2021 ∘ 19

De week begon een beetje bleh… werd gelukkig ook weer beter totdat het in het weekend weer wat bleh werd. Lekker wisselend! We maakten mooie wandelingen, kwamen floofy vriendjes tegen en plukten bloemetjes voor opa en oma. We vierden Vaderdag en Lotte kreeg haar eerste hapje wortel (en daar vond ze wat van). Ook ontdekte ik lomografie weer en maakte ik een heleboel foto’s!

Leestijd: 9 minuten

🙁 Overall mood: mwah
😓 Stress level: 5/10
❤️ Happiness: 7/10
⚡ Energie: 2/5
🥾 115384st / 64.10km
🎵 The Chemical Brothers – The Pills Won’t Help You Now & This Will Destroy You – I Believe In Your Victory

Maandag

Goooodmorning! Om 07:40 zat ik op de bank naast de kinderwagen om Lotte in slaap te krijgen. Met mijn ontbijtje en koffie in de aanslag. Nog steeds heel blij met de haarband zoals je ziet. Heb hem bijna elke dag om! Ik had nog zoveel energie van zondag. Het was zo ontzettend fijn om met 25 graden op het dakterras bij mijn zusje te brunchen. Het deed me enorm goed om weer even ‘onder de mensen’ te zijn en – al was het maar voor een paar uurtjes – zorgeloos te genieten van het weer, lekker eten en goed gezelschap. Lotte was geloof ik nog moe van gisteren, want ze sliep tot 10 uur! Ik kon ondertussen alle blogs bij lezen, joepie!

Dinsdag

Ugh, ik stond vandaag op met een dik hoofd. Flink hoofdpijn, meh : ( In de ochtend toch maar een rondje gewandeld, want ik dacht dat frisse lucht me wel goed zou doen. Het hielp een klein beetje, maar niet zoveel als ik graag had gewild! Uiteindelijk deed in de middag een combinatie van paracetamol en een kop koffie de truc! Het was niet helemaal weg, maar uit te houden.

Vandaag kwamen de nieuwe Cheeky Wipes binnen die ik had besteld. We hadden er zelf nog wat extra nodig en dan kon ik ook een stapeltje meegeven aan mijn ouders voor als Lotte daar logeert. Tijdens mijn zwangerschap heb ik me verdiept in milieuvriendelijke babyspullen en iets wat ik graag wilde gebruiken was wasbare billendoekjes. Heel tevreden met deze! En ze zijn ook nog voor allerlei andere dingen te gebruiken. Heel fijn dat er geen chemische troep in zit.

Bij het ophalen van de billendoekjes kwam ik trouwens voor het eerst in het nieuwe pakketpunt. Er is er nu een in de ballonnen shop. Zo leuk om daar pakketjes op te gaan halen haha. Ze hebben er elke keer weer andere ballonnen uitgestald : D

Woensdag

De hoofdpijn was nog niet helemaal weg toen ik opstond, dus het eerste wat ik deed vandaag was pijnstillers pakken. Niet weer een dag als gisteren please! Gelukkig ging het een uur later alweer een stuk beter!

Vroeger maakte ik standaard een spiegel foto voor mijn maandelijkse blogs (dat is wel al heel lang geleden en die blogs bestaan al niet meer), en dat leek me leuk om weer eens opnieuw te doen. Verwacht dus af en toe een OOTD!

De zon scheen weer joehoe, daardoor had ik zin in een lange wandeling. Na de voeding om 10 pakte ik Lotte in en wandelden we naar Wijlre langs de Brand brouwerij. Zo cool dat je daar de koperen ketels kunt zien staan!

Ik was ook op zoek naar paardenbloemen om vegan honing mee te maken. Maar ik zag ze helaas alleen in veldjes staan waar ook honden alles onder piesen. Dat leek me een minder goed idee ; ) Misschien dat ik ze tijdens een andere wandeling nog kan vinden. Veel waren er al uitgebloeid, dus dan is het sowieso wachten op een nieuwe ronde. De rechter foto maakte ik per ongeluk nog net voordat mijn telefoon op de grond viel haha.

Kijk wat een mooie deurknop ik tegenkwam!

In de middag gingen we even langs opa en oma. Onderweg kwamen we deze leukerd tegen en viooltjes wildgroei.

Voor opa en oma plukten we ook nog een bloemetje.

Donderdag

Lotte werd de afgelopen dagen steeds vroeger wakker. Normaal tussen 06:00 en 06:30 uur. Deze ochtend al om 04:45 : / Ik ging met haar naar beneden en we lieten Flo nog even slapen op zijn vrije dag. Het was vandaag Vaderdag in Duitsland, dus besloten we het ook nu te vieren ipv op de Nederlandse datum. We maakten nog snel wat klaar terwijl hij in bed lag zodat we hem konden verrassen.

We maakten een tekening met hartjes in haar lievelingskleur, rood. En hij kreeg een KeepCup, dan kunnen we al die koffies to go iets milieuvriendelijker halen.

De poes van de buren kwam ook nog even neuzen : D Onder het raam staat de commode en als ik iets zie bewegen kijken we altijd even. Lotte moest er van lachen, ze mag poesjes al!

Aangezien het in de middag zou gaan regenen besloten we om ‘s ochtends vroeg al te gaan wandelen. We haalden weer een koffie zodat we de KeepCup konden uittesten en we eindigden op het terras bij de brouwerij. Weer thuis kreeg Lotte haar eerste hapje wortel en dat vond ze… nogal vies haha! Ze heeft een paar mooie gezichten gesneden : D

In de namiddag had ik weer wat tijd om verder te gaan met mijn printjes. Ik maakte nieuwe visitekaartjes die bij de pebbles pasten.

En nog wat kaartjes.

En ik begon aan post!

Vrijdag

In week 15 schreef ik er al over, de Paper Shoot Camera. Dat vind ik zo’n gaaf ding! Helaas verzenden ze dus (nog) niet naar Nederland. Erg jammer! Maar dat bracht me wel op een zoektocht naar een camera met viewfinder. Die kon ik niet vinden, of ja tenminste geen die niet 500 euro of meer kost (dat hoeft nou ook weer niet). En toen kwam ik na wat doorzoeken verschillende apps tegen. Ik schreef er al een post over en ben helemaal verslaafd geworden aan de lomo camera’s uitproberen haha. Ik probeer nu ook elke week minstens één rolletje van 24 foto’s vol te schieten, wat dan later nog ‘ontwikkeld’ moet worden. Hier vind je trouwens de mooiste lomo foto’s!

In de middagpauze maakten we een wandeling en probeerde ik wat lomo’s uit. Er was zoveel keus dat ik vaak vergat welke camera nou wat deed. Dat resulteerde in veel zoeken en niet altijd de camera hebben die ik voor een foto bedoeld had. Dus daar bedacht ik iets op; a lomo a day. Ik ga een dag lang alleen maar foto’s maken met één lomo, om hem zo beter te leren kennen.

Voor de lomo a day blog maakte ik een logo van een van mijn stempels, de perzik van de fruit serie.

‘s Avonds maakte ik nog wat meer foto’s en besloot ik alleen de Actionsampler te gebruiken. Daar kwamen best grappige dingen uit.

Weekend

Het weekend begon net zoals de week begon, met pijn. Ik liep zaterdag kreupel van de buikpijn, danku baarmoeder ; ) In de ochtend heb ik me zo goed mogelijk met Lotte proberen te amuseren terwijl Flo sportte. En rond de middag kwam oma Lotte ophalen om op te passen. Ik voelde me echt meh, was niet te genieten en had helemaal nergens zin in, dus trok me terug in mijn kamer met mijn laptop. Een goed moment om daar een stukje over te schrijven in mijn nieuwsbrief. Als je geabonneerd bent krijg je hem over een week of 2 in je inbox!

En als we het dan toch over pms hebben… ; ) Wow ik besefte me dat ik alweer 5 jaar, of zelfs langer, een menstruatie cup gebruik. En dat het nu toch echt wel tijd is voor een nieuwe. Ik bestelde weer een MeLuna, want daar ben ik enorm tevreden mee. Ik schrijf dit niet om jullie mijn TMI aan te smeren ; ) Maar om het gebruik ervan meer bespreekbaar te maken en zoveel mogelijk mensen ermee kennis te laten maken. Want het is super milieuvriendelijk en – als je het gebruik eenmaal doorhebt – heel makkelijk en fijn om te gebruiken (vind ik in ieder geval). Mocht je het nog niet kennen, dan kun je hier heel veel erover lezen en mocht je er ook een willen aanschaffen dan kun je op Cupkiezer vinden welke het beste bij je past. Foto van olgacecylia.

OOTD van zondag. Met het vest dat mijn moeder voor me maakte.

Oh jongens, zondag was ook al zo’n dag… In de ochtend maakte ik snel een nieuw bed en ging ik met de stofzuiger door de slaapkamer. En ik hing eindelijk de lamp op die we meer dan een maand geleden kochten en die al die tijd door het huis slingerde. Soms kom je er gewoon niet aan toe, dan vergeet je het en dan gebeurd het niet meer. Dus best blij dat het nu wel gelukt is!

Flo had nog nieuwe Katja snoepjes meegenomen, unicorns! Bijna alle Katja’s zijn vegan, yes! Alleen deze dus blijkbaar niet. Er zit nog bijenwas als glansmiddel op. Beetje jammer! Ze zijn wel erg lekker : )

Dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

→ Het is niet de eerste keer dat ik hier iets van WLKMNDYS post, want ze hebben zoveel leuke DIYs! Ik vond dit zelf bedrukte aardappel t-shirt ook weer zo leuk! Hij staat alvast op mijn Lotte lijstje om later met haar te maken : D

→ Zoek je nog iets om je tijd mee te doden tijdens de laatste loodjes van de lockdown? Fix Shit Puzzles heeft nu Corona themed puzzels ontworpen. Dan heb je later ook nog een aandenken aan deze gekke tijd.

Paperhang maakt hele gave papieren kunst. Kijk hoe gaaf dit portret van The Duke of Wellington. De textuur en kleurovergangen vind ik zo mooi!

→ Nog meer papier van Kelly Pousette. Ze maakt de leukste dierenwerelden!

→ Onlangs kwam ik de foto’s van Lisa Toby Goodman tegen, gemaakt met een lange sluitertijd. Net schilderijen toch!

→ Ik wil de week niet meteen als slechte bestempelen, maar het was er wel een die wat meer geduld van me vroeg. Het was niet de makkelijkste! Toevallig kwam ik deze illustratie tegen, en die wilde ik even delen. Want soms wil je jezelf zo’n lintje geven toch haha. Zo’n yes joepie, het was even zwaar of k u t, maar ik heb het toch weer doostaan! Dus, voor iedereen die ook een mindere dag of week had… voor jou ook dit lintje!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “2021 ∘ 19

 1. Wat een fijn overzicht weer, ze zijn zo uitgebreid maar toch lees ik zeg graag! Als in, ze zijn niet te lang ofzo haha. Ik vind je lijstje met leuke dingen ook altijd zo leuk 🙂 Mooie papierkunstwerken!

  En ja soms heb je zo’n week he? Ik had hetzelfde vrees ik.. Ik ga eens kijken naar je Lomo A Day blog! Vroeger had ik een echte Actionsampler (nog steeds trouwens haha) en was ik ook helemaal into Lomo. Vond ik zo tof! Tegenwoordig heb ik analoog weer herontdekt maar geen lomo vooralsnog…

  1. Ondanks dat het een meh week was, toch nog best een oke weekoverzicht geworden. Haha ja het is altijd de struggle tegenwoordig om ze niet te lang te maken en het nog steeds interessant te houden. Al probeer ik daar niet teveel mee bezig te zijn. Gewoon lekker doen waar ik zin in heb.
   Dat lijstje met dingen is ook echt leuk om te maken. En handig ook, want ik kom zo vaak iets tegen wat ik dan later weer eens nodig heb of wil laten zien, en dan kan ik het niet meer vinden.
   Lijkt wel alsof iedereen in blogland zo’n week had haha.
   De actionsampler, supersampler en fisheye liggen hier ook nog ergens te verstoffen. Ga ze eens zoeken als ik tijd heb. Wie weet zit er nog een rolletje in van 2005/2007, toen heb ik ze geloof ik voor het laatst gebruikt. Dat wordt spannend met ontwikkelen!