2021 ∘ 28

Om eerlijk te zijn was het best wel een zware week. Vooral door moeilijke slaapjes, me helemaal niet fit voelen en veel te weinig energie hebben. Maar, ik heb wel extra hard mijn best gedaan om alles zo positief mogelijk te zien en er het beste van te maken (want zo’n zeur weekoverzicht zit niemand op te wachten, inclusief ikzelf). Andere buitengewone gebeurtenissen deze week waren de watersnood hier in het Zuiden en de brandweer die midden in de nacht voor de deur stond. Gelukkig waren er ook leuke dingen hoor, zoals onze nieuwe auto ophalen, de robotstofzuiger en op kraambezoek gaan bij baby Jannis!

Leestijd: 7 minuten

😞 Overall mood: ugh
😓 Stress level: 4/10
❤️ Happiness: 7/10
⚡ Energie: 1/5
🥾 119520st / 62.73km
🎵 Palace – Heaven Up There

Pak even je koptelefoon erbij en zet dit nummer hard op en doe je ogen dicht. Liefst op een rustig moment als je even alleen bent, aan het einde van de dag ofzo. Echt wauw.

maandag

Yes, ik was eindelijk niet meer zo doodziek als vorige week! Maar ik voelde wel dat ik nog rustig aan moest doen, want beter was ik ook zeker nog niet. Ik was nog een dagje thuis en heb de hele dag op de bank gelegen, gestoomd en veel geslapen. Lotte was bij opa en oma vandaag, dus ik kon echt rustig aan doen. En dat had ik nodig ook!

dinsdag

Dinsdag was het dieptepunt van de week, ik voelde me zoals mijn horloge… op 5% haha. Maar, ik was tegelijkertijd ook trots op mezelf! Het was een enorme hectische dag. Het bekende verhaal dat jullie intussen vast al kotsbeu zijn ; ) Lotte kwam bij geen enkel slaapje overdag in slaap dus ben ik drie keer met haar gaan wandelen… door de regen. Want het regende DE HELE DAG! Ik hou echt heel erg van wandelen en van een beetje regen smelt ik niet. Maar als het een soort van verplicht moet (en onhandig met kinderwagen en paraplu en gedoe) en ik niet zelf kan kiezen wanneer ik ga, dan wordt het al wat minder. Ik was dus best trots dat ik alle drie de keren wel gegaan ben, ondanks dat ik eigenlijk geen zin had. Maar, alles voor goede slaapjes! Of eigenlijk moet ik zeggen, alles voor slaapjes die eigenlijk niet lang genoeg zijn maar laten we het positief zien en zeggen dat elk slaapje toch weer één slaapje erbij is.

Regen is niet altijd leuk maar zorgt wel voor mooie druppels op de plantjes.

En ik kwam een slak tegen die aan het turnen was. Ik wist niet dat ze dit konden! En kijk hoeveel al is opgegeten!

Deze had een heel leuk huisje : )

Flo kwam in de avond terug van werk en had de robotstofzuiger geleend. Die probeerden we natuurlijk meteen uit. Wat een gaaf ding! Hij kreeg zelfs de badkamer mat schoner dan ik hem met de stofzuiger krijg, dus ik ben fan. Dit bespaart toch weer wat tijd aan poetsen.

woensdag

Ik was beter genoeg om weer te gaan werken, joehoe! En ook vandaag was het de hele dag aan het regenen. Bleh. Toen ik in de avond thuiskwam was de Gulp bijna overstroomd! Ik las ook al berichten over overstroomde dorpen en het leger dat moest ingrijpen, woah. Echt heel erg heftig! Bij ons thuis was er een klein lekje in het dak, maar verder nergens last van. Daar kunnen we maar heel blij om zijn ook!

Flo had de hele dag voor Lotte gezorgd en ze had 3 slaapjes van elk 2 uur gemaakt, woahhh! Hij schreef me op werk al ‘I unlocked the slaapje secret’ haha : D Laten we hopen dat het echt zo is en dat ze het vanaf nu altijd zo goed doet, wat zou dat mooi zijn!

In de avond maakte Flo nog een rondje door het dorp terwijl ik bij de Lotte baby tv bleef. Hij liep wat straten af om te kijken of hij ergens kon helpen met water en modder wegscheppen, maar het dorp was alweer rustig. Wel wat plaatsen met een kleine overspoeling, maar het leek erop dat de huizen redelijk ongedeerd waren gebleven. Gelukkig! De Gulp zag er wel mega woest uit en is bijna over de rand heen gegaan. Later zag ik op foto’s dat hij er ook echt overheen is gegaan en dat sommige huizen wel overlast hebben gehad.

donderdag

Bij de bloemenwinkel heb ik een heleboel bloemennamen te leren. Dat maakt het werken ermee toch wel een stuk makkelijker. Dus ik bestelde een bloemen boek, de Flower Colour Guide van Putnam & Putnam leek me wel wat. Een bijna 500 pagina’s tellend boek met snijbloemen gesorteerd op kleur. Er staat ook bij hoe je de bloem gebruikt en met welke bloemen je ze mooi kunt combineren. Echt wauw, van zo’n georganiseerd boek word ik dus helemaal blij haha.

Ook kocht ik een notitieboekje waarin ik alles ga opschrijven wat ik wil onthouden over de bloemen. Ik koos een Leuchtturm, dat blijven toch de fijnste vind ik. Ik dacht aan een sticker die ik vorige week bij ikbenirisniet voorbij zag komen. De bijensticker van Bloemkolie! De sticker bepaalde ook meteen de kleur voor het notitieboek, knalgeel! Dan kan ik het snel vinden overal : ) En kijk wat een leuke dingetjes ik er nog bij kreeg!

Jaaa, super blij met hoe het bij elkaar past : D

vrijdag

Vrijdag was een pittige dag, ik had hoofdpijn en het was echt behelpen met Lotte thuis. Lori de Luiaard hing naast haar stoel aan het droogrek en ze had de grootste lol met hem. Zien dat ze zoveel lol had maakte het wel wat beter. In de middag bracht oma ons naar de autodealer want we mochten onze auto ophalen, joehoe! We kregen zelfs nog een bosje bloemen mee wauw!

En een heel mooi bosje ook nog : D Daar scoor je bij mij natuurlijk punten mee, dat snap je wel haha.

weekend

Inmiddels had ik op verschillende plekken gelezen en gehoord dat wij echt enorm geluk hebben gehad hier in het dorp! Er waren een aantal dagen allerlei wegen afgesloten, de rivieren en beken zijn helemaal uitgelopen met water en modder overal tot gevolg, mensen zijn moeten evacueren omdat hun hele huis compleet overspoeld was. In Maastricht zijn hele wijken ontruimd uit voorzorg. Pfff. Ik las ook dat dit bijna nooit voorkomt, deze mate van overspoeling. Zo’n 100 jaar geleden is het een keer gebeurd hier in het Zuiden, maar deze keer was het vele malen erger. Heftig hoor! Ook heel heftig voor alle ondernemers die nét hun zaak weer open hadden en hierdoor weer een aantal weken of maanden dicht zijn omdat ze alles moeten opknappen.

Ik hoopte heel erg dat ik zaterdag weer enigszins fit zou zijn om te gaan werken, maar helaas. De hoofdpijn was inmiddels nog wat erger geworden meh. Tussen de gebroken nachten, werken en voor Lotte zorgen heb ik denk ik wat te weinig rustmomenten kunnen pakken waardoor de verkoudheid ook weer wat begon op te komen. Het werd dus een rustige zaterdag, want vandaag ging Lotte weer naar opi en omi en ik kon plat.

Zaterdagnacht schrokken we wakker rond 03:00 uur van het rookalarm dat af ging! Ik probeerde Lotte rustig te houden en Flo sprintte het huis door om ze allemaal uit te zetten en te kijken of er iets aan de hand was. Bleek dat er niks was en ze zomaar af waren gegaan. Tenminste dat dachten we. We doken dus weer rustig ons bed in om verder te slapen. Een half uur later hoorden we opeens ergens ver weg de bel gaan, niet in de gaten hebbend dat het onze bel was haha. En iets daarna zagen we een licht schijnen op de overloop. Toen dacht ik hmmm toch maar eens gaan kijken. Ik deed het raam richting buren open zag daar het buurmeisje en een brandweerman staan! De buren hadden het alarm gehoord en zich zorgen gemaakt, en dus de brandweer gebeld. De brandweermannen hebben het huis nog geïnspecteerd en opgemeten of er ergens koolmonoxide was, maar alles was helemaal prima. Waarschijnlijk echt een foutje van de alarminstallatie. We konden om 04:00 uur dan gelukkig weer verder slapen. Wat een avontuur zo midden in de nacht! Ik was nog helemaal hyper ervan en viel pas heel laat in slaap geloof ik.

Zondag voelde ik me gelukkig weer ietsje beter en stapten we in de auto naar vrienden toe in Duitsland die we al heel erg lang niet gezien hadden. Met de nieuwe auto konden we eindelijk langs gaan! Ik pakte nog snel het cadeautje in voor baby Jannis die pas geboren was.

Zo fijn om ze weer te zien! We zaten in de tuin, bekeken Jannis van top tot teen, speelden met Philipp, pakten de cadeautjes uit, Lotte schommelde voor het eerst en vond het geweldig, kletsen bij en bestelden pizza. Het was een super fijne dag! Eenmaal thuis was ik helemaal kapot, dus nog even uitrusten op de bank voordat ik mijn bed in dook.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 thoughts on “2021 ∘ 28

 1. Oof dat moet toch effe spannend geweest zijn idd met de brandweer! Wel heel fijn dat je buren er zo op hebben gereageerd, zo’n buren wil iedereen wel hebben 🙂 En ja die overstromingen.. Ik moest het nieuws mijden op de duur, kon er niet meer zo goed tegen.. Echt triestig als je ziet hoe de mensen hebben moeten afzien.

  Voor de rest hoop ik eens op een deugddoende week voor je! Ik zie je energielevels de laatste weken vaak wat minder zijn. Begrijpelijk wel met alles wat ik lees, maar hopelijk volgende week eens wat beter! Tis u gegund alleszins 🙂

  1. Zo lief dat ze bezorgd waren! Denk dat ze zich ook rot geschrokken zijn van het alarm.
   Ja pff de beelden waren echt heftig, het leek zo uit een film te komen. Bijna niet voor te stellen dat dat heel dichtbij hier in de buurt was. Er zijn foto’s die voor altijd in mijn geheugen gegrift zijn, zoals de twee ouderen op de schep van een bagger die met de politie weggehaald worden.
   Haha, oplettend! Klopt inderdaad, de laatste paar weken niet genoeg slaap maar wel weer veel aan het doen. Maar dat wordt vast ook weer beter eens ik wat meer gewend ben!

 2. Wat een week! Fijn dat je niet meer zo ziek bent als vorige week (al is “beter” zo te lezen nog niet helemaal het juiste woord?), dat de buren zo oplettend zijn en dat jullie huis zo goed als droog gebleven is.

  Toen ik vorige week videobeelden uit Valkenburg zag, moest ik inderdaad ook aan de (horeca-)ondernemers daar denken. Wat een ellende. Nog niet zo ellendig als in Duitsland of België, maar toch.

  Ben trouwens ook een Leuchtturm-fan. 😀 Leuke combinatie, dat geel met die bijensticker.

  1. Valkenburg is heel erg getroffen en ja de beelden waren heftig he! Duitsland en België inderdaad nog erger. Moet steeds denken aan de mensen die in de kelder stonden en waar het raampje doorbrak, bah :'( Echt bizar.
   Jaaa, zo’n fijne boekjes! Ik moet mijn best doen om niet voor elke nieuwe hobby/cursus/etc een nieuwe te kopen in een kleur die ik nog niet heb haha.

 3. Zooo wat heftig allemaal daar in Limburg! Verschrikkelijk 🙁 Gelukkig dat het bij jullie mee is gevallen! Lijkt me wel spannend hoor!
  En dan ook nog die brandweer man man man… wat een week!
  Wel fijn dat de auto er is 😀 En mooie bloemen inderdaad! Nu tijd om naar de pluktuin te gaan? 😉

  1. Jaa wow! Het is dat ze hier net het centrum vernieuwd hebben anders was denk ik ook wel wat meer overstroomd. Echt geluk gehad!
   Haha ja de brandweer was ff onverwachts, maar heel blij dat alles ok was.
   Auto jaaaa, er worden al wat dingen gepland en de eerstvolgende vrije weekenddag hoop ik dat we naar de pluktuin kunnen 😀 Dan zie je de foto’s hier wel verschijnen. Hoop dat we nog op tijd zijn voor dahlia seizoen!

 4. Oooh wat lijkt het een zware week zeg! Ik snap helemaal hoe je je voelt helaas. Gelukkig hier wel weer wat rustiger vaarwater ondertussen, al zijn de nachten ook brak. En met die brandweer, wow, ik zou me dood schrikken! Ik zou sowieso al angstig zijn door het brandalarm ook.

  1. Gelukkig gaan de slaapjes inmiddels een stuk beter. Maar het was een tijd lang niet makkelijk inderdaad. Fijn dat jullie er ook doorheen zijn! Schrikken van de brandweer viel mee gelukkig, was vooral erg onverwachts haha. Maar was wel even raar zo keihard het alarm op verschillende plaatsen dat afging. Daar wordt je zo acuut wakker van.

 5. Wat lief en zorgzaam dat de buren de brandweer voor jullie hadden gebeld! (Ok, misschien ben je er minder blij mee als je baby dan weer wakker is en het voor niets blijkt te zijn haha, maar toch) Veel plezier met jullie auto en de vrijheid die het biedt!

  1. Ja super lief he! Zo’n buren wil je wel hebben 😀 En viel mee met de baby, die was eerder wakker van het alarm dan van de brandweermannen. Na een korte schrik huil heeft ze ook gewoon weer geslapen. Ja vraag me niet hoe?! 😀 Dankje, het is zo fijn!