a day in my life #4

Zo, mijn allereerste vrije dag sinds januari wilde ik toch wel vastleggen! Lotte was vandaag naar de opvang en Flo naar werk, dus ik had het huis voor me alleen. Waatttt!? Kijk je mee naar mijn dag? Dit was woensdag 4 augustus.

Leestijd: 5 minuten

De dag begon eigenlijk al iets eerder, om 5:45 uur. Maar ik was net iets te laat met bedenken dat ik vandaag wilde gaan vastleggen. In het uur voorafgaand aan de foto’s ben ik met Lotte opgestaan, want Flo had de nacht. Rond 06:00 uur zaten we in de keuken en speelde Lotte wat in haar stoel terwijl ik flesjes steriliseerde, de tas voor de opvang klaarmaakte en nog wat pannen en de keuken schoonmaakte. Daarna was het tijd om te spelen in de baby gym! Op de bovenkant van de jungle zit een grote toekan en die kan liedjes zingen. Elke keer als je er tegen stoot komt er weer een andere knaller van een baby nummer uit.

In de ochtend bekeek ik nog eens het borduurwerkje wat ik de avond ervoor af had gemaakt. Ja, heel blij mee : )

De lucht was heel mooi deze ochtend.

Flo was nu ook wakker en nam Lotte over zodat ik kon douchen. Boh ik heb nog zoveel Lush dat ik soms niet weet wat ik moet gebruiken haha. Vandaag nam ik Cup O’ Coffee mee de douche in om mijn lichaam mee te scrubben. Op mijn gezicht kan ik het niet gebruiken omdat mijn huid te gevoelig is. Dus wel fijn om hem dan toch zo te kunnen gebruiken. Het rook helemaal naar frisse koffie in de douche, werd ik goed wakker van. En mijn huid was zoooo zacht erna!

Vandaag nog eens mijn haarband om en ik koos voor Grass. Flo was ondertussen met Lotte wandelen, want anders zou ze een slaapje missen voordat ze naar de opvang zou gaan.

Rond 8 uur waren ze terug en had ze bijna een half uur geslapen. Slaapje gelukt! Ik nam het over en bracht haar naar de opvang.

Onderweg naar huis zag ik een vlinderstruik, die vind ik altijd mooi. En er waren ook nog bijtjes en hommels. En kijk dat ochtendlicht! Eindelijk weer eens wat zon.

En op die weg kom ik ook altijd langs dit kleine kerkhof. De stenen daar in de achtergrond zijn heel heel oud, zo gaaf! En ik bedacht me dat ik elke keer een speciaal gevoel krijg als ik op/bij een kerkhof ben. Daar had ik nog nooit bij stilgestaan, maar ik zocht er nu eens iets over op en kwam dit artikel tegen dat gaat over ‘het kerkhofgevoel’. Dit stukje vond ik vooral mooi van Jan Siebelink omdat ik het zo herkenbaar vind: “Mijn begraafplaatsgevoel kan ik het best omschrijven als een gevoel van vitaliteit. Lopend langs de graven ben ik blij dat ik loop, voel en denk. Het zet me aan tot genieten en dwingt me om mijn ambities nu te verwezenlijken.”

Thuis maakte ik ontbijt met koffie en begon ik alvast aan deze blog. Even snel een boterham met vegan kaas, want als ik dus een hele dag voor mezelf heb, heb ik geen geduld om het wat uitgebreider te maken zoals ik normaal doe. Dan heb ik nog wortel, komkommer en tomaat erbij. En soms een cup a soup ofzo. Vandaag moest alles snel en was het doel eigenlijk alleen ‘iets in mijn buik hebben’ haha. Gek hoe dat soms werkt in mijn hoofd. Ik vond het al een prestatie dat ik snel wat gesmeerd had!

Ik zocht de blog terug waar jullie allemaal bloemen hadden opgeschreven om te maken voor mijn stempel schetsboek. Het waren er aardig wat en ik wilde er vandaag tenminste één maken!

De Spotify Discover Weekly playlist ging aan en ik maakte een klaproos.

Daarna ging verder aan mijn bloemen to do lijst, want die was inmiddels al best wel lang geworden! Ik begon met een boeketje Japanse pioenrozen.

En toen kwam er een nummer langs in de Discover Weekly en zat ik even helemaal op een andere planeet, wow! John Taylor’s Month Away – King Creosote & Jon Hopkins

Ik wilde eens bijhouden hoe lang ik doe over het maken van deze bloemen. Om 10:47 had ik bijna alle stampers van de bloemen geknipt. Daarna waren de bloemblaadjes aan de beurt.

En toen kon ik ze in elkaar zetten. Eentje had ik al klaar staan en ik had er nu 3 bijgemaakt. Tevreden met het resultaat! Nu alleen nog wat groen erbij maken.

Maar eerst tijd voor lunch! Ik maakte een kopje koffie en boterham klaar. En daarna werkte ik mijn to do lijst af. Ik moest een pakketje klaarmaken om weg te brengen en een declaratie indienen.

Ook maakte ik alle post klaar die de deur uit moest. Ik schreef een kaartje voor een vriendin. De envelop maakte ik van gerecycled papier.

En ik maakte eindelijk, na maanden, mijn Pakje Kunst werkjes af.

Alles leuk inpakken en naar het postkantoor!

Ook ging ik langs de kringloop, maar die bleek opeens dicht te zijn op woensdagen. Meh. Dan maar weer naar huis.

Ik had net een pakketje gemist en dat kon ik bij de buren afhalen. Kijk wat een leuke doos! Flo had porridge besteld. Stiekem voornamelijk omdat er een geïllustreerd glas bij zat van onze favo tatoeerster, Miriam Frank.

Want kijk hoe gaaf! Nu wilde ik er ook een : D

Ik was eigenlijk van plan om nog wat bloemen te maken, maar ik was opeens heel gaar. Ik scrollde wat door internet en schreef een nieuwe vijf random dingen over mij post.

Dan nog maar even verder in mijn bloemenboekje.

Tja en toen was er een gat in de avond, want ik haalde Lotte op van de opvang, legde haar in bed en kookte. En daar had ik mijn telefoon niet bij. Dus we spoelen even vooruit van 17:30 tot 20:00 uur. Lotti aan het slapen na heel veel gewoel en gedraai en ik had ook net mijn avondeten op. Ik was nog steeds best wel gaar dus ik keek alleen nog De slimste mens op tv en maakte deze blog af. Ik kroop een beetje op tijd mijn bedje in want ik had nachtdienst.

Tot de volgende dag in mijn leven!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “a day in my life #4

  1. Ooooo Luus, die klaproos is zo mooi geworden! En wat leuk dat jij aan Pakje Kunst meedoet. Ik heb er eentje thuis die ik een paar jaar geleden van mijn moeder kreeg (van een illustrator uit Deventer) en vanaf dat moment ben ik fan. Nu wil ik er eigenlijk eentje van jou, die zijn zeker alleen maar in Limburg te vinden of niet? En wat een toffe illustratie op die porridge fles. Ik kijk ook elke avond De Slimste Mens, heerlijk! X

    1. Dankje! 😀 Ah wat grappig, niet veel mensen kennen Pakje Kunst heb ik het idee, dus super leuk dat jij zelfs al een pakje thuis hebt! Ik geloof dat je wel ook pakjes per post opgestuurd kunt krijgen vanuit de automaten per stad, maar ja, dan weet je nog steeds niet of het er een van mij is haha. Maar je zou de gok wel kunnen wagen, even zoeken op pakjekunstmaastricht op Instagram en Facebook 🙂
      Ja gaaf he! Waren wij dus ook meteen verliefd op. Sowieso op al haar werk wel!

  2. Oh mooi inderdaad, dat stukje van het kerkhofgevoel! Ik herken het ook wel idd, alsof ge ineens meer in uzelf treedt 🙂 Ik lees trouwens dat uw dag vroeg begonnen is maar toch wel leuk was! Mooi 🙂

    1. Dankjewel Laurine! Ja dat komt denk ik echt door de mooie lichtinval en geluk hebben met het moment. Al is dat al wat makkelijker met de burstmode, dan kun je naderhand het mooiste moment uitkiezen 🙂