kledingruil ketting

Ken jij het al, een kledingruil ketting? Het is een hele makkelijke en duurzame manier om kleding te ‘shoppen’. Je krijgt tweedehands kleding zo aan huis bezorgd en geeft ook wat van je niet meer gedragen kleding terug.

Leestijd: 2 minuten

hoe het werkt

Elke ketting bestaat uit een aantal mensen die meedoen aan de kledingruil. Je geeft je adres op aan de beheerder en je wordt toegevoegd aan de route in je eigen dorp of stad. Op elke route rouleren er een aantal tassen. Als er een tas langs wordt gebracht bij je heb je drie dagen de tijd om thuis te shoppen. Daarna breng je de tas verder naar het volgende adres op de route. De bedoeling is dat je neemt wat je wil uit de tas. En dat je kleding die je zelf niet meer draagt (die wel nog goed is en schoon is natuurlijk) erin stopt voor een ander. Het is oké als je soms wat meer eruit pakt, want soms stop je er ook wat meer in.

Hoe leuk is het als je een ander nog blij maakt met dingen die je zelf niet meer draagt omdat het niet meer past of omdat je er op uitgekeken bent? Sommige mensen delen een fotootje van de kleding in de kledingruil groep. Leuk om te zien voor de vorige eigenaar dat iemand helemaal happy is met je oude kledingstuk! Het is natuurlijk ook leuk om zelf wat uit de tassen te kunnen halen. Het is elke keer weer een verrassing wat er in zit! En je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu want je koopt niks nieuws als je kunt vinden in de tas wat je nodig had.

meedoen

Als je mee wil doen aan een kledingruil ketting kun je je hier inschrijven. Je kunt zien of er in je buurt al een ketting is en wordt dan toegevoegd aan een groep (op Facebook of Whatsapp, ligt eraan hoe dit geregeld is in je buurt).

Als er nog geen ketting is kun je deze ook zelf opzetten, zoals ik ga doen. Het lijkt mij wel iets om zo op een makkelijke manier meer tweedehands in huis te halen en weer een bezoekje minder aan de stad te brengen. Ik ben heel benieuwd of er genoeg animo voor is hier in de buurt. En wie weet waag ik me ook aan een babytas!

Doe jij al mee aan een kledingruil ketting? Of lijkt het je wat om mee te doen of er een op te zetten?

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “kledingruil ketting

  1. Wow wat een keigoed idee! Als dat hier in de buurt zou zijn, zou ik zéker meedoen. Misschien moet ik er ook zelf maar mee beginnen maar ik krijg al koud zweet door eraan te denken zoiets op te zetten, haha :p

    1. Super leuk bedacht he! Ik zou het doen! Bij de Nederlandse krijg je een document opgestuurd als je er een wil opzetten wat alles uitlegt. Vond ik wel heel handig! Valt heel erg mee wat ik moet doen, vind ik. Ik heb een Facebook groep gemaakt en ben nu een tas aan het vullen. Alleen dan dus de eerste mensen die mee willen doen vinden in je omgeving is ff werk, maar in wat groepen op Facebook erover posten en dan moet dat ook wel gaan lukken. Maar ja, je moet er wel zin in hebben natuurlijk haha.