2021 ∘ 36

Het was een redelijk rustige week. Ik speelde voor tuinman en vond een dode vlinder, mijn regenjas kwam binnen en ik had weer een productieve woensdag! Op werk oefende ik met boeketten maken en ik maakte thuis ook een papieren boeketje af. In het weekend bezochten we opi en omi in Duitsland en stopten we onszelf vol met kuchen. Het was weer een fijne week!

Leestijd: 6 minuten

😃 Overall mood: goed
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 3/5
🥾 149619st / 78.51km
🎵 Message To Bears – You Are A Memory

maandag

Weer een nieuwe week! Hier in huis was iedereen best wel heel erg gaar en Lotte had een flinke verkoudheid. Het was in de ochtend maar moeilijk vooruit komen. Daardoor weer niet zo heel veel foto’s gemaakt vandaag, maar wel nog een foto van de bloemetjes die we tegen kwamen onderweg naar het gemeentehuis waar ik met Lotte naartoe ging om haar ID kaart aan te vragen.

We gaan tegenwoordig zo snel door de slabbers heen dat ik het niet meer bijgewassen krijg. Gelukkig had de Zeeman om de hoek nog best leuke hangen, anders zat ze vandaag in natte kleren (niet echt natuurlijk, maar dan had ik haar vast een stuk of vier keer moeten omkleden oef).

dinsdag

Vrijdag was er iets mis gegaan met de pakketjes bij het pakketpunt waardoor mijn Rainkiss bestelling vrijdag niet mee gekomen was. Gelukkig werd hij vandaag wel gevonden en kon ik hem meenemen. En wat is ‘ie mooi! Dit is de Cherry Blossoms print.

En toen ik hem aan probeerde ontdekte ik een geheime QR code in het arm flapje. Als je dit scant laat hij je het weer zien van de plek waar je bent, hoe gaaf is dat! Ik kan daar zo hard van genieten als zo’n slimme en handige dingen in een design verwerkt zijn. Ik werd er helemaal blij van : D

Ik had het idee dat Lotte haar speelgoed een beetje zat was. Ze zit nu graag geconcentreerd te friemelen en ontdekken. In de pauze gingen we daarom met z’n drietjes langs de Hema om te kijken of we zelf iets zouden kunnen maken. We namen wat flesjes mee uit de supermarkt en stopten daar wat gekleurde dingen in. Zo vonden we van die fietskralen die vroeger iedereen als kind aan de spaken had. Die zorgen voor het rammel geluid. En nog wat fluffy dingetjes zodat het er gezellig uitziet. Ze vond het meteen heel erg leuk!

Door de verkoudheid ging het slapen slecht en hebben we vandaag weer best wel wat wandelingen gemaakt. Lekker in de zon, helemaal geen straf! Aan het einde van de middag wandelden we langs de tuin van mijn ouders om daar de planten even water te geven. Ze waren zelf nu op vakantie, dus ik had de taak van tuinman gekregen haha. Toen ik met de sproeier bezig was schrok ik opeens omdat ik dacht dat ik een vlinder verzopen had. Maar eigenlijk kon dat niet want er was nog amper water gekomen op dat stukje. Ik keek van dichterbij en zag dat hij vast zat met een vleugel. Ik duwde voorzichtig aan hem om hem los te maken, maar hij bleek al niet meer te leven. Waarschijnlijk zat hij daar dus al even, arm ding!

woensdag

Yes, weer een vrije dag helemaal voor mezelf! Nadat ik Lotte had weggebracht las ik eerst weer wat blogs bij en vulde ik foto’s van de afgelopen dagen aan op mijn a photo a day blog.

Ook schreef ik een blog over mijn favoriete stempels die ik de afgelopen zes jaar maakte en kreeg ik helemaal zin om er weer eens een te maken. Ik maak er veel te weinig! We zagen gisteravond een docu over 9/11 en ik bedacht me dat ik daar een stempel over wilde maken, New York. De beelden waren nu – 20 jaar later – nog steeds zo indrukwekkend! Ik weet nog heel goed hoe ik thuis kwam uit school en ik het op tv zag. Niet te beseffen op dat moment, eigenlijk nog steeds niet.

Het eindresultaat. Ik vond de grijze achtergrond wel goed passen. In de docu zag je namelijk enorme stofwolken door de straten heen vliegen. De brandweermannen vertelden dat ze het stof met hun handen uit hun mond en keel moesten schrapen om hun luchtpijp vrij te maken, omdat ze anders geen lucht meer kregen.

Daarna was het weer tijd voor een bloem! Ik maakte voor het eerst een Echinacea en dat ging goed.

De kleurencombinatie vond ik zoooo mooi!

En toen was het boeketje ook af. Elke keer als ik bloemen maak – en nieuwe uitprobeer – leer ik weer van alles bij door maar gewoon wat te proberen. En dat vind ik zo leuk om te doen! Het is fijn om te zien dat ik vooruitgang maak : ) Ik bedacht me dat de nieuwe bloemen nog helemaal niet op mijn website stonden, dus die voegde ik meteen toe.

donderdag, vrijdag, zaterdag

Zoals elke week heb ik (bijna) geen foto’s van de dagen dat ik werk. Ook deze week is het vrij weinig. Ik had wel drie goede werkdagen en kon weer oefenen met boeketten maken. Ook mocht ik meehelpen met corsages voor een bruiloft maken (super leuk om te doen!). Een van de boeketten ging in één keer goed zelfs, dat was de eerste keer dat ik het zo bij elkaar bond en het meteen goed zat. Wel een klein beetje trots op mezelf haha. De kleuren van de bloemen begonnen ook langzaam te veranderen. Meer warme herfstige kleuren. Zo mooi vind ik dat, warme boeketten in geel, oranje, (donker)rood en paars.

Ook kwam Fleur Creatief binnen en dat was weer heel leuk om allemaal te bekijken. Het werk van Hiroto Inoue stond er dit keer in en dat zag er wel cool uit, een gezicht helemaal bedekt in bloemetjes.

Zo ziet mijn werkplek eruit. Overal stengels en blaadjes op de grond.

zondag

Er werd nog gedoucht voor het naar bed gaan zaterdag en de scene uit Titanic nagespeeld ; ) Maar vooral veel op het glas geklopt haha. De zondag begonnen we met een boekje lezen.

Elke dag van die kleine voetjes genieten <3

In de middag reden we spontaan naar opi en omi in Duitsland waar we ons tot de vroege avond amuseerden met bijkletsen, wandelen en kuchen eten. Heel fijn om ze weer te zien!

We maakten ook een rondje door de tuin en daar vond ik deze een leuke plant! Hij zag er fluweelachtig uit en rook naar citroen als je erover wreef. Ik vond de kartelrandjes zo gaaf. Maar we kwamen er niet achter wat het is. Ook PlantSnap wist het niet, helaas.

Rond half 8 waren we weer thuis en legden we Lotte eerst in bed. We hadden geen boodschappen gedaan dus het werd snel en makkelijk eten, pasta met pesto, cherry tomaatjes en pijnboompitten. Flo ging nog rennen en ik had even wat tijd voor mezelf op de bank. Een fijne familiedag zo aan het einde van de week : )

 

 

 

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 thoughts on “2021 ∘ 36

  1. Ik moest denken aan citroenmelisse maar als ik foto’s opzoek ziet het er toch net nog anders uit.
    Die QR-code in je jas, geweldig! Ik heb ook een zwak voor dat soort leuke details.
    Hopelijk is Lotte snel van haar snot af! 😀

  2. Haha, genius die QR code :p En speciale plant wel! Ook met Obsidentify geprobeerd? Da’s een app dat goed zou werken voor zo’n dingen. Maar zo’n plant zou ik zelf ook nog wel willen. Citroengeur als je erover wrijft.. Ik ben verkocht!