365 · mei

Dit is het tweede jaar dat ik elke maand een aantal vragen invul. Ze gaan over hoe ik nu in het leven sta en de dingen die ik doe en meemaak. Veel plezier met het lezen van de antwoorden van mei!

Leestijd: 12 minuten

1: Aan welk boek of film denk je nog wel eens terug? 
2020: Hmm, ik denk Amélie! Ook m’n lievelingsfilm. De film laat zo mooi zien hoe het leven eruit ziet vanuit het perspectief van iemand anders, en hoe de kleinste beslissingen een grote impact kunnen hebben in je leven. Dat vind ik mooi! De hele sfeer van de film vind ik trouwens geweldig! Nu wil ik hem weer kijken haha.
2021: Ik luisterde laatst na lange tijd nog eens de soundtrack van Into the Wild, dat vond ik een mooie film! Het spreekt me wel aan om weg te gaan en ergens in de natuur te wonen. Maar dan niet zo heftig als Christopher McCandles haha.

2: Is er op dit moment iets belangrijks aan het gebeuren in de wereld?
2020: Sinds half maart is het Corona virus er. Op dit moment zijn er steeds minder besmettingen, maar is het zeker nog niet weg. Dit is van zo’n enorme omvang dat het het leven van ieder even op z’n kop gezet heeft en bedrijven moeite moeten doen om hun hoofd boven water te houden. 
2021: Langzaam aan komen er steeds meer vrijheden. Terrassen en winkels mogen sinds vorige week beperkt open. We zijn aan het vaccineren en kunnen hopelijk komende herfst zeggen dat we het onder controle hebben.

3: Wie of wat bederft je humeur altijd? 
2020: Er moet nogal wat gebeuren om mijn humeur helemaal te verpesten. Maar iets waar ik slecht tegen kan, zijn mensen tegenkomen – bijvoorbeeld aan de kassa in de supermarkt – die zonder enige reden een slecht humeur naar mij of de mensen rondom mij hebben. Je weet wel, van die knotterpotten haha. Het verpest mijn humeur niet, maar ik vraag me dan wel altijd af waarommmm moet je zo doen, nergens voor nodig.
2021: Mensen die zeuren over dingen in hun leven maar er vervolgens niets mee doen. Met zeuren bedoel ik niet over je problemen praten, maar blijven hangen in dingen die niet goed lopen en geen actie ondernemen. Dingen waar ze invloed op hebben bedoel ik dan he. Tuurlijk, er zal altijd een periode zijn waarbij je vastzit en even stilstaat, maar ik heb het dan vooral over mensen die erin blijven en in de slachtofferrol blijven hangen.

4: Waar ben je trots op? 
2020: Eerlijk gezegd denk ik daar niet zo vaak over na. Want het is best moeilijk om dit te erkennen voor iemand die bescheiden is haha. Maar als ik luister naar wat ik van anderen hoor, dan mag ik best trots zijn op de stempels en dingen die ik maak. En dat ik vrij snel nieuwe dingen die ik nog nooit gedaan heb oppak en kan. 
2021: Een jaar later en ik vind dit dus nog steeds moeilijk! En ik vind het ook raar om te zeggen, dat ik trots ben op hoe de afgelopen vier maanden waren, de transitie van Luus naar Mama Luus. Maar ik noem het toch. Want het was nogal een aanpassing en ik mag best trots zijn op hoe ik het doe.

5: Welke sport heb je het laatst gedaan? 
2020: Yoga. 
2021: Telt wandelen als sport? Of trampoline springen?

6: Welk obstakel heb je pas nog overwonnen? 
2020: Thuis werken? ;’) Ik vond het best pitting in het begin om zoveel thuis te moeten werken. Na een aantal uur is je hoofd vol en lukt het allemaal niet meer zo goed. En je dagen worden ook zo hetzelfde. 
2021: Stel je even voor: je hebt al maanden geen nacht doorgeslapen, bent dus oververmoeid en functioneert voornamelijk op koffie. De baby heeft een moeilijke dag en huilt om alles, wil niet eten en tja, de dag is gewoon ZWAAR. Aan het einde van de dag heb je zoveel gehuil moeten aanhoren dat je gewoon even niet meer kunt. Je geduld is op en je weet niet meer waar je het vandaan moet halen. En dan ga je toch door, ook al weet je écht niet meer hoe je dat nog doet. Gelukkig zijn die dagen er niet vaak. Het zijn wel dagen die ik echt moet overwinnen. Blijven doorgaan, niet boos of gefrustreerd worden maar lief blijven doen, kijken wat er nodig is en alles wat ik heb geven.

7: Wat is je favo film van dit moment? 
2020: Ik heb niet heel veel films gekeken de laatste tijd, maar de laatste die ik me nog kan herinneren die ik leuk vond, was Hearts Beat Loud
2021: We keken laatst A Beautiful Day in the Neighbourhood en die vond ik wel leuk! Hij begon langzaam en ik dacht eerst ‘oh jee als ik dit maar leuk ga vinden’. Maar wel dus : ) De film die pas nog het meeste indruk heeft gemaakt is Two Distant Strangers. Als we het over Black Lives Matter hebben dan is dit een film die je absoluut gezien moet hebben.

8: Hoe ziet een weekend er tegenwoordig voor je uit? 
2020: Door Corona bijna hetzelfde als een doordeweekse dag. We proberen onze sociale dingen wel zoveel mogelijk hetzelfde te houden als dat het altijd was. Af en toe spreken we af met vrienden om op afstand te wandelen of in de tuin te zitten.
2021: Tussen 06:00 en 07:00 zijn we wakker. Dan ga ik eerst douchen zodat Flo daarna kan trainen. Rond de lunch zijn we dan klaar voor de dag met de dingen die ‘moeten’ en gaan we meestal wandelen en ergens koffie halen (dat is ons vaste weekenduitje nu). Nu de terrassen weer open zijn gaan we soms ook ergens een biertje drinken. In de middag kan ik meestal een paar uurtjes naar mijn kamer om iets te maken (dankjewel Fofo!!). Ook wordt er gepoetst en soms gaan we bij opa en oma langs. We kijken in de avond meestal een film of serie en ik ga niet al te laat naar bed.

9: Wanneer voelde je je voor het laatst als een kind?
2020: We waren in maart in Phantasialand. Pretparken krijgen het kind in mij wel naar boven.
2021: Toen ik met Lottie samen onder de baby gym lag en we aan het lachen en gillen waren samen <3

10: Waar ben je op dit moment het meest dankbaar voor?
2020: In deze tijd, dat ik nog steeds een baan heb! 
2021: Alle leuke momenten met Flo en Lotte.

11: Wat was de laatste droom die je je kunt herinneren?
2020: Ik droom maar zelden, en als ik droom dan onthoud ik ze nooit. 
2021: Dat ik Carnaval vierde met heel veel mensen bij elkaar, maar dat dit niet ging omdat er Corona was (de eerste droom over Corona die ik gehad heb). Ik zocht steeds naar een uitweg tussen de mensenmassa.

12: Wat betekent succes voor je? 
2020: Tevreden zijn met mijn leven. Iets voor elkaar krijgen wat ik niet had verwacht. 
2021: Mezelf mogen en kunnen zijn zonder dat uit te hoeven leggen.

13: Is er iets wat je pas nog boos heeft gemaakt?
2020: Ik ben al een hele tijd niet meer boos geweest geloof ik! 
2021: Er is vast wel iets geweest, maar dat vergeet ik altijd weer. Ik kan dus nu ook echt nergens op komen.

14: Wat zou je kunnen doen om je leven beter te maken? 

2020: Iets wat we binnenkort ook gaan doen, een sabbatical nemen. 
2021: Meer slaap :’ ) En een huis waar ik niet zo moeilijk hoef te doen met de kinderwagen. We wonen nu op de eerste verdieping en moeten een super stijle trap naar beneden. Dat is altijd wel veel gedoe met de kinderwagen. Ik kijk er al naar uit om ergens te wonen waar ik zo het huis uit kan lopen.

15: Welke drie woorden beschrijven je leven nu het beste? 
2020: Rustig, huiselijk, vermoeid. 
2021: Moe, koffie (veel koffie), Lotje tijd.

16: Welk deel van je huis vind je het leukst? 
2020: Mijn eigen kamer die ik precies naar mijn smaak heb ingericht. Het is echt mijn eigen plekje waar ik me altijd kan terugtrekken. En de woonkamer, omdat dit de plek is waar we het meest met z’n tweetjes zijn. De dag doorspreken, eten en relaxen. 
2021: De woonkamer, en dan vooral het tv hoekje. Daar ben ik het grootste gedeelte van de dag met Lotte. Eten aan het geven, aan het spelen of slapen.

17: Wat is op dit moment het meest afgespeelde nummer in je playlist? 
2020: Dat is waarschijnlijk Brick van Fake Names.
2021: Jonsi – Wildeye en WAAX – Labrador.

18: Als je geld bijna op was, waar zou je je laatste geld dan aan uitgeven? 
2020: Altijd aan eten! 
2021: Nog steeds eten haha. Maar als ik dat buiten beschouwing laat, dan vast iets voor Lotte.

19: Als je vandaag de loterij zou winnen, hoe zou je dag er morgen uitzien?

2020: Waarschijnlijk zijn er wel een aantal dingen waar ik het geld aan zou willen besteden, zoals het kopen van een mooi huis. Maar dat is niet iets wat ik meteen zou (kunnen) regelen. Ik denk dat ik het vooral eerst zou willen vieren, met ergens uit eten gaan bijvoorbeeld. En omdat het dan kan, wel een keer een stukje duurder dan ik normaal zou doen.
2021: Een auto kopen en op vakantie gaan. Het liefst rondreizen in Zweden. En ook nog steeds een huis kopen.

20: Hoe voelde je je op het werk afgelopen week? Waarom?
2020: Vooral heel erg moe! 
2021: Werk is nu even voor Lotte zorgen. Ik was vooral moe, want ook al hoef ik in de nacht maar 1 keer op en dan pas weer rond 06:00 uur, ik ben gewoon altijd kapot.

21: Wat is er afgelopen maand het meest veranderd in je leven?
2020: Er groeit een kleine uk in mijn buik. Het gaat komende tijd alleen nog maar meer veranderen allemaal.
2021: Twee dagen geleden viel ik van de trap en kwam ik met mijn voet tussen en tegen de stalen spijlen, auwa! Mijn dikke teen bleek gebroken te zijn en daar baalde ik enorm van. Een aantal weken rust zonder belasting… dat werd een beproeving pfff. Ik ging dus van heel veel wandelen naar weer op de bank zitten. Ik kreeg flashbacks naar de kraamweek waarin ik ook niet zoveel kon (en die waren niet leuk). En als je mij kent dan weet je dat ik het ontzettend moeilijk vind om me rustig te houden op de bank. Ik word daar echt niet vrolijk van…

22: Wat zou je graag willen verdienen? 
2020: Nou als ik kan kiezen dan doe maar een getal van 5 cijfers elke maand. Haha nee, maar ik zou wel graag meer verdienen dan ik nu doe.
2021: Hmm, ja nog steeds wel meer dan ik nu doe. Want we zijn op zoek naar een koophuis en wat zijn die duur tegenwoordig!

23: Schrijf drie plaatsen op die je graag zou willen bezoeken. 
2020: Als ik nu drie plaatsen zou kiezen dan zou ik gaan voor de bergen in Zwitserland, nog een keer naar Berlijn en Malaga.
2021: Berlijn staat nog steeds op het lijstje. Ook zou ik graag een paar weken in Zweden met een busje of camper willen rondreizen. En ook wel wat Scandinavische steden willen afgaan, Stockholm en Kopenhagen.

24: Wat is je lievelingsplek van dit moment? 
2020: Gezien ik nog steeds niet zo heel veel buiten kom, kies ik voor een plekje in huis. En dat is de bank! 
2021: Om te wandelen ga ik graag naar de bomen laan die naar het kasteel toe gaat. Daar zijn genoeg hobbels om Lotje in slaap te krijgen in de kinderwagen, en het is er ook gewoon mooi. En ook de grote boom hier op het plein, met de ronde bank eromheen. Het is een soort verzamelpunt en een plek waar iedereen in deze Corona tijden zijn koffie to go op dronk en even zat om te kletsen en luchten.

25: Hoe was je dag vandaag?
2020: Rustig. Ik werkte en daarna de rest van de dag uitgerust. 
2021: Heel rustig. Nog steeds met mijn gebroken teen op de bank. Baal vooral dat ik niet kan wandelen!

26: Welke herinnering van vandaag wil je onthouden? 
2020: Ik was jarig vandaag! Ik heb het niet spectaculair gevierd, want dat ging nu niet en daar houd ik eigenlijk ook helemaal niet van. Maar ik vond het wel leuk dat mijn familie langskwam om frietjes te eten in de tuin, op afstand. 
2021: Mijn verjaardag, die hebben we ook dit jaar rustig gevierd. Ik kreeg van Lotte een grote doos van mijn lievelingschocolade waar ze op getekend had <3 En van Flo kreeg ik een weekendje weg naar een hutje in het bos! In de avond aten we verjaardagsfrietjes en kwamen mijn ouders langs voor aardbeienvlaai. Het was een goede dag!

27: Hoeveel tijd was je vandaag helemaal alleen? 
2020: Het merendeel van de dag. Flo was naar zijn werk en ik was buiten twee video calls overdag helemaal alleen. 
2021: Alles bij elkaar misschien 10 minuten (op de wc hahaha).

28: Wat was het laatste cadeau dat je kreeg? 
2020: Een mooi bosje bloemen van een vriendin voor mijn verjaardag, en een heel mooi schilderij van Flo voor onze verloving, gemaakt door mirifrank
2021: Geld voor mijn verjaardag en dus de chocolade en het weekendje weg!

29: Wat zou je op dit moment graag aan je leven willen veranderen?
2020: Eigenlijk helemaal niets waar ik zelf invloed op heb. Wel hoop ik dat snel weer alles ‘normaal’ is wat betreft alle Corona regels, maar dat zal vast nog wel even duren. 
2021: Van de ene kant wil ik wel graag weer wat meer sporten, of eigenlijk moet ik zeggen bewegen. Want het hoeft niet persé sport te zijn. Ik kan er de tijd en zin nog niet zo goed voor vinden…

30: Wat is op dit moment je lievelingsgeur? 
2020: Ik draag op dit moment helemaal geen geurtjes, maar met het warmere weer en de zomer in aantocht denk ik dat ik dan voor BIG bodyspray zou gaan. 
2021: Er zijn vier geuren waar ik na maanden en jaren nog steeds naar terug kom, mijn absolute favorieten: Ginger, Goddess (de olie), Lord of Misrule en Himalaya.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 thoughts on “365 · mei