2021 ∘ 20

De week begon eerst met Luusje en Lotje tijd, want Flo was twee dagen weg voor werk. Achteraf gezien was ik heel blij dat ik maandag en dinsdag nog ben gaan wandelen, want daarna zat ik gekluisterd aan huis. Ik won namelijk de eerste prijs voor klunzigheid! Ook is mijn eerste filmrolletje ontwikkeld, daar keek ik heel erg naar uit. En kon ik op zondag toch nog even naar buiten. Dit was mijn week…

Leestijd: 12 minuten

🤕 Overall mood: auwa!
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 1/5
🥾 72874st / 38.46km
🎵 Dead Man’s Bones – Pa Pa Power & Touché Amoré – Limelight

Maandag

De foto somt meteen de dag heel goed op… donker en regenachtig. Hallo lente, ben je er nog? De week begon met een mama en Lotje dag, want Flo moest voor werk naar Delft. We zwaaiden hem ‘s ochtends vroeg al uit. De ochtend ging daarna snel voorbij want Lotte sliep heel goed, joepie. Rond half 1 vertrokken we naar opa en oma want daar ging ze een paar uurtjes naartoe zodat ik wat dingen kon doen thuis (pakketje wegbrengen, schoonmaken, dat soort dingen).

Onderweg naar huis kreeg ik een telefoontje over een huis. Ik had op Facebook bij de eigenaar gezien dat het te koop zou komen en contact opgenomen. Omdat er honderden reacties waren op de post besloten ze toch een makelaar in te schakelen. Twee weken later zag ik toevallig het makelaars bord in de tuin staan (hoera voor veel wandelen met Lotje, want daardoor zagen we het snel). Ik belde gelijk de makelaar op, ook al stond er nog niet te koop op maar binnenkort online. Dat was een goede zet! We mochten al op de vroege aanmelders lijst. We waren er deze keer dus écht vroeg bij. Gelukkig ook maar, want we zijn zeker al drie huizen misgelopen omdat we nét te laat waren met bellen. Elke keer was de lijst al vol en zelfs de reservelijst ook al. Als huizen op Funda staan en je niet METEEN belt, dan is de lijst voor bezichtigingen al vol en heb je pech. En met meteen bedoel ik binnen het uur. Het is echt bizar tegenwoordig. Veel mensen zijn op zoek, weinig huizen komen er vrij en het is een bieders markt waarbij de huisprijzen echt de spuigaten uit lopen. Dan moet je al héél veel geluk hebben (en misschien ook wel veel geld hebben en flink overbieden) wil je er tussen komen.

OOTD met mijn nieuwe tussenjas.

Dinsdag

Yes ik had eindelijk mijn eerste rolletje op de disposable camera vol. Nu moest ik nog drie dagen heel ongeduldig wachten om de foto’s te kunnen bekijken. Ook vandaag waren Lottie en ik alleen, Flo zou pas laat in de avond thuis komen. Normaal gezien is Flo het eerste uur in de ochtend altijd met Lotte bezig zodat ik kan douchen. Het was dus even een verrassing hoe dat vandaag zou gaan. Wachten tot ze sliep en dan snel douchen of haar maar gewoon meenemen in haar wipstoeltje? Het werd dat tweede, en dat ging goed! Het ging eigenlijk een stuk makkelijker dan ik had verwacht, dus het viel me allemaal wel mee. We waren helaas wel al om 05:00 uur al wakker : / Een extra grote koffie dan maar!

Mijn weer app vertelde dat het zowat de hele dag regenachtig zou zijn, dus toen ik om 09:00 uur zag dat het net dat uurtje wel droog zou blijven besloot ik meteen maar een rondje te wandelen. Het leek me maar niks om de hele dag binnen te zitten! Ik heb die afwisseling heel erg nodig. Bij het wandelen bleven we nagenoeg droog! Alleen de laatste 10 minuten ging de miezer over in regen. Het zag er zo mooi uit overal buiten, kijk hoe mooi de blaadjes zijn! En de blauwe regen om de hoek begint te bloeien. Dat is een van mijn favo bloemen dus dat maakte me blij : )

Toen ik mijn nieuwe tussenjas bestelde was ik bang dat ik hem helemaal niet veel meer aan zou kunnen nu, want het zou vast mooi lenteweer worden. Nou, gelukkig voor mijn jas kan ik hem met al dat grijze en regenachtige weer dus wel dragen. De laan zag er vandaag zo mooi uit! Ik keek echt mijn ogen uit de hele wandeling. Onder het lopen bedacht ik me ook dat mijn dagen veel positiever en energieker zijn als ik in de vroege ochtend al een wandeling heb gemaakt. Als je dan buiten loopt is alles zo anders dan dat je dezelfde wandeling in de middag zou maken. Ik kon er niet helemaal een vinger op leggen wat dat dan precies is. Dat het wat stiller is buiten? Of dat ik wat minder mensen tegen kom?

Rainy weather is slug weather.

In de middag gingen we een paar uurtjes bij opa en oma langs. Daar zetten we de box op voor Lotte.

Woensdag

Ohjeeee, wat een pech vandaag! Toen ik wilde gaan douchen beneden gleed ik van de trap af. Knie dik en open en een flink ei op mijn bil. Maar dat was nog niet het ergste. We hebben van die stalen spijlen aan de trapleuning en ja je voelt ‘m waarschijnlijk al… daar kwam mijn voet tussen. Hij knalde er lekker hard tegenaan. Auwa! De wreef flink geschaafd en dik en mijn dikke teen deed echt zeer! Ik kon hem niet meer goed bewegen en lopen en staan was mega pijnlijk. Ik dacht meteen neeeee daar gaan de wandelingen met Lotte… Gelukkig kon ik voor diezelfde middag nog een afspraak bij de huisarts maken. Ik hoopte héél erg dat het alleen gekneusd was! Toevallig maakte ik vorige week nog een foto van de (nu door mij gehate) trap.

Dan in de tussentijd maar zoveel mogelijk met mijn voet omhoog als Lotte haar slaapjes maakte.

Wat de dag wat beter maakte was een mail van de makelaar met de foto’s van het huis dat we volgende week gaan bezichtigen. Oohh wat was het mooi! En precies op een plek waar we heel graag zouden willen wonen. Zou het geluk deze keer wel aan onze zijde staan?

Oma kwam langs om te helpen met Lotte. Dat ging nu toch wel een stuk lastiger zo strompelend door de woonkamer haha. En ik kon het anders ook niet echt de rust geven die het nodig had. En kijk eens wat oma meebracht, chocolade! Precies wat je dan nodig hebt. Met mijn teen ging het steeds slechter. Ik kon er helemaal geen druk meer op zetten en elke beweging deed best wel pijn.

Eenmaal bij de dokter zag ik dat mijn halve voet paars was geworden. Ze schreef me een doorverwijzing naar het ziekenhuis om een foto te maken, want ze vermoedde dat het wel eens gebroken kon zijn. Oh jee! Ik belde gelijk of ik die dag nog terecht kon, maar het was al 10 voor 5 en ze bleken zo te sluiten. Gelukkig kon ik dan wel donderdagmiddag terecht. En dan was de radioloog er ook dus dan zou ik meteen de uitslag krijgen en zouden ze kunnen gipsen als dat nodig was. Oh jongens… Oma bleef gelukkig tot 5 dus ik heb veel met mijn pootje omhoog kunnen zitten.

Donderdag

Donderdagmiddag was het eindelijk zo ver, ik kon een foto van mijn teen laten maken in het ziekenhuis. Hij was inmiddels nog wat paarser gekleurd. De radioloog maakte twee foto’s en vertelde gelijk dat mijn teen gebroken was. Balen! Maar gelukkig niet mijn hele voet. Ik moest nog even op de spoedeisende hulp wachten tot een arts de foto’s had gezien en een plan had gemaakt. Uiteindelijk werd er besloten dat ze niet zouden gipsen. In de plaats daarvan kreeg ik een voetsteun mee. Het zou vanzelf moeten helen als mijn voet de komende weken niet belast, genoeg laat rusten en hoog leg elke keer dat ik zit. Dat gaat nog een flinke beproeving worden! Komende zaterdag had ik een proefdagje op werk op staan om na een half jaar niet werken weer even te wennen en bijgepraat te worden. Dat heb ik maar afgezegd, helaas. Had me wel verheugd om mijn collega’s weer te zien!

Toen ik thuis kwam lag er super leuke opvrolijk post op mij te wachten. Precies op het goede moment. Naar deze luchtballonnen was ik nog op zoek en kreeg ik zomaar toegestuurd, super lief! Echt blij mee : D In de avond haalden we frietjes want ik was niet in de mood om ook nog maar iets te doen de rest van de dag.

Vrijdag

Poeh, het idee dat ik een paar weken niet zou kunnen wandelen (en waarschijnlijk voornamelijk binnen strompelend zou doorbrengen) begon me nu al tegen te staan. Maar ja, de focus lag nu vooral op mijn teen goed laten helen en ervoor zorgen dat het bot niet verkeerd of scheef groeit vooral (op internet al van genoeg mensen gelezen dat ze jaren later nog last hebben ervan omdat het niet goed geheeld was).

De ochtend met Lotte ging gelukkig goed, ze sliep, at en was vrolijk. En die lieve lieve oma appte weer of ze Lotte kon komen halen. Dan kon mijn voet rusten.

Weekend

Nou, door de gebroken teen heb ik eigenlijk niet zo heel veel gedaan meer vanaf vrijdag! In het weekend heb ik samen met Flo voor Lotte gezorgd. Highlight van de zaterdag was dat ze weer een nieuw hapje heeft geprobeerd. Deze keer pompoen, maar daar trok ze net zo’n vies gezicht bij als bij de wortel. Het is hilarisch om te zien! Nog even blijven proberen dus.

Op zondag bakten we brownies. In de supermarkt hadden ze nu deze vegan variant. Snel en simpel, maar wel lekker.

Zondag was alweer dag 5 met het pootje omhoog. Voor de verandering was het weer vandaag ietsje beter. In ieder geval geen regen, dus dat vroeg om terras! Ik was ook helemaal klaar met het binnen zitten, dus in de middag strompelde ik achter Flo en Lotte aan naar de brouwerij. Dat ging net. Zo blij dat we er zo dichtbij wonen en dat ik daardoor nog even naar buiten kon! Dat binnen zitten is echt niks voor mij… Het was echt mega druk in het dorp! Gelukkig viel het in de biertuin wel mee.

Nog een highlight van het weekend was het fotorolletje van de Gudak dat ontwikkeld was. Het leek veel langer te duren dan 3 dagen, maar dat is vast mijn ongeduld haha. Leuk om te zien dat er, net als bij een echt rolletje, gelukte foto’s op staan maar ook mislukte bij zitten. Ik zal er volgende week iets van laten zien!

In de middag had ik weer een paar uurtjes op mijn kamertje en maakte ik een stempel van Gulpen. Alle gebouwen die voor Gulpen iconisch zijn heb ik erin verwerkt. Op de brouwerij na, die paste niet meer. Het was passen en meten om alles er op een leuke manier in te krijgen.

Als je wel eens in Gulpen geweest bent dan herken je vast veel ervan. Gebouwen die er in zitten van links naar rechts: de kerk, brasserie De Kroon, café Neubourg, de piramide, kasteel Neubourg, de kikker fontein en de boog van de Gulp. Ik wilde er nog kaarten van drukken, maar daar had ik geen tijd meer voor. Volgende keer!

dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

→ Hoe cool is deze Apple advertentie uit 1987?!

→ Signs without signification van Jeff Brouws. Een van de vele series die hij fotografeerde.

→ En nog een coole foto serie van Josef Schulz, verlaten tolhuisjes.

→ Ik Googlede wat af deze week op de termen voet, teen, gebroken, gekneusd. Want ik lees graag wat er zoal op internet staat als ik iets aan mijn lichaam heb. Normaal kom ik de informatie tegen die ik zoek, of allerlei enge ziektes of een forum met allerlei rampscenario’s. Deze keer kwam ik bij iets uit wat ik totaal niet had verwacht te vinden met deze zoektermen. In de blog komt inderdaad ook een voetje voorbij dat pijn doet door een stoot. Maar dat was dan ook de overeenkomst. Wat ik er las heeft wel mijn interesse gewekt en wilde ik met jullie delen. Het gaat over doen wat je werkelijk wilt en dat wij mensen de slechte gewoonte hebben om niet naar onze eigen behoeftes te luisteren.

→ Na mijn a photo a day blog kwam ik er nog een tegen die ook mooi in het rijtje had gepast. Dan maar even hier! Op het blog Documenting the Obvious van Peter zie je (bijna) elke dag een foto uit het mooie Berlijn. Misschien wel mijn favorietste stad, dus zo leuk om te zien! En als je dan toch al aan het kijken bent is het ook leuk om op zijn andere blog te kijken.

→ Waar ik elke keer weer van geniet zijn de foto’s van My little Bullerbyn. Foto’s van het Zweedse huisje, de prachtige boeketten, de vroege ochtenden met mist en de zonsondergangen.

‘Having a newborn is a very sloppy, ugly, disheveled time of life. I felt out of the picture. I felt very taxed and very needed, but also very invisible.’ Altijd al willen zien hoe een kraamweek is? De foto’s Tabitha Soren geven je een inkijkje.

→ Dit kwam ik tegen en dit is zo waar! Ook ik zie heel veel illustraties, kunst en andere dingen die ik mooi vind, maar dat laat ik niet vaak aan de kunstenaar zelf weten. Eigenlijk jammer toch? Een tijdje geleden ben ik begonnen met vaker een comment achterlaten ipv alleen maar op het hartje drukken. Even mijn enthousiasme laten horen over iets wat ik mooi vind. Want dat maakt voor de maker soms alle verschil! Ja ik kan het weten… het maakt echt mijn dag, week, maand als iemand mijn dingen mooi vind. En is het niet sowieso fijn om op die manier de wereld een klein beetje mooier en positiever te maken? Doe je ook mee vanaf nu?

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 thoughts on “2021 ∘ 20

 1. Volgens mij ben ik nog nooit in Gulpen geweest, maar die stempel ziet er sowieso mooi uit! Dat met je voet is wat minder. :/ Beterschap!

  1. Dankjewel! Als je er ooit een keer bent zul je vast iets herkennen 🙂
   Ja het is even aanpassen, maar hopelijk binnen een paar weken weer beter! Ik oefen ondertussen mijn geduld 😉

 2. Ahh zo balen van je voet he! ik zou die wandelingen ook echt missen (en niet kunnen werken, shit man)
  Ik hoop dat het goed geneest!
  Ik wandel ook het liefste in de ochtend, dan voelt alles zo lekker fris en kalm <3
  Duim voor jullie voor jullie huis! Het is echt onmogelijk tegenwoordig he? Pffft…

  1. Ja pff het was zo’n lompe actie. Denk gewoon nog te moe met mijn ogen niet helemaal open. En dan op sokken. Tja, ook niet zo slim van mij!
   Jaaa de ochtenden zijn zo fijn he!
   Oh het huis! Ik probeer er niet teveel mee bezig te zijn want ik merk dat ik het te graag wil haha. Wil niet teleurgesteld zijn straks. Het is echt heftig nu ja… maar ooit gaat het wel een keer lukken. Ik blijf hopen!

 3. Oh wauw, wat een week! Veel beterschap met je teen, dat is idd iets vervelends. Ik heb ooit ook mijn teen is gebroken met de voetbal. 3 dagen heb ik nog nietswetend rondgelopen ermee tot die ook blauw/paars begon te kleuren.

  En spannend met de huizenjacht! Hier is het ook verschrikkelijk op de markt. Huizen en appartementen worden hier binnen de week verkocht tegenwoordig, en al meteen tegen de vraagprijs. Het zijn spannende tijden op dat gebied! Hopelijk vind je snel iets waar je je in thuis voelt 🙂

  En dan nog twee dingen: ik ga sowieso die blog post sffs eens lezen van het negeren van behoeftes, dat klinkt super interessant. En dan die laatste post ivm creators & hoeveel mensen er stilzwijgend genieten: EXACT! Nu ik ben zelf niet de creatief ingestelde persoon maar dit is 100% waar. Op zich geldt dat ook voor blogs hé. ‘t Is niet omdat iemand niet liket of reageert dat ze er niets aan hebben. Uiteindelijk heb je x aantal lezers die altijd terugkomen, en dat is zeker niet voor niks 🙂 Maar idd, ik probeer nu ook meer feedback te geven als ik dingen leuk vind. Dat kan alleen maar leuk zijn!

  Dus euh ook hier eh, keep on writing like this! Vind het hier elke keer leuker en interessanter worden 🙂

  1. Dankje! Ja bizar hoe paars dat kan worden he! Ik stond er echt van te kijken dat mijn huid die donkerpaarse kleur aan kon nemen hahaha.
   Ik zag dat jullie het appartement in ieder geval heel snel kwijt waren, dat is al fijn! Ik hoop dat wij ook binnen het jaar geluk gaan hebben met een fijn huis. We hebben nu geen haast, maar er komen dan ook bijna geen huizen vrij op de plek waar we willen wonen. Dus elk huis waar we een bezichtiging voor kunnen krijgen is al heel hoopvol.
   Dat geldt zeker ook voor blogs ja, vind ik ook. Ik denk dat zoveel meer mensen meekijken dan we zelf doorhebben. En het gaat inderdaad ook niet om de likes. Ik vind het al fijn als ik het gevoel heb dat mensen het zien en het waarderen. Of dat met een like is of een comment, maakt niet heel veel uit. Maar het is wel extra fijn als iemand de moeite neemt om even te laten weten, hee ik vind je werk echt tof! 🙂

 4. Ik ga die post over behoeftes ook eens lezen, klinkt interessant alleszins. Zo ongelukkig van je teen zeg! Gelukkig geen gips, dat lijkt me nog onhandiger. Fijn dat oma zo vaak kwam helpen met Lotte. En ik vind je stempels echt prachtig! Ik doe mee met je om wat vaker mijn waardering uit te spreken!

  1. Oh ik was ook zo blij dat ik geen gips hoefde! Dat lijkt me heel ongemakkelijk lopen. Nu alleen opletten dat ik me nergens aan stoot (zoals net dus ook al gebeurd is haha oeps). Dankjewel! <3

 5. Ahhh wat balen van je teen zeg! Lijkt me erg onhandig met een baby en in een periode van pandemie waarbij je meer rondjes loopt dan normaal – maar vooral ook, ongeacht hoe en wanneer, erg pijnlijk. Ik hoop voor je dat het snel (goed) geneest! Ik heb Gulpen net trouwens even opgezocht en ik schrok er bijna van hoe diep Zuid-Limburg dat is haha, vind het dan toch een fascinerend idee om in zo’n uithoek van een land te wonen, tegen andere landsgrenzen aan. Maar in elk geval dichtbij een brouwerij (priorities!)

  1. Met een baby is het inderdaad wat minder handig haha. Maar ik heb gelukkig een lieve moeder dichtbij wonen die bijna elke dag is langs geweest of Lotte heeft meegenomen om op te passen. Dat scheelde echt een hele hoop!
   Gelukkig heb ik er na die eerste paar dagen niet veel pijn aan, want ik kan genoeg rusten. Ik hoop ook dat het snel over is, vind het maar niks zo thuis zitten de hele tijd.
   Haha het is echt Zuid Zuid Zuid, Zuidelijker kan bijna niet!

 6. Dat laatste spreekt me aan! En om maar meteen het goede voorbeeld te geven: ik zag je hier en daar al eens voorbijkomen, maar ben je nu gaan volgen door de blog van Marlous. Je stempels, je weekverslagen, erg tof!