2021 ∘ 24

Ik begon deze week weer met werken. Mijn ziekteverlof was nog niet om, maar ik wilde zelf graag alvast wat doen om er weer even in te komen. We gingen voor het eerst met Lotte zwemmen en ik begon eindelijk met sporten. Of ja, met oefeningen doen. Het werd heul erg warm en opi en omi uit Duitsland konden nog eens op bezoek komen!

Leestijd: 7 minuten

😁 Overall mood: beaming
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 10/10
⚡ Energie: 4/5
🥾 105823st / 57.59km
🎵 This Will Destroy You – A Three Legged Workhorse

maandag

De maandag begon al meteen goed, en vroeg! Ik zat namelijk om 08:00 uur klaar in ons kantoortje met mijn laptop voor een paar uurtjes werk. Werk, huh, ik had toch nog ziekteverlof? Ja eigenlijk wel, maar ik wilde zelf wel weer heel graag aan het werk. Fysiek op werk aanwezig zijn lukt nog niet met mijn voet, maar vanuit thuis iets doen kan natuurlijk wel. Ik vond het super fijn om weer met werk bezig te zijn, al was het voor nu nog maar een paar uurtjes per week. Om mijn hersenen weer eens te laten werken en bezig te zijn met wat ik leuk vind. En zo is straks ook de overgang wat minder heftig van 6.5 maanden thuis naar vol werken in de winkel. Zo kan ik alvast rustig inhalen wat ik allemaal gemist heb en weer even alles opfrissen. Zo leuk om mijn collega’s weer te spreken in de call!

Wel waard om even te vermelden is dat Lotte overdag alles bij elkaar zo’n 5-6 uur geslapen heeft, woahhh. Het mag ook wel eens gezegd worden als het goed gaat, toch? Haar langste slaap record overdag tot nu toe. Ik was ook behoorlijk gaar dus deed in de middag mee met een dutje.

Ik had al een paar weken de kalender vergeten in te vullen dus ik kon weer allemaal nieuwe mijlpalen toevoegen. En we aten wraps met een berg sla en rauwe groenten, vegan kip en mijn lievelingssausje, lemon pepper van Jean Baton. Mij maak je dus echt intens blij met een goede salade of wrap met veel rauwe groenten, hmmm.

Beste vriendje in de zomer! Op warme dagen smeer ik dit altijd op mijn armen, borst en gezicht voor het slapen. Heerlijk verkoelend! Pro tip: bewaar het in de koelkast voor extra verkoeling.

dinsdag

Klaar voor weer een warme dag!

Ik wilde al een hele tijd met Lotte naar babyzwemmen en vandaag was het eindelijk zo ver! Helaas konden we niet met z’n drietjes naar de les (door Corona mag de baby maar één ouder meenemen), dus besloten we dan maar kaartjes te kopen voor vrij zwemmen en wat te platsjen in de baby badjes. Volgens mij vond ze het wel heel leuk in het water en ze keek heel gebiologeerd naar alle andere kindjes. Dat kunnen we dus vaker doen!

Lotte’s nieuwe zomerslaapzak werd bezorgd. Ze had een dunnere nodig met die warme temperaturen. In de avond is het vaak nog 27 graden op de slaapkamer, oef. Op een of andere manier komen we altijd weer bij dit merk uit. Ze hebben gewoon hele leuke slaapzakken : )

Mijn moeder stuurde een foto door. Ik had al een tijdje een jurkje thuis liggen wat ik heel leuk vond, maar wat gekke mouwen had. Het zat niet mooi omdat er veel te veel stof rond de schouders zat en het verkeerd dicht gestikt was, waardoor er bobbels op de schouders zaten. Moeilijk uit te leggen… maar het zag er dus niet uit. Ik had mijn moeder gevraagd of ze er iets aan kon doen, en dat ging zoals je ziet! Ze heeft de mouw omgedraaid en bovenop vastgenaaid. Nog super leuk ook!

In de avond deed ik mijn diastase oefeningen. Het voelde goed om er gericht iets aan te doen! En mijn schema blijkt nog handig ook. De oefeningen zijn niet moeilijk om te doen, dat maakt de drempel ook al wat lager. Het is vooral als een schildpadje op je rug liggen en met je benen heen en weer wapperen haha. Prima te doen!

woensdag

Het was vandaag 31 graden, oef. Ik geloof de warmste dag tot nu toe dit jaar. Flo was in de ochtend al met Lotte wandelen dus ik kon een maskertje op doen voor het douchen. En in de Dopper gingen vandaag ijsblokjes!

Daarna had ik een call voor werk op staan. Bijpraten met een collega.

In de middag hebben we het badje buiten opgezet, het was binnen echt niet meer te doen!

Yayy het lukte me eindelijk om nog eens te lezen. Het is bij mij óf niet langer kunnen lezen dan 15 minuten óf gelijk uren aan één stuk zonder te stoppen. Vanavond was het de tweede en zo kreeg ik eindelijk Druks uitgelezen.

donderdag

Donderdag was niet mijn dag! De hele week was best wel pittig, maar vanochtend was het helemaal mis. Lotte zat in een ikslaapnietmeeroverdag fase. Het was ontzettend moeilijk om haar in de kinderwagen of in bed te leggen, want ze begon gelijk te huilen en dan kwam er bijna geen einde meer aan. Ze was ontzettend moe, maar kon de slaap niet vatten, wat we ook deden. Als ze na een uur proberen dan wel een keer sliep, was ze vaak na 30 minuten alweer wakker.

Opi en omi hadden oppasdag en door de warmte werd ze al vroeg opgehaald. Ik had meteen daarna weer een call. Wat voelde dat allemaal gehaast pff. Rond 11 kreeg ik gelukkig een berichtje dat ze sliep. Joepie!

Ik hield mezelf koel door helemaal niet te bewegen (haha), veel water met ijsblokjes te drinken en ijsjes te eten. Ik luisterde nog eens naar het album S/T van This Will Destroy You en wat een gekke gewaarwording is dat, kippenvel krijgen als je in een ruimte van 30+ graden zit haha.

Mehh ik kon vandaag echt heel slecht tegen de hitte. Ik stond al op met dikke hoofdpijn van de warmte. Zijn er meer mensen die dat hebben? En wat doen jullie eraan? Ik heb het gevoel dat niets helpt.. Elke zomer is het weer feest. Met pijnstillers gaat het nooit weg, het is echt uitzitten pff. Ik probeerde een kopje bouillon, want het kan zouttekort zijn. Maar helaas, dat hielp niet. Na wat internetten kwam ik er dus achter dat er zoiets bestaat als zomer migraine?!

vrijdag

Een vriendin was zaterdag jarig en ik had een pakketje voor haar gemaakt. Ik zag haar namelijk niet meer op tijd, dus stuurde ik het op. Een LUSH parfum voor haar en een boekje voor de kids. Ingepakt in gerecycled inpakpapier.

We brachten het pakket weg, wandelden naar de vijver en zochten daar het koelste plekje op in de schaduw.

Onder de kastanjebomen.

En Lotte maakte een slaapje.

weekend

Het weekend begon met een wandeling. Dit keer gingen we weer ietsje verder en mijn teen vond dat goed, yes! We zagen klaprozen en aaiden koeien.

Soms heb je van die momenten in je leven dat je je een enorme bofkont voelt. Zo’n moment had ik deze week. Ik had op zaterdag een spannende afspraak, want er is heel onverwachts iets op mijn pad gekomen. Iets wat een hele grote droom is van mij. Het was tot nu iets onbereikbaars, maar daar komt binnenkort dus misschien verandering in. Als het allemaal lukt vertel ik jullie er in een volgend weekoverzicht meer over! Ik ben echt zoooooo blij als het door gaat!!

Zondagochtend begon met een wandeling. Flo ging met Lotte wandelen terwijl ik douchte en een half uur later belde hij of ik het over wilde nemen zodat ze nog wat langer zou kunnen slapen. Flo pakte zijn zwemspullen om te gaan trainen en we wandelden mee tot het zwembad. Uiteindelijk liep ik zo’n driekwartier en heeft ze bijna 2 uur geslapen, joehoe!

Mooie schaduw en mooie kleur.

Opi en omi uit Duitsland kwamen vandaag langs. Ze mochten eindelijk de grens weer eens over, joepie! Ik kreeg nog cadeautjes voor mijn verjaardag, super lief : ) Een ijsmachine om zelf vegan ijs mee te maken. In het boekje stonden hele lekkere recepten en ik kan niet wachten om ze uit te proberen! Als ik ijs ga maken zal ik het recept hierop zetten. En ook een praktisch cadeau, een sonische tandenborstel. Ik word dus altijd heel blij van praktische cadeaus! Want dit hadden we ook gewoon nodig, dus heel fijn als je dan echt een goed model cadeau krijgt.

We hebben eerst een stukje gewandeld naar een nabijgelegen dorpje en hebben ijskoffie gedronken en een vlaai gegeten op het terras. Daarna wandelden we terug en aten we een salade op een ander terras. Het was echt een hele fijne, zonnige en relaxte dag!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 thoughts on “2021 ∘ 24

 1. Ik ben zó benieuwd wat er op je pad gekomen is! Hopelijk komt het in orde. Het “koel blijven door niet (of zo min mogelijk) te bewegen” was trouwens ook mijn tactiek vorige week, haha. Ik ben daar niet op gemaakt, op zulke hoge temperaturen. Al krijg ik er gelukkig geen hoofdpijn van.

  1. Hopelijk gaat het door! 🙂
   Haha ja dat is hier de tactiek om het een beetje vol te houden. Ik vind zonnig weer heel fijn, maar het hoeft dan weer niet té warm. Altijd iets te zeuren wij Nederlanders he 😉

 2. Oh wauw, die vijver!! Ziet er echt de moeite uit, daar zou ik ook goed tot rust kunnen komen denk ik 🙂 En hééél benieuwd wat voor kans je gekregen hebt! Sowieso er vol voor gaan, en het komt helemaal goed 🙂

  1. Ja echt een fijn plekje! Alleen het geluid van de druppelende fonteinen is al fijn. De baby slaapt dan ook goed haha.
   Ik sta te popelen om het te schrijven, maar moet toch echt nog even geduldig afwachten of het doorgaat. Ik hoop dat ik binnenkort goed nieuws heb!

 3. Wat een hitte was het he! Gelukkig nu iets frisser 😀
  Ik ben zo benieuwd naar je geheimzinnige project 😀 Zou het iets met stempels te maken hebben? Mmmm… we gaan het zien 😉 Ik hoop voor je dat het door gaat 🙂
  Fijn ook dat je weer wat meer kunt lopen en die terrasjes klinken ook altijd zo fijn 🙂

  1. Ja fris tussendoor, heerlijk!
   Haha jaaa snap ik! Ik moet het nog even geheim houden, maar zodra ik het hier kan delen doe ik dat gelijk 😀 Nog even blijven gokken 😉
   Heel fijn ja, het maakt echt een wereld van verschil voor mijn gemoedstoestand dat ik weer naar buiten kan.