2021 ∘ 27

De week begon met keelpijn en corona tests. Elke dag heb ik zo rustig mogelijk proberen te doen om de schade te beperken en dat leek te helpen. Helaas ging het vrijdag dan toch bergafwaarts. Ik had een dikke verkoudheid te pakken. Gelukkig heb ik op de minder erge dagen wel nog iets kunnen doen, anders was het een héél saai weekoverzicht geworden!

Leestijd: 9 minuten

😵 Overall mood: ugh
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 1/5
🥾 133469st / 73.93km
🎵 Peter Broderick – Eyes Closed and Traveling

maandag

Zondag had ik allemaal nieuwe dingetjes meegekregen van werk om uit te proberen. Een daarvan was het nieuwe masker Brush Strokes en daar had ik vanochtend de tijd voor. Het voelde zo lekker en het was zo zacht op de huid! Door de kleur leek het een beetje alsof ik goud op mijn gezicht aan het smeren was haha. Ook probeerde ik de nieuwe body spray uit die in het cadeaupakketje zat dat ik had meegenomen. Een fris geurtje wat perfect bij de zomer past. Voor de kenners: het lijkt op SUN, maar met wat meer pit erin.

Iets later in de ochtend maakte ik de eerste wandeling en kwam ik deze rij stokrozen tegen, zo mooi elk jaar!

En ook zoveel slakken overal! Bij 15 ben ik gestopt met tellen haha. Elke drie stappen moest ik er weer een ontwijken. Witte, licht bruine, donker bruine en met en zonder huisje. Het was 15 graden, voelde veel warmer maar tegelijk ook heel vochtig en plakkerig. Ideaal slakkenweer.

Onderweg kwamen we een gansje tegen dat er verloren uitzag. Ik bleef even kijken waar hij naartoe ging, want hij liep in de berm en wel heel dicht bij de auto’s. Ik had het idee dat hij over wilde steken maar door het verkeer niet durfde. Toen het eenmaal rustig was heb ik hem naar de overkant van de weg geroepen en kwam hij naar ons toe. Hij heeft het heelhuids gered, joepie! En toen zag ik dat bij het plantencentrum achter het hek de rest van de ganzen stond. Het kleintje hupste zo het hek door naar de rest toe en alles was weer goed : )

Ook vonden we een verdwaalde Lathyrus bij het fietspad. Er zaten twee slakken op die alles kapot aten. En aangezien het best een grote struik was nam ik drie stengeltjes mee als souveniertje. Thuis meteen in de vaasjes gestopt. Zo gezellig : )

We ruilden ook meteen de biebboekjes in voor nieuwe. Rupsjenooitgenoeg hadden we inmiddels al tien keer bekeken haha. Deze keer nam ik Floddertje en Dikkie Dik mee.

In de loop van de dag kreeg ik steeds meer keelpijn, meh. Flo had er ook al een dag of wat last van en die voelde zich best ziek. Er werden al twee testen gedaan, maar gelukkig geen Corona. Waarschijnlijk een standaard verkoudheid. Ik hield het wel goed in de gaten, want echt geen zin om goed ziek te worden of om Lotte aan te steken. En ik heb ook áltijd de pech dat een verkoudheid meteen op mijn holtes slaat en dan loop ik dagen rond met een vol, pijnlijk hoofd. Alsof je een baksteen van duizend kilo meedraagt. Daar had ik geen zin in! Flo was al een aantal dagen op de bank aan het slapen om ons niet aan te steken, en hield zich ook uit de buurt. Maar helaas, toch leek het erop dat ik nu ook aan de beurt was. Ik belde werk ook maar af voor de avond, we hadden staffmeet. Het het leek me beter om heel vroeg te gaan slapen in de hoop dat het niet uit de hand zou lopen en daar ook niet iedereen aan te steken… Dan moet straks het halve team gaan testen en thuisblijven en pfff, wat een gedoe nu he.

dinsdag

Vandaag voelde ik me niet super, maar was er nog niks richting de holtes aan het gaan, gelukkig! Zou het dan toch bij een keelpijn blijven? Ik ging twee keer wandelen. Er was heel veel wind, dus we vlogen af en toe bijna weg haha. Gelukkig was het wel de hele dag droog, ook al zag het er vaak uit alsof het zo kon gaan regenen. Ik zag weer mooie bloemen en een raampoes, maar die laatste zie je door de weerspiegeling niet zo goed.

We kochten voor Lotte een nieuwe speen die vanaf 6 maanden te gebruiken is. We probeerden hem vandaag, maar ze ploepte hem er meteen weer uit. Nog even niet aan toe denk ik ; ) Ik vond hem wel heel erg cute, kijk de schildpad!

De tweede wandeling in de middag was een stukje verder. Ik wandelde van Cartils naar Eys met de kinderwagen over hobbelweggetjes de berg op. Zo’n twee uur waren we onderweg. Lotte was net heerlijk aan het slapen toen twee toeristen me aanspraken, best wel hard pratend. Ze vonden het waarschijnlijk maar een gek gezicht, wie gaat nou op zo’n stijle berg met zoveel grote stenen met haar baby wandelen? ; ) Daar moesten ze toch even iets van zeggen haha. Tja, we zijn het gewend hier. Er zijn maar zoveel platte weggetjes. Helaas werd Lotte er wakker van en was mijn plannetje om lang te lopen en haar daardoor lang te kunnen laten slapen mislukt. Ze heeft nog een tijdje braaf om zich heen zitten kijken of met de speen ketting gespeeld, maar de laatste 20 minuten trok ze het helemaal niet meer en wilde ze zichzelf uit de wagen wurmen. Het ging van huilen naar krijsen, ohjeee. Flo kwam ons redden! Ik had namelijk nog best een stukje hobbelweide te gaan en nou had ze precies daar geen zin in, hobbels. Genoeg gehobbelt haha. Flo kwam ons zoeken en droeg haar de laatste kilometer. Pjoeh, het was een pittige wandeling uiteindelijk. Thuis meteen neergeploft op de bank want ik-kon-niet-meer.

Wat een wind! Dansende halmen : )

Ik maakte een panorama vanaf de berg vlakbij Eys.

We namen wel weer wat bloemetjes mee die bij de mini boeketjes gingen. Hele mooie paarse distels.

Al weken was ik niet meer bij de fysio geweest door mijn gebroken teen. Maar ik vond het toch echt wel weer eens tijd om dat weer op te pakken. Want heel eerlijk, de oefeningen voor de diastase deed ik helemaal niet meer. En ik had inmiddels ook best wel weer last van mijn rug. Ik heb echt iemand nodig die me achter mijn kont aan zit wat sporten betreft (met saaie oefeningen tenminste), anders doe ik het niet. Ik maakte een afspraak bij een fysio heel dicht bij huis en hoop zo weer in een ritme te komen. En mezelf die schop onder mijn kont te geven dan maar ; )

De fysio was super fijn! Ik vertelde haar dat ik het heel moeilijk vind om oefeningen thuis te doen en ze gaf me hele goede tips mee zodat het wel gaat lukken. Zo zijn ze nooit langer dan 10 minuten en is het handig om een timer te zetten zodat ik niet over de oefening hoef na te denken. Ze vertelde het op zo’n fijne manier dat ik dacht, dat kan nog wel eens gaan lukken. Ik kreeg buikspieroefeningen en zachte oefeningen voor de kleine spieren in de rug mee. Toen ik er op de tafel lag voelde ik mijn hele lijf van al het wandelen. Oef, oma had iets teveel gedaan vandaag… We maakten om half 9 noodles met een pittig sausje klaar en ploften op de bank om er niet meer vanaf te komen.

woensdag

De keelpijn leek in de ochtend toch over te gaan naar een lichte verkoudheid. Ik deed extra rustig aan in de hoop dat het geen flinke verkoudheid zou worden. De enige foto die ik maakte was die van de schildpad in actie op de brug! Je ziet het niet heel goed, maar ik heb hem eindelijk erop hoor! Deze week wandelde ik elke wandeling langs de vijver. Extra natuurlijk, want ik wilde de schildpadden graag op de brug zien haha. Ik zag ze een keer zelfs met z’n tweetjes erop klimmen.

donderdag

En vandaag was de verkoudheid alweer zo goed als weg. Lotte kreeg een nieuw speeltje, een enorme rups die bijna net zo groot is als zij zelf haha. Er zitten allerlei leuke dingen aan om mee te spelen en met zijn hoofd kun je muziek maken als je het heen en weer beweegt. De grootte en vorm is bedoeld om te leren buik liggen en zitten. En van de neefjes kregen we een tijd geleden een grote bak met speelgoed waar zij vroeger mee gespeeld hebben. Zo kunnen we eens in de zoveel tijd steeds wat nieuws uitzoeken en dat vind Lotte heel leuk! Ze is nu helemaal fan van deze ketting die je goed kunt opeten.

vrijdag

Ik snapte helemaal niets meer van mijn lijf… In de ochtend voelde ik me nog oké en dacht ik nog ‘pfoe, ik ben er geloof ik vanaf’. Nou niet dus! We zijn naar de auto dealer geweest om de papieren in orde te maken en naar het RDW om de auto op onze naam te zetten. Nu werd het allemaal officieel. Volgende week kunnen we hem gaan ophalen! Eenmaal thuis in de middag kwam de man met de hamer en van het een op andere moment voelde ik me zó slecht! De verkoudheid zat opeens in mijn holtes (ik krijg dan altijd zo’n vacuüm gevoel in mijn hoofd, voelt heel gek) en ik voelde me koortsig. En iets later kwam ook de hoofdpijn en de constante ongecontroleerde stroom tranen uit mijn ogen. Dan weet ik dat het menens is en dat dit nog wel wat dagen kan gaan duren. Meteen een Corona test gedaan want je weet maar nooit, gelukkig negatief. Wat een opluchting. Ik stond zaterdag en zondag op om te werken, maar belde maar meteen op zodat ze nog iets zouden kunnen regelen voor zaterdag. De rest van de middag heb ik de minuten afgeteld tot Flo klaar was met werken en Lotte kon overnemen.

We maakten golden milk met heel veel kurkuma in de hoop dat ik wat zou opknappen erdoor. Na het avondeten dook ik lekker mijn bedje in.

weekend

Ik ga voor het eerst in de historie van mijn weekoverzichten het overzicht van deze week op zaterdag online zetten, want ik voelde me nog steeds zo beroerd dat het wel duidelijk was dat er het hele weekend niets meer zou gaan gebeuren. Dan zullen er dus ook geen foto’s meer gemaakt worden omdat ik te druk ben met in bed en op de bank liggen. Ik hoop snel weer beter te zijn en volgende week een wat interessanter overzicht te kunnen plaatsen!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 thoughts on “2021 ∘ 27

 1. Beterschap! Die mini-boeketjes zien er mooi uit.Mijn ouders zeggen/klagen ook dat er zoveel slakken zijn nu. Hun moestuin lijdt er zwaar onder.

  1. Dankje! Zo simpel maar zo leuk vind ik ze ook ja. Niet normaal veel slakken inderdaad, maar heb ook het gevoel dat het vaak heel klam weer is. Andere zomers is het misschien wat droger? Voor moestuinen is dat echt funest idd, wat balen voor ze 🙁

  1. Oh zo balen he! Ik ben daarom ook altijd extra voorzichtig als iemand in de buurt verkouden is want ik ben echt een paar dagen nokkie ervan als het weer eens in mijn holtes zit. Zo’n vervelend gevoel! Maar ja, jij kent het dus.. hoef ik je niet uit te leggen haha 😉 Dankje! Ik hoop het ook.

 2. Beterschap meid! Jammer dat het zo geëscaleerd is met die verkoudheid.

  Voor de rest, wel weer een leuk weekoverzichtje. Goed gedaan met die gans! Ge kunt er zomaar op uw eigen voor gezorgd hebben dat het beestje niet overreden werd 🙂 En wat jammer dat die mensen je zo stoorden tijdens je wandeling. Ik zou zeggen, blijf gewoon maar die route doen als dat werkt voor je!

  1. Thanks! Ja pff, dat is elke keer zo helaas. Maar vandaag voelt het eindelijk alsof het niet meer heel lang gaat duren.
   Eigenlijk was het ook alleen maar goedbedoeld van ze en uit nieuwsgierigheid, maar kwam een beetje ongelukkig uit met een moeilijk slapende baby en de moeite die ik moet doen om haar in slaap te krijgen. Blijf zeker de hobbelpaadjes opzoeken want die zijn ook wel leuk om te wandelen 🙂