2021 ∘ 30

Hoera, deze week was ik officieel helemaal gevaccineerd! Ik had eindelijk de moed verzameld om in mijn bloemenboekje te beginnen en in de avonden deed ik mijn ‘bloemenhuiswerk’. In het weekend maakten we een tripje naar de Ikea en sloot ik het LUSH tijdperk nu echt af, muh.

Leestijd: 6 minuten

🥲 Overall mood: mixed feelings
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🥾 113313st / 60.84km
🎵Hundred Waters – Prison Guard

maandag

De hele dag maar één foto gemaakt want ik was niet zo in de stemming en het was druk. Flo was nog steeds ziek (net als alle oppassers) dus vandaag weer een dag dat ik niet naar werk kon en op Lotte moest oppassen. Ik had twee nachten voeden achter de rug en dat merkte ik wel. En mijn energielevel was nog niet helemaal terug bij normaal na het virus. We probeerden het maar rustig aan te doen! We deden wat boodschappen in de middag en daar kwam ik dit speelgoed tegen van een Australisch merk dat ik niet kende. Ik vond het er zo cool uitzien en Lotte was er ook blij mee!

In de avond ploften we op de bank en keken we Promis unter Palmen, lekker hersenloze tv. Precies waar ik zin in had : )

dinsdag

We beginnen elke ochtend na het opstaan altijd in de keuken. Vandaag steriliseerde ik de flessen en Lotte speelde in haar stoel. Ze zat zoals altijd naast het wasrek en toen ik met de was bezig was vond ze het kleine molentje reuze interessant.

Vandaag werd er ook gewandeld. Ik voelde me in de ochtend helemaal niet fit, maar was wel blij er even uit geweest te zijn. Het was een beetje plakkerig weer, bleh. En kijk, natte hondenpootjes!

Ik kwam weer de mooiste bloemen tegen. Lila met wit, een mooie combinatie vond ik.

De geel-oranje kleur van de Echinacea Paradoxa (gele zonnehoed) vind ik zoooo mooi! En deze floofy hommel : D

Eerder schreef ik al dat we Lotte’s speelgoed om de zoveel tijd wisselen en nu had ze een blokkenpuzzel om mee te spelen in de vorm van een slak. Kijk dat hoofd! Daar word je toch blij van haha.

woensdag

Lotti ging weer naar de opvang vandaag. Net toen ik met haar vertrok begon het keihard te plensen dus we kwamen doorweekt aan haha. Snel thuis nog omgekleed voordat ik naar werk vertrok.

Voor mijn gevoel ben ik de laatste maand bijna niet bij LUSH geweest door al het ziek zijn van mezelf en alle oppassers. Gelukkig kon ik vandaag weer gaan, mijn één na laatste dag! We hebben schorten met verschillende teksten en ik had vandaag deze.

Toen ik thuis kwam ‘s avonds lag Lotte al op bed en kreeg ze nog snel een knuffel van me. Flo moest daarna sporten, dus ik had tijd om eens wat blogs bij te lezen. Daar had ik afgelopen week (of weken) niet zoveel tijd voor en eigenlijk ook niet zo de ruimte in mijn hoofd. Het voelt nog steeds als een drukke periode met werken, al het ziek zijn en Lotte die weer in een groeispurt zit. Hopelijk komt er snel weer wat meer rust!

Ook begon ik dan eindelijk in mijn bloemenboekje. Al weken keek ik ertegen op om erin te schrijven. Hebben jullie dat ook? Bang om het te verpesten en dan stel ik het steeds uit. Ik dacht dat ik daar ooit een naam voor had gelezen ergens, bang voor de eerste pagina of iets in die trant haha. Nou daar had ik dus flink last van! Ik kan met momenten te perfectionistisch willen zijn en al helemaal als een boekje nog nieuw en onbeschreven is. Ik had dus even nodig om te bedenken hoe ik het ging aanpakken. En dan vooral hoe ik het handig zou kunnen ordenen. Op kleur, op soort of toch anders? Ik ging uiteindelijk maar gewoon voor alfabetisch! Ik maakte in de avond alvast een begin en daar was ik uiteindelijk tevreden mee. Straks alleen nog een keertje de bloemen inkleuren zodat ik ze snel kan herkennen.

donderdag

Vandaag was ik in de bloemenwinkel. In de ochtend werden de vers binnengekomen bloemen klaargemaakt en de klaargemaakte boeketten ingepakt. Ik maakte kleine vaasjes en kon voor het eerst oefenen met een boeket maken.

Ook kreeg ik wat materiaal mee voor thuis om nog meer te oefenen. Aan het einde van de dag deden mijn voetjes zo’n pijn, auw! Niet gewend om zoveel op Dr. Martens te lopen. Nu ik vanaf augustus drie dagen achter elkaar zou gaan werken leek het me wel beter om goede schoenen te kopen. Maar eens op zoek gaan…

vrijdag

Vandaag was het tijd voor vaccinatie nummer twee! Opa bracht me want Flo moest werken en had de vaccinatie donderdag gehad en voelde zich daardoor niet helemaal lekker. Ik had deze keer niet veel last. In de loop van de avond ging alleen mijn arm steeds meer pijn doen, dat had ik vorige keer niet zo. Maar gelukkig niet zo’n enorme hoofdpijn als vorige keer, daar was ik al heel erg blij om!

Met Lotte bleef ik daarna nog een paar uurtjes bij opa en oma en gingen later in de middag met een grote omweg weer naar huis. Natuurlijk weer langs de mooie laan.

Onderweg kwamen we heel veel vlinders tegen. Voornamelijk koolwitjes en deze mooie dagpauwoog.

Toen we thuiskwamen was de postbode geweest en die had Lottes nieuwe speeltje bezorgd. Een pinguïn die je kunt wiebelen en die muziek maakt. Rond deze leeftijd (zo tussen de 6 en 7 maanden) leren baby’s dat hun bewegingen een reactie kunnen uitlokken. Dus bijvoorbeeld bij de pinguïn die van de onderkant rond is dat hij terugkomt als je ertegen duwt. Ook werd er weer gegeten en dat gaat tegenwoordig met heel veel bewegen en pakken en naar mijn bril grijpen : D

En we lazen nog het biebboekje van de week voor het naar bed gaan.

Om te vieren dat we nu beiden gevaccineerd waren trakteerden we onszelf op frietjes in de avond.

Na het avondeten ging ik aan de slag met oefenen!

Ik maakte een heleboel boeketjes met de bladeren. Het ging er vooral om, om te leren hoe alles vast te pakken en te letten op de vorm.

En ik begon ook aan een boeketje met bloemen erbij. Super leuk om te doen!

weekend

Op zaterdag had ik mijn aller aller laatste dag bij LUSH. Het einde van een tijdperk, zo voelde het. En tegelijkertijd besefte ik het nog niet helemaal. In de bus ernaartoe las ik Volkskrant Magazine.

De laatste keer pauze op de bank bij de gele muur, de laatste keer lol hebben met mijn collega’s, de laatste keer door de winkel rennen, poeh. Ik vond het de hele dag zo gek! Ik kreeg een super lief pakketje mee naar huis, kijk wat een heerlijke dingen allemaal <3 Oh wat ga ik iedereen missen!

Onderweg naar huis haalde ik wat koekjes bij Kruidvat want ik voelde me niet helemaal lekker van de vaccinatie. En daar zag ik ook super leuke pop-up boekjes liggen! Oh ik heb weer een nieuwe hoarder hobby hoor, kinderboeken voor Lotte sparen ; )

Kijk hoe leuk : D

Zondag was het familiedag en wilden we graag iets leuks gaan doen. De weersvoorspelling zag er niet zo geweldig uit, dus we besloten naar Ikea te gaan voor een kast voor Lotte’s speelgoed. Onderweg hield ze mijn hand vast in de auto <3 En kijk hoe schattig deze schilder schortjes zijn! Ik kan niet wachten op de tijd dat we dat met Lotte kunnen gaan doen : D

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 thoughts on “2021 ∘ 30

 1. Oh dat handje, ik smelt! Lijkt me gek trouwens ja, zo’n laatste dag. Ik ben me dan ook altijd echt heel bewust van hoe alles ‘de laatste keer ooit’ is, ofzo. Haha! Ben echt geen dramaqueen hoor, echt niet. Haha! En noh, dat schilderschortje had Jula ook. Inmiddels is-ie haar te klein, maar we hebben er zó veel lol mee gehad. Het is inderdaad echt heel leuk om dat soort dingen samen met je kind te doen. Doen wij nu nog steeds heel veel en is altijd weer een feestje! <3

  1. Dat heb ik dus ook dat ik die laatste dagen alles zo bewust als laatste keer zie. Maar dat is denk ik ook een soort afscheid nemen? Ik vind het in ieder geval wel fijn om er zo even bij stil te staan.
   Jaaa heerlijk! Zie ons op een herfstachtige dag al binnen zitten met verf en stiften en van alles : D

 2. Wauw dat lijkt me ook gek om te stoppen bij Lush! Maar je nieuwe baan lijkt me ook heel tof 😀 Leuk dat je huiswerk mee krijgt, lijkt me ook tof om weer iets nieuws te leren 🙂

  En ja op Docs kan ik ook nooit lang staan, sowieso doen ze snel pijn aan mijn voetzolen. In de horeca droeg ik altijd graag Nike Air Max of ander soort stevige sneakers met een stevige bouncy zool.

  1. Ik had in mijn herinnering van vroeger dat ik echt hele dagen op Docs kon lopen, maar nu niet meer. Het is bij mij inderdaad ook de zool die niet zacht genoeg is. Heb Vans met comfy cush en dat is zoooo fijn! Wil echt niks anders meer 😀

 3. Ik kocht een super mooie dummy om in collages in te maken en ik heb nu ook last van die eerste-pagina-angst :p Ik heb zoveel zin om te knippen en plakken en tegelijk durf ik niet beginnen.
  Bijzonder dat je je laatste dag bij Lush hebt gehad. Voelt wel wat raar he? Mijn laatste dag zit er ook aan te komen, heb er toch ook wat gemengde gevoelens bij, ook al heb ik erg veel zin in mijn nieuwe werk.
  Grappig trouwens, als ik weet dat ik veel moet wandelen of staan doe ik net mijn Dr. Martens aan. Mijne zitten zo comfy dat dat mijn go to schoen is geworden :p
  En ja, ik ben ook schuldig aan die hobby. Ik ben ook mooie kinderboekjes aan het verzamelen. Die boekjes die je in de Kruidvat vond zien er ook leuk uit! Bij ons hebben ze nooit zulke leuke 🙁

  1. Oh wat leuk, collages maken! Gewoon zomaar iets waar je zin in hebt of heb je al ideetjes over bepaalde thema’s? Ben benieuwd! Ja die eerste pagina is echt altijd een drempel he!
   Ja zeker gemengd omdat ik altijd zo graag bij Lush was. Maar mijn nieuwe werk is echt super leuk, dus dat gaat ook wel goed komen. Alleen die dagen ertussen zijn dan altijd een beetje gek.
   Dat had ik dus vroeger ook, dat ik ze echt altijd aan kon. Blijkbaar kunnen mijn voeten daar nu niet meer zo tegen, na jaren alleen maar sneakers haha.
   Kinderboekjes zijn echt mijn zwak geworden! Vroeger ook al, maar toen had ik natuurlijk niet echt een reden om er te kopen. Nu moet ik me echt inhouden! Oh wat jammer, hier regelmatig wel leuke. Maar het verschilt echt per winkel wat ze precies hebben.
   Je stempel ben ik trouwens niet vergeten, ik probeer hem deze week op de post te doen!

 4. Haha ma zo koetsjieee uw Lotte 😀 Was een fijn overzichtje, blij om te lezen dat het u zo goed afgaat! Ik herken dat perfectionistisch kantje wel trouwens ja :p Als het over overzichtjes of structuur gaat kan ik lang echt lang blijven nadenken over hoe ik alles het best kan aanpakken :p

  1. Poeh ja en dan blijf ik er lang tegenaan hikken totdat ik het moe ben en dan ineens ook denk ‘ja dan doe ik het maar zo’. Soms pakt dat goed uit, soms wat minder. Maar dan ben ik in ieder geval begonnen zullen we maar zeggen 😀

 5. Zo mooi, al die bloemen en boeketjes! Grappig, vroeger was ik helemaal geen bloemenmens, en nu kan ik de supermarkt niet uitkomen zonder een bos. Al is dat natuurlijk niet zo’n mooi boeket, maar dat ga ik binnenkort ook eens in huis halen denk ik 🙂

 6. Nog gefeliciteerd met je nieuwe baan! Het lijkt me zo leuk. Ik was afgelopen weekend in het Noordbranbants museum en daar zag ik het bloemenboek liggen wat jij laatst als studieboek kocht. Moest meteen aan je denken en heb het even doorgebladerd, zo’n mooie inhoud.
  Een laatste dag op je (oude)werk is altijd gek he?! Toen ik dat had voelde ik me een soort van overbodig ofzo. Vooral na het beantwoorden van de laatste mail. Dan moet je op een gegeven moment toch stoppen en afscheid nemen.
  En ik ga ook even bij de Kruidvat kijken voor die boekjes. Ik kijk ook graag bij de kringloop, daar zitten soms ook hele leuke tussen. En boekjes kopen voor kinderen is altijd goed toch, geen excuus voor nodig. Voor onze baby (moet nog geboren worden) liggen er ook al wat klaar 🙂 X