04.2021

April was heel schommelend. Niet alleen in het weer, ook in hoe het met mij ging. Er is niet heel veel terecht gekomen van mijn doelen, maar dat vind ik eigenlijk niet zo erg. Ik heb alles los gelaten en het rustig aan gedaan. Dat had ik even nodig. Ik kijk alvast uit naar mei!

Leestijd: 4 minuten

monthly goals

T R A M P O L I N E
Weet je nog dat ik heel blij was dat ik eindelijk weer trampoline mocht springen? Nou er is helemaal niks van terecht gekomen haha. Op een of andere manier lukt het me gewoon niet om het te doen. Overdag is er geen ruimte voor en in de avond vergeet ik het altijd, want dan ben ik blij als ik met mijn avondeten op de bank kan ploffen en even niks meer hoef! Misschien dat het in mei gaat lukken?

K O F F I E > T H E E

Haha is deze even flink mislukt! Ik ging eerst van 1 a 2 kopjes koffie naar 1 koffie en een decaf. De decaf is er inmiddels helemaal uit en de rest van de koffie vervangen voor thee is ook niet gelukt. Ik drink nu zelfs meer koffie! Gemiddeld 2-3 kopjes per dag, terwijl ik eerst 1 kopje en heel af en toe 2 dronk. Ach ja, ik kan het ook echt niet laten want op dit moment functioneer ik gewoon niet zonder :’ )

F Y S I O
Yes, ik ben eindelijk bij de bekken fysio geweest en dat was echt heel fijn. Mijn bekken stond inderdaad best wel scheef en dat is nu recht gezet. Ook heb ik oefeningen mee gekregen voor mijn buikspieren, want ik had al een tijdje het gevoel dat ze zo slap waren! En dat ze dan dus ook geen steun meer gaven aan mijn rug en dus voor een verkeerde houding zorgden. Ik ben met de oefeningen in het begin heel vlijtig aan de slag gegaan, maar zoals met alles is daar ook weer de klad in gekomen. Ik ga het wel weer proberen op te pakken, want ze doen wel echt goed!

dit vind je misschien ook leuk:  01.2021

W A N D E L E N
Wow wat heb ik deze maand veel gewandeld! Elke dag zeker 1 keer en heel vaak ook 2. En dan minstens een uur elke keer, dus dat zijn flink wat kilometers en stappen. Ik vind het heerlijk om in de ochtend en in de middag en rondje met Lotje te lopen. Op aanraden van de fysio nu eigenlijk bijna nooit meer de draagzak, maar altijd met de kinderwagen. En dat heeft mijn rug en knieën goed gedaan. Voor komende maand hoop ik zo door te blijven gaan. Dus verwacht nog maar veel wandelfoto’s in mijn weekoverzichten ; )

M A C R O F O T O ‘ S
Ik wilde meer op pad met mijn macro lens, maar dat bleek in de praktijk wat minder goed te gaan. Elke wandeling die ik nu maak is met Lotje, en ik kan onderweg niet vaak stoppen omdat ze dan snel wakker wordt. En voor een macro foto heb je wel even de tijd nodig om stil te staan, anders krijg je nooit een scherpe foto. Ik heb deze maand dus geen een macro foto gemaakt, maar dat komt misschien ooit wel weer eens.

De cijfers

Deze maand dronk ik 44250 ml water, dat is een gemiddelde van 1.47 liter per dag. Ik maakte 415011 stappen, een gemiddelde van 13800 per dag. En wandelde ik 21 dagen en dronk ik 48 koppen koffie. Ook las ik 2 keer en snoepte ik 17 dagen.

Nou dat ik veel aan de wandelen ben geweest is te zien. Deze maand maakte ik 30.000 stappen meer dan vorige maand. Lekker bezig! Deze maand dronk ik een stuk meer koffie. Van lezen kwam niet veel terecht, en snoepen juist weer wat meer.

dit vind je misschien ook leuk:  03.2021

Met de moodtracker ging het deze maand niet zo goed, want ik vergat drie weken in te vullen en ik kon niet meer terughalen wat ik allemaal gedaan had en hoe mijn dagen waren… oeps! De dagen die wel ingevuld zijn waren nogal schommelend.

Doelen voor mei

Nou ik ga het kort houden, want het enige wat ik nu wil is meer genieten. Het gaat beter met Lotje en dat geeft veel meer ruimte. De dagen zijn (over het algemeen) makkelijker vol te houden nu, en dat maakt dat de dagen die wel wat zwaarder zijn beter te incasseren zijn. Er is nu dus ook meer ruimte om te genieten, en dat is precies wat ik deze maand dus hoog op mijn lijstje heb gezet om te doen! En dan vooral in de weekenden wanneer we familietijd hebben. Die tijd wil ik zo goed mogelijk benutten met leuke dingen doen. Wandelen met z’n drietjes, op het terras zitten, kleine uitstapjes maken.. dat soort dingen.

4 Comments

 1. Irene 2 mei 2021

  Ik vind dit altijd zo leuk om te lezen! MOoi doel voor mei 🙂

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 2 mei 2021

   Oh grappig, als ik het schrijf denk ik altijd ‘dit is echt zo oninteressant voor anderen’ haha.

   Beantwoorden
 2. Wendy 3 mei 2021

  Misschien hing er iets in de lucht ofzo. Mijn april was ook erg wisselvallig. Hopelijk blijft het goed/beter gaan met Lotje!

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 3 mei 2021

   Oh wat grappig, bij jou ook al! Zoals het er nu uitziet komt het goed met Lotte 🙂 Eindelijk iets gevonden wat helpt.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *