q&a antwoorden deel 2

Hier het tweede deel van mijn antwoorden op de vragen van de q&a! Vandaag beantwoord ik wat mijn favoriete muziek is, of ik veel lees, of ik graag kook en wat mijn favoriete kledingstuk is. Dit was voor nu ook het laatste deel, maar je mag uiteraard nog altijd vragen insturen als je nieuwsgierig bent! Hier kun je dat nog steeds anoniem doen.

Leestijd: 4 minuten

wat is je favoriete liedje of soort muziek?

Deze vraag vind ik moeilijk te beantwoorden, want ik luister zo breed! Door mijn opa en oma heb ik vroeger bijvoorbeeld klassiek heel erg leren waarderen en dat luister ik regelmatig. Dan liever wel modern klassiek zoals Joep Beving, Olafur Arnalds, Greg Haines, Ludovico Einaudi of Yann Tiersen. Mocht je het leuk vinden om wat te leren kennen, dan kun je naar mijn zondagse klassiek playlist luisteren. Vijf en een half uur aan muziek!

Van mijn ouders heb ik dan weer de rock uit de jaren 70 en 80 ingegoten gekregen en daardoor houd ik heel erg van bands als Jimi Hendrix, Cream, Led Zeppelin, Joy Division, David Bowie en Queen. Die playlist vind je hier.

In mijn jeugd luisterde ik veel hardere muziek; rock, metal, emo/screamo, hardcore en dat soort dingen. Dat luister ik met regelmaat nog steeds. Bands die ik toen veel luisterde waren Taking Back Sunday, Thursday, Korn, Boysetsfire, Thrice, Deftones, Nirvana, Green Day, Blink 182 en Alexisonfire. Dit is de grootste lijst op mijn Spotify, zo’n 132 uur aan muziek!

Ik heb een enorm grote liefde voor post-rock. Dat luister ik graag als ik in a mood ben en me even wil verliezen in muziek. Maar ook als ik even iets moois wil horen waar ik kippenvel van krijg. Bands als This Will Destroy You, Explosions in the Sky, sleepmakeswaves en The Album Leaf luister(de) ik veel.

En dan heb ik nog een lijst met meest beluisterde nummers van de afgelopen tijd. Daar verzamel ik steeds nieuwe nummers in. Dit is mijn go-to lijst die ik het meest beluister als ik niet echt zin heb in iets specifieks. Ik luister het vaak als ik stempels maak of als ik even een momentje voor mezelf heb. De lijst is lekker gevarieerd!

Lees je veel?

Vroeger wel! Ik heb een hele periode gerecenseerd voor boekenblog boekiewoogie. Leuk om even te kijken als je graag leest, want er wordt echt alles gerecenseerd. Voor de blog las ik alleen boeken in de categorie non-fictie en dan vooral alles wat gaat over zelfontwikkeling, mindfulness en dat soort dingen. Ik heb een aantal jaar alle boeken in die categorie verslonden en vond dat echt heerlijk om te doen. Ik las vooral als ik moest reizen, in de bus en trein. En soms ook thuis. Daarna is het steeds wat minder geworden en nu lees ik eigenlijk bijna niet meer. Ik vind het moeilijk om er tijd voor te maken, maar zou wel heel graag meer willen lezen. Zo heb ik sinds januari bijvoorbeeld drie of vier boeken gekocht en ben ik in een aantal begonnen, maar lukt het me niet om verder te komen dan de eerste 30 bladzijden haha. Komt nog wel!

kook je graag?

Als ik heel eerlijk ben, nee eigenlijk niet. Ik vind het niet stom of vervelend om te koken, maar ik zie het wel als iets waar ik ‘s avonds (doordeweeks) niet teveel tijd aan wil besteden, want dan heb ik al niet veel tijd. Koken is voor mij dus vooral functioneel en moet niet te lang duren. Ik ben ongeduldig haha. Hier in huis koken we wel allebei en als ik kook is het niet dat ik het met tegenzin doe. Maar het is niet mijn favo bezigheid. Ik ben dus ook niet zo iemand die in het weekend graag een recept uitzoekt en wat uitgebreider kookt. Als we dat wel een keer doen dan is het meestal als we samen koken en dan vind ik het eindresultaat wel altijd heel fijn en lekker. Dan is het echt een verwenmomentje voor mezelf.

Wat is je favoriete kledingstuk? 

Dat is deze jurk! Een maxi jurk tot op mijn enkels, zwart met witte driehoekjes. Hij is gemaakt van lichte viscose en dat zit heerlijk! Super zacht en ook lekker luchtig in de zomer. Ik heb altijd al gehad dat kleding vooral comfortabel moet zijn, dus lekker moet zitten. Want ik word helemaal gek als iets te strak zit of vervelende friemeltjes of etiketjes eraan heeft. Comfortabel en simpel is hoe je al mijn kleding wel kunt omschrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 thoughts on “q&a antwoorden deel 2

 1. haha, ik betrap mij erop dat bij de muziek “ja, ja! ja!” hardop zeg uit herkenning haha.
  Ik ga je lijsten meteen opslaan in mijn Spotify. Hier een nieuwe JBL speaker en qua gelijk is het zo awesome, dus ga lekker genieten!

  Grappig hoe herkenbaar jouw muzikale opvoeding is. Mijn vader speelde op zondag ochtend altijd klassiek af en vond het prachtig. Ik speelde 5 jaar cello. Mijn moeder is is enorm van “zwarte muziek”, dus inderdaad soul/blues en de welbekende klassiekers. Mijn vader leerde mij in mijn pubertijd Joy Division, The Cure, Pink Floyd, Jeff Buckley, Prince en Bowie kennen en met de dag van vandaag hier nog steeds fan. Ook omdat ik de 1e persing platen heb gekregen toen hij ging verhuizen uit zijn jeugd. Ontzettend blij mee! <3

  Postrock periode heb ik ook zeker gehad, geloof van mijn 18e tot 17e, toen had ik ook een relatie met Michel, een postrock muzikant. Mogwai, de bands in je lijstje zag ik veel live als recensent/popfotograaf en heb ik allemaal in mijn platenkast. Heerlijk <3

  En Emo periode, zeker wel! haha. Regelmatig hier nog naar hardcore/punk en emo concerten. Wel grappig is dat ik daar nog steeds de mensen tegenkom van de LJ-periode waar we beiden toen mee om gingen of volgenden. Kleine wereld, haha.

  1. Leuk he, familie die je kennis laat maken met zoveel verschillende dingen! Wat gaaf dat je de lp collectie van je pa hebt gekregen… jaloers 😉 Ze zeggen ook dat je nooit meer echt stopt met luisteren naar de artiesten uit je jeugd. Dat dit de meest bepalende tijd is uit je muzikale leven 🙂

 2. Haha dat ken ik, die brede muzieksmaak :p M’n goesting varieert ook heel vaak. ‘t gebeurt soms wel eens dat ik een genre een half jaar niemeer oppik ofzo :p

  Ik kan me wel vinden in een aantal bands die je daar opsomt in je meest beluisterde nummers! Al is het voor het grootste deel mij wel nog onbekend :p (maar ik ben ook echt slecht in het weten wie welk nummer zingt/speelt :p)

  1. Heb ik ook ja, dat ik een genre even wat minder luister. Maar kom er meestal uiteindelijk wel weer bij terug.
   Ohhh ik ben zo slecht in onthouden van bandnamen soms! Vooral van nieuwere bands weet ik vaak niet hoe ze heten haha. Handig zo’n lijst die Spotify dan voor me bijhoudt.

 3. Ah wat leuk om meer te lezen over je muzieksmaak. Dat is mijn favoriete onderwerp, haha 😉 Leuk dat je zo breed georiënteerd bent op het gebied van muziek. Ook wel handig hoe jij je afspeellijstjes op genre hebt ingedeeld, daar kan ik nog wat van leren! Bij mij is het – als ik nu zo even kijk – eigenlijk allemaal ingedeeld op stemming en dat werkt niet altijd even lekker, want soms wil ik gewoon iets opzetten in de auto en keihard meezingen.

  1. Terwijl ik het typte dacht ik ook, eigenlijk gek dat wij bloggers zo weinig over elkaars muzieksmaak weten. Voor mij is het wel een groot onderdeel van mijn leven en volgens mij bij jou ook. Maar het lijkt wel iets waar we allemaal niet zo snel over schrijven. Terwijl ik dat wel heel erg leuk vind!
   Poeh ja ik heb een keer de tijd genomen om ze allemaal uit te pluizen en zo op te slaan. Was best veel werk! Maar heeft zich wel geloond!