a day in my life #5

Vorige week woensdag maakte ik een a day in my life op mijn vrije dag en het leek me wel leuk om dat nu elke woensdag (ofzo) te doen, dan kan ik jullie laten zien waar ik mee bezig ben en wat ik maak! Hier is mijn woensdag 11 augustus.

Leestijd: 5 minuten

Mijn dag begon zo rond 05:00 uur toen Lotte de eerste voeding van de dag (of de laatste van de nacht?) kreeg. Het flesje en allerlei ongelukjes met luiers en dat soort dingen (oh god) duurden tot ongeveer 6 uur en toen nam Flo het over zodat ik kon douchen. Vorige week woensdag had ik ook al wat lekkere Lush dingen gebruikt en dat kleine momentje met wat extra verzorging vond ik wel fijn! Dus ik besloot om dat elke week te doen. Vandaag bedacht ik me dat ik de nieuwe eye pads nog in de koelkast had liggen en probeerde ze uit. Ze zitten vol met komkommer en dat is lekker verkoelend!

Flo wandelde een rondje met Lotte zodat ze een goed slaapje zou maken voordat ze naar de opvang ging. Ik zat net foto’s te bekijken die ik van haar had gemaakt in de ochtend en ze had gewoon kringen onder d’r ogen awhh, ze zag er echt moe uit van al die korte slaapjes steeds. Na de douche deed ik twee wasjes en hing er wat op. En maakte ik snel mijn ontbijt klaar dat ik ondertussen naar binnen propte.

Het slaapje was gelukkig goed gegaan dus ze was lekker vrolijk voor de opvang! Ik bracht haar rond 8 uur. Onderweg naar huis loop ik dan altijd met de speen en ketting terug, want die heeft ze daar niet nodig (ze heeft er altijd eentje liggen). Het is elke keer een grappig moment als ik haar speen dan daar uit doe zodat ze de opvang speen kan krijgen. Dan kijkt ze me met grote ogen aan alsof ze wil zeggen ‘hee waarom pak je dat nu van me af’ : D

Thuis eerst een grote mok koffie en wat regeldingetjes doen. En een blij gezicht want ik keek al uit naar mijn vrije dag!

Ik koos weer een bloem van de lijst en ging vandaag voor de korenbloem. De intense blauw-paarse kleur is best moeilijk om goed na te maken met de inkt die ik heb, maar ik vind hem alsnog wel oké gelukt.

Vandaag was er ook weer een mijlpaal. Ik had me sinds februari of maart niet meer gewogen en dacht vanochtend, laat ik nog eens kijken. Heel wat kilo’s eraf! Dat had ik niet verwacht. Ik ben er totaal niet bewust mee bezig want het maakt me niet zoveel uit hoeveel kilo er van de zwangerschap nog aan blijven zitten of niet. Ik wil me vooral lekker in mijn vel voelen en dat doe ik! Ik bedacht me dat mijn broeken me misschien wel weer zouden passen en deed ze allemaal even aan. De helft kan weer, yes! Dat vind ik dan wel weer heel fijn, dat weer wat oude kleding past. Want ik keek elke dag tegen de bakken met mijn oude dingen aan en zou het wel erg zonde vinden als ik dat allemaal weg zou moeten doen. Dat hoeft nu dus (deels) niet. En wie weet pas ik straks nog wat meer. Als niet is het ook goed.

En ik maakte een lijstje van het boeket waar ik aan wilde gaan beginnen.

De Discover Weekly ging weer aan, maar er zat deze week niet echt iets tussen wat ik leuk vond. Het kan ook niet altijd feest zijn natuurlijk! Ik begon met de chrysant. Eerst alle blaadjes knippen.

En dan in elkaar zetten. De eerste laag, tweede en derde.

En dan is dit het eindresultaat! Het was 1 uur, dus tijd voor pauze.

Vorige week had ik even snel wat te eten gemaakt en op mijn kamer opgegeten. Toen was ik zó gaar aan het eind van de middag omdat ik zo hard had zitten werken. Dat wilde ik deze keer voorkomen, dus ik besloot wat meer mijn best te doen voor mijn lunch en het in de woonkamer op te eten terwijl ik een aflevering Working Moms keek. Even uit het kamertje zijn deed me goed. Als ik er een paar uur zit krijg ik echt zo’n grot gevoel haha. Er is niet echt een uitzicht en het is er niet al te ruim, dus het voelt al snel bedrukt aan. Rond half 2 ging ik weer naar boven en verder met de volgende bloem.

Rond 3 uur had ik twee ranonkels af.

Die kleur, wauwwww!

Nog één bloem te gaan, maar ik was eigenlijk best wel heel erg gaar. Maar ik wilde het boeketje ook graag afmaken. Dus toch nog een klaproos! Deze keer probeerde ik eens een andere klaproos, een IJslandse.

Voor het boeketje vond ik toch de ‘gewone’ klaproos die we uit de berm kennen in Nederland beter passen.

Poeh, hard gewerkt! Het is inmiddels half 6 en ik maak me klaar om Lotte op te gaan halen.

Thuis eerst nog even spelen en om half 7 ging ze naar bed. Ik had vandaag de eer om haar te brengen.

Poeh hee, eindelijk beneden en snel couscous gemaakt. De rest van de avond op de bank gehangen.

 

Tot de volgende dag!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 thoughts on “a day in my life #5

  1. Zowel je papieren bloemen als die van glas-in-lood in je andere blogpost zijn erg mooi! Wel een goedgevuld dagje zo. Het lijkt mij hartstikke fijn werken in een aparte werkruimte, hoe klein de “grot” ook is. 😉 In mijn kamer is het lastig focussen.

    1. Dankjewel! <3 Ja die glas in lood zijn ook zo gaaf he!
      Dat is het zeker! Een kleine kamer heeft ook vaak veel voordelen. En als ik een productieve dag heb gehad is het des te fijner als je dan aan het einde van de dag uit de grot kunt kruipen haha.
      Heb je veel afleidingen in je kamer?