2021 ∘ 23

Ohh wat was het een fijne week! Ik had twee best wel grote schrikmomenten, poeh! Maar er waren ook een heleboel dingen die me blij maakten: de afspraken voor de vaccinaties die ik kon inplannen, Lotte aanmelden bij de bieb en haar eerste boekjes lenen, mijn eerste wandeling sinds de gebroken teen maken, het super lieve verwenpakketje van werk dat ik opgestuurd kreeg en vrienden uit Duitsland die eeeeindelijk op bezoek mochten komen! Ik maakte een papieren bloem die ik nooit eerder had gemaakt, knutselde ook eens een bloemen portfolio in elkaar en we zaten meer dan een keer op het terras.

Leestijd: 9 minuten

😄 Overall mood: happy 
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 2/5
🥾 83321st / 43.96km
🎵 Grandbrothers – Ezra was right

maandag

Hallo nieuwe week! Week 3 met gebroken teen begon en ik vond het steeds moeilijker worden dat binnen zitten. Buiten een korte wandeling naar de brouwerij en mijn ouders ben ik nergens geweest. Alle dagen werden zo hetzelfde, pfff. Mijn teen voelde nog steeds verre van oké, maar ik besloot wel om weer eens voorzichtig te wandelen. We liepen naar de vijver en weer terug, dat was niet al te ver en gelukkig te doen! Vanaf nu wilde ik elke dag proberen steeds kleine stukjes te wandelen, zolang de teen het toelaat natuurlijk, om het weer wat te kunnen opbouwen.

Lotte kreeg vandaag post. Ze mocht zich gratis aanmelden bij de bieb, hoe schattig! En wat een cuties trouwens op de briefjes : D

Om 11:00 hoorden we dat we rond half 12 een online afspraak zouden kunnen maken voor de vaccinatie. We zaten vanaf 11:30 allebei met onze laptop op schoot te refreshen. Om kwart voor 12 nog steeds hetzelfde scherm, u kunt online geen afspraak maken. Ik had twee verschillende browsers geprobeerd en was ook met mijn telefoon ingelogd. Voelde net alsof ik kaarten probeerde te kopen voor een festival hahaha. Rond 12 lukte het, eind juni de eerste prik. Ohhh zo blij!

En wauw we zouden het bijna gemist hebben door al het gerefresh voor de afspraak. Recht voor ons lag Lotte in de gym en die maakte haar eerste rol naar de buik helemaal alleen : D Ik was net te laat voor de actie foto.

dinsdag

Vandaag probeerde ik weer een klein stukje te wandelen. Het was heerlijk weer en alle planten en bloemen waren al zoveel groter gegroeid! Bermbloemetjes <3

Toen ik thuis kwam kreeg ik een pakketje van werk, zooo lief! Van de kaart pieste ik bijna in m’n broek! Ik ben al sinds december thuis en heb heel wat nieuwe producten gemist. Rad Dad showergel was dus echt een verrassing! En zoooo lekker, met dennengeur <3

In de middag zaten we nog even op het terras bij de brouwerij. We hebben Lotte ook even in het gras gezet en dat vond ze toch maar gek voelen aan haar voeten. Het leverde weer te grappige gezichten op!

woensdag

Vandaag schreven we Lotte in bij de (baby) bieb en kregen we een koffertje met twee boekjes mee. We kregen ook een rondleiding door de kinderhoek en leenden meteen twee boeken. Het Nijntje slaapt boekje is al meteen favoriet!

Ohhh en ik heb weer wat gekocht! Weet je nog dat ik heel graag een Paper Shoot Camera wilde hebben? Blijkt dat ze wel naar Europa versturen, maar ik durfde de gok niet te wagen (toch wel veel geld en wie weet zijn er wel hoge douane kosten en dat soort dingen). Ik zocht dus nog wat verder en kwam dit grappige mini cameraatje tegen. Hoe schattig is dit voor kinderen! Precies het goede formaat voor kinderhandjes. Ik dacht, leuk voor Lotte straks. En dan kan ik er in de tussentijd ook foto’s mee maken : D

Wat ik dus eigenlijk zocht en juist zo leuk vind aan de Paper Shoot Camera, is dat je niet weet hoe je foto wordt want er is geen scherm. Ik zocht een vergelijkbare camera zonder scherm, maar helaas niet te vinden (tenzij je 500 of meer wil neerleggen, nee danku). Dit is het goedkope – en heel schattige – alternatief wat ik kon uithalen. Het scherm op dit mini cameraatje is heel klein, nog geen 4 cm. Dus daar zie ik toch niets op. Een leuk experiment om eens uit te proberen!

Het eerste schrikmoment van de week kwam in de avond. Ik nam een voetenbadje met Epson zout, dat had ik al heel lang niet meer gedaan. Lekker even relaxen, maar dat was van korte duur! Ik kreeg bijna een hartstilstand want het leek even alsof al mijn foto’s – van 2005 tot nu – kwijt waren in de cloud die ik gebruik. Ik kon er niet meer in en toen dat wel weer lukte was alles weg.. ahhh! Gelukkig zag ik de 30GB aan foto’s in de prullenbak staan, waarschijnlijk door een update gebeurd. Pfjoeh, alles was er nog!

donderdag

Oef, het was een hoofdpijn dag vandaag. En flink ook, meh. Lotte ging naar opa en oma, dus dat maakte het al beter. Rond de middag ging het ietsje beter, dus probeerde ik of ik nog iets kon doen en begon ik aan een gemixt boeket. De eerste bloem voor erin werd een wilde kievitsbloem. Die had ik nog nooit eerder gemaakt. Het was even uitproberen hoe ik de witte puntjes zo goed mogelijk erop kreeg. Links probeerde ik het eerst met een witte marker, maar ze vielen wel erg geel uit. Rechts probeerde ik het opnieuw en gebruikte ik verf. Een stuk beter!

Het eindresultaat!

Daarna maakte ik ook nog een stempel ervan, want ik vind het zo’n mooie bloem!

Inmiddels was de hoofdpijn zo goed als weg en besloten we nog even het terras op te gaan voordat Lotte weer thuis kwam. En in de avond staken we voor het eerst dit jaar de bbq aan.

vrijdag

We zaten vandaag ook weer in de tuin van het weer te genieten. Na de middag valt de tuin helemaal in de schaduw, wat het er met hoge temperaturen aangenaam maakt. Flo klooide wat aan zijn fiets en ik zat met Lotte te spelen. Er was iets gaande in de buurt want er kwam een aantal keer een politie helikopter over.

Lotte amuseerde zich met haar radijs.

Ik had me al verheugd om de mini camera uit te testen en dat ging vandaag want ik had het micro sd kaartje eindelijk binnen. Samen met Lotte maakte ik een foto. Ik liet haar de camera vasthouden en hielp haar met op het knopje drukken. Daar kwam deze geweldige foto uit : D De kwaliteit is niet zo fantastisch, maar dat vind ik juist wel leuk.

Later in de middag maakten we een korte wandeling en natuurlijk nam ik het cameraatje ook mee. We kwamen twee honden tegen die kwamen snuffelen en ik maakte snel wat foto’s. Oh wat heb ik het gemist om te fotograferen zonder te zien wat ik maak!

Weekend

Het weekend begon pittig met het bekende verhaal, slapen ging weer voor geen meter voor Lotte. Gelukkig hadden we wel iets heel leuks gepland voor de middag! En dat maakte me heel blij want vrienden uit Duitsland mochten ons eindelijk komen bezoeken! De laatste keer dat we ze zagen was ik nog zwanger. Dat moet ergens in mei of juni vorig jaar geweest zijn. Zo fijn om ze weer te kunnen zien! De enige foto die ik maakte vandaag was bij de vijver, waar we het schildpadden paartje aan het zoeken waren.

Het tweede schrikmoment was met Lotte in bed. Ik schreef al dat ze zelf kon omrollen nu, maar dus nog niet terugrollen. Dat resulteerde in een nieuwe gewoonte; ze sliep al een tijdje liever op haar zij en sinds het rollen had ze er een handje aan om haar hoofd met neus naar beneden in het matras te leggen. Ik werd er iedere avond helemaal zenuwachtig van en hield de babyfoon extra in de gaten. Gelukkig begon ze wel meestal te huilen als ze merkte dat ze niet meer terug kwam. Maar pfff eng hoor.

Ik weet niet of ik er hier al eens over geschreven heb, maar ik heb aan mijn zwangerschap een diastase overgehouden. Dat zijn buikspieren die door grote druk – een zwangere buik dus – zo ver opgerekt zijn dat ze uit elkaar zijn blijven staan. Het resultaat daarvan is een buik die er nog steeds zwanger uit ziet, want er wordt niets meer ondersteund. Ik heb er een heleboel over opgezocht en in eerste instantie stond overal dat het niet weggaat, tenzij je je laat opereren. Ik had me er al bij neergelegd dat het zo zou blijven. Toch zocht ik verder en kwam ik er via blogs van ervaringsdeskundigen achter dat er wel degelijk iets aan te doen is. Ik heb nu iets gevonden wat me hopelijk gaat helpen. Er zijn specifieke oefeningen voor namelijk. Dus ik heb een schema van 10 weken gemaakt waar ik mee ben begonnen. Als ik drie keer per week iets doe ben ik al heel tevreden! En ik schrijf het hier op als stok achter de deur, zodat ik de oefeningen ook echt ga doen. Want ik ken mezelf. Ik begin overal heel fanatiek aan en dat gaat dan korte tijd heel goed. Totdat ik het opeens vergeet en het nooit meer doe. Dat wil ik dus voorkomen! Mocht iemand trouwens nieuwsgierig zijn naar het schema, let me know dan stuur ik het je! Ik heb gelezen dat je er in 3 maanden tijd vanaf kunt zijn, dat klinkt hoopvol toch!

Op zondag ging Lotte weer naar opi en omi en begon ik met schetsen voor de vriendin die ik gisteren zag. Ze had een mok gekregen met bootjes erop, wilde dat graag laten tatoeëren en vroeg mij het ontwerp ervoor te maken. Zo gaaf! Had helemaal zin om ermee aan de slag te gaan.

Een van deze gaat het worden.

Ook maakte ik eens een portfolio voor mijn papieren bloemen. En daarbij hoort natuurlijk een foto! Je kunt het portfolio hier bekijken.

We gingen naar opi en omi om Lotte op te halen en bestelden onderweg daarnaartoe pizza en pasta. We aten in de tuin, zo gezellig : )

Kijk wat een mooie bloemen in de tuin!

Ook helemaal gek op de clematis.

dingen die ik gelezen, gezien en gehoord heb

→ Ik had er nooit zo over nagedacht, maar ik gok dat ik niet veel Limburgse lezers heb. Dus voor jullie is het misschien wel interessant om wat meer van de omgeving hier te zien! Want het is hier prachtig! Mensen die niet van hier zijn zeggen niet voor niets dat het hier net ‘het buitenland’ is. En waar beter mooie foto’s kijken dan op het account van magnifiekzuidlimburg.

→ Ooit las ik Meer door minder van Joshua Becker en sindsdien volg ik zijn blog Becoming Minimalist. Daar stond deze week een mooi artikel op dat ik met jullie wil delen. Over hoe je nooit aan jezelf kunt ontsnappen. En onderaan deze post staan ook weer een aantal interessante artikelen, waaronder hoe je je arts & crafts collectie kunt minimaliseren (vind ik dan weer interessant want dat moet ik nodig een keer doen haha).

→ Om me meer te kunnen verdiepen in gezichtsreflexologie kocht ik er een boek over en dat is zo interessant!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 thoughts on “2021 ∘ 23

 1. Wat fijn dat je weer een beetje kunt lopen! En zo lief dat Lush pakketje 🙂
  En ik vind je papieren bloemen zoooo mooi.. ik zou het ook wel eens willen proberen, maar ik ben zo ongeduldig en lomp, ik weet nu al dat het er bij mij zo niet uit gaat zien. (En nou denk jij, joh dat valt wel mee, maar nee geloof me haha. En mij kennende ben ik er na 1 dag ook weer op uitgekeken Maar wie weet!)
  Wat fijn dat de vrienden eindelijk langs konden komen 🙂 En dat minicameraatje is zo grappig 😀

  1. Zo fijn ja dat ik weer kan wandelen jaaa!
   Dankje! Als je ooooit een keer in de buurt bent hier en zin hebt om het eens te proberen, je bent altijd welkom. Er stond afgelopen herfst een workshop op de planning, maar die ging door Corona niet door. Wie weet komt dat nog, dus dat zou ook altijd kunnen als je daar zin in hebt. Haha ja heel herkenbaar dat het 1 dag leuk is en dan al verveeld ermee. Dat heb ik met heel veel dingen. Gelukkig met stempels en bloemen niet!
   Haha ja op de foto lijkt de camera al klein maar in het echt voelt ‘ie eigenlijk nóg kleiner.

 2. Ah mooi hoor zo’n mijlpaal; eerste rol naar buik.. Mooi dat dat. Hier stapt (rent moet ik zeggen) er al eentje flink door. Leuk foto overzichtje is het geworden 🙂

 3. Misschien is het een idee om een keer naar een bekkenfysio te gaan voor je diastase? Daar kun je in ieder geval terecht, mocht je dat nog niet weten. De nazorg na bevallingen (welke nazorg?) is echt slecht, vind ik. Ik hoop dat je er verder weinig klachten door hebt (begrijp me niet verkeerd, dat je het er niet mooi uit vindt zien is vervelend genoeg).

  1. Ben bij de bekken fysio geweest inderdaad 🙂 Daar terecht gekomen omdat ik rugpijn had en ik het idee had dat mijn bekken niet goed zat. Dat is inmiddels verholpen. En nu met de oefeningen die ik voor mijn bekken kreeg aan de slag. Heb zelf oefeningen opgezocht voor de diastase. De fysio heeft daar nooit expliciet iets over gezegd, of het een diastase is, maar de oefeningen komen precies overeen met de oefeningen die ik gekregen heb. En voel helaas ook een flinke opening.

 4. Leuk foto overzichtje om te lezen! Wat maak je prachtige papieren bloemen, echt zo mooi om te zien. Ook fijn dat jullie vrienden uit Duitsland eindelijk weer op bezoek mochten komen. Ziet er gezellig uit! 🙂

 5. Wat een fijn overzicht! Begrijpelijk dat je schrikt als Lotte op haar buik ligt. D lag ook altijd liever op zijn zij en wij hebben hem heel lang ‘gestut’ met een grote opgerolde hydrofiel maar na een paar weken kocht ik een zijligkussen en dat was echt een uitkomst! Daar zit vooraan ook zo’n ‘blokje’ aan zodat ze niet op hun buik kunnen rollen.

  Dat cameraatje is zo schattig! Ik wil ook zoiets voor als D’tje wat ouder is. Lijkt me zo leuk om dan te zien welke foto’s ze gemaakt hebben ^^

  1. Ja pff ineens met haar neus zo in het matras. Maar ze heeft intussen geleerd dat dat niet werkt haha, wat een pak van m’n hartje. Wat handig zo’n zijligkussen! Overal lees je dat ze absoluut niet op hun buik mogen slapen, maar ja, sommige baby’s doen dat nou eenmaal graag. Dan is zo’n kussen wel echt een uitkomst.
   Ja het is echt zó schattig! Alleen al voor de schattigheid de moeite waard haha. Maar ik maak er ook heel snel foto’s mee, want je kunt hem omhangen en hebt ‘m zo aangezet en snel op het knopje gedrukt. Voor van die snelle foto’s die niet mooi hoeven te zijn is hij echt geweldig 🙂 Ja dat vind ik dus ook leuk om te zien, foto’s gemaakt door kinderen. Dat heb ik ook bij kindertekeningen en stoepkrijt enzo 😀

 6. Wat super leuk gemaakt.
  Oei, dat is veel minder, met je teen.
  Je moet ook veel mooiste doen voor je inentingen.
  Hier in België krijg je een brief. Ik moet vandaag gaan,.

 7. Leuk die papieren bloemen! Doet me denken aan het strand. Ik kocht er daar altijd tientallen van met schelpjes en dan verkocht ik ze door voor nog veel meer schelpen haha. Heb er wel nooit zelf gemaakt.