2021 ∘ 22

Het was een warme en spannende week! We duimden ons helemaal moe nadat we een bod op het huis gedaan hadden, we zaten voor het eerst dit jaar in de tuin, ik gebruikte de Gua Sha steen vaak en ik deed een therapie sessie met mezelf. Het was een week met veel energie die ik niet altijd kwijt kon door mijn voet. Maar die kon ik dan wel stoppen in heel veel blogs schrijven.

Leestijd: 5 minuten

🥺 Overall mood: duimen als een gek!
😓 Stress level: 3/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🥾 67219st / 33.42km
🎵 OK Go – The Writings On the Wall

Even een sidenote: kijk even de clip van OK Go hierboven. Deze band maakt serieus de aller aller gaafste muziekvideo’s. Ze stoppen er elke keer zoveel werk in en het is zo vet bedacht! : D

Maandag

De maandag begon al vroeg want we mochten weer naar het consultatiebureau. We waren al een hele tijd niet meer geweest dus ik was wel benieuwd of ze nog steeds goed aan het groeien was (dat was ze). Het was even spannend of het me lukte om ernaartoe te lopen, maar dat ging gelukkig! Het is dan ook niet heel ver, nog geen 5 minuutjes. Wat was het in de ochtend trouwens al lekker warm! En de blauwe regen ging al goed, twee nieuwe trosjes eraan.

In de middag heb ik me rot gelachen. Ik schreef een tijdje geleden al dat ze het centrum hier aan het opknappen zijn en onze straat ook onder handen is genomen. Vandaag werd het laatste gedaan aan de straat en dat was het verven van de fietspaden. De straat werd weer even afgesloten voor auto’s en fietsers moesten over de stoep lopen. Fietsen mocht niet en dat heb ik meermaals gehoord. Er stond beneden aan de straat, precies onder ons raam, een meneer in oranje hesje. Hij had een fluitje bij zich dat hij elke vijf minuten gebruikte, volgend met een ‘Hee hallo! Op de stoep gaan we niet fietsen he! Daar staat toch dat je moet lopen! Sjongejongejonge, kunnen allemaal niet lezen en luisteren he! Is toch niet te geloooooven.’ En daar nog duizend varianten op. Hij was zich flink aan het opnaaien over alle toeristen die zich niet aan de regels hielden :’ D

Oh ik ben toch zo’n sucker voor alles van Fiep! Ik kon deze boekjes niet laten liggen, weer in de aanbieding bij Kruidvat.

Flo ging vandaag wandelen met Lotte en ik kreeg de schattigste foto’s toegestuurd. Highlight wel dat dit de eerste koe ontmoeting was! En baby koetjes zelfs : D Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn.

dinsdag

Vandaag begon Flo’s papa verlof. In Duitsland gaat dat iets anders dan hier. Daar mogen ze namelijk wat meer verlof nemen, wat betekent dat hij nu een hele maand thuis is! We hebben dus nog wat langer samen voordat ik weer aan het werk ga. Overigens zit ik nu in mijn ziekteverlof en is het de vraag wanneer ik weer kan werken met mijn voet.

Ik wil niet teveel over Lotte schrijven, want ik weet dat niet iedereen dat even interessant vindt ; ) Maar het vermelden waard is toch wel de grootste groeispurt tot nu toe! We hadden al gelezen dat die rond de 5 maanden de ergste en de langste zou zijn, en we kunnen sinds deze week beamen dat dat ook echt zo is. We dachten bij de andere spurten al dat het slapen lastig ging (haha amateurs), dit keer was het nog veel lastiger. Overdag slapen was er eigenlijk niet meer bij. Arme Flo heeft heel wat wandelingen moeten maken omdat ik nog niet ver kan lopen. Gelukkig was het weer goed zullen we maar zeggen.

Vandaag was ook een spannende dag want we deden een bod op het huis! We stelden de laatste vragen aan de makelaar om zeker te zijn dat we geen huis zouden kopen met verrote leidingen en dat soort dingen (het is een oudje uit 1922). Maar alles was oké, pfjiew! Woensdag zou er een koper gekozen worden en dan zouden we donderdag horen of wij de gelukkigen zijn. Ik heb denk ik wel ieder uur even aan het huis gedacht en mentaal 🤞 gedaan.

woensdag

Klaar voor het warme weer vandaag. Het is in een week tijd van herfstig regenweer naar enorm warm zomerweer gegaan. Het was vandaag 27 graden, poeh! Ik kwam er weer eens achter dat ik niet echt veel goede luchtige zomerkleding heb. Het enige wat ik kon vinden was dit jurkje dat heel dun is, dus dat was perfect voor dit weer (alleen zwart is dan weer wat minder haha). Ik had voor het eerst mijn donkergroene velours haarband om en kijk hoe mooi de kleur!

Lotte kreeg nog twee nieuwe jurkjes voor het warme weer. Toevallig allebei roze, dat heeft ze nog bijna niet.

In de middag zaten we in de tuin en dat was heerlijk! De eerste keer dit jaar. Onze tuin is niet echt heel erg gezellig omdat we het er nooit echt gezellig gemaakt hebben. Op het moment is het vooral een onkruid oerwoud haha. Aangezien we hopelijk dit jaar nog een huis hebben gaan we er ook niets meer aan doen, dus het is dan maar even zo. Zitten kunnen we ook in een oerwoud : )

Donderdag

Het was donderdag, de lang verwachte maar ook gevreesde donderdag. Vandaag zouden we horen of wij onszelf eerste huisbezitters mochten noemen. Na de lunch kwam het telefoontje en helaas zijn wij het niet geworden. Zoals het vaak gaat tegenwoordig, we zijn heel erg hoog overboden door iemand anders. Dus, op naar het volgende! Oma zou nu gezegd hebben ‘er wacht blijkbaar een nog veel mooier huis op jullie wat beter bij jullie past’. Dus daar wachten we op : D Wel een beetje een domper, want ik had er zo op gehoopt!

Ik zag op de website van Flow iets langskomen wat me meteen aansprak en me net zo enthousiast maakte als destijds over The Inner Compass. Dit past ook wel redelijk in hetzelfde straatje; check-in cards. Het idee van de 54 kaarten is om in gesprek te gaan met jezelf. Je kunt elke dag afstemmen waardoor je bewustzijn groeit. Het leek me reuze interessant dus ik klikte zonder veel nadenken op in winkelmand. En toen waren ze hier! Kijk hoe mooi! Inmiddels staat er ook een blog online.

Gezien ik nog steeds niet kon wandelen heb ik vandaag ook maar door de woonkamer gelopen. Je moet toch wat haha.

In de middag zijn we nog even op bezoek bij opa en oma geweest. Ze wonen gelukkig heel dichtbij, dus dat lukte me net om lopend te doen. Bij thuiskomst kreeg Lotte een badje en was ze zo doodmoe dat ze als een blok in slaap viel! Vonden we niet erg, want dat gaf ons de tijd om vanaf 19:00 uur (!) op de bank te hangen met een heleboel afleveringen van Pastewka.

Vrijdag

De dag begon eerst met koffie en ontbijt in pyjama. Een yes het is bijna weekend gevoel heb ik al heel lang niet meer, maar nu was er wel het niks moet vakantie gevoel een beetje, omdat Flo niet meer hoefde te werken. Zo fijn om nu meer familietijd te hebben en de zorg voor Lotte te kunnen delen. Maakt het echt een stuk leuker en gezelliger. En vooral ook handig met mijn pootje.

Het uitje van de week was deze keer wat nieuwe t-shirts voor Lotte kopen en welgeteld een half uur op het terras zitten met een frietje. Daarna vond ze het echt niet leuk meer en zijn we weer naar huis gegaan. De rest van de dag was vooral veel spelen en knuffelen.

weekend

Het weekend was heel rustig! Ik maakte bijna geen enkele foto. Wat is er met me aan de hand?! ; ) Maar yes, even weer wat koele en frisse lucht zaterdag met 17 graden, lekker zo tussendoor! In ons appartement blijft de warmte altijd zo lang hangen, het was nog steeds 23 graden overal. De zaterdagkrant was er weer en die probeerde ik (redelijk onsuccesvol) te lezen terwijl ik ook Lotte vermaakte in de gym. Rond 11 werd ze opgehaald voor opi en omi tijd!

En dat betekende dat ik tijd had om een aantal blogs te schrijven! Eentje die ik al een tijdje op de planning had was schrijven over mijn LUSH parfum collectie. En vooral ook mijn liefde voor de speciale geuren. Daarvoor maakte ik ook wat foto’s. Woensdag komt het online.

Google herinnerde me eraan dat ik vroeger een account had op Dropmark, waar ik mijn foto’s opsloeg. Wow wat een hoop foto’s die ik dacht kwijt te zijn! Vooral van 2015 en 2016 dacht ik niet meer alles te hebben. Ik maakte meteen alle blogposts compleet waar ze nog in misten. Ook zag ik een foto uit 2014 waar ik er net achter kwam dat ik rosacea had. Mijn wangen, neus en kin waren helemaal rood. In het begin zelfs vuurrood. De huisarts wist er toendertijd niet veel mee te doen behalve een creme meegeven die niet veel deed. In het begin probeerde ik van alles uit om het beter te maken. Maar vaak zonder veel succes. Nu, jaaaren later is het gelukkig lang niet meer zo erg maar nog steeds een beetje aanwezig. Waarom ik hier nu over schrijf… ik kwam toevallig deze week een artikel tegen waarin stond dat rosacea een emotionele oorzaak heeft. Zo stond er dat het zich meestal uit na een trauma, dus als je een emotioneel zware periode hebt meegemaakt. Ik kon steeds maar niet bedenken wat ik dan voor trauma had meegemaakt, totdat ik vandaag de foto’s in Dropmark zag. Ik besefte me in één keer dat het precies de periode was dat mijn oma overleed en mijn vader ziek werd. Het was inderdaad een zware periode die ik waarschijnlijk niet helemaal goed heb verwerkt op dat moment. Ik vond dat super interessant om te lezen. Wie weet heeft iemand die dit leest er wat aan : ) En hoef je niet net als ik jaren te zoeken naar een oorzaak. Nu kan ik er mee aan de slag en wordt het hopelijk nog wat beter.

Poeh de middag vloog voorbij. Ik zat rond 11 uur op mijn laptop in mijn kamer en om 4 uur keek ik weer op. Compleet de tijd vergeten.

In de avond keken we Split. Een film van M. Night Shyamalan, die kijken we graag. Wow wat goed geacteerd door James McAvoy, maar ik kan dus echt niet meer tegen enge films haha.

Mijn drie favo producten voor de zomer! Voor wie trouwens wilde weten hoe de OY deo bevalt, heel goed! De reden dat ik hem wilde proberen is omdat hij heel anders werkt dan de standaard deo’s. Hij stopt het zweten niet, wat goed is want je lichaam moet het vocht ook juist kwijt. En hij maskeert de geur niet zoals standaard deo’s dat doen (en vaak niet helemaal succesvol). Hij pakt juist de bacteriën aan die zweetgeur veroorzaken en dat werkt veel effectiever. Mocht iemand een uitgebreidere review willen dan kan ik die maken, let me know!

fijne dingen van de week

Zo deze heb ik al een tijdje niet meer gedaan!

→ Dit was week 2 dat ik niet kon wandelen en ik merk dat ik echt wat energie over had die ik door de dag niet opgemaakt kreeg. Dat is eigenlijk helemaal niets wat ik normaal onder fijne dingen van de week zou scharen, maar wat juist wel weer een fijn gevolg daarvan is, is dat ik al die energie in het schrijven van blogs heb kunnen stoppen. Misschien heb je al gezien dat ik afgelopen week bijna elke dag iets gepost heb. Nou dat komt dus daardoor haha!
→ Na een aantal best wel zware dagen door de groeispurt leek er vanaf vrijdag weer wat positieve verandering in te komen. En wat was dat een verademing! Het moment dat je merkt dat alles weer wat rustiger wordt en dat ze weer meer kan lachen en genieten met ons is zo fijn <3
→ Ijsjes eten als het warm is. Dat is altijd heel fijn.
→ Het huis niet krijgen maar toch positief blijven. En ook weer meer ruimte hebben voor andere dingen. De dagen tussen de bezichtiging en de uitslag had ik niet veel ruimte in mijn hoofd voor andere dingen. Fijn dat dat nu over is!
→ Het compliment krijgen van iemand die mijn blog leest dat ik interessante content deel en dit haar inspiratie geeft. Dankjewel! <3

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 thoughts on “2021 ∘ 22

 1. Aaaah wat jammer van het huis! Het is helaas niet anders natuurlijk, je hoort het ook zooooo veel. De markt is echt te bizar nu! Wel fijn dat je je er bij kunt neerleggen. Er komt idd vast iets beters op jullie pad 🙂

  Toevallig heb ik net naar zulke haarbanden zitten kijken haha. Ik vind ze heel leuk maar ik draag zoiets echt nooooit. Ik ben een ramp met hoofddeksels, tenzij het echt praktisch is zoals een pet tegen de zon. Maar het staat jou wel heel leuk! 🙂

  1. Ja echt balen! Ergens was het wel te verwachten, maar ik wilde het zo graag dus ik hield hoop. De huizenmarkt is echt niet grappig meer en vraag me af hoe we ooit nog aan een huis gaan komen (dat niet 70m2 is of in the middle of nowhere of slecht onderhouden). Ik probeer hoop te houden dat het nog goed komt 🙂
   Ik vind heel veel haarbanden ook echt niet praktisch, want het glijd vaak af of zit dan maar 10 minuten goed. Maar moet zeggen dat deze een stuk prettiger zijn. Eigenlijk alleen de velours omdat die wat dikker zijn. Als ik ze draag moet ik ze wel een keer per dag even weer goed doen, maar niet elke 10 min gelukkig! Dankje!

 2. Jammer dat iemand anders dat huis “krijgt”! Maar inderdaad, dan zal er vast wel iets anders en beters voorbij komen, over een tijdje. En die videoclip vind ik heel tof. Hoe verzinnen ze het allemaal?! 😀

  1. Haha ja krijgt is misschien niet het goede woord he. Koopt, met heel veel geld koopt 😉 Ja wel balen, maar ik probeer hoop te houden dat er een huis op ons wacht. Nu nog geduld ervoor vinden haha.
   Gaaf he! Ze maken elke videoclip zo, het is echt bizar! Ik heb ooit gelezen dat een zus van een van de bandleden kunstacademie gestudeerd heeft, ik dacht film. En dat zij dus al die clips verzint en uitvoert met een team. Echt super cool als dat je baan is 😀

 3. Balen van het huis! Maar ik snap goed wat je bedoelt in het lijstje met fijne dingen: ik was de afgelopen maanden ook op zoek naar een nieuwe plek en als je dan iets op het oog hebt, blijf je de foto’s maar kijken en door de straat Street Viewen, en dat kost echt heel veel mentale ruimte. Ik hoop dat jullie snel meer geluk hebben 🙂 en ik ben trouwens wel benieuwd naar een review over die deo!

  1. Jaa precies dat! Ik sla de foto’s op mijn telefoon op en dan kijk ik elke dag heel ff. En ik herken ook het street viewen 😀 Ik stel me dan helemaal voor hoe het is om daar te wonen. Dat kost inderdaad wel wat mentale ruimte, ook al is het leuk om te doen.
   De review ben ik mee bezig dus die komt er snel aan. En Flo is nu ook de scrub versie aan het testen, dus die kan ik hopelijk ook erin meenemen.

 4. Ik ben wel super benieuwd naar die OY deo dus als je daar iets over wil schrijven ga ik dat graag lezen 🙂 Ik kan ook niet meer tegen enge dingen. Gek he? Wij kijken nu het derde seizoen van The Sinner en ik kan het soms al niet goed meer aan, haha :p terwijl ik de eerste twee seizoenen echt geniaal vond.
  Jammer van het huis! Ik zag toevallig vorige week ons soort van droomhuis voorbij komen. Dat is nu wel nog anders omdat wij niet echt op zoek zijn maar ik vond het ook wel zuur omdat het véél te duur was voor ons. Er komt iets beters! Maar daarom is het nu niet minder stom natuurlijk.

 5. Ah shit wat jammer van het huis! Ik kijk niet eens meer naar huizen want wordt er alleen maar depri van, haha. En wat fijn dat het iets beter gaat met je voet.
  Werkt Flo in Duitsland, of is dat een domme vraag? Want anders had hij natuurlijk geen verlof, goed laat maar 😉 En ooooo die jurkjes voor Lotte! Helemaal verliefd en wat fijn dat ze zo goed groeit.
  Ik heb nog nooit iets gehad van Lush, weleens in de winkel geweest, maar verder niet. Ik vind alles er altijd zo leuk en mooi en goed uitzien, maar als ik dan binnen ben is er zoveel dat ik gewoon niet weet wat te kiezen. Nou scheelt het dat ik geen bad heb, minder keuzes 😉 Ik zag net je blog staan over de parfum, dus die ga ik nog even lezen. En ik wil toch een keer hun shampoo gaan proberen, ik ga even op de site kijken! Fijne nieuwe week weer!

  1. Ja heel jammer, maar er komt er ooit een voorbij die wel gaat lukken (ik houd de hoop erin haha). Maar ja, depri kun je er inderdaad wel van worden. Het is niet bepaald grappig meer om te zoeken, te kijken en steeds te hopen.
   Yes hij werkt in Duitsland!
   Kinder (en vooral baby)kleding is zo leuk 😀 Ik ben super blij dat ik van twee vriendinnen de kleding van hun baby’s heb mogen lenen. Beter voor het milieu en dan hoeven we zelf weinig te kopen. Waren helaas allemaal jongens, dus een jurkje zat er niet bij. Dus wel fijn dat we dat nu ook hebben!
   Ik kan me voorstellen dat het overwhelming is, want er is zoveel leuks te zien elke keer in een Lush winkel. Geen bad is inderdaad al wat makkelijker, dan kun je de helft van de winkel al overslaan 😉 Shampoo ben ik helemaal fan van! Ik heb geen enkele shampoo gevonden die zo goed is voor mijn dunne en fijne haar, die ook goed volume geeft. Voor elk haar is er wel wat, dus daar ga je vast iets vinden!

 6. Ah, jammer van het huis inderdaad! Ik zag je berichtje op Twitter en heb voor jullie geduimd. Wat interessant van die Rosacea (ik weet niet of ik het zo goed schrijf en ben te lui om naar boven te scrollen, haha). Ik wist niet dat dat vaak een emotionele oorzaak heeft. Ik denk inderdaad dat er veel mensen zijn die dat nog niet weten, maar kan me voorstellen dat als je weet waar het vandaan komt, je er dus ook iets aan zou kunnen doen.

  1. Ja zo jammer!
   Vond ik dus ook super interessant! Ik had nog niet eerder gehoord dat dit een oorzaak zou kunnen zijn. Maar als je er wat meer over leest klinkt het in ieder geval wel aannemelijk. Sowieso wel het proberen waard denk ik dan 🙂

 7. Balen van het huis zeg. De huizenmarkt lijkt me een achtbaan. Maar blijf vasthouden aan de wijsheid van je oma. Mijn rosaceahuid reageert ook enorm op weersinvloeden, zowel hitte als kou. De lockdown heeft mijn huid dus goed gedaan. Misschien ook wel op emotioneel niveau!

  1. Ja pff het is echt niet grappig meer! Maar ja, daar houd ik me maar aan vast inderdaad 🙂
   Oh jij hebt het ook? Lastig soms he met al die weersveranderingen. Bij mij is het al een tijdje vrij rustig, maar zeker nog niet weg. Maar het laait in ieder geval niet meer zo op. Dat is al fijn!