2021 ∘ 32

Het was alweer even geleden maar deze week toch weer een keer een huisbezichtiging. In de bieb vond ik een Lotje boek. Eindelijk had ik de schildpad te pakken, hij poseerde zelfs voor me. Ook kon ik nog eens een van mijn favo dingen doen, schatten zoeken bij de kringloop. En op zondag moedigden we Flo aan bij zijn eerste triatlon sinds al het Covid gedoe!

Leestijd: 7 minuten

☺️ Overall mood: goed
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🥾 160154st / 90.14km
🎵Damon Albarn – Sunset Coming On

maandag

Maandag is nu altijd Mama en Lotte dag! Ik zette een muziekje op en kwam er toen achter dat Lotte fan is van Patrick Watson. Nu al een goede muzieksmaak ; )

We hadden al een tijdje geen huisbezichtiging meer gehad, dus het was wel leuk dat we in de middag weer eens ergens konden gaan kijken. Lotte ging mee en was in charge of de meetlat. De plek was alvast heel erg fijn en ook precies waar we zouden willen wonen. En het huis zelf leek ons ook wel wat! We sliepen er voor de zekerheid nog een nachtje over voordat we een bod zouden doen.

Na de bezichtiging ging Flo weer thuis aan het werk en Lotte en ik even langs opa en oma om de brochure van het huis te laten zien. Onderweg zag ik bij een café gratis glazen staan. Delirium vinden we allebei heel lekker dus ik nam er twee van mee voor onze bierglazen verzameling!

Lotte had ik trouwens helemaal ingepakt want het was dan zonnig en dan kwam er een buitje naar beneden. Ze lag lekker knus in haar holletje.

Op de terugweg naar huis kwam ik weer allemaal mooie bloemen tegen en bedacht ik me dat het ook wel leuk is om alle bloemen waar ik foto’s van maak hier op mijn blog op te slaan. Ik ben ze nu toch allemaal aan het leren, dus zo kan ik een soort online naslagwerkje ervan maken. Binnenkort kun je dat hier ergens terugvinden. Nog even kijken hoe ik dat handig kan maken!

En ik kon ook nog een foto maken voor mijn brievenbusverzameling. Deze keer een hele leuke, want er zat een vriendje op : D

dinsdag

Dinsdagochtend waren we al vroeg onderweg voor een wandeling om nog wat bij te slapen. Het deed zich al wat herfstig aan. Het weer en ook omdat er al wat blaadjes afvielen.

Vandaag ging ook de stofzuiger weer eens aan en brachten we een boekje terug naar de bieb.

Uit de babybak kozen we weer een nieuw boekje.

En er was uitverkoop van afgeschreven boeken, en kijk eens wat daar lag! Die moest natuurlijk mee : D

Na de bieb wandelden we nog een rondje en EINDELIJK sprong de schildpad niet weg en kreeg ik hem op de foto! Kan ik dat ook van mijn lijstje strepen haha. En zijn gezichtsuitdrukking, wat een baas!

We kwamen nog een bloem tegen voor het bloemenregister, de echinacea.

woensdag

Vandaag was het weer mijn vrije dag en maakte ik een a day in my life. Ik heb me voorgenomen er elke woensdag een te maken, zodat jullie mee kunnen kijken met de dingen die ik maak. Dat leek me wel leuk!

Ik begon mijn dag met het uitproberen van deze komkommer oogpads. Lekker verkoelend!

Nadat Lotte bij de opvang was en Flo weer naar het werk, dook ik mijn kamer in om een boeket te maken. Ik maakte een chrysant, klaproos en ranonkels. Het boeket komt bij een donkerblauwe muur te staan, dus de kleuren geel, oranje en rood zouden daar mooi bij passen.

Het eindresultaat zag er zo uit. De hele dag mee bezig geweest!

Rond half 6 was Flo weer thuis en haalden we samen Lotte op. Thuis werd er nog even wat gespeeld voor het naar bed gaan.

donderdag

Vanaf vandaag had de bloemenwinkel ‘vakantie’, wat betekende dat ik de rest van augustus halve dagen werkte. De middag lekker vrij, dus ik besloot meteen om daar goed gebruik van te maken en even langs de kringloop te gaan. Deze is nu alleen op dagen open dat ik meestal werk of geen tijd heb. Ik hou heel erg van blik en verzamel ze ook. Deze keer een goede buit, ik nam het mooie blauwe blik mee.

En een hele heftige grafische blousejurk. Doet bijna pijn aan je ogen he! Ik vind ‘m zo fout dat ik hem ook ergens wel weer gaaf vind.

Daarna ging ik nog naar de supermarkt voor de boodschappen en haalde meteen een ijsje, want oef wat was het warm opeens vandaag! Weer ff aan wennen. In de bloemenwinkel merk je daar niks van omdat het er altijd lekker koel is.

We haalden Lotte op, videobelden nog even met opi en omi in Duitsland en daarna in bad met de Ickle Baby Bot bruisbal van Lush. Zo lekker zacht werd haar huid ervan! Het is elke keer een golfslagbad haha, zoals je ziet is de hele badkamer nat. En papa en mama ook ; )

vrijdag

Het weekend der weekenden was dan eindelijk aangebroken. Het weekend waar Flo al een jaar voor aan het trainen en naartoe aan het werken en leven is (en dat was soms niet makkelijk met baby kan ik je zeggen). Hij vertrok vrijdagochtend naar de IronMan in Frankfurt. Lotte en ik moesten hem nog tot maandagmiddag missen. We waren vooral sip dat we er niet bij konden zijn. Maar, we maakten er hier een leuk weekend van samen.

Ik werkte vandaag weer een halve dag en Lotte ging naar opi en omi. Na werk deed ik alvast de boodschappen voor het hele weekend zodat ik niet met Lotte en boodschappen samen hoefde te gaan slepen. En jawel hoor, ook deze week weer een boek dat ik mee moest nemen. Kijk hoe mooi geïllustreerd (rechtermuisknop – open in nieuw tabblad om in het groot te kijken)!

‘s Avonds kon ik weer twee dingen van mijn lijstje afstrepen. We deden een bod op het huis dat we maandag bezichtigd hadden en ik belde met een vriendin waar ik al weken een bel afspraak mee aan het maken was haha. We waren allebei steeds zo druk dat het maar niet lukte, maar nu dus eindelijk wel en dat maakte me echt blij!

zaterdag

De dag begon vandaag al vroeg, om 05:00 uur. Lotte ging voor een halve dag weer naar opa en oma zodat ik kon werken. Rond 3 ging ik langs en speelden we in de tuin, werd er nog een ronde gewandeld en bleven we ook eten. De dag ging heel erg snel voorbij! Rond half 8 ging ze naar bed en viel ik per ongeluk mee in slaap zo moe was ik! En kijk, ze kan al best wel ff alleen zitten!

zondag

Vandaag was een spannende dag voor Flo want het was de dag van de triatlon. Lotte en ik waren zoals altijd al vroeg op dus we konden alles van het begin mee volgen. Bij triatlons kun je online de atleten tracken en een livestream kijken waar je dan voornamelijk de profis ziet zwemmen, fietsen en rennen. We hebben de hele dag de tracker in de gaten gehouden. Normaal gezien zouden we er bij zijn, maar met Lotte leek me dat geen goed idee in de hitte en daarbij 4 dagen in een hotel en op de dag van de triatlon zelf heel veel heen en weer gesjees voor slaapjes en dat soort dingen. Dat leek me erg stressig met een baby! Als ze iets ouder is lijkt me dat wel te doen. Voor nu was het ook spannend om het thuis te volgen.

Lotte vond het ook heel erg leuk om aan te moedigen. Ze ramde er op los met haar speelgoed :’ )

In de namiddag verplaatsten we ons van thuis naar opa en oma waar we weer uitgenodigd waren om te komen eten. Lotti rolde over de hele mat heen en af en toe werd haar hoofd te zwaar en dat liet ze dan zo ineens boem vallen :’ D

Ook daar hielden we de tracker goed in de gaten want de finish zou niet meer lang duren. Iets voor 7 was het dan zover, gehaald! Thuis vierde ik het in Flo stijl met zijn lievelingsijsje <3

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 thoughts on “2021 ∘ 32

  1. Wauw wat knap van Flo! Dat lijkt me echt heftig zo’n triathlon 😮
    Ik vind die papieren bloemen zo mooi he, prachtig!
    En wat goed dat je eindelijk een schildpad hebt vastgelegd op de ‘ramp’ haha. En een bod uitgebracht, wat een week!