2021 ∘ 35

Maandag dacht ik nog, oh jee wat gaat dit voor week worden. Ik was moe, Lotte was niet in de beste stemming en ik kon alleen maar hopen dat dit geen voorbode was voor de rest van de week. Gelukkig niet! We lieten Lotte’s eerste pasfoto maken en ze zag eruit als een klein geschrokken bankrovertje : D Ik trakteerde mezelf op een stapel overheerlijke pancakes en ging op kraambezoek en maakte schrikbarend weinig foto’s deze week! Hopelijk volgende week weer wat meer.

Leestijd: 7 minuten

😌 Overall mood: content
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🥾 133306st / 71.45km
🎵 Dekker – This Here Island

maandag

Oh jeeee, ik schreef in mijn vorige weekoverzicht dat ik aan het einde van de week zó moe was. Helaas was dat vandaag nog steeds zo. Het lukte me niet om bij te slapen, ook niet met vroeger naar bed gaan. Lotte was ook niet in de allerbeste stemming. Denk door haar tandjes of weer aan het groeien? De moeheid gaf de dag wel echt een bleh gevoel. Geen energie, nergens zin in en zo’n gevoel dat alles veel is. Maar we probeerden er maar het beste van te maken! Gewoon doorgaan met de dingen die moeten gebeuren.

Gelukkig was er wel een hele leuke highlight vandaag… we lieten de eerste pasfoto van Lotte maken. We hebben een ID kaart nodig voor haar als we op vakantie gaan naar België. De eerste foto die gemaakt werd was meteen goed en ze keek heerlijk, met twee grote bambi ogen en een blik van ‘wat gebeurt hier’.

De rest van de dag bestond vooral uit proberen te slapen, spelen, tussendoor poetsen en opruimen en Lotte door haar moeilijke dag heen krijgen. Op de rechterfoto trouwens de mat die we kochten. Hij is echt super fijn en heel dik, ideaal!

Op dagen dat alles wat moeizamer gaat ga ik vaak wat meer nadenken en dat had ik deze keer ook. Het ging in dit geval over mijn blog en weekoverzichten. Wat me vooral bezighield deze keer was; waarom maak ik eigenlijk nog weekoverzichten? Heb ik er nog wel plezier aan? Wat is er nou zo bijzonder aan? Ik zag opeens het nut niet meer zo ervan. De energie die ik er normaal gezien uit haal was even weg. Ik denk wel dat het goed is om jezelf af en toe wat vragen te stellen over de dingen die je doet. Om duidelijk te krijgen waarom je dingen doet en of je ze echt nog wel wil blijven doen. Alle vragen had ik niet zo in één dag beantwoord, dus ik liet ze nog even wat sudderen in mijn hoofd.

dinsdag

In de ochtend maakte Lotte een langer slaapje wat mij wat tijd gaf om mijn blog design te veranderen. Ik had weer even wat anders nodig! Ik schreef ook meteen een nieuwe blog over met de stroom mee zwemmen.

Daarna werd er gewandeld en moesten we onderweg een pit stop maken ; )

Ook bestelde ik een regenjas. Dat was altijd iets wat ik dacht niet nodig te hebben, want ik had meestal een paraplu bij me. Maar nu ik in de herfst en winter toch wil blijven doorwandelen en ik nu al merk dat alleen een paraplu soms niet genoeg is, heb ik er toch maar een aangeschaft. Ik las een heleboel reviews en ging dit keer voor een iets duurdere, want ik wilde ook echt droog blijven en niet op de naden dan toch nog doorlekken. Het werd een Rainkiss! Een duurzaam merk met super leuke printjes : )

Thuis werd er heel veel gespeeld. Op het moment vind ze alle keuken dingen helemaal geweldig.

In de namiddag maakten we nog een wandeling en haalden we meteen Flo na werk op bij de auto. Kijk wat een mooi blad we vonden! Het glom helemaal.

Ook nog steeds helemaal verliefd op de gele zonnehoed.

En we zagen heel erg veel van deze rupsjes kruipen over de grond. Meteen even opgezocht wat voor vlinders daar uit komen en dat zijn dus dagpauwogen.

Highlight van de dag vandaag: het is Lotti gelukt om lange slaapjes te maken vandaag! Het was wel een slaapje minder, maar in totaal sliep ze langer dan de meeste dagen, yesss!

woensdag

Onderweg naar de opvang zagen we de duiven weer vliegen. Ik heb ze al vaker op de foto gezet en elke keer als ik ze zie doe ik dat weer. Geen idee waarom. Denk dat ik het gewoon mooi vind als duiven zo samen hun rondjes vliegen : ) En de blaadjes beginnen langzaam te verkleuren, kijk hoe mooi! Het lijkt me trouwens zo mooi om daar een keer een time lapse van te zien. Van het verkleuren in de herfst. Ik zocht er meteen naar maar ik kon geen goede video vinden helaas. Mocht jij er een weten, stuur je hem dan door?

De plantjes thuis gingen ook goed. De Zamioculcas kreeg 4 nieuwe scheuten, woah! En het plantje dat ik van Lush had gekregen begon ook al goed te groeien.

Vandaag had ik trouwens een dag geen bloemen op de planning staan, maar een kraambezoekje aan een vriendin en haar pasgeboren babytje! Omdat ik daarvoor richting Maastricht ging besloot ik ook even de stad in te duiken. Ik ging langs Lush en nam haar wat dingetjes mee en lunchte pannenkoeken bij SAP. Hmmm zo lekker!

We kletsten bij en ik knuffelde met de baby, zooo leuk! En wat was ze nog klein, wat een verschil al met Lotte! Die voelt nu al zo groot aan in vergelijking. Ik maakte een foto van het Frida boekje zodat ik er mezelf aan herinner om hem ook een keertje te kopen.

Het kraamcadeautje wat ik meegenomen had. Ik vond het pakje zo cute dat ik het zelf ook wel zou willen hebben : D

En hier schreef ik in het kraamboekje.

donderdag

Werk was weer leuk vandaag. Ik oefende weer met boeketten maken en maakte zoals elke week de vaasjes voor de horeca. De dag ging super snel voorbij!

De enige foto die ik vandaag maakte was van de nieuwe kruiden die ik kocht. We aten parelcouscous met rauwe groenten en ik had zin in een ander smaakje erop. Deze leek me wel lekker en dat was het ook!

weekend

Het was zo druk met werken en dingen thuis dat dit de enige foto is die ik van vrijdag tot en met zondag maakte haha. Heel spannend dus ; ) Ik scrubde eens goed in de douche en met Magic Crystals was dat heel lekker want door de munt werd dat super fris! Fijn met het warme weer.

Het weekend was niet heel spannend. Vrijdag en zaterdag avond na werk lagen we op de bank en keken we tv. Bijrusten van korte nachten.

Zondag probeerden we iets uit wat we al lang op ons lijstje hadden staan. We zagen wel eens mensen hardlopen met kind in een grotere kinderwagen, zoiets bedoel ik. En je kunt ze ook als fietskar gebruiken. Dat leek ons wel gaaf! Toevallig konden we er een van een collega van Flo overnemen. We pompten de banden op en smeerden de remmen en probeerden hem een stukje uit. Eerst alleen even wandelen en dan straks misschien ook een keer ermee hardlopen en fietsen. Lotte eerst maar even laten wennen. We hadden haar er vandaag gewoon zo ingezet en vastgemaakt, maar ze hing er een beetje als een zoutzak bij haha. Het zag er niet heel comfortabel uit zeg maar. Toen we weer thuis waren probeerden we toch het zitje wat erbij zat uit – dat was eigenlijk bestemd voor nog kleinere baby’s – en dat paste toch een stuk beter.

En wow deze highlight moet ik ook nog even noemen want Lotte sliep in het weekend voor het eerst een hele nacht door, van 20:00 tot 06:00 woohoo!

Ondanks dat ik een deel van de week best wel heel erg gaar was en voor mijn gevoel bijna geen foto’s maakte was het een fijne week!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 thoughts on “2021 ∘ 35

  1. Ohh ik vind het zo leuk om kraamcadeautjes te kopen! Baby spullen zijn sowieso leuk, wordt ik echt hebberig van haha.
   Ahh ja ik deel liever geen foto’s van haar anders zou ik hem hier plaatsen. Maar stel je maar een baby voor met opgetrokken wenkbrauwen, hele grote ogen en een blik van oeps! En dan van die lekkere wangetjes erbij en een klein op elkaar geperst mondje. Het bankrovertje moet je er dan even bij fantaseren door er een zwart wit gestreept shirt bij te denken 😀

   1. Snap ik helemaal en wilde ook helemaal niet zeggen dat je dat soort foto’s moet plaatsen. Gewoon nieuwsgierigheid van mijn kant, maar met de beschrijving zie ik het al helemaal voor me 🙂

 1. Oeh, ik heb die kruiden even gegoogeld, ziet er lekker uit. Ik heb wel een boel kruiden, maar niet zo heel veel speciale. Misschien koop ik deze wel eens 😀 En oh zalig, dat Lotte voor de eerste keer doorsliep. Hopelijk de eerste van vele rustige nachten haha!

  1. Ik was voorheen ook nooit zo van de ‘chiquere’ kruiden, maar ooit eens zo’n potje geprobeerd en dat vond ik wel heel erg lekker! Er Zitten goede mixen tussen en je hebt dan ook gelijk alle kruiden in één potje. 5 spices vind ik ook erg lekker ervan!
   Helaas was het doorslapen (tot nu toe) eenmalig. Maar dat gaat ze vast ooit doen. Geduld hebben dan maar 😉

 2. Ha die zwarte rupsjes zien we hier ook veel. Nam mezelf altijd voor om na te kijken wat het precies zijn maar ik vergat het telkens.
  Ik ben me ook aan het afvragen of ik nog weekoverzichtjes moet maken want nu met m’n nieuwe werk ben ik veel meer aan het werken en veel minder thuis en ik maak nu ook niet zo bijster veel mee om daar dan een overzicht van te maken. Maar als ik dan jouw overzichtjes lees bijvoorbeeld vind ik het wel heel leuk om te lezen.
  En die regenjassen, zo tof! Ik heb er een op m’n lijstje gezet. Ik heb wel een fijne regenjas maar die is kort (tot op m’n heupen) waardoor mijn kont en dijen toch ook nog altijd nat worden als ik fiets.

  1. Ik heb precies hetzelfde! Op de dagen dat ik werk ben ik blij als ik één foto heb gemaakt. En dan is het vaak ook nog een heel oninteressante foto. Voor mijn gevoel is het ook mega saai, maar als ik dan de comments lees iedere keer denk ik ‘ah viel wel mee dus’ 😛
   Ik had een regenjas van America Today. Heel erg fijn met nog een extra laagje katoen ertussen zodat je je niet kapot zweet. Maar die lekt gewoon op de naden door. Had ik helemaal niks aan. Daarna heb ik het opgegeven met regenjassen, totdat ik deze toevallig tegen kwam! Ik moet hem nog proberen, maar als ik de reviews mag geloven dan is ‘ie heel fijn. En de naden zijn extra geplakt dus dat komt vast goed. Ze hebben leuke printjes he!

 3. Haha, “ze lag erbij als een zoutzak”, daar moest ik mee lachen Leuke foto trouwens van jou terwijl je schrijft! Alles aan die foto klopt gewoon je leuk interieur maakt het compleet!

  En zoals steeds: leuk overzichtje weer!

 4. Ooh ik vind het toch altijd zo knap hoe je het überhaupt voor elkaar krijg om weekoverzichten te maken! Zo trouw en zo uitgebreid ♥️ Sinds ons babietje loop ik al een maand achter in mijn dagboek..! Super fijn dat je op bezoek was ♥️ Pakje had ik zelf ook al mee in de handen gestaan dus kwam goed uit! Nooit te laat om het ook voor Lotte te kopen toch..?

  1. Tussendoor op mijn telefoon even snel totdat ik weer geroepen wordt haha. Zo gaat het met alles 😀 Maar ja, herkenbaar. Andere dingen heb ik al maanden niet meer aangeraakt. Ik heb hoop dat dat ooit weer lukt haha.
   Ja was heeeel fijn om jou weer te zien en Ida (ik typte al bijna Frida nu haha) te zien, wat een drupke!
   Het pakje was hier al weg helaas. Misschien dat ik hem ooit nog ergens tegenkom.

 5. Haha, de eerste pasfoto van Jula was ook briljant. Ik kwam ‘m laatst toevallig weer tegen en hij hangt nu op het prikbord in de keuken en telkens als ik ‘m zie schiet ik weer in de lach. Ze kijkt zó intens chagrijnig, het is gewoon genieten. Fijn dat jullie eindelijk een nachtje echt door hebben kunnen slapen, ook!

 6. hET IS NATUURLIJK HELEMAAL AAN JOU OF JE DOOR WILT GAAN MET DE WEEKOVERZICHTEN, MAAR WEET WEL DAT IK ZE ÉCHT HEEL LEUK VIND OM HET TE LEZEN EN DIT ELKE WEEK OOK TROUW DOE <3 🙂

 7. zoals je ziet heb ik een nieuw toetsenbord zonder lampje en stond de capslock nog aan, jeetje ik lijk zo wel een oud vrouwtje dat heel boos aan het typen is hahaha. oh wat erg 😀