2021 ∘ 17

Jeej wat een fijne week was het! Het was een week met héél, maar echt héél veel wandelingen. Ik maakte van de pebbles serie een heleboel afdrukken en we zaten sinds maanden weer eens op het terras en ohhh wat was dat heerlijk!

Leestijd: 6 minuten

🥰 Overall mood: vrolijk
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🥾 135106st / 77.93km
🎵 Jupiter Jones – Still

Maandag

Jeetje, ik heb bijna geen foto’s gemaakt deze dag! Alleen van het boekje lezen in de ochtend met Lotte. De favoriete pagina’s zijn nu de sinaasappel en de ananas. De ananas heeft zijn bladeren aan de bovenkant zitten, als een soort haar, en die kun je opklappen en laten vallen. Dat vind ze helemaal geweldig en dan lacht ze zich rot haha.

Dinsdag

Dinsdag begon met wat dingetjes regelen voor Lotte. Flo was al vroeg even een rondje met haar wandelen, dus ik had tijd om alles klaar te maken terwijl ik mijn ontbijt op at en koffie dronk. Zo voelde het gelijk als een hele productieve start van de dag! Die vind ik het leukst. Ik luisterde ondertussen naar een album van Eddie Vedder, de soundtrack voor Into the Wild. En toen dacht ik jaaaa die wil ik weer eens zien! Zo’n goede film!

De dag was best pittig, dus na het avondeten zocht ik nog even mijn kamertje op. Ik wilde de pebbles op A4 formaat printen maar kwam er achter dat mijn rubber op groot formaat op was.

Dus dan maakte ik maar vast A5 en bestelde ik nieuw rubber.

Woensdag

Vandaag was de eerste dag in lange lange tijd dat we weer het terras op mochten. Flo had spontaan een dagje vrij gepakt. Omdat de dinsdag zo pittig was en we allebei zo moe waren leek ons dat een goed idee. Even allebei wat gas terug. In de ochtend herinnerden we ons dat vandaag de terrassen weer open mochten en reserveerden we bij de bierbrouwerij om de hoek. Om 12 uur mochten we!

Het was super lekker weer, 20 graden! En oh man het was zo fijn! We dronken een biertje (mijn eerste bier sinds april vorig jaar, woohh) en lunchten héél lekker. Er werd speciaal voor ons een super lekker vegan broodje gemaakt, met zoete ui spread, gebakken appeltjes en nog van alles. Mjam! Lotje zat op schoot en vond het ook allemaal leuk. We waren er maar een uurtje maar ik was zo intens gelukkig <3 Wat deed me deze dag goed!

Ik scrolde nog eens terug op mijn Ello account, waar ik al mijn stempels bewaar. Jeetje wat heb ik er al veel gemaakt! Zo leuk om terug te kijken. Ik zou willen dat ik er meer tijd voor had, want ik vind dit dus echt het leukste wat er is!

Donderdag

Wat een contrast met woensdag, zo grijs en regenachtig vandaag. Tijdens de ochtendwandeling vond ik wel een boom in de bloei met bloesem confetti! De rest van de dag maakte ik geen foto’s. De dag was gelukkig minder pittig dan woensdag. Oma kwam langs en ik wandelde in de middag nog een keer.

Vrijdag

Vrijdag begon met een wandeling in de ochtend. Het was nog een beetje fris! Nu ik iedere dag minstens 1-2 keer wandel zie ik alles goed veranderen buiten. Eindelijk felgroene blaadjes! Wandelen in deze laan is favoriet, want er zijn heel veel hobbeltjes waar Lotte goed van slaapt haha. Ik ken zowat elk hobbeltje in het dorp nu : D

En ik vond ook nog wat bloesem die bij mijn sjaal kleurde. Ondertussen probeerde ik een vriendin te bellen die ik al 3 maanden aan het bellen ben. Heb je dat ook? Ik neem het me al die tijd al voor om haar te bellen, maar het komt er niet van. Of ik vergeet het, en als ik het niet vergeet is het te druk of gebeurd er iets tussendoor waardoor het weer niet lukt, en ik het dan dus weer vergeet erna…

Weekend

Poeh ik wandelde me wat af deze week. Op zaterdagochtend ging ik met Lotje op pad en in de middag ook nog een keer met Flo erbij voor een drankje op het terras.

Zaterdag zat ik in de namiddag twee uurtjes in mijn kamer om wat posters te drukken van de pebbles. De nieuwe lino was binnen, dus ik kon grote pebbles snijden.

Toen ik aan het printen was bedacht ik me opeens dat ik ze ook met een andere stempeltechniek kon drukken en dat probeerde ik uit.

Ik ben echt verliefd op de overloop van kleuren : D

Ik experimenteerde wat erop los en er waren er best wel wat goed gelukt. Blij met het resultaat!

Ook op zondag was er weer een wandeling in de ochtend. Ik kwam deze boom tegen en ik had zoiets nog nooit gezien. Vond de bloesem wel mooi : )

Ik had m’n spijkerjas nog eens aan. Helemaal vergeten dat daar deze pin op zit!

In de middag had ik weer twee uurtjes tijd. Zo fijn dat ik met Flo onze weekendtijd zo kan verdelen. Hij sport dan in de ochtend een paar uurtjes en dan wisselen we en kan ik even mijn kamer in. Vandaag maakte ik de pebbles ook nog in een roest kleur. En ik maakte een paar printjes klaar om op te sturen.

Ook maakte ik er vijf met brons.

Hier kun je het een beetje zien.

De rest van de zondag bestond uit nog een keer wandelen, met Lotje knuffelen en het verder rustig aan doen. Tot volgende week!

Dingen die gelezen, gezien & gehoord heb

→ Bij Jana Schell kwam ik deze coole illustratie tegen en ik moest meteen denken aan het nieuwe zonnepetje van Lotje!

→ Eind juni komt er een boek uit bij een van de uitgevers waar ik reviews voor schreef, Gelukkig kunnen we wandelen. Zoals je misschien wel gemerkt hebt; ik hou heel erg van wandelen! Ik ben dus heel erg benieuwd naar dit boek.

→ Waar ik ook elke keer heel blij van wordt zijn de dromerige foto’s van Fennika. Een heel fijn Instagram account om te volgen!

→ Nog een fijn account om te volgen is Mr. Studio London. Mike en Rika maken van alles met (droog)bloemen. En ze maken lino’s. Een hele mooie combi als je het mij vraagt.

→ Iets minder leuks, maar wel iets wat ik graag wil noemen omdat ik het belangrijk vind. Mijn werk, Lush, heeft vorig jaar besloten ei uit alle producten te halen. Met de voornaamste reden dat de kippenindustrie de haan kuikentjes doodt omdat deze niet gebruikt kunnen worden. Ze leggen namelijk geen eieren, dus kan er niet aan ze verdiend worden. Ze worden vergast met CO2 gas, echt verschrikkelijk! Deze week kwam dit onderwerp in het programma Keuringsdienst van Waarde. Mocht je het willen zien, dan is de aflevering hier terug te kijken.

→ Zijn jullie ook helemaal gek van Art Nouveau architectuur? Ik wel! Ik vond dit account op Twitter, waar je meegenomen wordt naar de architectuur en kunst van 1880-1930.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2021 ∘ 17

 1. Oh Into The wild! Fantastische film.. al die scènes met die oudere man op de berg (ik vergeet zijn naam even) staan me in mijn geheugen gegrift..

  “happiness only real when shared” 🙂 Ja, ik hou echt van die film!!

  Los daarvan, fijn dat je een leuke week had! Wandelingen kunnen alles goedmaken 🙂

  1. Ja ook een van mijn lievelings! Zoveel mooie dingen er in, en ja deze idd ook: “happiness only real when shared”. Ben ik het me eens ja, dat wandelingen veel goed maken 😀

 2. Fijn overzichtje weer 😀 Ik neem me ook altijd voor om een lijstje met leuke dingen te posten maar ik heb vaak dan al veel te veel getypt haha. Leuk om te zien!
  En ja wat een mooie bloesem, die laatste, die heb ik ook nog niet gezien 😮 Gaaf hoor! Fijn dat lente eindelijk gaat beginnen 😀 Maakt het wandelen nog veel leuker zo he 🙂
  En je pebbles zijn echt heel tof!

  1. Een blogpost kan nooit te lang zijn haha 😉 Ik zou ze sowieso wel lezen, vind dat altijd heel leuk om te zien en ontdekken! Maar ja ik snap wat je bedoelt, voor je gevoel wordt het dan een half boekwerk. Ja de blaadjes en bloesem maakt het wandelen zeker leuker. Als ik nu terugdenk aan wandelen in de winter met kale bomen, dan is dat toch heel anders en wel minder spannend elke keer… Dankje! <3

 3. Zo tof om al je stempels en moois uit papier te zien op dat account! Ik heb ook intens genoten van die ene lentedag. Voor mij mag het nu wel echt voor een tijdje warmer zijn. Ik ben die kou een beetje moe.

  1. Ja zon mag zeker komen! Ook helemaal klaar voor nog meer buiten zijn en picknicken en terras 😀 Voor mijn gevoel hebben we ook echt lang winter gehad. Maar dat ligt vast ook aan de combinatie corona en veel dagen met slecht weer.