2021 ∘ 21

Woooh weer een jaartje ouder geworden deze week! Mijn verjaardag werd klein gevierd en ik maakte traditiegetrouw weer een verjaardagsfoto. De tweede helft van de week voelde ik me heel feestelijk door alle cadeautjes en de nieuwe dingen die ik bestelde en uitprobeerde. Ook hadden we nog eens een bezichtiging en werd ik instant verliefd op het huis! En we maakten ook nog kennis met het reuzenkonijn van de buren.

Leestijd: 11 minuten

🥳 Overall mood: feestje!
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 3/5
🥾 69193st / 33.72km
🎵 WAAX – Labrador

Maandag

Het was Pinkstermaandag dus Flo had nog een dagje vrij. Familiedag vandaag! Ik had de hele dag het gevoel dat het zondag was haha. Lotte had door haar groeispurt nogal moeite met slapen. We waren er de hele dag maar druk mee. Gelukkig had ze tussendoor wel hele goede zin! We hebben buiten op de bank hangen, wat opruimen en met Lotte knuffelen en spelen eigenlijk helemaal niets gedaan. Toch was ik kapot en ging ik om 21:00 uur al naar bed. Maar goed ook want vorige week was de eerste week dat ik mijn energie 1 van de 5 ⚡ heb gegeven. Het slaapgebrek werd even iets te groot, oef.

Dinsdag

Ha, eindelijk een dag dat ik me wat uitgeruster voelde. Het had dus effect, een avond even heel vroeg naar bed. Of ja, heel vroeg… een uur vroeger dan ik normaal doe haha. Maar dat werkt wel als Lotte dan ook tot 06:30 slaapt.

Vandaag had ik juist een echt maandag gevoel. Misschien ook omdat ik wakker werd met het geluid van een stortbui en heel veel regendruppels op het raam? Opa en oma hadden een lang weekend oppas-vrij, maar kwamen Lotte vandaag weer halen. Met mijn voet ging het gelukkig wat pijn betreft een stuk beter. Lopen was nog wel een uitdaging, dus het was fijn dat ze weer een paar uurtjes onder de panne was.

In de avond hadden we nog eens serie avond. Dat komt niet zo heel vaak voor omdat Flo meestal aan het sporten is of ik te gaar ben. Vandaag lukte het wel en keken we een aantal afleveringen van Pastewka, een Duitse serie die gaat over het leven van een comedian. We zaten in seizoen 5 van 10 en het werd steeds hilarischer!

Woensdag

Ik bedacht me meerdere malen deze maand dat ik bijna jarig was, maar toen de dag aanbrak (vandaag) was ik er niet zo mee bezig. Totdat Flo en Lotje met een cadeautje kwamen : D Van Lotte kreeg ik een groot pak Tony’s choco (mijn lievelings) waar ze ook nog op getekend had <3 Tiny choco van de tiny Lottie! Mijn dag begon dus al heel vrolijk. De felicitaties begonnen ook binnen te stromen dus toen voelde ik me helemaal jarig.

Weer een jaartje ouder, al voelt dat al jaren hetzelfde. Nu wel het besef dat ik toch echt richting de veertig aan het gaan ben. Zoals ze soms zeggen you’re on the wrong side of thirty now ; ) Oei, wat klinkt dat oud! Maar is het niet natuurlijk.

Elk jaar maak ik een foto van mezelf met een feesthoedje : D Hier de foto’s van vorige verjaardagen. Ohh nu heb ik dus heel erg zin in zo’n lekkere stone bowl van Dadawan, zoals op de tweede foto!

Ook moest ik even terugdenken aan mijn verjaardag vorig jaar. We zaten nog niet zo heel lang in lockdown, ik werkte opeens thuis en we wisten net twee weken dat ik zwanger was. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik de héle dag mega misselijk was. Dat is zo gek om te bedenken, dat het alweer een HEEL JAAR geleden is… wowww. Dat was overigens ook de aanleiding om het afgelopen c-jaar eens terug te kijken. Ik verzamelde alles in een blog.

Poeh hee, ik wil niet alweer over het weer zeuren, maar het is echt de meest trieste mei die ik ooit heb meegemaakt. Normaal gezien is het altijd wel lekker weer op en rond mijn verjaardag. Of is het in ieder geval niet zo’n enorme regenmaand zoals we dit jaar hebben. Ach ja… je doet er niks aan. Blijven hopen op een mooie zomer dan maar?

En toen kwam de postbode langs en lag er van alles leuks in de brievenbus! Van een vriendin kreeg ik een gedichtenboekje en van Flo en Lotte een bon voor een weekendje weg in een hutje in het bos <3

Volgens mij heb ik wel eens verteld dat boven Lotte’s kamer het balkon van de buren zit. Het raam in haar kamer zit op ooghoogte van hun vloer (ja gekke huizen hierzo). En de buren hebben nogal wat beestjes thuis. Voor zover ik gezien heb, hebben ze twee of drie katten en een konijn zag ik laatst. Als Lotte omgekleed wordt in de ochtend dan maken we vaak het raam even open om te kijken of de beestjes er zijn. Vandaag was een van de poezen er! En die kwam even snuffelen : D

En we hebben ook eindelijk het konijn goed gezien, of denk meer dat het een meneer haas is! Wat een joekel!

In de avond haalden we verjaardagsfrietjes en kwamen opa en oma langs om te vieren met een stukje vlaai.

Donderdag

Donderdag stond vooral in het teken van Lotte leren in de box te slapen overdag. Ze sliep voorheen in de kinderwagen op de bank, maar dat ging niet meer want ze past er niet meer goed in :’ ) Ze protesteerde even maar het is uiteindelijk wel gelukt! Rond de 4 maanden leren baby’s hun overdag slaapjes te maken, dus alleen in slaap te vallen. Daarvoor lukt dat nog niet zo goed. In die fase zitten we nu dus en dat gaat niet altijd even soepel haha.

In de ochtend eerst nog even wat voetjes eten, dat is nu ook ons vaste ritueel. Dan gilt ze het uit! : D

Vandaag kwamen mijn nieuwe Moonies binnen die ik besteld had. Ik wilde iets kleins voor mezelf kopen voor mijn verjaardag. Een Moonie had de reis niet overleefd en was helaas gebroken : ( Maar super lieve Mila stuurde gelijk een nieuwe op <3 Ik bestelde de facial Gua Sha tool van rozenkwarts en de Green Jade massagekam. Je kunt er hier van alles over lezen en ze bekijken. Ik schrijf er volgende week nog een blog over, dus dan kun je er meer over lezen. Maar alvast in het kort: het zijn dus massage tools waarmee je je gezicht en hoofd/nek kunt masseren voor allerlei gezondheidsvoordelen. Waar ik het vooral voor doe is het verlagen van spierspanning. Maar ik ben ook wel heel benieuwd naar het verminderen van kringen onder de ogen van maandenlang slechter slapen.

Het logo vind ik overigens zo gaaf, want de M is gemaakt naar de vorm van de Gua Sha tool. Dat vind ik dus gaaf, als een logo zo wordt ontworpen dat je het product erin kunt herkennen. Moet meteen denken aan het Gall & Gall logo, waar ik pas na vier keer kijken zag dat er in de eerste G een fles verstopt zat : D Oh het oude logo heb ik het dan over, ze hebben intussen een nieuwe zo te zien.

Een goede postdag want ook de OY deo kwam binnen die ik besteld had. Heel benieuwd om deze te proberen! Hoorde van een heleboel mensen dat ze hier lyrisch over zijn.

Van onze trouw hadden we nog een bloemenbon liggen die we helemaal vergeten waren. Ik zag hem deze week en bestelde er deze leuke vaasjes met bloemen mee bij Bloompost. Dat leek me leuker dan een boeket want zo kunnen we nog hervullen.

Vrijdag

En toen was het vrijdag! De dag waar ik me al meer dan een week heel erg op aan het verheugen was want… we hadden nog eens een huisbezichtiging (bij dat hele mooie en grote huis op precies de plek waar we graag zouden willen wonen). Aan het einde van de middag mochten we dan. Het huis bleek nóg mooier en ruimer in het echt en ik zag mezelf er al helemaal wonen. De prijs lag wel iets hoger dan de huizen die we tot nu toe bekeken hadden, dus dat maakte het wel spannend. Ik was na de bezichtiging helemaal klaar om een bod te doen. Nu nog bedenken hoeveel.

Ohh ik heb deze week zo vaak aan het huis gedacht! Ik heb niet vaak iets zo graag gewild! Ik heb gedroomd dat we er al woonden. Ik zag ons alles inpakken en verhuizen. En mijzelf onder het afdak in de tuin zitten ‘s morgens vroeg met een koffie, de bbq aangooien met vrienden, mijn stempel kamer inrichten en Lottes kamer klaar maken. Ik heb duizend keer het universum ingestuurd dat dit ons huis is. Want Oprah zegt dat dat helpt, visualiseren wat je wil ; ) Eens kijken of ze gelijk heeft.

Oma had trouwens weer wat leuks genaaid. Deze keer aan jasje met bosdiertjes, zo schattig! Hij kan aan twee kanten gedragen worden en aan een kant zit er een vosje verstopt in de zak.

Weekend

Op zaterdagochtend ging Flo weer zwemmen en was ik thuis met Lotte in de weer. Nu ik niet buiten kon wandelen met mijn teen ben ik dan maar door de huiskamer gestrompeld met de kinderwagen :’ D Wel jammer want het was ein-de-lijk goed weer!

Daarna hadden we familie middag. Eerst even van het zonnetje genieten met een koffie. En eindelijk onze reusable koffie mokken meegenomen, geen papier meer verspillen, yes!

En ik kon in de middag ook nog even stempels maken. De hele week had ik daar al zin in! Vorige week maakte ik de iconische gebouwen van Gulpen stempel en daar kreeg ik heel veel leuke reacties op. Een van die reacties kwam van een oud straatgenootje waar ik praktisch naast woonde als kind. Zo leuk als oude bekenden je werk aanmoedigen, dat maakte me echt blij. Hij vond dat ik de gemeente eens moest aanschrijven, want wie weet! En dat dit ook super leuk zou zijn om van andere dorpen of gemeenten te maken. En ja, daar had hij zeker gelijk in! Dat was ook zeker de bedoeling. Dus vandaag, Vaals! Een dorp dat tegen de grens van Duitsland aan ligt. Waar mooie oude gebouwen te vinden zijn en waar je zo in het bos bent.

Ook hing ik de luchtballonnen slinger op in mijn kamer. Jeetje wat ziet het er druk uit he… de enige kamer waar ik ertegen kan dat zoveel spullen op en bij elkaar staan. Kan niet wachten om een eigen huis te hebben met een grotere kamer, zodat alles niet zo gepropt hoeft!

Zondag ging Lotte naar opa en oma en hebben we goed gebruikt gemaakt van het mooie weer. We hadden een tafeltje gereserveerd bij een café om de hoek. Zo fijn om even met z’n tweetjes het huis uit te zijn! Ik geloof dat dit zelfs de eerste keer sinds januari (of nog langer) was dat we samen zonder Lotte ‘weg’ waren.

Ik ging vandaag heel goed op Set Guitars To Kill van mijn lievelingsband And So I Watch You From Afar. Hier live, 10 jaar geleden opgenomen. En toen kwam het besef dat ik dit al 12 jaar luister, woahh. Stuurde meteen Song Exploder een berichtje om te vragen wanneer ze een podcast aflevering van ze gaat maken : D

dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

→ Een van mijn favo Nederlandse filosofen was/is René Gude. Deze week kwam ik een leuk artikel tegen op Flow over hem, en over wat het is om een optimist te zijn. Ben nu ook heel benieuwd naar het boek Stand-up filosoof van Wilma de Rek. ‘Een optimist is eigenlijk een ‘optimeerder’, iemand die vindt dat we alle zeilen bij moeten zetten om te verbeteren wat er te verbeteren valt, en die dat doet zonder enige garantie dat het daadwerkelijk goedkomt.’ Vond ik een mooie omschrijving.

Rondje Koken kwam ik tegen en wat is dat een goed initiatief! Heb je een familielid of vriend(in) die net een baby heeft gekregen, een operatie heeft ondergaan, ziek is, de relatie uit heeft of midden in een verbouwing zit? Organiseer een rondje koken! Meld je aan op de website en nodig mensen uit, kies allemaal een datum en zorg die dag(en) voor lekker eten. Super leuk toch?

→ Ik las 20 seconds of courage van Robin en ik vond dat zo mooi om te zien! Een reminder dat het goed is om af en toe terug te denken aan de belangrijke en misschien wel life changing momenten in ons leven. En om je te beseffen waar je ook alweer vandaan komt en hoe hard je hebt gewerkt om te komen waar je nu bent. En vooral, dat het soms alleen ‘maar’ 20 seconden kost om naar je gevoel te luisteren en het gewoon te doen, dat wat zo spannend lijkt.

→ Deze kwam ik afgelopen tijd tegen op Twitter!
1. Lush of Dille & Kamille zou ik niet zonder kunnen, de supermarkt dan even buiten beschouwing gelaten. En jij?
2. ‘Sorry ik kan vandaag niet werken… vanwege de eerste keer dat ik het niet meer in de ochtend ff langskomen om te zien hoe het met jou ook een beetje aan het werk van de foto’s van de zwangerschap.’ Hahaha, dit is wel heel grappig om te doen. Ik drukte elke keer op het eerste woord dat mijn telefoon voorstelde. Wat krijg jij?
3. Hoe zou jij je werk op een heel slechte manier omschrijven? Ik kwam niet verder dan dit: ‘Cover kids in sweet smelling glitter ✨, rub beauty products 🧼 on people and show them my colorful bubbles 💦’

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 thoughts on “2021 ∘ 21

 1. Haha, die werkomschrijving klinkt zo gek nog niet! 😀 Leuk weekoverzicht weer, ondanks dat mei inderdaad maar een trieste bedoeling was qua weer. Hopelijk wordt juni zonniger, en wordt dat huis van jullie. Al zijn die katten en een Vlaamse Reus als buurmannen en -vrouwen(?) ook wel erg leuk.

 2. Fijne week lijkt me! Wat heerlijk dat zonnetje he? En dat huis, ZO SPANNEND!! Ik duim mee 😀
  Dit was inderdaad wel echt een tragische maand Mei. Kan me ook helemaal niet voorstellen dat het alweer bijna Juni is en bijna zomer… Het lijkt wel herfst, met uitzondering van de laatste paar mooie dagen!
  En wat leuk die beestjes van de buren 😀 Dat konijn is echt mega ja, wauw 😮

  1. Ja eindelijk de zon, daar is ze!
   Het huis is mega spannend ja. Vooral omdat dit het eerste huis is waar ik me echt zie wonen. Ik hoop het zo! Vandaag doen we een bod en dan is het heel hard duimen 😀

 3. Oeh, de voet… wat pijnlijk! Ik las hoe het ongeluk is gebeurd en trok meteen een pijnlijk gezicht bij het lezen er van. Hoop dat het snel hersteld en en je weer wat meer kan! <3

  En jaaah Set Guitars To Kill van And So I Watch You From Afar! Hier nog een méga fan. Deze band heb ik váák gezien, denk tussen de 7 en 10x
  geweldig energiek ook live. Dit nummer laat ik ook áltijd aan nieuwe muziekliefhebbers horen om ze ook enthusiast te maken. Lukt altijd

  Fijne post weer, Luus!
  Al 1 feedback puntje, het lettertype in het reactie schermpje is heek klein en kriebelig, en is voor lastig te lezen voor mij … Ik moet of het scherm groter maken of wat ik wil typen eerst ergens anders doen en dan hier in zetten…. 🙁

  1. Het herstel gaat op zich prima, althans.. ik heb er niet al te veel last van als ik rustig doe. Kan alleen korte stukjes lopen nog, maar ja.. als dat het is de komende tijd dan moet het maar. Het doet gelukkig niet veel pijn.
   Zo’n vette band he! Ik dacht al dat jij ze ook leuk zou vinden.
   Ja pff, ik ben dus al een tijdje aan het klooien met de css, want ook de back to top button is verdwenen opeens. En het lettertype is inderdaad heel slecht te lezen. Dan weet je dat ik er mee bezig ben. Hoop dat ik het snel veranderd krijg, want vind het zelf ook vervelend.

 4. Hoola! Ben benieuwd hoe het afloopt met dat huis! Hopelijk zit het daar goed mee voor jullie 🙂
  En fijn dat mijn blog je weekoverzicht bereikt haha! Supercool!

  Ook fijn om te lezen dat ge toch al meer rust hebt kunnen nemen dan vorige week. Al zal dat misschien ook wel met uw teen te maken hebben gehad :p Keep it up! Rust is belangrijk 🙂

  1. Ohh ik kan bijna niet wachten zo ongeduldig ben ik 😀 Ben ook heel benieuwd!
   Ja die moest ik even noemen want vond het echt een leuke blog.
   Haha, ja komt voornamelijk door de voet, maar alsnog goed natuurlijk 🙂

 5. Wat een fijn dat je een ontspannen week hebt gehad. Ik duim alvast kei hard mee voor dat huis! En ik kijk al uit naar je post over die gua sha, ik ben erg benieuwd of het echt helpt om je spierspanning te verlagen.

  1. Ah wat lief, dankjewel! Met zoveel mensen die meeduimen moet het wel lukken 😀
   Ik probeer hem nog een paar dagen uit zodat ik hem echt goed uit heb kunnen testen. Komt ergens eind deze week denk ik.

 6. Nog gefeliciteerd! En wat een leuke luchtballenslingers 🙂 Spannend, ik hoop heel erg dat jullie het huis krijgen. Wanneer hoor je meer?
  En ik vind je stempel weer zo tof! Hoe gaat het met je voet?

  1. Dankje! We hebben gisteren gehoord dat we het niet geworden zijn. Er was helaas iemand die een heel hoog bod gedaan had. Dat is helaas de huizenmarkt tegenwoordig, alles wordt flink overboden. Dus op naar het volgende huis 🙂
   Dankje!! <3
   Lief dat je het vraagt! Het doet als ik rustig aan doe geen pijn, gelukkig. En ik kan veel rusten thuis, dus dat is ook heel fijn. Dus eigenlijk gaat het goed! Is nu steeds voorzichtig proberen of ik al iets meer kan en niet overbelasten.

 7. Ik had ook echt verschrikkelijk weer op mijn verjaardag. Sneeuw zelfs en wij hadden een dagje uit gepland maar uiteindelijk viel het daar gelukkig mee. Echt triest. Volgend jaar beter! 🙂
  Super fijn overzicht dit! Ik ben benieuwd naar je post over die gua sha tool. Ik heb eens op het punt gestaan er ook een te kopen maar met zo’n dingen ben ik altijd heel ijverig in het begin en daarna hou ik er mee op :p Misschien kan je me overtuigen om het toch te doen :p
  Ik duim mee voor je huis! Zo spannend!

  1. Ja wow het was echt een rare lente dit jaar. Of rare, eerder ontbrekende haha. Volgend jaar extra goed vieren!
   Hij komt snel online 🙂 Al wil ik hem eigenlijk nog wat langer uitproberen, maar er zijn veel mensen heel nieuwsgierig naar dus ik maak er misschien wel twee blogs van. Ik ben ook benieuwd hoe lang ik het ga blijven gebruiken, maar tot nu toe echt heel blij ermee.
   Het huis is helaas niet gelukt. Flink overboden… ach ja, op naar het volgende!