365 · juni

Dit is het tweede jaar dat ik elke maand een aantal vragen invul. Ze gaan over hoe ik nu in het leven sta en de dingen die ik doe en meemaak. Veel plezier met het lezen van de antwoorden van juni!

1: Wat betekent liefde voor je? 
2020: Onvoorwaardelijk van iemand houden.
2021: Dat iemand je accepteert precies zoals je bent.

2: Wat eet je graag als avondeten?
2020: Zelfgemaakte burgers met alles erop en eraan. En frietjes.
2021: Falafelwraps met heel veel groenten: sla, avocado, bietjes, wortel, cherry tomaten, komkommer en olijven.

3: Wat is een droom van je, ongeacht of deze ooit kan uitkomen?
2020: Het lijkt me wel gaaf om ooit te leren tatoeëren of mijn geld kunnen verdienen met mijn stempels of bloemen.
2021: Mijn opa was hovenier en heeft me de liefde voor bloemen al vroeg bijgebracht. Ik droom er sindsdien van om iets met bloemen te doen. Geen idee eigenlijk waarom ik daar niets mee gedaan heb totdat ik met papieren bloemen begon!

4: Waar gaat je leven naartoe? 
2020: Naar een kleine familie <3
2021: Naar een eigen echt thuis voor onze kleine familie!

5: Bij wie ben je het laatst op bezoek geweest?

2020: Dat is denk ik bij mijn ouders in de tuin geweest. 
2021: Bij mijn ouders. Ik ben voor de rest geloof ik alleen nog bij één stel vrienden op bezoek geweest het afgelopen jaar. Verder heb ik niemand bezocht.

6: Wat stond er vandaag op je to do lijst?
2020: Eigenlijk helemaal niets! Ik moest werken en had verder niets gepland dat perse moest. 
2021: Het was zondag vandaag en dan probeer ik eigenlijk helemaal geen to do lijstjes te hebben of af te werken.

7: Wat is het belangrijkste in je nabije toekomst? 
2020: Dat de eerste echo goed is! 
2021: Dat mijn teen goed heelt en ik weer alles kan doen.

8: Ging de tijd snel vandaag? 
2020: Ik moest werken vandaag en de tijd ging daar redelijk snel voorbij. 
2021: Op zich wel. Ik heb gewandeld en op het terras gezeten en verder rustig aan gedaan.

9: Waar werk je op dit moment aan?
2020: Ik bak een kleintje in mijn oven ; )
2021: Weer kunnen lopen, wandelen en naar mijn werk gaan.

10: Zou je graag willen dat sommige dingen blijven zoals ze nu zijn? 
2020: Ik ben altijd voor verandering en groei! Dus ook de dingen die nu al goed en fijn zijn, ze kunnen vast nog fijner.
2021: Soms kijk ik naar Lotte en dan denk ik ‘ooohh kon je voor altijd maar zo’n lief en schattig babytje blijven’. Dat wil ik natuurlijk niet echt, maar ik koester deze tijd wel echt enorm.

11: Welk restaurant vind je nu het leukst? 
2020: Oei, dat is moeilijk om nu te bedenken omdat ik al zo lang nergens meer geweest ben. Wat ik me wel nog kan herinneren van vorig jaar, was dat we heel lekker Koreaans gegeten hebben bij Ginger in Maastricht. En we hebben ook een keer heel erg lekker vegan gegeten bij het Brouwlokaal in Gulpen. 
2021: We hebben afgelopen anderhalf jaar bijna nooit ergens gegeten. En als wel, dan was het op bekende plekken. Dus dan kies ik de Brouwerij hier om de hoek waar we nu af en toe iets eten en waar ze elke keer speciaal voor ons een vegan lunch maken.

12: Wat ligt/staat er op dit moment op je nachtkastje?
2020: Fles water, e-reader, medicijnen.
2021: Ik heb tegenwoordig geen nachtkastje meer, want daar staat de co-sleeper. Maar ergens naast/onder mijn kant van het bed ligt meestal wel ergens een fles water en mijn telefoonoplader.

13: Wat maakte je blij vandaag? 
2020: Vandaag niet veel, ik had de ergste misselijkheidsdag tot nu toe. Het enige wat me blij maakte is een paar minuten zonder misselijkheid.
2021: Het was lekker weer, hoi zon! Lotte had goede zin en was veel aan het lachen. Ik had wat tijd voor mezelf en maakte een stempel ontwerp voor een vriendin die dit wil gaan laten tatoeëren.

14: Waar ben je de laatste tijd veel tijd aan kwijt?
2020: Slapen en dutjes doen.
2021: De meeste tijd gaat nu naar Lotte : )

15: Waar zou je de laatste tijd meer tijd voor willen hebben?
2020: Weer bloemen maken! Dat lukt nu al een tijdje niet meer omdat ik zo moe ben…
2021: Ik zou wel weer willen lezen, dat lukt me echt totaal niet. En ik heb ook even geen geduld om bloemen te maken. Dus misschien niet zozeer de tijd dan, maar eerder de motivatie?

16: Als je een onbeperkt budget had, waar zou je dan heen gaan?
2020: Mijn droom is om naar Nieuw-Zeeland te reizen. 
2021: Rondreizen in Zweden.

17: Hoe gaat het echt met je?
2020: Eindelijk weer wat beter, wat een opluchting! Ik was vier weken lang hartstikke ziek en misselijk. Dat begint langzaam over te gaan.
2021: Roerig maar goed! Het is een spannende tijd, en daarmee bedoel ik dat er mogelijk wat veranderingen onderweg zijn. Het zijn zeker goede veranderingen, maar ze vragen wel even wat meer van me nu. Als dat straks achter de rug is, ben ik heel erg blij dat ik het gedaan heb!

18: Wanneer had je voor het laatst een eerlijk gesprek met iemand? 
2020: Dat moet vast met Flo zijn over onze toekomst <3
2021: Ook dit keer met Flo. Over de ontdekkingen die ik de afgelopen maanden bij mezelf heb gedaan.

19: Welk boek zou je nu graag willen lezen?
2020: Op mijn leeslijst staan nu eigenlijk alleen maar mama/babyboeken. Een waar ik erg benieuwd naar ben is Perfecte moeders bestaan niet. 
2021: Het boek staat al op mijn ereader maar ik heb het alleen nog maar een keer geopend: De kunst van het waarnemen.

20: Wie brengt vreugde in je leven? 
2020: Alle lieve mensen in mijn leven : )
2021: Nog steeds alle lieve mensen in mijn leven. Maar in het speciaal de vrienden (de peettante van Lotte) die ons laatst eindelijk mochten bezoeken na elkaar een jaar niet gezien te hebben! En dat maakte me zo ontzettend blij! Het is echt niet hetzelfde om ze alleen online te spreken of te appen.

21: Waar zou je het liefst niets van weten? 
2020: Om in baby thema te blijven: helse bevallingen.
2021: Horror verhalen over dingen die fout kunnen gaan met baby’s haha. Elke moeders nachtmerrie wel denk ik.

22: Wat heb je vanochtend gedaan? 
2020: Gewerkt. Ik moest vandaag de order doen. 
2021: Ik ging naar de huisarts om nog een keer naar mijn gebroken teen te laten kijken. Want ik wilde zeker weten dat ik mijn voet weer helemaal mag belasten en of ik vanaf juli weer in de winkel zou kunnen werken.

23: Kun je je een dag herinneren waarop je 100% happy was?
2020: Ja hoor, genoeg dagen.
2021: Jazeker, die dagen zijn er genoeg! Als voorbeeld de zaterdag deze maand dat vrienden op bezoek kwamen. Op het terras zitten en elkaar bijpraten, ze met Lotte zien spelen, frietjes halen, Lotte in bad doen en haar zoveel plezier zien hebben met in het water spetteren als een malle en in de avond nog even wat tijd voor mezelf hebben. Dat zijn de dagen die me gelukkig maken <3

24: Als welk dier voel je je vandaag?
2020: Een luiaard haha. Tja, die hoef ik niet uit te leggen toch ; )
2021: Een vlinder, vrolijk en lichtjes fladderend van het een naar het ander.

25: Wat maakte jouw dag?
2020: Oude foto’s terugvinden toen ik mijn mail aan het opruimen was, en een van mijn oppashondjes van járen terug zien. Een ervan was zo’n cutie, een puppy teckel die Friso heette.
2021: Ik kreeg vandaag mijn eerste Covid vaccinatie!

26: Was er iets waar je extra van hebt genoten vandaag? 
2020: Dat ik weer normaal vegan hamburgers kan eten zonder meh te worden van de bakgeur.
2021: Voor Vaderdag maakte Lotte een tekening en dat was best wel grappig. Ze hield een stift vast (of eigenlijk wilde ze hem gewoon op eten) en ik hield een blaadje voor haar. Door het wild eten van de stift kriebelde ze wat op het blaadje. Het was zo hilarisch om te zien want ze had het grootste plezier, en wij ook!

27: Voel je je de laatste tijd rustig of gestresst? 
2020: Sinds dat ik thuis ben door Corona voel ik me heel relaxt. 
2021: In principe kalm, maar toch ook af en toe wat gestresst tussendoor. Lotte zit nu in een ‘ik slaap helemaal niet meer overdag’ fase en dat begint ons echt heel erg op te breken.

28: Wat maakte vandaag ongebruikelijk?

2020: Ik pakte al mijn spullen in voor 3 maanden sabbatical. Dat was raar, want voor je gevoel is het meer als inpakken voor een vakantie. 
2021: Iets wat ik niet had verwacht te doen, maar wat ik vandaag toch heb gedaan… mijn werk laten weten dat ik een andere baan gevonden heb. En niet zomaar een baan, mijn droombaan zelfs!

29: Als er brand uit zou breken en één ding kon redden, waar zou je dan nu voor kiezen? 
2020: Dat vind ik een héle moeilijke, want het liefst zou ik mijn hele kamer redden. Bijna alles is redelijk vervangbaar en foto’s van vroeger heb ik inmiddels ook digitaal. Dan zou ik denk ik kiezen voor het verlovingsschilderij! <3 Die vind ik niet vervangbaar. 
2021: Flo en Lotte natuurlijk! Maar als het om spullen gaat (en ik niet alweer het verlovingsschilderij kies) dan kies ik deze keer mijn laptop en ereader.

30: Hoe zou je willen dat je toekomst eruit ziet?
2020: Ik zou wel graag een eigen huisje willen. Een beetje rustig gelegen, maar wel nog dichtbij alle gezelligheid. Dicht bij de natuur. Het liefst is het heel licht binnen en kunnen we het precies naar onze smaak inrichten. 
2021: Een eigen huis staat nog steeds het hoogst op de lijst. En dan ook een mooi atelier maken in het nieuwe huis. Verder ben ik heel content met mijn leven!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 thoughts on “365 · juni

  1. Zo leuk om te lezen, ook omdat je reacties van vorig jaar erbij staan. Echt leuk om te zien hoe het soms is veranderd maar er toch ook nog veel overeenkomsten zijn! 🙂

  2. Leuk om te lezen Luus! Ja, Nieuw-Zeeland en Zweden zijn hier ook wel todo’s 🙂 En héél goed dat je die gesprekken hebt met Flo ook over de ontdekkingen bij jezelf! Heel mooi, klinkt als een mooie relatie dan ook tussen jullie 2 🙂

    1. Ja wow zo mooi daar in Nieuw-Zeeland! Zal misschien niet heel snel gebeuren in de nabije toekomst dat ik daar naartoe ga/kan maar blijft wel altijd op mijn lijstje staan 😀 Ja hebben we zeker!