check-in cards: in gesprek met jezelf

Op de website van Flow zag ik iets langskomen dat me meteen aansprak en waar ik ook gelijk enthousiast over was: check-in cards. Een set kaarten die je laat inchecken met jezelf om zo je bewustzijn te laten groeien. Iets wat ik mega interessant vind, dus de set ging al snel in mijn winkelmandje. Hieronder lees je wat de kaarten kunnen toevoegen aan je leven.

Leestijd: 3 minuten

In het kort: de check-in cards reiken je handvatten om een gesprek met jezelf te voeren. Ze nodigen je uit om naar jezelf te luisteren en helder te krijgen wat je nodig hebt.

hoe de kaarten ontstaan zijn

Wat er op de kaarten staat komt niet zomaar ergens vandaan. Makers Bente en Edith hebben beiden een diepgewortelde interesse in bewustzijnsontwikkeling. Ze ontwikkelden en faciliteerden leiderschapsprogramma’s en ontwikkeltrajecten waarbij ze zich steeds meer zijn gaan toespitsen op de fysieke-, mentale-, emotionele- en energetische lagen van bewustzijn. Naast hun werk volgden ze ontelbare uren aan verdiepende opleidingen, podcasts, trainingen en satsangs. Alle kennis, ervaringen, inzichten en wijsheden hebben ze in de check-in kaarten verwerkt. En wat ik mooi vond om te lezen: ze hebben elke kaart zelf doorvoeld en doorleefd.

van buiten naar binnen

Volgens de makers begint inchecken met intunen, oftewel afstemmen. Je verlegt je aandacht van de wereld om je heen naar je binnenwereld. Je maakt bewust verbinding met wat er in je leeft en gebeurt en verkent welke gevoelens en gedachten er in je omgaan. Je maakt ruimte om alles wat er is er ook te laten zijn, het positieve als ook het negatieve. Het werken met de kaarten zorgt ervoor dat je niet versmelt met je gedachten en gevoelens, maar er juist als een observator naar leert kijken. Want ze ondersteunen je om bewust en afgestemd in het leven te (blijven) staan.

hoe je de kaarten gebruikt

De set bestaat uit 45 kaarten met allemaal een eigen thema. Zo zijn er bijvoorbeeld de thema’s overgave, energieker, perfectionisme, gespannen en zingeving.

Er is niet één manier om de kaarten te gebruiken, er zijn verschillende manieren:
• Zo kun je heel gericht een kaart trekken op de momenten dat je wat extra ondersteuning of helderheid nodig hebt of inspiratie zoekt om met een specifieke situatie om te gaan.
• Je kunt ook zonder directe aanleiding wat openheid en wijsheid aan je dag toevoegen door een thema te kiezen wat je op dat moment aanspreekt. Zo zijn er ook zeven algemene kaarten die daar goed bij passen.
• Gebeurd er iets groots in je leven, dan kun je ervoor kiezen meerdere kaarten te trekken die je een periode lang regelmatig blijft herhalen.

Wanneer je de kaarten vaker gebruikt zul je gaan merken dat er meer ruimte is gekomen voor helderheid, rust en kracht. De connectie met jezelf wordt sterker en je kunt je makkelijker verbinden met je innerlijke wereld. Het is aan te raden de vragen die je beantwoord op te schrijven. Ik houd ze bij in een boekje.

de light versie van een therapie sessie

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het nogal lastig om af en toe in te checken met mezelf. Ik doe het niet vaak, of misschien zelfs wel nooit. Nu ik de set geprobeerd heb kan ik zeggen dat het als de light versie van een therapie sessie voelt, alleen dan niet met een therapeut maar met jezelf ; ) Het is zo zo belangrijk om af en toe even bij jezelf na te gaan hoe je in een situatie staat. Wat je er nou écht van vind, hoe je je er écht over voelt. De kaarten maken dat heel makkelijk. Ze stellen de juiste vragen zodat je even diep kunt graven. Voor mij is dit absoluut een heel fijn cadeautje voor mezelf geweest!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 thoughts on “check-in cards: in gesprek met jezelf

  1. Oh wauw, dit ziet er superinteressant uit! Wil ik zeker eens proberen want ik denk ook wel dit heel waardevol is.

    Ik herken ook wel wat je in je laatste stukje aanhaalt. Zo met jezelf geconfronteerd worden is niet fijn, ik mijd het zelf ook liever dan dat ik het doe. Zo van die trucjes gelijk deze lijken me dan ook heel interessant om eens uit te proberen 🙂

  2. Ik ben iemand die graag open is over mental health, gevoelens en wat er speelt. Maar ik merk ook dat ik vaak te snel doorraas zonder te denken wat ik er nu echt van vind en soms durf ik ook niet naar binnen te kijken uit angst wat ik daar ga aantreffen. Maar dingen zoals kaartjes met inzichten werken voor mij wel heel goed. Vind de printjes op de eerste foto ook heel mooi! Tis soms moeilijk om te kijken wat er echt speelt vanbinnen, maar het is wel noodzakelijk. Voor je geluk, voor anderen hun geluk.

  3. Oeeh dit lijkt me ook wel iets voor mij eigenlijk! Het spreekt me super hard aan. Interessant ook om dit als vertrekpunt te zien om te journallen.
    En amai ze zien er zo mooi uit ook, daar heb ik wel een beetje een zwak voor, haha.Ik zet ze op m’n wensenlijstje!