365 · juli

Dit is het tweede jaar dat ik elke maand een aantal vragen invul. Ze gaan over hoe ik nu in het leven sta en de dingen die ik doe en meemaak. Veel plezier met het lezen van de antwoorden van juli!

Leestijd: 13 minuten

1: Wanneer heb je voor het laatst een risico genomen?
2020: Of het een echt risico is.. hmm. Maar ik denk dat tijdelijk naar het buitenland verhuizen daar wel redelijk onder valt toch? Dan is dat nu in volle gang! 
2021: Dat was pas geleden nog, mijn baan met vast contract opzeggen. Ik vond het een beetje spannend, want ik begin helemaal opnieuw ergens, en ook helemaal onderop. Maar het is mijn ultieme droombaan, dus dat is echt helemaal te gek! Maar het blijft een klein risico, je weet nooit wat je nieuwe werk van je gaat vinden.

2: Hoeveel uur heb je deze week gemiddeld geslapen? 
2020: Veel! Ik slaap nu gemiddeld 9-10 uur per nacht + een middagslaapje van ongeveer 1-2 uur. 
2021: Flo en ik wisselen de nachten nu af, dus ik heb steeds 3 of 4 nachten per week dat ik DOOR KAN SLAPEN, waaattt? ; ) Doorslapen betekent dan 5 uur slaap aan één stuk zonder onderbrekingen.

3: Wat doe je om je doelen te behalen? 
2020: Op het moment heb ik niet veel doelen, maar als dan ernaartoe werken in kleine stappen. Elke dag iets kiezen waar ik op dat moment zin in heb en dat doen. 
2021: Er zoveel mogelijk mee bezig proberen te zijn.

4: Waar ben je verslaafd aan op dit moment?
2020: Oatly broodspread met jam. 
2021: Ik denk dat ik hier koffie moet invullen, want ik kan echt niet zonder tegenwoordig.

5: Wie was de eerste persoon waar je vandaag aan dacht?
2020: Ik stond vandaag op met een kinderliedje in mijn hoofd, en moest toen meteen denken aan kleine baby Emil die hier met ons is. Want dat liedje zetten we altijd op in de auto als we boodschappen gaan doen, en dan zingen we voor hem mee.
2021: Altijd aan Lotte nu, omdat ze mijn wekker is :’ ) Ze brabbelt me elke ochtend wakker en dan draai ik me om en kijk ik in een lachend gezichtje. Zo leuk!

6: Hoeveel geld heb je recent uitgegeven aan kleding?
2020: Oef, wel wat. Ik had zwangerschapskleding nodig en heb het nodige gekocht. 
2021: Helemaal niets, al een tijdje een no buy en die houd ik goed vol!

7: Wanneer ben je voor het laatst naar een feestje geweest? 
2020: Dat is al een tijdje geleden door Corona. Ik kan me het laatste feestje niet eens meer herinneren! 
2021: Wat zielig he, dat ik het tweede jaar op rij hetzelfde in moet vullen. Maar daar komt vast over niet al te lange tijd verandering in. Als deze oma ooit nog eens naar een feestje gaat heet dat dan ; )

8: Wat is je grootste droom op dit moment? 
2020: Heel goed worden in het maken van papieren bloemen. En het liefst dan ook nog een bloem zien en hem perfect na kunnen maken. 
2021: Die is pas uitgekomen! Werken met en tussen de bloemen <3 Niet precies zoals ik het vorig jaar ingevuld heb, maar eigenlijk dus nog veeeel leuker. Wat een bofkont ben ik toch en wie had dat nou gedacht een jaar geleden?!

9: Wat zijn uitdagingen op dit moment in je leven? 
2020: Accepteren dat ik niet iedere dag fit ben en luisteren naar mijn lichaam, doen wat het van mij vraagt. 
2021: Wat ik echt heel erg lastig vind is dat ik zo enorm vergeetachtig en chaotisch kan zijn. Ik heb echt allerlei trucjes om daarmee om te gaan, maar sinds de zwangerschap is dat nog lastiger. Ik ben er nu heel erg mee bezig om dat weer op de rit te krijgen, maar dat zal altijd een uitdaging blijven.

10: Is het je gelukt om vandaag al je verplichtingen te doen?
2020: Ik heb sinds onze tijdelijke verhuizingen geen tot weinig verplichtingen. Behalve rusten als het frietje erom vraagt ; ) Dat is vandaag gelukt! 
2021: Nee. Ik zou vandaag moeten werken maar ik was ziek.

11: Waar stop je momenteel de meeste energie in? 
2020: Dingen ondernemen. Dat kost op dit moment enorm veel energie. 
2021: Een beetje een saai antwoord, maar in Lotte : )

12: Waar ben je nu en waarom?
2020: In onze slaapkamer, aan het uitrusten met een middagdutje. Omdat ik de dagen tegenwoordig niet meer doorkom zonder even te slapen in de middag. 
2021: Thuis in bed en op de bank. Nog steeds ziek, meh. Gelukkig kan ik het rustig aan doen!

13: Hoeveel uur ben je aan het werk? Wat zou je hieraan willen veranderen? 
2020: Op dit moment helemaal niet. En dat is ook wel fijn, want ook al had ik moeten werken, dat was denk ik heel zwaar geweest nu, met hoe ik me voel (zó moe!). 
2021: Zeven maanden ben ik thuis geweest met zwangerschapsverlof en daarna ook nog ziekteverlof door de gebroken teen. Dat is echt bizar lang! Om dan meteen mijn normale uren van de een op andere dag te doen leek ons niet zo’n goed idee, eerst even rustiger inkomen. Dus ik maak nu ongeveer 20 uur per week. De bedoeling is dat ik naar de 24 ga weer.

14: Waarom ben je op de wereld?
2020: Als ik dit beantwoord had voordat Lotte er was, dan zou ik zeggen om mooie dingen te maken en mijn leven zo vervullend mogelijk te leven. Nu antwoord ik eerder met iets in de richting van, Lotti een zo mooi mogelijk en vervullend leven geven. 
2021: Heel cheesy, maar hopelijk om haar mooier achter te laten dan dat ik haar vond.

15: Naar wat voor muziek luister je het meest op dit moment? 

2020: Ik luister heel weinig muziek op dit moment. Spotify is sinds ik hier ben niet meer aan geweest. Dat komt voornamelijk omdat we of iets aan het ondernemen zijn met z’n allen hier, of omdat ik voor pampus in bed lig. Er is niks tussenin :’ ) 
2021: Heel wisselend! In mijn weekoverzichten plaats ik elke week een nummer waar ik op dat moment veel naar luister. Die kun je hier terugvinden.

16: Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws geprobeerd? 
2020: We zijn een dag naar München geweest, daar was ik nooit eerder geweest. En ik at een maultasche, een traditioneel Duits gerecht wat ik ook nooit eerder heb gegeten. 
2021: Werken in een bloemenwinkel en de bloemen voorbereiden voor de verkoop. Zo leuk om te zien en leren wat er allemaal bij komt kijken. Oh en de nieuwe ijsmachine die ik voor mijn verjaardag kreeg noem ik hier ook even. Want de verse ijsjes die Flo voor me maakt erin zijn altijd zo lekker! Die probeerde ik voor het eerst.

17: Hoe was je dag vandaag? 
2020: We hadden een rustige ochtend. Het is hier al de hele dag regenachtig en vandaag ook, dus we dachten dat een dagje in de thermen wel leuk zou zijn. Nou, we bleken niet de enige! Er was zo’n lange rij dat we besloten toch maar weer naar huis te gaan. De rest van de dag heb ik voornamelijk in bed doorgebracht, omdat ik gigantisch misselijk was. Veel geslapen! 
2021: Heel rustig met vooral veel plat liggen. Ik had na anderhalve week een mega verkoudheid helaas nog steeds last van de holtes die niet helemaal open waren. En dat gaat altijd gepaard met heel veel hoofdpijn. Dat had ik vandaag dus ook.

18: Noem een herinnering uit je kindertijd.
2020: Als ik er nu aan terugdenk, dan zie ik weer voor me hoe ik en mijn zusje in het weekend om 06:00 wakker waren en naar beneden gingen om Telekids te kijken. Dan zaten we bijna in de tv op de grond te kijken. Dat was onze favoriete ochtend in het weekend. 
2021: We hadden het op Vaderdag toevallig over allerlei herinneringen en er waren er een hele hoop waarbij mijn zusje en ik elkaar voor de gek hielden. Zo werd er regelmatig net gedaan alsof er iemand door een wesp gestoken was met echte tranen en al. Goede toneelspeelsters waren we. Niet leuk voor de ander natuurlijk. Maar nog minder als er dan eens een keer echt iets gebeurde, dan geloofden we het niet!

19: Met wie was je gisteravond? 
2020: Samen met Flo, een avond tv kijken in bed. Lekker knus! 
2021: Met Flo en Lotte in de auto terug naar huis van een dagje op babybezoek in Duitsland. Het was een hele fijne dag en we zaten allemaal moe in de auto naar huis.

20: Als alles mogelijk zou zijn, wat zou je vandaag dan willen doen?

2020: Dan zou ik naar Zwitserland of Oostenrijk vliegen om daar naar een 5 sterren resort met thermen te gaan en de hele dag daar in het water te drijven (zie je al zo’n infinity pool voor je met uitzicht op de bergen?). Met cocktail en massage please! 
2021: Ik wist meteen dat ik hier iets met slapen in moest vullen haha, maar dat is ook zo saai. Dus dan maak ik ervan: in zo’n donkere float pod zweven, dat lijkt me heel gaaf om eens te proberen. Vraag me wel af of ik daar echt rust in kan vinden of dat het me juist het zweet laat uitbreken omdat het té stil is.

21: Wat zijn je favo hobbies van nu? 
2020: Nog steeds bloemen maken en bij het meer voor ons huis zijn (niet echt een hobby eigenlijk he haha).
2021: Met bloemen bezig zijn en er alles over leren, maar ook papieren bloemen en stempels maken. Die laatste twee zijn nu zo’n onderdeel van mijn leven geworden dat ze niet niet snel meer weg gaan denk ik.

22: Wat doe je de laatste tijd het liefst in de avond; op bezoek bij vrienden of familie, spelletjes spelen, film kijken, lezen of uitgaan? 

2020: Aangezien ik zo moe ben altijd, is het meestal vroeg slapen ; ) Als we iets doen is het film kijken of bij onze buurvrienden hangen. 
2021: Voordat we een auto kochten droomden we er zo vaak over om vrienden te bezoeken die verder weg woonden. En dat is ook wat we meteen gedaan hebben, op bezoek gaan en bijkletsen.

23: Wat zou je nu graag aan je huis willen veranderen? 
2020: De tuin gezellig maken! Dat is een van de enige dingen die we nog niet gedaan hebben sinds de verhuizing. 
2021: Eigenlijk vind ik het wel goed zo! Ooit hopen we een koophuis te vinden, al lijkt het er steeds meer op dat dit echt een moeilijke klus gaat worden hier. Ik ga er even vanuit dat het binnen een paar jaar hopelijk wel gaat lukken, en dan is het de moeite niet meer om hier nog veel te veranderen.

24: Wanneer heb je voor het laatst niet aan werk gedacht? Hoe voelde dat? 
2020: Ik ben sinds we vanaf begin juli op sabbatical zijn helemaal uit werk modus. Dat voelt goed, even helemaal afschakelen! 
2021: De laatste tijd denk ik juist veel aan werk. Aan alles goed afsluiten, afscheid nemen en nog even heel hard genieten van de winkel, mijn collega’s, de klanten en alle fijne producten. Dat voelt wel een beetje dubbel. Vooral omdat ik echt niet had verwacht een nieuwe baan te hebben. Maar, op de dagen dat ik thuis ben met Lotte ben ik zo daarmee bezig dat ik niet echt tijd heb om over werk na te denken.

25: Waar heb je op dit moment een hekel aan?

2020: Mensen die lak hebben aan het dragen van een mondkapje op plaatsen waar het wel hoort, waarmee ze zichzelf en anderen in gevaar kunnen brengen. Ik kan er met mijn hoofd niet bij hoe onverantwoordelijk en egoïstisch dit is en hoe mensen zich zo kunnen gedragen. 
2021: Hoe vergeetachtig ik op het moment ben. Ik ben al best wel vergeetachtig van mezelf en zonder agenda of lijstjes kwam ik de dag bijna niet door. Sinds de zwangerschap is dat geëxplodeerd en is het echt een enorme uitdaging vaak. De hekel heb ik dan vooral aan heel veel vergeten en daardoor dingen op het laatste moment moeten doen, niet voorbereid zijn, spullen vergeten mee te nemen, vergeten waar ik dingen neergelegd heb, afspraken en verjaardagen niet kunnen onthouden, zelden op appjes reageren omdat ik ze al opengemaakt heb en dan vergeet dat ik nog iets moest sturen… dat soort dingen.

26: Wat is een van de favo dingen in je huidige leven? 
2020: Een paar meter van een meer wonen, tijdelijk in een ander land wonen, tijd hebben om papieren bloemen te maken, de mooiste omgeving in de buurt hebben om te wandelen (wat een bergen hier jongens!), kunnen opstaan en slapen wanneer ik wil want er is niets dat moet. Rustig aan kunnen doen en ook kunnen doen waar mijn lichaam om vraagt nu in de zwangerschap. Ik realiseer me elke dag dat dit een enorme luxe is! 
2021: Poeh, ik mag maar één ding noemen? Lotte zien opgroeien en vooral hoe ze bijna dagelijks nieuwe dingen leert en kan, hoe ze steeds meer geïnteresseerd raakt in ons en de dingen om haar heen, hoe snel ze ook qua uiterlijk veranderd en hoe we haar karakter steeds beter leren kennen.

27: Wat is op dit moment je lievelingsgeur?
2020: Ik heb maar één geurtje meegenomen op sabbatical, en dat is de BIG body spray. 
2021: Begin juli kocht ik Zesty, een nieuwe bodyspray van LUSH en die vind ik zo lekker nu in de zomer!

28: Wanneer heb je je ouders voor het laatst gezien? 
2020: Een dag voordat we vertrokken, eind juni. Wat is dat al lang geleden zeg! 
2021: Ik zie ze nu meerdere keren per week, maar omdat iedereen ziek is geweest van een of ander virus van de opvang zag ik ze nu een week geleden voor het laatst.

29: Hoe voelde je je het grootste gedeelte van de dag?
2020: Vooral heel moe! 
2021: Goed! Ik had een hele fijne werkdag en leerde weer een heleboel nieuwe dingen.

30: Wat gaf je vandaag een glimlach? 
2020: Wat nu voor heel veel glimlachen en lachen zorgt, is baby Emil die met ons mee is hier. De gekke bekken die hij trekt.. en als hij lacht naar je dan moet je wel terug lachen! 
2021: Ik ging voor mijn tweede vaccinatie en daar werd ik heel blij van! Eindelijk richting meer zekerheid en meer vrijheid.

31: Wat zijn de mooie dingen van de laatste tijd? 

2020: Die zonsondergangen elke avond hier aan het meer! 
2021: Mijn nieuwe baan, onze nieuwe auto en de vrijheid die daarmee komt, dat Lotte eindelijk goed slaapt, helemaal gevaccineerd zijn… om maar een paar dingen te noemen.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “365 · juli

 1. Mooie vragen én antwoorden! Ben je inmiddels helemaal beter, of nog niet? Wat gaaf ook dat je (waarschijnlijk?) je droombaan aan de haak geslagen hebt! Ergens opnieuw beginnen is altijd pittig, maar waarschijnlijk loont het de moeite, straks, dubbel en dwars. 😀
  Ik ben 10 augustus pas aan de beurt voor mijn tweede vaccinatie. Kan niet wachten.

  1. Het gaat gelukkig weer goed!
   Yes de droombaan begin ik volgende week al. Super toevallig dat het langskwam en zo’n bofkont voel ik me 😀 Alle begin is ff pittig en wennen maar inderdaad zoals je zegt, dat gaat het zeker waard zijn!
   Ah wat fijn, hoop dat je niet al te veel bijwerkingen gaat hebben. Ik heb van de tweede tot nu toe alleen last van mijn arm. Viel me duizend keer mee.

 2. Dat vergeetachtig zijn heb ik ook enorm sinds ik zwanger ben geweest. Ik heb ergens de verklaring ervoor gelezen maar ik weet het niet zo heel goed meer, al komt het dus wel door de baby. Ik denk dat dat nooit meer 100% hetzelfde gaat zijn helaas.
  Zo fijn dat jullie nu ook de nachten splitsen. Dat doet toch veel he? Ik kan me echt niet inbeelden dat wij dat niet zouden doen. Ik zou constant in zombiemodus zijn.

  1. Ja klopt, dacht dat het de hormonen waren? Maar weet niet wat ervoor zorgt dat het ook zo dramatisch blijft haha.
   Wat een verschil ja! Ik hield het op zich wel vol, maar wat minder moe zijn is wel echt heel erg fijn. Ik kijk nu altijd uit naar de doorslaapnachten. Dan heb ik wel een hele vroege ochtend die om 05:00 begint, maar dat is te doen.

 3. Zal de vergeetachtigheid niet hand in hand kunnen gaan van slaaptekort en continue allert zijn op de baby, waardoor je focus anders wordt gelegd?

  Denk dat het wel weer terug komt, misschien niet in het oude, maar juist door er teveel tegen te vechten, put je misschien jezelf ook uit? Gewoon go with te flow en als je truukjes hebt gewoon toepassen, moeten wij hier in het huishouden ook zo nu en dan. Wat wel werkt is dingen die je niet mag vergeten koppelen aan een dagelijkse taak. Zo zet ik al koffie/thee en ga ik douchen, ben ik klaar is dit beiden klaar en kan ik in een stromende lijn drinken. Of als ik de was doe, meteen op de deur van de wc een post-it plakken “was ophangen, niet vergeten!”. Op de voordeur staat standaart de 5 stappenplan: ‘verwarming uit, apperaten uit, sleutels mee, telefoon mee, licht uit, heb een fijne (werk)dag!”.

  Maar wat een fijne veranderingen allemaal, wel spannend, maar je lijkt wel steeds meer je draai te vinden in wat je zelf écht wilt. Dat is dapper!

  1. Dat kan er vast wel mee te maken hebben ja. Maar denk dat het voornamelijk nog door de hormonen komt. En ik ben van mezelf al vrij vergeetachtig 😉 De combinatie van alles bij elkaar is niet zo best haha.
   Ik hoop dat het weer wat beter wordt ja. Merk thuis en ook op werk dat het echt wat minder vlot gaat daarboven als ik het vergelijk met voorheen. Maar ja, dat hoort erbij. Wist je trouwens dat tijdens de zwangerschap de hersenen van een vrouw ook echt krimpen?
   Ha ja handig met briefjes!