q&a antwoorden deel 3

Zo leuk dat jullie vragen blijven insturen! Er zijn er weer een hoop binnengekomen. Genoeg om weer een post mee te vullen. Deze keer zijn het vragen waar ik héél hard over heb moeten nadenken. Maar dat vind ik juist leuk, want dat laat me ook weer even terugkijken op mijn leven (en dat is nooit slecht).

Leestijd: 4 minuten

Op welke step out of the comfort zone ben je het meest trots?

Om deze vraag te beantwoorden heb ik eerst nagedacht over wat mijn comfort zone dan is. En ik kwam tot de ontdekking dat die zich door alle ervaringen die ik opdoe steeds verplaatst. Door mijn leven heen heb ik meerdere dingen gedaan die deze lijn steeds verder heeft laten oprekken. Iets wat mij nu zo snel invalt en wat een grotere stap was, was van een klein dorpje in het Zuiden van Nederland verhuizen naar Amsterdam om te gaan studeren. Ik moet wel zeggen dat uit mijn comfort zone stappen voor mij meestal niet perse zo voelt, als een grote stap. Ik vond verhuizen naar de grote stad als twintig jarige natuurlijk wel spannend, maar meer excited spannend. Zo’n uitdaging vond ik heerlijk en ik keek er echt naar uit! Het leven en studeren daar heeft me als persoon gevormd en daar ben ik wel trots op denk ik. Ik denk dat ik heel anders in het leven sta daardoor dan wanneer ik die ervaring niet had gehad. Ik kan het ook echt iedereen aanraden!

Een maand niet mogen bloggen of een maand geen foto’s mogen maken (geen uitzonderingen!): wat kies je?

Ik denk dat ik een maand geen foto’s maken niet zou volhouden haha! Foto’s maken elke dag zit zo verweven in wie ik ben. Ik kan me dus gewoon echt niet voorstellen hoe mijn leven zou zijn als ik geen camera’s of telefoon meer had waar ik een foto mee kon maken… Heel raar om daar nu zo over na te denken! Een maand niet bloggen gaat me beter af. Dat heb ik eerder wel eens gedaan als ik het te druk had ervoor of er andere dingen gaande waren die op dat moment belangrijker waren. Maar het zal alsnog moeilijk worden op de momenten dat ik er juist zin in heb. Dan zou ik het na die maand wel nog kunnen inhalen natuurlijk, of is dat valsspelen? ; )

Heb je ooit al eens voor een groep gesproken? Wat was je ervaring?

Ja al vaker. Op de kunstopleiding moesten we ons werk vaak voor de klas (of meerdere klassen) presenteren. Soms in groep en soms alleen. Ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan waar je af en toe voor een groep sprak over het werk wat je deed. En op mijn werk nu hebben we regelmatig meets met collega’s waarbij ik samen met het management team spreek. Vroeger vond ik het nooit fijn om te doen, ik wilde helemaal niet graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Door de jaren heen ben ik het steeds minder ‘erg’ gaan vinden. En dat heb ik ook geleerd door het te doen, vaak te doen. Dat is ook een beetje uit je comfort zone stappen. Iets wat je niet zo leuk vind toch doen, want daar leer je juist van. Ik wil nu niet zeggen dat ik het super leuk vind om te doen en dat je mij dat elke dag maar moet laten doen, maar ik vind het ook geen drama. Het ligt er eigenlijk ook wel aan waar het over gaat. Als het een onderwerp is wat me ligt dan vind ik het waarschijnlijk zelfs leuk. Is het iets wat ik minder leuk vind, dan heb ik er ook minder plezier aan om dat te bespreken of over te brengen.

Welke levensvragen passeren het meest door je hoofd?

Oei, ik moest even opzoeken wat dan precies als levensvraag kwalificeert! Oké, check. Waar ik regelmatig over na probeer te denken is welke dromen ik nog heb, dus wat ik nog graag wil doen. Het is zo makkelijk om door het alledaagse leven dat soort dingen te vergeten. Hoe vaak doen we nou iets waar we echt van dromen (groot of klein) en zijn we daar bewust mee bezig? Het heeft me wel geholpen om daar mee bezig te zijn door het day zero project. Dan blijft het wat meer op de voorgrond in mijn leven. En je dacht ook bewust na over de dingen die je nog graag wilde doen toen ik de lijst maakte.

Wat doe je liever: zwemmen in de zomer of schaatsen/skiën in de winter?

Ik ben dus echt geen hartje zomer of hartje winter mens. Ik ben eerder een lente en herfst persoon. Maar dan zou ik alsnog voor zwemmen in de zomer kiezen! Ik hou heel erg van water, er dicht bij in de buurt zijn. En zwemmen vind ik ook wel leuk, al ben ik dan weer niet echt iemand die gaat baantjes zwemmen. Dan is het meer recreatief. Schaatsen heb ik vroeger wel vaker gedaan, maar ik denk dat ik er niet veel meer van bak nu. En skien heb ik dus nog nooit gedaan! Ik denk dat ik het wel leuk zou vinden, maar ook wel veel gedoe : P En brrr koud, ook minder. Dus ik zou daar niet snel voor kiezen.

Wil je nog wat weten? Ik laat de commentbox hier altijd open staan, dus je kunt anoniem je vragen blijven stellen.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “q&a antwoorden deel 3

  1. Ah wat leuk om te lezen! Doe je goed, kvind het mooi om te zien hoe je geleerd hebt door te doen o.a.!

    En zo’n stap naar de hoofdstad, ferm! Kan mij wel inbeelden dat dat ff pittig is geweest 🙂 Mooi!