2021 ∘ 31

Jeej ik had mijn eerste week bij mijn nieuwe werk! Er was daardoor een fijne verdeling tussen Lotte dagen en werken. En ik had vanaf deze week zelfs elke week een Luus dag : D Hoera! Dat had ik ook echt wel nodig. Er lag nog een hele lijst aan bloemen die gemaakt moesten worden en ik begon aan het eerste boeket. En ik maakte ook ein-de-lijk de geboortetegel af.

Leestijd: 5 minuten

☺️ Overall mood: goed
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🥾 135368st / 71.01km
🎵Matt Haimovitz & Christopher O’Riley – Pyramid Song (Radiohead)

maandag

Zondag was ik best wel kapot van het tripje en waarschijnlijk ook nog van wat nasleep van de vaccinatie dus ik ging al om 9 uur naar bed. Gelukkig ook maar want ik voelde me de laatste tijd alles behalve fit en kon alle slaap goed gebruiken! Ik kon ook nog eens een nacht doorslapen want Flo had nachtdienst en dat zorgde ervoor dat ik me iets beter voelde vandaag, joepie! In de ochtend werd er flink gespeeld.

En in Flo’s pauze werd de kast die we zondag bij Ikea haalden in elkaar gezet. Eindelijk een plekje in de woonkamer waar al het speelgoed naartoe kan. Dat maakt het een stuk rustiger!

Het boek over kwantumfysica kregen we cadeau van vrienden laatst, zo’n grappig passend cadeau : D Zo kan Lotte als baby al begrijpen wat papa op werk doet haha.

In de namiddag ging ik met Lotte bij opa en oma langs om nog eens naar de vakantie te kijken. We vonden een hele leuke camping in de buurt van Malmedy en reserveerden een plekje. Gelukkig was er nog iets!

Natuurlijk wandelden we ook weer een rondje en kwam ik – wanneer ook niet – weer mooie bloemen tegen. Deze keer de Liatris Spicata, oftewel lampepoetser.

dinsdag

Dat Lotte’s slaapjes nu iets beter gingen schreef ik al. Het was me vandaag zelfs gelukt om haar alleen te laten slapen, ipv erbij te blijven. Voorheen werd ze soms nog wel eens wakker tussendoor en dan was er iemand dichtbij nodig. Nu had ik onverwachts een uur voor mezelf, woahhh. Ik ging eindelijk verder met het borduurwerkje wat al sinds december op de plank lag te wachten. En hoeraaaa, ik kreeg het dan eindelijk ook af!

woensdag

Yes, nieuw werk betekent ook nieuwe werkdagen en dat betekent weer dat ik vanaf deze week elke woensdag een dag vrij heb! Wattt? Een hele dag voor mezelf, hoe fijn : D In de ochtend bracht ik Lotte naar de opvang en Flo ging naar het werk. Het hele huis voor me alleen. Vandaag was het nog eens tijd voor mijn haarband en ik koos Grass als parfum. Hmmm. Ik maakte trouwens een a day in my life van deze dag, daar kun je wat meer zien.

Ohh ik keek al zo uit naar de vakantie! Ik begon met een boekenlijst maken in Notion. Want in de avonden blijven we bij de caravan omdat Lotte dan slaapt, dus dan heb ik zeeën van tijd om van alles te doen waar ik normaal niet aan toe kom. Boeken lezen, borduren, tekenen. Ohhh wat verheugde ik me er al op! Een van de boeken waar ik heel benieuwd naar ben heb ik er gelijk op gezet, Durf te falen van Elisabeth Day.

Ik had een heleboel boeketjes op mijn to do lijst staan, maar ik begon vandaag eerst maar eens met een bosje pioenrozen. Die gaan meestal wel snel.

Ook stuurde ik eindelijk mijn Pakje Kunst werkjes op en maakte ik nog wat post klaar. Ik zat zo ongeveer de hele dag in mijn kamertje te werken totdat ik Lotte moest ophalen van de opvang. Heel fijn om weer even zo bezig te kunnen zijn : D

donderdag, vrijdag en zaterdag

Donderdag begon mijn eerste week bij de bloemenwinkel en vanaf nu zou ik elke donderdag, vrijdag en zaterdag daar werken. Ik werk deze dagen tot 5 of 6 en als ik thuis kom is Lotte al opgehaald van de opvang of door oma thuis gebracht. Dan spelen en knuffelen we nog even en dan gaat ze naar bed. Rond 8 uur eten we dan en heb ik nog een of twee uurtjes op de bank. Dit zijn dagen dat ik niet echt tijd heb om foto’s te maken omdat ik druk bezig ben op werk, dus tegen het einde van de week ga je er wat minder zien in mijn verslagen.

Zaterdagochtend was de buurpoes weer aan het stuntelen op het dak. En tijdens werk stuurde Flo me een foto door, Lotte’s eerste tandje kwam door! Dat verklaarde waarom ze afgelopen dagen wat meer ‘miemelde’ dan normaal. Weer een mijlpaal gehaald!

De eerste werkweek beviel me trouwens heel erg goed! Er waren ontzettend veel nieuwe dingen te leren, maar dat vind ik erg leuk om te doen dus dat gaf me ook energie. Ik vind het een hele fijne plek en ik voel me er helemaal thuis, dus ik ga mijn draai er wel vinden. En ook leuk, ik maakte mijn eerste boeketjes!

Meteen na werk maakte ik nog een klein wandelrondje met Lotte zodat Flo na een volle dag alleen met haar even kon uitpuffen. Mijn voetjes waren nog niet helemaal gewend aan het vele staan, dus ik was blij toen ik mijn schoenen uit kon doen thuis!

zondag

Zondag was voor mij een Lotje dag. We hebben gewandeld en zijn bij opa en oma op bezoek geweest (waar ik lekkere vlaai at). Het was de allerlaatste zware trainingsdag voor Flo voor de triatlon volgende week. Een moment waar we al maanden naartoe leven. Het waren zware en drukke maanden, want werken, zoveel trainen en ook nog voor Lotte zorgen waren best wel pittig zo bij elkaar. Maar, na vandaag hadden we het dan wel gered. En dat was wel een feestje waard, dus zaten we ‘s avonds gezellig samen op de bank en bestelden we pizza om te vieren dat het bijna klaar was.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 thoughts on “2021 ∘ 31

 1. Wat een fijne week, ondanks de doorkomende tandjes bij Lotte. Kan me nog herinneren dat dat bij jula ook niet echt feest was, haha 😉 Fijn ook dat je eerste werkweek zo goed bevallen is.

 2. Ik word hier helemaal vrolijk van! 🙂
  Wat fijn dat tijd voor jezelf zo goed is bevallen en je meteen in een actieve staat ging en zo’n mooie dingen ging maken! 🙂

  En wat leuk dat je (weer) post maakt! Mis dit ook wel heel erg. Mocht je zin en ruimte hebben, dan staat mijn brievenbus voor jou ook altijd open.

  Ik moet ook eerlijk zeggen dat je mij enthousiast krijgt met Lush parfum. Welke raad je mij aan? Ik ben een groot voorstander van houtgeuren en met een vleugje citrus en bergamot.

 3. Zalige week! Ik ben blij dat je nieuwe werk je zo bevalt. Niks belangrijker dan een job hebben waar je gelukkig bent, want je moet nog heel veel uren werken in je leven. En zoveel mijlpalen deze week. Ik wens je nog zo’n fijne week toe!

 4. Ola tandjes bij Lotte! D’tje heeft er twee staan en was ook een beetje mieperig om het met jouw woorden te zeggen 😀 Maar al bij al vond ik het nog best meevallen afgaande op hoe bang iedereen me daarvoor had gemaakt. Misschien zijn de scenario’s in mijn hoofd ook een beetje too much (maar beter zo denk ik, dan valt het mee irl).
  Wat fijn ook dat je eerste week werk goed ging. Dat je je er thuis voelt is het belangrijkste denk ik 🙂

 5. Fijn om te lezen dat je je al thuisvoelt op je nieuwe werk. Die dag voor jezelf klinkt ook als heel welkom. Lijkt me heerlijk! En met een kindje ongetwijfeld nog meer, haha.

  1. Met een kindje is zo’n vrije dag helemaal geweldig. Ik prop dan ook meteen zoveel mogelijk wat ik moet doen op die dag. Administratieve dingen regelen, dingen maken, nieuwe muziek zoeken, lijstjes maken van van alles en nog wat. Het is dan altijd heel druk maar ook echt super fijn dat ik dan zoveel kan doen. Want andere dagen kom ik daar gewoon helemaal niet aan toe.