hardlopen was. Even een uurtje helemaal voor mij!

30: Waar praat je over met jezelf? 
2020: Ik praat vooral tegen mezelf als ik weer iets stoms aan het doen ben haha. Of als ik aan het werken ben aan iets en me moet concentreren. 
2021: In mijn journal schrijf ik over mijn leven en dat voelt ook een beetje als praten met mezelf ; ) En in mijn nieuwsbrief voor intimi doe ik dat ook een beetje.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *