jullepe

Al een hele tijd heb ik geen gebouwen meer gemaakt. Opeens had ik daar weer eens zin in, dus ik maakte een linosnede van een van de schattigste dorpjes van Zuid-Limburg, Gulpen. Of Jullepe, zoals ze het er in het dialect noemen. Het idee had ik twee of drie jaar geleden al, maar toen kreeg ik het niet helemaal van de grond. Soms moet een idee nog een tijdje sudderen. Door je hoofd gaan, weer vergeten, en dan opeens is het er!

Van links naar rechts: de kerk, Hotel Brasserie de Kroon, Grand café Neubourg, Kasteel Neubourg, de piramide, de kikker fontein en de boog van de Gulp.

De smaak heb ik weer goed te pakken, dus er komen ook andere dorpjes en steden aan binnenkort.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “jullepe