podcast: song exploder

Als je bovenaan mijn pagina kijkt zie je in het menu GOOD STUFF staan. Daar verzamel ik alle dingen die ik online vind waar ik enthousiast van wordt. Zo is er de categorie blogs, nieuwbrieven en nu ook podcasts. De eerste podcast die ik daar aan toe ga voegen is Song Exploder.

Leestijd: 1 minuut

Where musicians take apart their songs, and piece by piece, tell the story of how they were made.

Wauw dit is zo’n leuke podcast! De artiesten die elke keer aan bod komen zijn heel gevarieerd. Om er een paar op te noemen: Deftones, Haim, Tame Impala, Fleetwood Mac, Yo La Tengo, Alt-J en Bonobo.

Een van mijn favo afleveringen (ja sorry nog steeds teen girl fan van ze) is aflevering 93 met Metallica. Ze ontleden het nummer Moth into Flame (love it!) en praten bijvoorbeeld over hoe die ongelooflijk coole riffs ontstaan. Na al die jaren luisteren kan ik nog steeds zó genieten van de stem van James Hetfield. Zo laag en comforting (of ben ik de enige die dat heeft?). Heel fijn om naar te luisteren.

Elke aflevering duurt zo rond de 20 minuten. Het is geen interview, je hoort eigenlijk alleen de artiest vertellen. Leuk om zo erachter te komen hoe nummers ontstaan, waar de inspiratie vandaan kwam en hoe artiesten denken en werken.

Illustratie gemaakt door Carlos Lerma.

dit vind je misschien ook leuk:  swap je freitag

2 Comments

  1. Irene 22 mei 2021

    Oeeeeh deze moet ik eens beluisteren! Ik vind dat altijd boeiend om te horen vanwaar dingen komen. Finneas heeft eens in een filmpje uitgelegd welke alledaagse geluiden er in een paar liedjes van Billie Eilish zitten, dat vond ik zo wijs! Als je het wil kijken: https://www.youtube.com/watch?v=I-zeJRjP6xA

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *