a day in my life #6

Weer eens een documentatie van mijn vrije woensdag. De dag was niet super spannend, maar wel heel productief! Ik maakte een begin aan een groot gemixt boeket en deed een kleine boodschap in het dorp. Kijk mee met mijn 25 augustus!

Leestijd: 5 minuten

Goodmorning! Lotte was vandaag al om 06:00 uur wakker, maar had wel van 23:00 tot 06:00 aan één stuk geslapen. Dus woohoo ik voelde me niet al te belabberd. Rond 7 was het tijd om te douchen en me klaar te maken. Ik deed mijn nieuwe tweedehands Dr. Martens aan vandaag, in paars <3 Al lijken ze hier eerder bruin.

We vertrokken vandaag al iets eerder naar de opvang. De luiers waren op dus we namen een groot pak mee. Ze hield ze zelf vast haha. Rond 08:15 was ik thuis en maakte ik eerst alles klaar voor Lotte voor als ze in de avond thuis zou komen. En toen was het eindelijk tijd voor eten! Ik installeerde me in het kantoor om eerst maar eens rustig te ontbijten en blogs bij te lezen.

Daarna deed ik een internet rondje op zoek naar spulletjes. Ondertussen luisterde ik naar het nieuwe album van Yann Tiersen. Oef wat een geld uitgegeven in een half uur tijd. Maar, het waren allemaal dingen die we nodig hadden. Zo hadden we voor de vakantie nog spulletjes voor Lotte nodig, dus ik bestelde een campingbedje wat we als een tentje kunnen in en uitvouwen. En een zwembandje zodat we kunnen gaan zwemmen.

Ook wilden we al een tijdje een kinder zitzak bestellen, dat zagen we laatst bij vrienden en dat was wel heel handig om Lotte even in te parkeren of zelf op te zitten als we haar op de grond voeden. Ik vond een mooie mintgroene! Die kan ze later dan ook op haar kamer gebruiken. En ik zocht ook nog zo’n grote foam mat om op te spelen, want ze begint zich nu toch wel wat meer te bewegen dus is het extra fijn als dat op een zachte ondergrond kan waarop ze niet steeds wegglijd. En het schijnt dat het ook makkelijk voor ze is met leren kruipen. Ik vond een mat die opgerold kan worden dus ook heel handig is om mee te nemen onderweg, op vakantie of als we op visite gaan bijvoorbeeld. Als ze binnen zijn laat ik ze natuurlijk zien!

Ik zag dat ik mijn Klikkies helemaal vergeten was deze maand dus die bestelde ik ook nog. En ik bleef maar wat treuzelen want intussen was het alweer 11:00 uur! Tijd om eens wat te gaan doen.

Er stond nog een mix boeket op mijn bloemen to-do lijst en daar begon ik vandaag aan. Ik had al een Klaproos, Japanse pioenroos en een Ranonkel klaar. Vandaag begon ik eerst met een Chrysant.

Ik wilde eens een andere manier van maken uitproberen dus dat deed ik meteen. Het kostte iets meer werk, maar ik vond het gelijk ook veel mooier. Helaas ging er wel iets mis met plakken waardoor ik een deel overnieuw moest doen. Uiteindelijk was ik 2 uur bezig eraan. Maar ik vind hem wel gaaf geworden!

Nu eerst even het dorp in. Ik moest nog wat terug brengen bij de Hema. Ook keek ik even in het schoolpullen rek want ik moest plakband hebben, en daarbij hingen deze stickers. Een cavia in een glittertrui wattt : D Ik vond ze wel leuk voor op de post. Dus wie wil een briefje met me sturen? Dan krijg je cavia thema post haha (of dino of ijsbeer of…).

Daarna ging ik naar het creatieve winkeltje van het dorp voor een kartelschaar en daar zag ik dit super cute tandenpotje. Die nam ik mee want die kon ik vast iemand cadeau doen. Eenmaal thuis was het bijna 2 dus tijd voor lunch!

En daarna op naar de volgende bloem! Al maanden lag er mooi blauw crepe papier in mijn bak maar nog niet eerder had ik er een bestemming voor. Tot ik me vandaag aan de Delphinium waagde. Ik vind het echt een prachtige bloem, maar ik had nog nooit eerder een poging gedaan om hem te maken omdat hij me best wel ingewikkeld leek met al die kleine bloemetjes. Nu ik hem aan het maken was viel het me echt reuze mee!

Jaaa zo leuk geworden! Ook echt leuk om te maken, ondanks dat het best wel wat werk is en rotzooi geeft door het krijt – kijk maar mijn blauwe handen haha.

Hier de bloemen die ik tot nu toe heb voor het boeket. Nog even kijken wat erbij moet om het wat vrolijker te maken. Het was inmiddels half 6 dus snel opruimen en Lotte ophalen! Poeh, wat een productieve dag. Hard gewerkt! Zo heb ik ze het liefst : )

Bij de opvang zag ik een boekje op de plank staan en daar maakte ik een foto van want die wilde ik thuis eens opzoeken.

Lotte was net wakker en Flo kwam ook net aan, dus die kwam ons tegemoet. We besloten eerst maar boodschappen te doen. Er stond risotto op de planning. Heel erg zin in want dat eten we niet vaak omdat het wat meer werk kost.

Thuis probeerden we opa en oma in Duitsland te bellen maar die namen niet op. Nog even wild spelen en alle energie eruit voor bedtijd!

Flo bracht haar vandaag naar bed. Rond 8 uur sliep ze en maakte Flo risotto terwijl ik alles klaarmaakte voor de nacht en de was deed.

We aten op de bank met De slimste mens. Daar was het nu finale week en dat was erg leuk om te kijken. We nemen de afleveringen soms op, dus we keken die van gisteren en die van vandaag erachteraan.

Toen ik naar bed ging trof ik Lotte zo aan. Helemaal uit haar bedje gerold hahaha.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “a day in my life #6

  1. Die bloemen zijn prachtig! En van zulke knuffelboekjes en tandenpotjes krijg ik spontaan zin in een baby. (I know, dat is GEEN reden om aan kinderen te beginnen, dus dat ga ik niet doen. Maar het is wel zo.)