mijn nieuwe favoriete deo: OY

Toen ik van verschillende mensen hoorde dat dit hun nieuwe favoriete deo was dacht ik eerst, ach alweer een deo… ik heb al zoveel natuurlijke deo’s uitgeprobeerd! Mijn nieuwsgierigheid won het (wanneer niet) en ik ging toch even op de website kijken. Wat ik daar las klonk wel heel interessant, dus ik waagde de gok en ik bestelde. Hieronder lees je mijn ervaring na 2 weken gebruik.

Leestijd: 3 minuten

Ik bestelde gelijk de twee verschillende tubes om ze beiden uit te proberen. De ene tube is een wash en de andere een scrub. Maar laat me eerst even uitleggen wat het voor deo is, want het is absoluut geen standaard deo zoals je die gewend bent.

even wennen aan het gebruik

Het eerste wat opvalt aan de deo is dat het geen roll on of een spuitbus is maar een tube. Er zit een gel in die je op doet voor het douchen en 1 minuut laat intrekken. Op de droge huid dus. Daarna spoel je hem in de douche af en voilà, klaar voor de dag. Ik vond het even wennen in het begin. Eigenlijk vooral omdat ik me moest aanwennen om dit dus voor het douchen op te doen en niet pas na het douchen zoals ik gewend was. Ik had de tube daarom zichtbaar op de wasbak gezet, anders was dit hele experiment vast niet gelukt ; )

Op de website staat dat je het consequent elke dag op moet doen om goed effect te hebben en dat het na 8 dagen zijn volledige werking heeft gekregen. Even opbouwen dus. In de eerste 8 dagen heb ik dus wel na het douchen nog mijn deo opgedaan, want ik was als de dood dat het nog niet werkte en ik in 25 graden stinkende klots oksels zou krijgen ; ) Die heb ik nu gelukkig niet gehad!

hoe de gel zijn werk doet

Wat echt heel gaaf is aan deze deo, is de manier waarop hij werkt. Hij stopt het zweten niet en maskeert ook geen geurtjes. Nee hij werkt compleet anders, en dat maakt deze deo ook zo uniek. Althans, ik heb nog geen deo gezien die ook zo werkt. Je zweet dus gewoon, maar stinkt niet. Want de gel zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen. En bacteriën zijn juist wat voor die zweetgeur zorgen. Daarnaast is de gel gemaakt om je huid tegelijkertijd diep te reinigen en te voeden. Schone en zachte oksels ook nog!

en, werkt het ook echt?

Daar kan ik heel kort over zijn… ja, het werkt. Best wel goed zelfs! Ik was blij verrast toen ik na 2-3 dagen al minder geurtjes rook. En na 8 dagen rook ik bijna helemaal niets meer, wanneer het geen zweetweer was dan. Wat was dat een gekke gewaarwording! Was het een warmere dag (zo boven de 22 graden), dan rook ik heel af en toe een klein beetje als ik zelf wat intensiever bezig was. Ik heb al zoveel natuurlijke deo’s uitgeprobeerd; Nuud, Schmidt’s en dan vergeet ik er ook nog wel een paar. De meesten werken in het begin, maar na een week opeens niet meer. De deo die ik voorheen altijd gebruikte van Speick was de fijnste tot nu toe. Maar ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik toch echt meer fan ben van de magische Oy deo. Of een combi van Oy en Speick.

► De producten die je op mijn blog voorbij ziet komen zijn allemaal door mijzelf aangeschaft en uitgeprobeerd, puur uit interesse en omdat ik denk dat ze iets aan mijn leven kunnen toevoegen. Ik word op geen enkele manier gesponsord. Ik zet dit er even extra bij, want ik wil niet dat jullie denken dat ik spullen toegestuurd krijg en mensen probeer te influencen ; )

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “mijn nieuwe favoriete deo: OY

  1. Ik heb ook al redelijk wat natuurlijke deo’s geprobeerd maar bij mij werkt dat inderdaad ook maar voor een korte periode en daarna niet meer. Of als het niet echt zweetweer is. De prijs valt eigenlijk nog mee vind ik. Lijkt me dat je wel vrij lang met zo’n tube doet, niet?

    1. Ah ik dacht dat ik de enige was, bij zoveel mensen werken die dingen wel (Nuud bijvoorbeeld). Oy ben ik echt tevreden over. Heb hem nu de laatste paar dagen met bijna 30 graden echt goed kunnen testen en ja, einde van de dag ruik je misschien wel een beetje als je in de warme zon bent geweest en wat gedaan hebt. Maar alsnog een stuk frisser dan andere natuurlijke deo’s.
      Prijs vind ik ook meevallen, hebt per oksel maar een kwakje nodig de grootte van een erwt. Dus gaat heel lang mee 🙂