day zero project #7

Yes, ik heb weer 7 dingen van mijn day zero project kunnen doen! Zo heb ik weer een heleboel nummers aan mijn playlist toegevoegd, weer twee boeken uit van de mama leeslijst, een random act of kindness gedaan en de geborduurde geboortetegel afgemaakt.

Leestijd: 4 minuten

006. Voeg elke maand 3 nummers toe aan de ⚡️ playlist (8/33).

Afgelopen tijd heb ik weer een heleboel nummers toegevoegd! Ik noem er een paar, de rest kun je – als je dat leuk vindt – in de lijst opzoeken. Een nummer wat ik heel veel en graag luister is Je te laisserai des mots van Patrick Watson. En ook The Books, Smells Like Content. En Message To Bears, Wake Me.

025. Lees alle boeken op de mama leeslijst (3/5).

Van de mama leeslijst heb ik eerst Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen gelezen en daarna is de lijst wat veranderd. Er zijn twee boeken bijgekomen die ik graag wilde lezen en inmiddels ook uit heb. Het eerste boek is Vrije Geboorte en het tweede is The Fourth Trimester. Beide hele fijne boeken om je voor te bereiden op de geboorte en op alles wat daarna komt. Of ik How To Be A Happier Parent nog ga lezen weet ik niet, want ik ben er een tijd geleden in begonnen en het sprak me op dat moment niet zo aan. Misschien op een later moment wel. Waar ik wel nog benieuwd naar ben is Perfecte moeders bestaan niet, dus die probeer ik wel nog te lezen.

032. Doe drie keer een random act of kindness (2/3). 

Toen ik de RAOK in mijn lijst zette bij het maken ervan vond ik dat ik niet van te voren wilde gaan bedenken wat ik dan voor random leuks voor een ander zou gaan doen. Ik wilde juist in die 2,75 jaar momenten afwachten waarop het leuk zou zijn om het spontaan te doen. En het tweede moment was er! Irene vroeg me om een kleine stempel te maken van haar logo. Dat deed ik, stuurde hem op en ik hoefde er niets voor. Ik vond het veel te leuk om haar dat ‘zomaar’ te geven : )

056. Borduur een geboorte schilderijtje.

Je hebt het vast wel al voorbij zien komen, maar ik heb eindelijk de geborduurde geboortegel voor Lotte af! Ik heb hem vanaf haar geboorte maanden niet meer aangeraakt, 7 maanden zelfs. Laatst had ik even wat tijd en heb ik hem af kunnen maken. Weer iets wat ik van het to do lijstje in mijn hoofd kan afstrepen!

064. Verras een vriendin met een cadeautje.

Ik verraste een vriendin met een verjaardagscadeautje. Een parfum van LUSH en een boekje van Annie M.G. Schmidt voor de kids. Afspreken was nog steeds moeilijk, dus ik stuurde het op per post!

090. Ga met Lotje naar babyzwemmen.

Helaas heb ik er geen foto’s van, maar we zijn in de tussentijd twee keer met Lotte gaan zwemmen en het was echt heel erg leuk! Ze houd heel erg van het water, dat is super leuk om te zien : )

092. Maak met Lotje een tekening voor opa en oma.

Voor Vaderdag (en ook nog een beetje Moederdag) maakte Lotje een tekening. Ik schreef er eerder al over. Ze hield een stift vast en ik een blad voor haar hoofd. Ze probeerde de stift op te eten en daarmee tekende ze op het vel. Dat werd uiteindelijk dit als resultaat! Opa en oma vonden het helemaal geweldig haha.

Met welke dingen het niet zo goed gaat…

Tja er zijn ook wat dingen waar het niet zo lekker mee gaat. De morning pages bijvoorbeeld, daarbij had ik me voorgenomen om het een aantal keer per week te doen. Dat bleek na een tijdje niet zo goed te lukken en toen ben ik er helemaal mee gestopt. Nu doe ik het nog sporadisch. Ik streep hem vooralsnog niet door, want wie weet gaat het nog een keer lukken.

Ook het maken van macro foto’s 1 x in de maand gebeurd helemaal niet meer. Als ik wandel is dat tegenwoordig altijd met Lotte erbij en 9 van de 10 keer wandelen we omdat ze niet kan slapen en dus in de wagen gaat slapen. Dan kan ik niet zomaar stoppen om foto’s te maken en al helemaal geen macro foto’s waar je een hele stille hand voor nodig hebt. Het is dus praktisch bijna niet haalbaar om dat nu te doen. Ook deze laat ik nog even staan, want ik heb de hoop nog dat er wat maanden gaan komen waarin het wel lukt. Ook al haal ik het dan niet elke maand, alles wat wel lukt is al leuk.

Elk jaar een selfie video maken, dat gaat niet meer lukken. Ik ben namelijk na het eerste jaar in 2020 helemaal gestopt ermee en ondanks dat ik het nog 1 of 2 keer geprobeerd heb op te pakken lukt het me niet om het vol te houden nu. Ik ga deze daarom ook maar gewoon doorstrepen!

 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “day zero project #7

  1. Oh, nog iemand die van kruisjessteek houdt. Ik heb dat vroeger super vaak gedaan maar ondertussen ligt het al een hele tijd stil en ben ik weer met andere creatieve hobby’s bezig. Al is het wel mijn bedoeling om de pakketten die ik hier nog heb klaarliggen ooit te maken.

    1. Haha nou, dit is mijn allereerste borduursel ooit en dit was toevallig een pakket met kruissteek. Nog nooit iets anders geprobeerd. Maar moet zeggen dat ik die wel fijn vind! Ik heb ook nog wat pakketten liggen die ik wil gaan maken. Maar soms is het moeilijk kiezen he, als je zoveel verschillende dingen doet 😀 Wat leuk dat jij ook borduurt!