vijf random dingen over mij #2

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een vijf random dingen over mij post maakte. Ik had weer eens zin in een deel twee, dus bij deze!

Leestijd: 2 minuten

mijn vijf random dingen van de afgelopen tijd

🌱 Dit is iets wat me onlangs pas opgevallen is (het is echt héél random). Ik zit meestal niet met mijn rug tegen een stoel, maar altijd op het puntje. Meestal ben ik dan dingen aan het doen en zit ik zo fijn omdat ik vaak opsta om iets te pakken of me veel heen en weer beweeg aan tafel. Ook als ik op de bank zit met mijn laptop valt me na een uur op dat ik niet aan het leunen ben en dat mijn rug moe wordt. Geen idee waarom ik mezelf dat zo aangeleerd heb haha.

🌱 Als ik werk is er meestal alleen standje ‘keihard doorwerken’. Ik ben bijna niet in staat om rustig aan te doen. Bij veel dingen komt het handig uit dat ik zo lang kan doorwerken want ik krijg veel af, maar ik heb er soms ook mezelf mee omdat ik niet merk dat ik te ver ga en véél te moe ben. Dan plof ik thuis op de bank en merk ik pas dat ik helemaal kapot ben. Op zo’n dagen ga ik dan ook heel vroeg naar bed, anders ben ik de dag erna te gaar.

🌱 Thuis doe ik alles door elkaar. Even dit doen en dan even dat doen. Er zit niet echt een structuur in, ik doe wat ik op dat moment zie. Dat betekent dat het huis soms in één keer helemaal opgeruimd en schoon is omdat ik er als een wervelwind doorheen gegaan ben (weer dat doorwerken zonder stoppen). Of juist het tegenovergestelde, dat alles al weken ligt op te stapelen en ik er maar niet aan toe kom om er iets mee te doen. Totdat ik er gek van wordt, dan komt de wervelwind weer ; )

dit vind je misschien ook leuk:  vijf random dingen over mij

🌱 Dingen waar ik een zwak voor heb en ondertussen ook verzamel: kinderboeken, liefst met mooie illustraties. Lush parfum. Inpakpapier met mooie prints. Boeken die ik waarschijnlijk nooit ga lezen (haha). Kaartjes om te versturen.

🌱 Ik heb een kalender nodig om te overleven. Ik heb er een op mijn telefoon en er staat een whiteboard kalender in de keuken waar alle afspraken van de hele familie op staan. Het is bij mij zo dat als ik er niet op gekeken heb, ik ook geen afspraken heb. Nou ja, die heb ik wel maar daar weet ik dan helemaal niets van af haha. Het gaat met verplichte dingen als werk altijd goed, gelukkig. En afspraken met vrienden ook. Maar alle andere dingen die wat ‘losser’ zijn in verplichting worden makkelijk dagen doorgeschoven omdat mijn hoofd dat als minder belangrijk (of niet belangrijk) classificeert.

Wat zijn random feitjes over jou?

14 Comments

 1. Irene 4 augustus 2021

  Haha ik vind puntje 3 super herkenbaar :p Maar bij mij is dat ook een soort van manier om het overweldigende gevoel tegen te gaan dat ik soms heb als ik moet opruimen. Gewoon ding per ding wat ik zie aanpakken. En ja dan is het door elkaar maar dan vergeet ik ook minder. Whatever works!
  Sinds ik zwanger ben geweest heb ik ook echt een kalender nodig. Vroeger kon ik echt alles onthouden en was ik ook mijn vriend zijn wandelende agenda maar nu is het echt een RAMP.

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 8 augustus 2021

   Poeh ja, opruimen blijft een dingetje. Vooral met baby is er zo snel zoveel zooi die overal door huis slingert! Elk minuutje dat ik vrij heb probeer ik ff snel wat te doen, maar dat lukt lang niet altijd. Ach ja, ik heb me er maar bij neergelegd dat er gewoon meer zooi is nu met een baby haha.

   Beantwoorden
 2. Shirley 4 augustus 2021

  Ik heb een papieren agenda voor mijn werk en in mijn telefoon staan dan nog allerlei reminders. Variërend van ‘vuilnis buiten zetten’ tot ‘geld van Zalando al teruggekregen?’. Goed, er staan ook nuttigere dingen tussen, maar ik kan niet zonder al die random reminders, haha.

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 8 augustus 2021

   Jaaa hier ook heel veel reminders! En ook van dat soort dingen. Anders zou ik dus heel veel vergeten te checken zoals terugbetalingen. Toch wel jammer als ik dat zou missen haha.

   Beantwoorden
 3. Wendy 5 augustus 2021

  Haha, heel random inderdaad! Ik zit meestal wel met mijn rug tegen de leuning van een stoel, maar wel met een vrij rechte rug. Dat wist ik zelf ook niet, totdat ik een keer met mijn tante en nichtje in de trein zat en mijn tante (een fysiotherapeute) zei dat mijn nichtje wat rechter moest gaan zitten en een voorbeeld aan mij moest nemen. XD Sindsdien let ik daar weleens op en inderdaad, de meeste mensen zitten een héél stuk schever of wiebeliger dan ik.

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 8 augustus 2021

   Oh wow, dat vind ik altijd wel knap als iemand zo kaarsrecht kan zitten. Ik zou daar ook wat meer op moeten letten, want het zakt toch al snel wat in elkaar 😛

   Beantwoorden
 4. Malu 5 augustus 2021

  Alles, maar ook alles is hiervan herkenbaar!

  Wat mij ook wel opvalt dat wanneer op een bank zit, of in het gras, dus meer ruimte heb dan op een stoel, ik meteen in de boedha houding ga zitten en dit makkelijk uren kan volhouden. En iedereen zo “jeetje wat ben je lenig”.

  Beantwoorden
 5. Hester 6 augustus 2021

  Hahaha, ik zit nu ook rechtop met mijn rug vooral niet tegen de rugleuning van mijn (toch best wel rechtoppe) stoel aan. Ben eigenlijk benieuwd hoe ik dat deed toen ik nog hele dagen op een stoel zat op de middelbare school – volgens mij was het dan ook óf druk schrijven en over mijn tafel heen hangen óf ongeïnteresseerd onderuit hangen, haha.

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 8 augustus 2021

   Oh zo herkenbaar hoe je op school zat. Ik kan me er niet veel meer van herinneren behalve dat ik ook zo zat haha. Vooral dat hangen of druk schrijven 😀

   Beantwoorden
 6. Robin Schrijvers 7 augustus 2021

  Ma Luus toch, 2 en 3, gigantisch herkenbaar! Als ik hier de keuken begin op te ruimen heb ik voor ik het weet vanalles gepoetst en afgestoft! Ik krijg er geen rem op haha. Op het werk idd, net hetzelfde.

  Beantwoorden
  • luusjeindelucht 8 augustus 2021

   Haa wat grappig! Ik vind opruimen en poetsen echt helemaal niet leuk, maar als ik er eenmaal aan begin dan gaat het heel snel en dan is het zo fijn als het allemaal gedaan is.

   Beantwoorden
 7. Lesley 9 augustus 2021

  Ik ben ook echt niks zonder mijn agenda. Ik heb een papieren exemplaar en vind dat elk jaar weer zoooo leuk om een nieuwe te beginnen. En er hangt ook nog een kalender met foto’s boven het bureau van mijn lief, waar onze dingen samen instaan en ook mijn dingen, zodat hij niet kan zeggen dat hij niet weet waar ik uithang haha!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *