365 · augustus

Dit is het tweede jaar dat ik elke maand een aantal vragen invul. Ze gaan over hoe ik nu in het leven sta en de dingen die ik doe en meemaak. Veel plezier met het lezen van de antwoorden van augustus!

Leestijd: 11 minuten

1: Wat mis je nog om een perfect leven te hebben? 
2020: Ons frietje wat eraan komt in januari? Kan niet wachten om onze kleine familie te zien <3
2021: Ik vind mijn leven best wel perfect, maar ik zou het wel een toevoeging vinden om een mooi eigen huis te hebben dat een stuk praktischer is dan ons appartement nu.

2: Beschrijf vandaag in drie zinnen. 
2020: Het was een bewolkte en regenachtig dag. Ik was heel erg moe en het frietje was flink ruimte aan het maken in mijn buik. We hebben geluncht in een biergarten, bij Hoppe Bräu.
2021: Vandaag was het mama en Lotti dag en we amuseerden ons voornamelijk met spelen thuis. Ik wilde gaan wandelen want buienradar gaf al de hele dag aan dat het niet zou regenen, maar dat deed het dus wel! Dus gingen we in de middag ook nog even langs op en oma.

3: Wat is iets wat je recent gedaan hebt en waar je best trots op bent?
2020: De Herzogstand op wandelen met mijn conditie van 0 en het tot boven halen. Niet verwacht nu met het frietje in mijn buik dat ik dat zou redden ; )
2021: Mijn vaste contract opzeggen en beginnen bij mijn droombaan (toch wel een beetje spannend).

4: Heb je vandaag iets gedaan wat je leuk vind? Wat was het? 
2020: Papieren bloemen gemaakt. 
2021: Ik had vandaag mijn eerste vrije dag sinds januari en dat deed me zo ontzettend goed! Dus ik heb ook alleen maar dingen gedaan die ik leuk vond om te doen: nog eens een papieren boeket maken, een stempel maken, mijn werk voor Pakje Kunst afgemaakt en bloemen geleerd. Je kunt de a day in my life van die dag nog teruglezen!

5: Waar heb je deze week de meeste tijd aan besteed?
2020: Uitrusten, Netflix en online naar zwangerschapskleding zoeken ; )
2021: Met Lotte bezig zijn, werken in de bloemenwinkel en opruimen.

6: Beschrijf je dag in 3 woorden.
2020: Warm, lekker eten, zwemmen.
2021: Werkdag, bloemen, boeketten maken.

7: Hoe laat sta je doorgaans op? 
2020: Hier in Kochel sta ik zo tussen 7 en half 8 op zodat ik tussen half 9 en 9 aan het ontbijt zit met de rest.
2021: Op werkdagen gaat de wekker om 06:15, op zaterdag werk ik extra vroeg en gaat de wekker om 05:30. En op zondag is onze enige dag dat we geen wekker hoeven zetten dus dat doen we dan ook niet.

8: Welke echte zomerse dingen of uitjes heb je al gedaan of op de planning staan dit jaar?
2020: In de bergen wandelen, een dag aan het meer relaxen, naar de biergarten, in het park zitten, bbqen, ‘s avonds nog lang buiten zitten in t-shirt. 
2021: Jeetje, ik besef me ineens dat we bar weinig (of eigenlijk geen) zomerse uitjes gepland hebben dit jaar! Maar, we gaan wel in volgende maand nog een weekje naar de camping. Dus als het goed weer is (hoop het zo erg!), dan telt dat ook als zomers uitje.

9: Welke drie woorden beschrijven je liefdesleven op dit moment? 
2020: Liefdevanmijnleven, sterk, vooraltijd.
2021: Familie, intenser,

10: Welk nummer vind je nu het leukst? 
2020: Ik luister graag het laatste album van Listener; being empty being filled.
2021: Deze staat nu vaak op: Damon Albarn – Sunset Coming On.

11: Wat heb je nu het meest nodig?
2020: Een dagje familie en vrienden zien zou me nu heel erg goed doen denk ik! Ik heb ze allemaal al sinds eind juni niet meer gezien en kan niet wachten tot ik ze weer zie.
2021: Meer tijd haha. Ik heb het gevoel dat ik vooral voor Lotte ben aan het zorgen of aan het werken ben en dat is beiden heel erg leuk. Maar ik zou ook graag iets meer tijd willen om creatief bezig te zijn thuis. Gelukkig heb ik sinds deze maand nu een vaste dag in de week dat ik daar de tijd voor heb! Dus het is al een heel stuk fijner dan voorheen.

12: Voor wie heb je het laatst een cadeau gekocht? Wat was het?
2020: Dat was denk ik voor Vaderdag dit jaar. Pap kreeg een paar nieuwe schoenen. 
2021: Dat was voor de verjaardag van een vriendin in juni. Ik gaf haar een parfum die ze al langer wilde kopen maar steeds niet deed.

13: Welke film zag je het laatst in de bios?
2020: Dat is alweer een tijdje geleden! Jojo Rabbit. 
2021: Heel saai antwoord, want het is nog steeds Jojo Rabbit haha.

14: Hoe is het weer deze zomer?
2020: Hier in Kochel heel wisselend. Sommige dagen heel warm en zonnig, echt zomers. Andere dagen is het bewolkt en komt er af en toe een enorme stortbui naar beneden. Ook relatief veel onweer voorspeld hier, wat soms wel en soms niet komt.
2021: Juli was redelijk regenachtig en bewolkt, al waren er ook een paar warme zonnige dagen bij. Augustus is tot nu toe ook lang niet zo warm als vorige jaren. Er zijn maar weinig echt warme/hete dagen geweest!

15: Waar kijk je op dit moment naar uit?
2020: De 20 weken echo, want dan weten we hopelijk eindelijk wat het geslacht gaat zijn! En ik vind het hier nog steeds heel erg leuk, maar kijk ook wel uit om weer thuis te zijn tussen mijn eigen fijne spulletjes en om familie en vrienden dan weer – op afstand – te kunnen zien. 
2021: Onze camping vakantie in België! Zwemmen, wandelen en in de avond bij de caravan zitten en heel veel boeken lezen en borduren. Kan niet wachten!

16: Wat is iets materieels waar je van droomt?
2020: Waar ik al een tijdje van droom is een eigen huis. Met een bloementuin, grote ramen en stalen deuren. Met genoeg plaats voor een sportkamer en mijn studio erin!
2021: Nouja ervan dromen niet echt, maar ik heb schoenen nodig.

17: Als je nu iets aan jezelf zou kunnen veranderen – uiterlijk of innerlijk – wat zou dat zijn?
2020: Hmm, ik kan niet echt iets bedenken! Dan kies ik voor een nieuwe tattoo, want ik wil heel graag ons verlovingsschilderij getatoeëerd! 
2021: Een beter geheugen en minder chaos ; )

18: Wat heb je al heel lang niet meer gedaan, en zou je graag weer willen doen? 
2020: Ik mis echt ergens naartoe gaan met een vriendin, een lekker stukje taart eten en uren kletsen over van alles en nog wat! Vroeger las ik ook veel boeken over groei en ontwikkeling. Daar kom ik tegenwoordig niet meer aan toe maar zou ik ook wel weer willen.
2021: Naar een festival! Een dagje is dan ook meteen genoeg. Maar een dag met lekker weer, in de zon, lekkere drankjes, vrienden en goede muziek… ja daar zou ik nog wel eens heel erg zin in hebben!

19: Waar zou je graag naartoe willen? 
2020: Een dagje in de thermen! Zwemmen, in een zoutbad dobberen, een cocktail drinken en een massage nemen. 
2021: Voor de vakantie in september ben ik af en toe al wat leuke uitjes op aan het zoeken en een daarvan kijk ik al echt naar uit, een bezoekje aan een mooie tuin!

20: Wat eet je deze week veel?
2020: Wafels! Ik ben tussen alle maaltijden door veel aan het snacken omdat ik veel honger heb, en wafels doen het goed.
2021: Tegenwoordig is eten niet heel interessant. Het is vaak snel een boterham smeren en naar binnen proppen. Ik eet het meest volkorenbrood met een lapje vegan kaas of worst.

21: Wat heb je vandaag gedaan? 
2020: We werden vandaag wakker bij vrienden thuis, ontbeten en gingen rond de middag naar Siegburg. Daar waren we de hele dag en avond op de bruiloft van Flo’s broer. Het was enorm warm die dag, maar ook erg fijn om de familie te zien na zo’n lange tijd! 
2021: Gewerkt! Het was nog steeds vakantieperiode dus ik werkte een halve dag. Na werk ging ik in de middag al naar opa en oma om daar nog even te blijven met Lotte samen. We aten daar ook met z’n allen en rond 7 uur gingen we naar huis. Flo was het hele weekend weg voor een triatlon dus we zochten opa en oma veel op.

22: Welke 3 instagram accounts zijn nu je favoriet? 
2020: haluzka_glass maakt heel mooi glas in lood, ik kijk graag naar keramiek op love_ceramic en het speelgoed van summermadeshop is altijd zo mooi!
2021: hello.elena is een van mijn favorieten, ik vind haar glas in lood bloemen zó mooi! De boeketten van bluejasminefloral volg ik graag. En waar ik ook na jaren volgen nog steeds heel blij van wordt is het account van visit_berlin.

23: Wat was de grootste uitdaging deze maand? 
2020: Een reis van 5-6 uur naar Siegburg. Stilzitten en proberen me niet te vervelen ; )
2021: Op de dagen dat ik zó zó moe was de dag doorkomen haha. Het waren er geloof ik maar twee dat ik echt niet normaal gaar was, dus het viel mee gelukkig.

24: Wat vind je tegenwoordig leuk om te doen? 

2020: Nog steeds papieren bloemen maken. En ik vind het ook erg leuk om in het meer te zwemmen en op het strandje lekker niks te doen.
2021: Lotte aan het schaterlachen maken : D Oh wat klinkt dat heerlijk als ze kapot gaat van het lachen!

25: Hoe stel je je de perfecte zomerdag voor? 
2020: Lekker ontbijten met verse broodjes. Dan ergens naartoe rijden waar ik nog niet geweest ben. Als het warm is het liefst ergens met water zodat ik kan zwemmen. Een beetje lezen bij het water of een puzzel maken en uitrusten. Als we dicht bij een stad zijn, daar wat rondslenteren en dingen bekijken. En dan in de avond uiteten. Dat zou een perfecte vrije zomerdag zijn! 
2021: Een uitje maken naar het water ergens, ijsjes eten, lekker in de schaduw hangen en in de avond eten bestellen.

26: Geef je de voorkeur aan thuis koken of uit eten?
2020: Ik hou heel erg van uiteten, en dan vooral dingen proeven die ik niet snel zelf zou maken. We doen het zo af en toe, en dan vind ik het heerlijk! Ik vind zelf koken niet erg om te doen, maar kan ook niet zeggen dat ik er van hou. 
2021: Oh ik zou zo graag een avondje willen uiteten zoals vroeger! Dat mis ik best wel.

27: Wie mis je in je leven? 

2020: Mijn lieve opa en oma <3
2021: De vriendinnen uit mijn studententijd uit Amsterdam en Leiden die ik (bijna) niet meer zie!

28: Wat is iets nieuws waar je recent mee bent begonnen of hebt gedaan? 
2020: Ik ben begonnen met het schrijven van morning pages en probeer een aantal keer per week iets te schrijven. 
2021: Het laatste nieuwe was mijn nieuwe baan. Ik geloof niet dat ik daarna nog dingen heb gedaan die ik niet eerder deed.
 
29: Hoe ziet het begin van je dag er tegenwoordig uit? 

2020: Ik sta meestal rond 07:30 op om meteen te douchen. Om 08:30 gaan we naar de buren om met z’n allen te ontbijten. Op doordeweekse dagen start de dag rond 09:00 uur. Ik werk dan aan mijn bloemen, website of blog. Of ga rusten, al dan niet met Netflix.
2021: Lotte wordt tussen 05:00 en 06:00 uur wakker en is dan ook gelijk mijn wekker. Als ik de nachtdienst heb gehad staat Flo met haar op en kan ik nog een uurtje slapen, als hij de nachtdienst heeft gehad sta ik met haar op. Na ongeveer 1 tot 1,5 uur maakt ze haar volgende slaapje en heb ik tijd om te douchen. En dan zijn we allemaal klaar voor de dag rond 8 uur.

30: Welke dromen heb je voor de nabije toekomst? 
2020: Ik hoop in de herfst een workshop papieren bloemen maken te kunnen geven. Wie weet trouwen we nog dit jaar. En ik hoop dat de laatste maanden van het jaar op werk soepel verlopen en ik me lichamelijk goed genoeg voel, mocht ik ook echt fysiek naar de winkel kunnen. 
2021: Een hele goede bloemiste worden : D

31: Wat zou je kunnen doen om nog tevredener te zijn? 
2020: Meer tijd vrij maken om interessante boeken te lezen. Soms een dag alleen voor mezelf plannen, met veel me-time en mezelf pamperen! 
2021: Eerder naar bed gaan! Het gaat de meeste dagen wel goed en dan lig ik ergens tussen 10 en half 11 in bed. Maar ik heb soms ook dagen dat ik te lang beneden blijf zitten en mezelf niet naar bed krijg. Maar of ik daar echt een tevredener mens van wordt weet ik niet, want ik ga wel beter op wat meer slaap… maar soms wil ik ook nog wat langer van de avond hebben (die is soms al zo kort).

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 thoughts on “365 · augustus

  1. Wat leuk om te lezen! Zeker om te vergelijken hoe je vorig jaar antwoordde en hoe je dat nu doet. Zonder dat ik je ken, kan ik hieruit opmaken hoe erg je leven veranderd is in slechts een jaar tijd 🙂

  2. Over dat langer opblijven omdat je het gevoel heb dat je niet veel van je dag hebt gehad heb ik laatst iets gelezen. Het heet revenge sleep procrastination. Mijn lief heeft er ook ‘last’ van :p
    En van die vrije dag voor jezelf, zo herkenbaar! Ik werk speciaal daarvoor 4/5de. Ik word er anders echt geen fijner mens op vrees ik.

  3. Dit is leuk om te lezen! Ook grappig hoe duidelijk wordt hoe anders je leven eruitziet met een kindje erbij, haha. Ben nu al benieuwd naar je antwoorden van volgend jaar!