gua sha

Lief zijn voor jezelf door jezelf extra te verzorgen, dat doe ik niet zo vaak want daar heb ik niet veel tijd voor. Vroeger deed ik nog wel eens graag een maskertje op, maar dat heb ik al maanden niet meer gedaan. Toch wilde ik weer eens iets kleins aan mijn avondroutine toevoegen voor wat extra selfcare en ik kwam iets tegen wat me daar perfect voor leek.

Leestijd: 6 minuten

Over holy grails in skincare moet je me niks vragen, want daar weet ik echt niets van (behalve van LUSH dan). Zo wist ik ook niet dat Gua Sha al jaren een grote hit is. Het is een methode waarbij je een edelsteen gebruikt en waarmee je over je gezicht ‘schraapt’. Je maakt er niets stuk mee (zo klinkt het wel he), maar je duwt als het ware over je gezicht. Een massage dus eigenlijk. Het komt oorspronkelijk uit China waar ze het gebruiken om langs alle drukpunten te gaan die je ook ziet in de acupunctuur. Bloedstromen, water en vastzittend lymfevocht worden gemasseerd en afgevoerd wat ervoor zorgt dat er een voelbaar verschil zou moeten zijn.

Bij MooniesbyMila kocht ik twee Moonies. De facial Gua Sha tool van rozenkwarts gebruik je voor je gezicht en lichaam en de Green Jade massagekam vooral voor je hoofd. Wauw wat zijn ze mooi! Ik had meteen zin om ze te proberen.

Wat doet het precies?

Bij regelmatig gebruik heeft het nogal wat voordelen. Het effect ervan is een betere doorbloeding waardoor je puistjes en ontstekingen vermindert. Je kunt je gezicht er mee sculpten en verstevigen en ook zou het vochtophoping en donkere kringen tegen gaan. Door het masseren draineer je je lymfen waardoor gifstoffen uit je huid worden gevoerd. Dit zou een mooie glow geven. Klinkt veelbelovend!

Ik ben er vooral in geïnteresseerd door het schoonmaken van de lymfen en het ontspannende effect. Ik heb namelijk vaak last van spanning in mijn spieren. Ook in mijn gezicht en nek, en dat zorgt wel eens voor hoofdpijn. Door het masseren met de steen zou het je onderhuidse spierweefsel ontspannen. Zeker waard voor mij om dit dus eens te proberen! Het lijkt me heerlijk ontspannen om dit elke avond even te doen. En ik kan me voorstellen dat je er ook lekkerder door kunt slapen, als je hele gezicht, hoofd en nek totaal ontspannen zijn. En ja, ik ben ook wel benieuwd of ik die donkere kringen weg krijg die ik al een paar maanden aan het sparen ben ; )

Hoe gebruik je de steen?

Mocht je het ook willen uitproberen dan kan ik je aanraden om eerst goed te lezen hoe je de steen gebruikt. Omdat je lymfen gaat masseren en legen wil je niet dat de gifstoffen die vrijkomen nergens naartoe kunnen. Even wat filmpjes kijken zou ik dus zeker even doen! Ik vind de video’s van Mila zelf heel erg fijn om naar te kijken. De filmpjes met verschillende massages zijn lekker kort, maar laten wel precies zien wat je moet weten. Dus makkelijk om er even bij te pakken voor de spiegel in de badkamer. En dit filmpje vind ik fijn, daar wordt de steen op de borst gebruikt.

Er zijn dingen die handig zijn om te weten voordat je begint. Dit zijn tips die ik je kan meegeven nadat ik de steen een week gebruikt heb:

• Meteen de allerbelangrijkste tip; weet welke richting je op moet wrijven! Wrijf je nek bijvoorbeeld goed af, anders blijven gifstoffen zitten. Ik dacht dat ik het de eerste keer goed deed, maar had na afloop hoofdpijn. Ik gok dat dit door verkeerd afvoeren was, want het was hetzelfde soort hoofdpijn als ik krijg na de sauna.
• Gebruik een olie voordat je begint, dan glijd de steen makkelijker over je huid.
• Je hoeft geen druk te gebruiken, liever niet zelfs! Dat zorgt alleen maar voor een rood gezicht. Je lymfe liggen meteen onder je huid dus zacht zijn is gewenst.
• Houd de steen altijd in een zo plat mogelijke hoek op je huid.
• Drink na een massage een glaasje water om de afvalstoffen sneller af te voeren.

wat ik ervan vind

Ik heb meteen besloten om de stenen niet meteen tegelijk te gaan gebruiken. Ik wilde eerst goed leren hoe ik ze per steen. Met de Gua Sha steen van rozenkwarts ben ik begonnen en die heb ik inmiddels bijna twee weken gebruikt op mijn gezicht. Het is me maar één avond niet gelukt om hem te gebruiken omdat het al laat was. Ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik hem gekocht heb!

Nadat ik de steen de eerste paar keer gebruikt had kreeg ik wat kleine puistjes. Op internet las ik dat dit in het begin inderdaad kan voorkomen en dat het betekent dat er afvalstoffen worden afgevoerd. Fijn om te weten dat het dus ook echt wel wat doet!

Ik heb wel al wat verschil gezien, vooral de fijne lijntjes op mijn gezicht lijken wat minder te zijn geworden. Of dat alleen komt door de Gua Sha, de olie die ik gebruikt heb of door wat meer water drinken durf ik niet te zeggen. Waarschijnlijk een combinatie ervan, maar ik geloof wel dat het masseren van je gezicht wel degelijk kan zorgen voor een strakkere huid. Want na gebruik lijkt mijn gezicht inderdaad wat meer gesculpt, de kaaklijn en jukbeenderen komen wat meer uit. En ik had het idee dat ik ook verschil begon te merken in mijn mooie donkere opgespaarde wallen. Maar daar durf ik nog geen harde uitspraken over te doen.

Wat ik vooral heel fijn aan de steen vind is dat het voor een echt ontspannen moment zorgt. Ik voelde bij gebruik de spanning uit mijn gezicht gaan en heb het idee dat ik mijn gezicht nu minder vaak onbewust aanspan. En als ik dat wel nog doe dan heb ik het sneller door zodat ik weer kan ontspannen.

Voor mij zijn dit genoeg resultaten om er mee door te blijven gaan! Het is van begin af aan een onderdeel geworden van mijn avondroutine. Ik neem nu vijf minuutjes langer de tijd na het schoonmaken van mijn gezicht om het te masseren met de steen. Ik blijf hem dus gebruiken en ben benieuwd of ik nog meer resultaten ga merken. Misschien dat die donkere kringen nog weggaan? Alleen voor het ontspannen moment vind ik het de moeite al waard. Mocht je over een aantal weken willen weten of ik nog iets nieuws te melden heb erover, stuur me een berichtje! Wie weet maak ik er wel nog een blog over, met ook de resultaten van de jade steen erbij.

how to videos

Ik bedacht me dat het best wel handig is om een aantal video’s bij elkaar te hebben op een handige plek. Dan hoef jij, maar ook ikzelf, niet steeds te zoeken ernaar. Ik heb dus na het schrijven van de blog dit nog eraan geplakt. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Video’s over de techniek:
how to facial gua sha correctlyhow to drain the neckhow to around the eyes

Video’s met de gua sha steen:
release neck tensionpuffy eyesdark circleslip wrinkleschin

Hier vind je de video’s met de jade steen (kam):
smooth foreheadchest massagehair growthmore hair volume

► De producten die je op mijn blog voorbij ziet komen zijn allemaal door mijzelf aangeschaft en uitgeprobeerd, puur uit interesse en omdat ik denk dat ze iets aan mijn leven kunnen toevoegen. Ik word op geen enkele manier gesponsord. Ik zet dit er even extra bij, want ik wil niet dat jullie denken dat ik spullen toegestuurd krijg en mensen probeer te influencen ; )

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 thoughts on “gua sha

  1. Ik wil ook graag iets weten over de resultaten na een paar weken. Ik zei het denk ik al maar ik heb een tijdje ook interesse er in gehad, alleen nooit mee door gegaan. Ben nu toch aan het twijfelen!