2021 ∘ 37

Ik had me al een tijdje verheugd op deze week want… we gingen op vakantie! De week stond daarom ook vooral in het teken van inpakken en nog de laatste dingetjes klaarmaken en kopen. En het campingleven met washokken en je in de avond warm proberen te houden. Maar vooral ook geen tv, lezen en op tijd naar bed gaan. Het werd deze keer een wat langer verslag, dus veel plezier met lezen ; )

Leestijd: 12 minuten

🥰 Overall mood: heel happy
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 10/10
⚡ Energie: 4/5
🥾 158876st / 86.46km
🎵 Betterov – Viertel von Irgendwas

maandag

Het is weer maandag! Wat hebben we nog een geluk met het weer in september he, nog steeds in t-shirt : ) We begonnen de dag weer rustig met koffie en spelen. Lotte is nu heel erg geïnteresseerd in eten en dan vooral in alles wat wij eten en drinken. Dus het is oppassen dat ze niet opeens alles in d’r handen heeft haha. Als ik een boterham eet kijkt ze hem bijna uit mijn mond! Over Lotte en eten gesproken trouwens, ze eet inmiddels goed met de lepel en krijgt de kleine groente en fruit potjes al leeg gegeten. Zo leuk om al die veranderingen te zien!

Vandaag had ik zin in What Would Love Do! Ohh en hoe mijn handen er tegenwoordig uitzien. Overal sneetjes en wondjes van werk. Laatst schoot ik ook een keer uit met het mes en die zat toen in mijn hand. Gelukkig niks ergs. Wel elke week wat littekens erbij. Maar dat maakt je cool toch? ; )

We maakten Lotte’s stoel op maat zodat we er ook een in de woonkamer hebben. Nu ze wat meer begint te eten is dat toch wel handig. En daarna maakten we een wandeling.

We moesten onderweg weer een pitstop maken en er werden ondertussen sokken uitgetrokken. Elke keer als we dan langs de kant staan om te drinken willen alle langswandelende mensen altijd even in de kinderwagen kijken. We hadden weer veel aandacht vandaag! De leukste aandacht kwam van een schaaphond puppy die wilde knuffelen : D

In de middag gingen we langs de bieb want we moesten een boekje terugbrengen. Deze keer stond er een nieuwe volle kist bij. Allemaal boekjes die we nog niet kenden, joepie! Ik nam er twee mee zodat we op vakantie veel zouden kunnen lezen en bekijken.

We gingen ook even langs bij de Hema voor spijkers, die ze niet bleken te hebben. En toen kwamen we ook langs een rekje met uitverkoop en daar kon ik deze dingen niet laten hangen. Ze kan er nog in groeien en daarna kan ik ze weer doorgeven : ) Ik voel me dus altijd lichtelijk schuldig als ik nieuwe kleding voor Lotte koop. Ze heeft zo vaak iets nodig omdat ze eruit gegroeid is en ik kan ook weer niet de duurzaamste dingen kopen steeds want duur. Maar goed, ik zorg wel dat het meeste nog minstens een tweede ronde krijgt bij iemand anders en hoop dan dat anderen het ook weer doorgeven.

Ook haalden we de ID kaart op bij de gemeente die klaar was. Oh wat is het jammer dat ik ‘m niet kan laten zien aan jullie, hij is zo leuk met de foto erop! We zagen trouwens echt heel erg veel vlinders vandaag overal.

Ik had gisteren opeens een goed idee voor het leren van alle bloemen. In de avond pakte ik mijn laptop erbij en probeerde ik meteen of het ging lukken. Op werk probeer ik namelijk alle bloemennamen te onthouden, maar dat gaat me natuurlijk weer niet snel genoeg. Ik pak er thuis af en toe het bloemenboekje bij, maar ik wilde het nog net iets handiger hebben. Ik had dus bedacht om kaartjes (of eigenlijk fotoprints) te maken van alle bloemen en daar de naam bij te schrijven. Dat stuurde ik naar een fotoservice en liet het afdrukken. Zo kan ik straks het stapeltje er altijd bijpakken en mezelf ook overhoren zoals vroeger op school. Ik hoop dat ik het nog op tijd heb voor de vakantie, want de rustige avonden daar zijn natuurlijk perfect om te leren. Als ze terug zijn van de printer laat ik ze natuurlijk zien!

dinsdag

Vandaag was een pittige dag. De verkoudheid en snottebellen leken eerst weg te gaan maar waren nu weer terug, en hoe! Ze klonk als een pruttelende koffiepot, gerrum. Haar neus zat zo verstopt dat eten en slapen de hele dag gepaard ging met veel huilen. Zo lastig dat baby’s hun neus niet kunnen snuiten, dat zou veel gedoe besparen! Ik had echt met d’r te doen. Tussendoor waren er af en toe gelukkig ook wat momenten dat ze kon lachen, dat maakte de dag al wat beter.

We bouwden met de blokken en luisterden haar playlist met kinderliedjes zeker vier keer door. Overigens staat de hele lijst vol met Duitse liedjes want Nederlandse kinderliedjes vind ik echt verschrikkelijk. Of zoek ik niet goed? Kent iemand nog leuke liedjes die niet zo standaard zijn? Of zo overdreven kinderlijk zodat ik er na 1 keer luisteren al helemaal genoeg van heb? ; )

Hier zijn deze nu favoriet. Ook best heftig, maar op een of andere manier gaat het nog.

Lotte vond de doos interessanter dan de blokken haha. Ze maakte er een trommel van. Baby’s zijn soms net katten he ;’ )

De bestelling waar ik me op had verheugd werd vandaag bezorgd. Een whiteboard weekkalender van Atelier Pix. Deze komt in de keuken te hangen en dan wordt er elke week van iedereen het rooster opgeschreven.

In de avond begon ik aan het nieuwe seizoen van The Circle, daar had ik ook al een tijdje naar uitgekeken.

woensdag

In de ochtend bracht ik Lotte naar de opvang en daarna kon ik beginnen aan mijn lange to do lijst. Er moesten nog allemaal pakketjes weggebracht worden, wat dingen voor de vakantie gehaald en ik wilde alle kleding en spullen alvast inpakken. Ik moest namelijk op donderdag werken en vrijdag wilden we in de ochtend vertrekken, dus ik had alleen vandaag om alles bij elkaar te zoeken.

Ik bracht alle pakketjes weg en haalde de bloemenfoto’s op bij de Hema. Ik had een deel ervan bij Kruidvat besteld en een deel bij Hema om te kijken waar de kwaliteit het beste is. Voor deze foto’s maakt het niet zoveel uit als ze niet heel scherp zijn, maar wel goed om te weten als ik het nu toch kan uitproberen! Die van de Hema waren alvast niet heel erg scherp. Niet zo onder de indruk van de kwaliteit. Ik heb nu een stapel van rond de 80 bloemen, woah. Zou ik ze na de vakantie allemaal uit mijn hoofd kennen?

En toen kwam de postbode en die bracht me dit mooie printje van La Nonette. Wauwww zo mooi! Ik won de print bij @manonkuipers. Ze had een hele stapel met allemaal verschillende printjes die ze weg deed. Zo lief dat ze die gewoon weg gaf! Ik was een van de gelukkigen en koos de poes print : D Dankjewel Manon, ik vind hem zo gaaf! We moeten de kamer van Lotte nog afmaken, maar het is de bedoeling dat ‘ie daar komt te hangen.

Op de woensdag vul ik altijd foto’s aan op mijn a photo a day blog en daar zag ik dat ik bijna 1500 foto’s nu heb gemaakt in 6 jaar tijd, woahh!

Tijd voor bloemen! Ik maakte er weer een lekker zooitje van.

De bloem die ik vandaag maakte was een eerste probeersel, een poppy pom pom. Ooit wel eens van deze bloem gehoord? Ik nog niet tot vandaag. Ik was niet heel blij met het resultaat. Volgende keer misschien nog eens opnieuw proberen. Na het avondeten ging ik verder met bloemenkaartjes maken zodat ik ze nog mee kon nemen op vakantie.

donderdag

De donderdag is een van de drukste dagen op werk omdat we dan de verse bloemen binnen krijgen die klaargemaakt moeten worden, dus ik had afgesproken nog te komen werken deze dag. Ik werk nu in een klein team en dan merk je het al snel als er een persoon minder is om mee te helpen. Eerst in de ochtend Lotte naar de opvang brengen. Ik maakte er een foto van het pleintje buiten, want ik vind de keuken daar zo schattig! En de enige andere foto die ik maakte vandaag was die van mijn bloemenblouse, want ik vind de bloemetjes zo leuk op deze.

vrijdag

Vandaag begon onze eerste dag vakantie! We pakten in de ochtend de aller laatste dingen in en vertrokken naar België. Mijn ouders waren nog op de camping, dus we wilden er een gezamenlijk eerste dagje van maken. Dan konden ze ons meteen van alles uitleggen over de caravan en konden ze Lotte nog zien. Het was maar iets meer dan een uur rijden, dus dat viel mee. Tenminste, normaal is het een uurtje rijden. Voor ons niet! Ik had een mooie inpak lijst gemaakt maar hem niet meer nagelopen voor we vertrokken. We waren 20 min onderweg toen ik ontdekte dat we Lotte’s slaaptentje vergeten waren. Oeps! Weer terug naar huis dan maar.

Rond half 3 kwamen we aan en werd er eerst koffie gedronken en bijgekletst in de voortent. Daarna kregen we de tour met uitleg van de caravan.

Ook wandelden we een rondje over de camping. Er was ook een gedeelte met schattige huisjes. En we kwamen een herfsttafel tegen van allemaal verzamelde en opgeraapte dingen. Ik kreeg er helemaal een herfstig gevoel van!

We dronken nog iets in het restaurant en daarna vertrokken mijn ouders naar huis. Wij konden ons klaarmaken voor Lotte’s eerste nacht niet thuis slapen. Was erg benieuwd hoe dat zou gaan!

Als ze in bed ligt en slaapt wachten we altijd eerst nog een kwartiertje voordat we gaan koken, want vaak wordt ze dan ook nog wel even wakker. Ik had voordat we vertrokken nog wat bloemenfoto’s geprint en sneed ze ondertussen op maat (en had dit doosje er nog voor gevonden, super handig!). Flo gaf Lotte nog een flesje en ik ontfermde me over het avondeten. Het begon al donker te worden dus koken was wel een uitdaging :’ )

Oh ik hou zo van de camping! Als kind gingen we ieder jaar ergens naartoe voor minstens twee weken. Frankrijk, Spanje of Italië meestal. Van de wc deuren hier kreeg ik weer helemaal dat campinggevoel terug. Dat gevoel van met de pleerol onder je arm naar het washok, met de vieze vaat in een bak over de camping om af te wassen, kindjes die de laan op en af steppen en het grootste plezier hebben, buren die je in elke taal begroeten in de ochtend, hopen dat de douche vrij is en er nog warm water is, wat meer moeten doen voor een kop koffie of je avondeten, water halen bij de kraan.

Lotte rolde af en toe heen en weer in haar tentje, maar ze sliep! Heel fijn dat het de eerste nacht meteen goed ging. We zaten nog wat in de voortent te lezen en gingen niet al te laat naar bed. Ik had me voorgenomen om deze vakantie te proberen om op te tijd slapen zodat ik wat kon bijslapen.

Ha heerlijk, naar het washok om me klaar te maken voor de nacht. Ik vind het wat hebben! En in de caravan vond ik een oldschool luchtverfrisser. Hoe cool is deze verpakking?! Super mini.

zaterdag

We hadden de eerste nacht in de caravan slapen erop zitten. Het was heel rustig in de nacht, geen last van andere mensen. Terwijl Lotje sliep werden broodjes afgebakken in dit cute klein oventje en de dag begon rustig met puzzels.

Na het ontbijt werd er een rondje over de camping gewandeld. We kwamen langs de achterburen. Ze hebben drie kleine hondjes, twee wollige chihuahuas en deze witte.

Nog even spelen en tanden poetsen en daarna met de auto naar Monschau.

We hadden goed weer, de hele dag een zonnetje. En wat was het mooi! Een oud stadje aan het water en met veel mooie vakwerkhuizen.

We slenterden wat door de stad en kochten kruidige printen bij een klein bakkertje. Ik rook ze buiten al in het langslopen en de geur was zoooo lekker! De printen zelf ook, die aten we meteen op ; )

En we lunchten ook in de stad. Ik koos een flammkuchen, mjam! Een super leuke eerste vakantiedag!

Lotte sliep in de avond al vrij snel van de drukke dag, joepie. Voor het koken begon ik aan mijn Flow.

Iets interessants in de Flow. Na het eten schreef ik deze blog en dook ik rond half 10 mijn bedje in.

zondag

Zondag hadden we een marathon op de planning. Of ja, Flo dan ; ) We reden al vroeg naar Visé. Kijk hoe mooi de ochtendzon was!

We dropten Flo af bij de start en daar rende hij om half 10 weg.

Lotte en ik liepen richting de Maas om een plekje uit te zoeken zodat we Flo konden aanmoedigen. Wat was het mooi daar! Overal eendjes, zwanen en ganzen. We zochten ook een mooi plekje uit om te eten.

Wat had ik een geluk, we vonden een hobbelweggetje. Dan valt Lotte altijd meteen in slaap. Perfect, want ze was alweer doodmoe. Ik liep de Maas op en af om har zo lang mogelijk in slaap te houden, zo’n 2 uur lang.

Kijk hoe leuk met alle ganzen : ) En het zag er al helemaal herfstig uit hier. Mooi!

Ik was zo aan het genieten van het wandelen dat ik bijna zou vergeten waarvoor we daar waren. En toen zag ik de kopauto langskomen. De eerste renner had de 28 km in 1 uur erop zitten, zo snel! Nadat we Flo hadden zien langs rennen wandelden we rustig terug richting de finish om hem op te halen.

Op de terugweg reden we langs de Mac, want we hadden allemaal enorme honger. En toen was er even paniek… want ik dacht dat ik mijn bril verloren had. Hij was onvindbaar. Alle tassen nagekeken. Ook de kinderwagen en de auto helemaal doorzocht. We waren al plannen aan het maken om dan maar langs huis te rijden om mijn reserve bril te halen, pfff. Hadden we eigenlijk ook geen zin in natuurlijk. Na het eten keek Flo eens in zijn marathon tas en bleek dat ik hem ‘s ochtends daarin had gedaan. Ohhh man, dat had ik dus helemaal niet geregistreerd. Maar, we waren allang blij dat we niet 40 min naar huis hoefden en weer 1 uur terug! Ging lekker deze vakantie, bijna elke dag wel iets vergeten haha.

‘s Avonds werd er gebarbecued en maakten we puzzels en lazen we boeken.

Wat een week! Wat een fijne week moet ik eigenlijk zeggen. Ik genoot heel erg van het kamperen. Zelfs het afwassen elke avond gaf me plezier. En ik vond het super leuk om weer eens uitstapjes te maken naar plekken waar ik nog niet geweest ben. En familietijd natuurlijk <3 We zijn nog tot woensdag op de camping, dus er komen vast nog meer fijne dagen aan! Tot volgende week : )

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 thoughts on “2021 ∘ 37

 1. Ohh wat leuk vakantie! En wat lekker weer hebben jullie 😀 Fijn!
  Die steden zien er echt zoooo leuk uit 😀 Geeft helemaal een vakantiegevoel haha.
  Ik vond je bloem wel mooi geworden juist! Ik ken de bloem wel, probeer ‘m altijd te plukken bij de pluktuin maar hij valt zo snel uit 🙁 Op de een of andere manier doen alle papavers dat? Jammer!

  1. Wat een bofkonten met het weer zijn we inderdaad. Voor vertrek zag het weerbericht we héél anders uit, 18 graden en bijna elke dag bewolkt.
   Ondanks dat het helemaal niet zo heel erg ver weg is heb ik wel vakantiegevoel. Heel fijn!
   Ja geloof dat papavers altijd snel verwelken, hebben vaak ook een redelijk dun en fragiel steeltje.

 2. Zo leuk! Ik merk dat ik het op vakantie vaak ook veel minder erg vind om huishoudelijke taakjes te doen zoals de afwas. Ik ging dit weekend naar een chalet in de Ardennen en heb daar op één dag 2x moeten afwassen. Thuis zou ik dat verschrikkelijk vinden want er zijn zoveel andere dingen die je kan/moet/wil doen, maar tijdens zo’n chill weekendje lijkt dat plots minder erg. Zeeën van tijd, serietje op en gaan.

  1. Ik vind het hier juist bij het onthaasten en rustig aan doen horen. Even niet de luxe van een vaatwasser maar zelf aan de slag. En dan ook zo rustig mogelijk aan doen want niks en niemand wacht op je! Thuis gaat het bij mij ook juist helemaal tegenovergesteld.

 3. Haha, zalig weekje zo te zien! Die vakantie heeft u duidelijk deugd gedaan ja 🙂 Ik kan me goed inbeelden dat zo’n camping life een zaligheid moet zijn. Zo’n beetje “de buiten in”! Ik vond campings of festivals ook altijd fantastisch, helemaal back to basic maar wat jij deed zal nog wel van een ander kaliber zijn 🙂 Mooi!

  1. Het was een heeeele fijne week inderdaad! Buiten zijn doet me altijd goed en de kneuterigheid van de camping ook 😀 Nou viel mee, we zaten in een caravan met alles erop en eraan dus helemaal back to basic viel mee. Dat vind ik bijvoorbeeld kamperen in een tent wel, want dan kun je soms echt de pineut zijn met slecht weer en je hebt ook niet echt een verwarming. Zo heftig was het niet 🙂

 4. Zo fijn jullie vakantie! Ik vind het campingleven ook echt tof. We hebben een paar weken terug een caravan gekocht. We moeten hem nog een beetje opknappen maar kijk er ook al naar uit om er volgende zomer een tripje mee te maken.
  Gelukkig dat je je bril nog vond. Lijkt me zo stom om naar huis te moeten tijdens je vakantie, dat onderbreekt het vakantiegevoel toch he?

  1. Het was heerlijk! Wat leuk dat jullie een caravan hebben gekocht 😀 Heb ik dat gemist op je blog of gewoon niet onthouden? Dat gaat een leuke zomer worden volgend jaar 😀
   Ja pfff, dat was ff schrikken. Het was geen enorme ramp geweest want ik heb precies dezelfde bril nog eens thuis liggen (de voorganger van deze), maar pff dan zo geen zin in. En we hadden ook niet genoeg eten bij ons voor Lotte dan, dus dat zou dan ook nog eens een drama kunnen worden. En ja, vakantiegevoel zou dan ook wel echt weg zijn. Gelukkig hoefde het niet!