2021 ∘ 29

Deze week was ik op zoek naar een jurk voor een trouwerij, ging Lotte voor het eerst naar de opvang, werd er een vakantie voorbereid, gingen we op bezoek bij vrienden in Duitsland en dacht ik dat ik voedselvergiftiging had! Ik heb niet veel foto’s gemaakt want daar was het iets te druk voor.

Leestijd: 7 minuten

☺️ Overall mood: yay
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🥾 101385st / 55.27km
🎵Hundred Waters – Prison Guard

maandag

Lotte had vandaag haar nieuwe piratenshirt aan. Vind ‘m zo cool!

Om 09:00 kwam een vriendin langs met haar tweeling en wandelden we met de kinderwagens een klein rondje. Ondertussen werden er krentenbollen gegeten en bijgekletst. Heel erg fijn, want ik had haar alweer een paar maanden niet gezien! Het was maar een flitsbezoek, want alle kinders moesten om 11:00 weer naar bed. En ik sufferd had mijn telefoon thuis vergeten dus ik heb geen één foto gemaakt.

Ik was op zoek naar een jurk voor een trouwerij die we in augustus hebben en zocht een leuke met bloemetjes. Deze twee bevielen me wel, maar of het ook dé jurk gaat worden weet ik nog niet want ze hebben lange mouwen. Misschien niet zo ideaal als het heel warm is. Ik ga ze toch houden want verliefd op de printjes! Ik weet dat veel mensen het echt afschuwelijk vinden, maar de combi van roze en rood vind ik dus echt helemaal geweldig : D

Lotte rolde zoals gewoonlijk weer het hele bed door en lag dwars aan de stangen te trekken haha. Het gaat er dan heel wild aan toe! Soms heeft ze zo’n grappige en gekke dingen dat ik mijn best moet doen om het niet uit te proesten : ‘D

Aan het einde van de dag wilden we met de auto naar Maastricht om allemaal lekkere vegan dingen bij de Appie XL in te slaan. Op het dak zat een klein vriendje. We waren net 10 minuten onderweg en Lotte spuugde me toch een enorme fontein melk eruit, ocherm. Het kwam er echt uit gevlogen, zomaar opeens. Een paar minuten erna spuugde ze nog twee keer en zijzelf en het autozitje zaten echt heeelemaal onder. We besloten snel om te draaien en naar huis te rijden want ze zag er echt niet goed uit! Eenmaal thuis alles gepoetst en haar gewassen en weer in frisse kleren gestoken en ze was weer haar super vrolijke zelf gelukkig. Wat het nou was? Geen idee!

Door al het gedoe duurde het naar bed gaan wat langer vandaag dus ik was blij dat ik met mijn bordje ovengroenten op de bank zat en even niks meer hoefde.

dinsdag

Dinsdag was een hele relaxte dag! Alle slaapjes gingen heel goed (YES!), we speelden wat tussendoor en in de middag gingen we langs opa en oma om te bespreken of we in het najaar de caravan van ze konden lenen voor een vakantie in België (als dat mogelijk is op dat moment). Het was super lekker weer en iedereen had goede zin, het was een fijne dag! Lottes lievelings is nu mijn ketting helemaal onder sabbelen haha. Maar daar is ‘ie natuurlijk ook voor bedoeld. Nog geen teken van tandjes trouwens.

Op de terugweg liepen we via de laan. Ik kom er bijna iedere dag wel, maar het was vandaag extra fijn omdat ik het eens vanaf een ander punt zag. Normaal loop ik namelijk alleen op het andere pad.

Ik maakte nog eens een panorama, dan kun je toch altijd net iets beter zien hoe het er ergens uitziet vind ik.

Bij mijn ouders in de buurt is een hele nieuwe wijk gebouwd en daar is één huis met zo’n prachtige tuin. Je kent vast wel van die mooie bloementuinen met veel groen en alles een beetje hier en daar geplant. Niet te netjes. Ik hou daar zo erg van! Daar stonden ook deze prachtige lelies.

woensdag

Vandaag was een beetje een speciale dag want Lotte ging voor het eerst naar de opvang! Ze had geen oefendagen of zoiets dus ze ging gelijk een hele dag. Wel een beetje gek om haar daar opeens zo achter te laten. Maar er zijn super leuke leidsters en ze vind het denk ik ook heel erg leuk om tussen de kindjes te zijn. Het went vast snel! Ik zette haar rond 08:30 uur af en ging meteen door naar werk. Vandaag weer een dagje in Maastricht. Ik maakte onderweg nog eens een foto want ik bedacht me dat ik vanaf augustus – wanneer ik bij mijn nieuwe baan begin – vast niet meer zo vaak in de stad ga komen. Dus nog even eentje ter herinnering!

Werken was ook vandaag weer fijn. Het was druk in de stad want de Belgen hadden vrij. Ik genoot vooral van het praten met klanten, ze uitgebreide informatie geven over de handgemaakte producten en samen met ze op zoek gaan naar wat bij ze past. Dan is het zo leuk als ze helemaal enthousiast geworden zijn en glunderend de winkel uitlopen : )

De afgelopen dagen zat er elke ochtend en avond een duif op het dak door het keukenraam naar ons te gluren :’ )

Rond 5 uur haalde ik Flo thuis op en liepen we samen naar de opvang. Lotte had 3 goede slaapjes gehad, super goed! En ze had voornamelijk gezellig bij de andere kindjes gezeten en naar ze gekeken. Door de leidsters werd bevestigd wat wij ook al hadden gezien, dat ze heel nieuwsgierig is en overal wil kijken : ) Toen ik zag dat ze helemaal happy was en meteen lachte toen we haar ophaalden dacht ik, ja jij hebt het naar je zin gehad en het komt wel goed hier. Een heel fijn gevoel!

donderdag

Vandaag werkte ik weer een dagje in Maastricht en had ik de koopavond. Ik haalde noodlesoep in mijn pauze mjam.

In de bus naar huis voelde ik me opeens helemaal niet lekker. Thuis dook ik dan ook snel mijn bed in. In de nacht heb ik drie keer boven de wc gehangen. Bleh. Ik dacht meteen, oh oh toch niks verkeerds gegeten?

vrijdag

Het was niet zo’n fijne dag want ik ben van de 24 uur misschien 1 uur wakker geweest. De rest heb ik geslapen. Ik was zo misselijk en zo moe, er zat helemaal geen fut in mijn lijf. Het ging bijna niet om de trap op en af te lopen, zo slap voelde ik me. Flo nam een dag vrij van werk om voor Lotte te zorgen. Gelukkig kon dat op het laatste moment nog geregeld worden!

weekend

Zaterdagochtend voelde ik me nog niet helemaal top. Eten was nog een uitdaging, nergens zin in. Maar ik was wel weer uit bed en kon weer wat doen, joepie! Richting de middag was ik fit genoeg om onze vrienden te bezoeken. Zo fijn dat we met de auto nu iedereen kunnen opzoeken! Ik was ook echt blij dat we konden gaan. We zagen voor het eerst hun nieuwe huis wat ze heel mooi verbouwd hebben en van kleine Emil (waar we ook mee in Kochel waren vorig jaar) kregen we een kopje koffie.

Oma zou vandaag eigenlijk op Lotte passen maar ze appte dat ze zich niet lekker voelde. Bleek dat ze precies hetzelfde had als waar ik vrijdag last van had, dus het leek er meer op dat Lotte iets van de opvang had meegenomen, oei!

Zondag zou ik eigenlijk weer moeten werken. Ik voelde me nog niet helemaal fit maar het ging wel. Maar nu was helaas ook Flo aan de beurt om ziek te zijn. Hij voelde zich net als ik helemaal niet lekker met overgeven en niet eens de trap meer kunnen lopen. Aangezien oma en opa ook nog steeds ziek waren was er geen oppas, dus bleef ik thuis bij Lotte! De zondag werd dus vooral gevuld met spelen met Lotte en haar slaapjes meedoen om nog wat fitter te worden. Gelukkig hadden oom en tante ook zin om een wandeling met haar te maken zodat ik kon douchen en het avondeten kon halen in de supermarkt <3

 

 

 

 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 thoughts on “2021 ∘ 29

 1. Ik vind roze met rood ook prachtig! En haha, arme Lotte met die melkfontein. D’tje heeft dat ook eens gehad. Ik haalde hem ‘s avonds uit zijn bedje en hij spuugde ook een hele fontein over mijn schouder op ons bed :’) fun times.
  Zo fijn dat Lotte het goed had in de opvang. Dat is toch altijd spannend hé. Jammer van die zieke dag van jou wel. Gelukkig was het ook weer snel voorbij.

  1. Haha oh geweldig als het dan ook op leuke plekken landt. Ja het was even afwachten wat ze ervan zou gaan vinden. Zou zomaar kunnen gebeuren dat ze het er echt niet naar haar zin heeft, maar gelukkig niet! Wel blij om, want stel je voor dat je haar dan toch daar achter zou moeten laten. Oef, dat lijkt me echt heel erg moeilijk!

 2. Ahh wat rot dat je ziek bent geworden! Maar wel fijn dat Lotte de opvang zo leuk vond 🙂
  En fijn dat je weer wat kon werken!
  Die lelies zijn inderdaad mooi, ik houd ook wel van een wat verwilderde tuin 😀

  1. Mensen vertellen je van te voren wel dat als de baby naar de opvang gaat ze van alles mee naar huis nemen, maar dat het al meteen de eerste dag zo raak was had ik niet verwacht haha oef :’) Jaaa, verwilderde tuinen zijn echt zo mooi <3 Hoop er later ook een te hebben!

 3. Ik vind het heerlijk als je een weekoverzicht plaatst en dan lekker het mogen lezen met een kopje koffie erbij 🙂

  Ik vind het lief hoe je over dingen praat waar je fijne gevoelens bij krijgt. En de jurk staat je echt prachtig, juist omdat het zo heel erg “luus” is 🙂

  PS. Op jouw aanraden (en ook van een paar anderen) mijn blog weer online gegooid. Ik ben veel van plan, maar moet even kijken hoe ik alles gestructureerd krijg en weer even induiken met code. Maar dan weet je dat je af en toe hier ook iets kan lezen, mocht je dat leuk vinden 🙂

 4. Aiai, jammer dat je ineens zo ziek bent geworden! Hopelijk is het ondertussen beter met je.. Wil wel nog even zeggen dat ik moest lachen met “Het was druk in de stad want de Belgen hadden vrij” haha :p Ik las dat met een ondertoon van “haaaa daar zijn ze weer, die ellendige Belgen” :p Ik vraag me ook wel eens af of jullie dan ook zo zijn met ons soms, want “haaa die ellendige Hollanders”, ja, dat passeert hier wel eens :p

  1. Hahaha nee die ondertoon bedoelde ik helemaal niet. Al zitten er natuurlijk altijd wel wat fijne tussen 😉 Maar klopt ja, dat zeggen wij Limburgers ook over de Hollanders uit het Noorden.