2021 ∘ 26

Deze week liep mijn hoofd een beetje over omdat het best wel volgepland was met afspraken en veel geregel. Het voelde daardoor als een drukke week, maar alles wel voor leuke en fijne nieuwe dingen! We gingen ook weer even door met de vroege ochtenden ; ) Ik ging voor het eerst weer werken sinds mijn verlof. Ik had iedereen heel erg gemist!

Leestijd: 10 minuten

🙃 Overall mood: okay
😓 Stress level: 6/10
❤️ Happiness: 7/10
⚡ Energie: 2/5
🥾 133799st / 74.08km
🎵 Eau Claire Memorial Jazz ft. Justin Vernon – Lump Sum

maandag

De dagen begonnen hier steeds vroeger ai ai! Vandaag ook weer om 05:00 uur wakker, oef. Sterke koffie dan maar. Rond 6 uur zat ik met nog half dichte ogen naast de baby gym haha.

De buurpoes was ook al vroeg wakker… of net thuis? Kun je hem vinden?

In de middag maakten we een lange wandeling en zaten we daarna op het terras. Volgens mij wilde Lotte ons hier wat vertellen haha. Ze wilde de hele tijd met haar hoofd op de Rockit liggen. Was ze rechtop aan het slapen? Of wilde ze ermee knuffelen? Of toch naar de maan vliegen? ; ) Haha nee maar even serieus, zoals ik al eerder schreef waren er een heleboel pittige dagen afgelopen tijd en we kwamen nu op een punt dat het echt niet meer ging. We waren allebei gesloopt en wisten gewoon niet meer wat te doen van ellendigheid.

dinsdag

De wandeltruc in de ochtend hebben we ook deze week meermaals gedaan. Ik vond het tijd om het anders aan te pakken wat het slapen betrof en was bereid om alles uit te proberen, maakte me niet uit hoe gek haha. Maar ik begon eerst maar eens met een boek bestellen en veel informatie verzamelen. Ik wilde nóg geen slaapcoach inschakelen en eerst zelf alles op de rit proberen te krijgen. Ook schakelde ik mijn mama hulplijnen in (vriendinnen, collega’s en iedereen die ik maar kon bedenken die ook een baby heeft). Wat een opluchting om te horen dat ze er ook bekend mee zijn. Bij de een wat erger dan bij de ander. Ik kreeg heel veel tips, zo fijn! Ik hoop zo dat het boek en alle tips gaan helpen! Want lang gaan we dit niet meer volhouden.

Flo’s papa verlof was bijna afgelopen dus we besloten om nog wat leuke dingen te plannen. Door de vermoeidheid en het slechte slapen hebben we dat deze maand veel minder gedaan dan we eigenlijk hadden gewild. We zijn ook aan veel minder op onze to-do lijst toegekomen, wat eigenlijk nodig gedaan moest worden… Maar ja, zo gaan die dingen. De dagen dat we iets hebben kunnen ondernemen waren wel echt heel fijn! Vandaag besloten we om weer te gaan zwemmen, om zo de verlof maand die we samen hadden af te sluiten.

In de avond kwam het slaap boek al binnen en probeerde ik zoveel mogelijk te lezen zodat we gelijk alles konden proberen. Mochten er nog meer papa’s en mama’s met de handen in het haar zitten, hier in het kort wat ik tot nu toe bruikbaar vond en de tips die we al probeerden:
– Bij slecht slapen is het belangrijker dát een baby slaapt en maakt het niet uit hoe of waar dat is (in de kinderwagen, in bed, op papa of mama, in de auto, etc). Maar, alleen als de baby oververmoeid is en nodig moet bijslapen. Als je baby niet oververmoeid is, dan is het vooral belangrijk om eenzelfde routine en structuur aan te houden elke dag.
– Gebruik White Noise. Daar heb je tegenwoordig een heleboel apparaatjes voor.
– Geen knuffels, lampjes of dingen die afleiden in bed. Wat wel mag is een rood lampje of een slaapdoekje.
– Deze tip kreeg ik nog en die schijnt enorm goed te werken (hebben we nog niet geprobeerd): Chamodent druppels op de speen voor het slapen.

woensdag

Vandaag was een drukke dag! We hadden in de ochtend eerst een afspraak bij het kinderdagverblijf om kennis te maken met Lotte’s mentor. Ze schreef wat dingetjes op waar ze rekening mee gaan houden zoals hoe ze slaapt en wat ze eet. Leuk om even kennis te maken en ik ging er weg met een heel fijn en goed gevoel!

Daarna reden we door naar twee autodealers. We hadden nog wat meer research gedaan sinds het laatste bezoek aan allerlei dealers en we kwamen na veel lezen uit bij de Toyota Prius. Vandaag bekeken we er twee en maakten we een testrit. Zo gaaf om in een hybride te rijden die super stil is! Na het testritje wisten we het, yes deze nemen we! Ik liet hem reserveren zodat ik alles met de bank kon gaan regelen. Het is wel echt een space ship! Zo bizar om te bedenken dat we straks een auto hebben en ein-de-lijk al onze vrienden kunnen gaan bezoeken! Wat een vrijheid gaat dat geven : D

In de avond las ik een heleboel pagina’s in het boek en dat gaf alweer wat meer inzicht. Een fijne geruststelling dat er veel baby’s zijn die niet zo best slapen en dat het ook wel echt aangeleerd kan worden. Veel huiswerk voor papa en mama dus om dat voor elkaar te krijgen : ) Overigens ging het na de eerste dag uittesten al iets beter met slapen, we zijn op de goede weg! Ze liet zich makkelijker erin leggen en heeft met minder gepiep twee keer overdag in bed geslapen. Dat was echt een mega overwinning!

donderdag

Weet je nog dat ik twee weken geleden schreef over iets spannends dat onverwachts op mijn pad is gekomen? Ik had dit totaal niet verwacht, maar ik ga dus binnenkort beginnen bij mijn droombaan! Ik ga aan de slag bij de super mooie bloemenzaak hier in het dorp (om de hoek zelfs). Ik heb het enorme geluk gehad dat ze de creativiteit in mij zagen en me, ondanks dat ik geen vakopleiding heb gedaan, de kans willen geven. Ik ging een dagje kijken of het wederzijds beviel en ahh ik werd er zo enthousiast van! Ik krijg er alles geleerd, hoe ongelofelijk gaaf is dat! Ik voel me een ontzettende bofkont dat ik dit mag gaan doen en ben zo zo dankbaar voor deze unieke kans! Ik sta straks gewoon drie dagen per week tussen de bloemen : D Soms kan ik het nog steeds niet geloven. Wat kijk ik er al naar uit zeg, mijn handen jeuken om te beginnen! <3

Vanaf vandaag was Flo weer aan het werk dus had ik een mama en Lotte dag. Weer even wennen dat we niet meer de hele dag met z’n drietjes zijn! De slaapjes gingen vandaag overdag echt heel goed in vergelijking met voorheen. Ze heeft ze allemaal boven in bed geslapen, woowwww! De eerste keer dat dat gelukt is. Nu slaapt ze dan wel nog maar 30 tot maximaal 45 minuten, maar ach… dat komt wel.

In de middag maakten we een wandeling en ging ik boekjes terugbrengen bij de bieb. Ze hadden er net een nieuw baby bakje neergezet met allemaal zachte boekjes. Deze vond ik zo leuk met space illustraties van Stella Baggott! We namen een boekje van rupsje nooitgenoeg mee om te ‘lezen’.

Sinds ik weet dat ik de nieuwe baan heb kijk ik nog meer naar bloemen. Vandaag kwam ik deze mooie tegen. Gek hoe dat dan werkt he… Ik zie nu dus overal bloemen en Prius auto’s rijden haha. En zo kwam ik ook per toeval het blog van Ellemieke tegen met de mooiste bloemen en boeketten! Als je daar van houdt, zeker even kijken : )

En na lang wachten kwam ook het boek over reflexologie binnen, daar was ik zo benieuwd naar! Nu nog de tijd vinden om het te lezen ; ) Als ik ooit weer eens hoofdpijn heb ga ik dit dus zeker uitproberen.

Bij het naar bed gaan staart Lotte altijd naar het plafond. Eigenlijk doet ze dat overal wel, want ze is gek op lampen (welke baby niet!). Die in de slaapkamer kan ze altijd extra lang naar kijken en daar draait ze haar hoofd ook wel een keer extra voor om haha. Vandaag wilde ik toch wel eens weten hoe dat er voor haar uit ziet als ze ligt. Best een leuk uitzicht.

vrijdag

Vrijdagochtend maakte ik een wandeling met Lotti. De zon scheen en het was al lekker warm. Niet te warm, dus precies goed. Even de batterij opladen en het hoofd leegmaken in de zon en het groen.

Op sommige stukjes was het meer survivallen dan wandelen haha. Door de smalle paadjes met overal modder, hobbels en brandnetels die we moesten ontwijken. Dat maakt het wandelen juist leuk! Onder het wandelen besefte ik me ineens dat ik hier toch wel heel erg graag woon en hier ook heel graag ben. Heb je dat ook wel eens, dat als je leven ‘gewoon klopt’ op dat moment, dat je dat opeens heel sterk voelt? Zo’n gevoel van waar ik nu ben is precies waar ik hoor te zijn. En dan niet alleen met waar ik woon, maar met hoe alles op het moment in mijn leven is. Does that make sense?

We zagen weer veel duiven vergaderingen en ook een sip hondje.

En kraaien die heel veel geluid maakten.

En weer heeeel veel mooie bloemen <3

Ook liepen we langs de vijver zoals bijna elke keer. Ik schreef eerder al eens dat we er vaker de schildpadden zoeken. Een paar weken geleden vroegen we ons af waar dit bruggetje voor was. Eerst dacht ik misschien voor de vissers, maar het blijkt dus een brug voor de schildpadden te zijn die zo uit het water lopen. Haha, wie heeft zoiets al eens gezien? Ik wist niet eens van het bestaan af! Laatst zagen we er een schildpad op, maar toen we dichtbij genoeg waren om een foto te maken sprong hij er nét af. Jammer, te laat. Ooit lukt het me een keer om er een foto van te maken, maar dat gaat denk ik heel moeilijk worden. Aangezien je op precies het juiste tijdstip daar moet zijn. Als het me lukt zal ik hem hier heel trots delen : D

Na het wandelen werd Lotje opgehaald door oma en begon mijn vrije dag. Daar had ik zooooveel zin in, ik had er helemaal goede zin van! Onder het wandelen bedacht ik me dat ik echt vet veel zin had in een chocolade croissant. Geen idee hoe ik erbij kwam, maar die ging ik dus vers bij de bakker halen. Ook liep ik even de Hema in en daar kon ik dit super leuke inpakpapier niet laten liggen. Ohh ik ben echt zo’n pakpapier hoarder! Thuis dook ik snel het kantoortje in want ik had een heleboel op mijn to do lijst staan om te maken.

Een van de dingen op mijn to do lijst was een bloemen stempel maken voor in het schetsboek. Uit al jullie antwoorden koos ik als eerst de Angelica – gekozen door Angelica ; ) – want die leek me het moeilijkst! Ik had geen idee hoe ik de fluffy bloemetjes ging maken. Uiteindelijk heb ik het voor elkaar gekregen door met heel weinig druk te stempelen.

Je hebt de plant in meerdere uitvoeringen, maar ik koos de Angelica Sylvestris vicars mead want die heeft zo’n mooie rode kleur, kijk maar.

En nog meer bloemen vandaag want ik maakte een boeketje cosmos!

weekend

Zaterdag was het de bedoeling dat we een leuk familie uitje zouden hebben. Ik zal er niet teveel over uit wijden, maar kan wel vertellen dat het anders liep dan verwacht en dat het een moeilijke dag was. Het was warm, er werd weer een dag niet geslapen, er werd veel gehuild, in de kinderwagen liggen was niet meer goed dus moesten we haar wat kilometers dragen en einde van de dag was ik ka-pot. We schoven er snel een pizza in en ik had nachtdienst dus ging vroeg naar bed om nog genoeg slaap te krijgen voor mijn eerste werkdag in de winkel. Ik heb dus geen enkele foto gemaakt. Wat best wel jammer is want we waren in de mooiste dorpjes met vakwerkhuizen, klaprozen en uitzicht op de bergen. Ach ja, we doen het een andere keer nog eens keer over! 

Zondag ging ik voor het eerst in hele lange tijd weer naar Lush! De eerste dag van mijn laatste maand ooit daar begon en dat vond ik toch zo’n gek idee. Ik wilde de 2,5 jaar dat ik er gewerkt heb goed afsluiten.

Ik had iedereen zo gemist! Eindelijk weer eens Billy in mijn weekoverzicht. En wat was het fijn om weer in de winkel te zijn en hard te werken.

En natuurlijk niet naar huis zonder lading nieuwe spulletjes!

Het kleine monstertje ophalen bij opa en oma en thuis de buit bekijken. Moet elke keer zo lachen als ik dit rompertje zie haha. En zo leuk deze verpakking! En dan frietjes en een film!

 

 

 

 

 

 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 thoughts on “2021 ∘ 26

 1. Haaa wat leuk, gefeliciteerd met je nieuwe baan 😀 Toevallig was ik me van de week aan het bedenken hoe leuk het me leek om bloemist te zijn en heb ik zelfs even naar opleidingen gezocht haha. Jouw situatie is helemaal ideaal natuurlijk, wat fijn 😀 Past ook echt bij jou!
  Wel jammer dat het niet zo lekker gaat met Lotte en slapen enzo.
  En jaaa de angelica, hij is tof geworden hoor 😀

  1. Ik zag het ja, toevallig! En, wat vond je van de opleidingen? Haha dat zegt iedereen ja dat het bij me past 🙂
   Ja pff zeg dat, het is even lastig. Maar wordt vast ook weer beter. Even doorbijten.

 2. Aaaah top! Proficiat met uw nieuwe job! Ik vind het zalig om te lezen hoe het u zo helemaal opfleurt en u content doet voelen met de zin van het leven (ook al klinkt dat heel zweverig :p) Echt top! Ben blij voor je!

  En wat betreft het overal ineens dingen beginnen zien: SUPER HERKENBAAR :p Toen we onze Fiat kochten zag ik ook ineens iedereen rondrijden in dezelfde Fiat haha. Dan voel ik me precies een trendsetter :p

 3. Met dat slapen, zo herkenbaar!!! HIer begon dat toen D drie maanden was denk ik. Hij sliep overdag bijna niet en was heel de tijd grumpy. Maar van Kind & Gezin hadden ze ons gezegd dat hij in zijn park beneden moest liggen, alleen werkte dat dus voor geen meter. Ik heb toen ook een boek gekocht (Baby in een droomritme) en heb daar ook veel aan gehad. Ik begon hem in zijn bedje te leggen en hoppa, slaapjes gingen ineens zo goed als vanzelf.
  Een tijdje terug hadden we ook een periode dat hij telkens vroeger wakker werd. Wij zijn hem dan altijd rond 18u in zijn bedje beginnen leggen en hij sliep langer. Je zou denken hoe later hoe beter maar dat is dus niet het geval. Ondertussen zitten we met doorkomende tandjes en weer een verkoudheid dus de nachten gaan hier ook niet al te best nu. En die hazenslaapjes doet hij ook. In de opvang altijd max 40 minuten, bij mijn (schoon)ouders gerust anderhalf uur aan een stuk. Weird. Maar in de opvang gaat hij dan gewoon wat vaker in bed. Als hij thuis zo kort slaapt dan pak ik hem even in mijn armen, loop een paar keer heen en weer en dan valt hij terug in slaap.

  En gefeliciteerd met je nieuwe job! Ik moest deze week nog aan je denken en vroeg me af of het gelukt was! Zo fijn om te lezen ^^

  En ook gefeliciteerd met de auto! Grote stappen allemaal!

  1. Hier ook soortgelijk.. Ze slaapt al een tijdje boven overdag. Er zijn twee situaties… of ze begint al gelijk te huilen als ze haar bed ziet, of ze ligt er in en drinkt, valt bijna in slaap en zet hem dan op een bleren haha. Hoe dan ook slaapt ze maar zelden echt in bed en nooit langer dan 30-45 min. We zijn nu echt aan het wachten tot ze 6 maand is en we een slaapcoach kunnen inschakelen, want elke dag 4 keer wandelingen maken van 1,5 uur is zelfs mij (die toch wel heel erg van wandelen houd) wat te gortig haha. Gewoon helemaal geen rust meer. Ah ja en dan zijn de tandjes nog niet eens begonnen, ik hou mijn hart vast!
   Ze heeft ook bedtijd tussen 6 en 7 en in de nacht slaap ze meestal wel redelijk tot goed. Zijn wel dagen dat wanneer ze overdag echt bijna niet geslapen heeft, ze in de nacht ook veel woeliger is. En alles stapelt zich maar op, het is pittig. Zo te lezen hebben jullie het ook niet makkelijk gehad!

   Dankjewel! Jaaa, het is allemaal doorgegaan zo fijn! 😀 De auto gaan we volgende week vrijdag ophalen, nu al zin in uitstapjes!

 4. Ik raad ook het boekje van Baby in de droomritme aan. Vooral heel veel geleerd over wakkertijden, een duidelijke ritme en vroeg in de avond op bed gaan. Succes!

  1. Met de wakker tijden en een ritme werken we al een tijdje, daar houd mevrouw zich niet zo aan op 😉 En elke dag tussen 6 en 7 naar bed, daardoor gaat de nacht gelukkig wel meestal goed! Het blijft overdag lastig, maar we komen er ooit wel 🙂