2021 ∘ 38

Het was weer een hele fijne week! We waren nog een paar dagen op de camping en deden de laatste leuke dingen. We gingen naar een dierenpark en zwemmen. Ik wilde helemaal niet naar huis, maar tegelijkertijd was ik toch ook wel weer blij om thuis te zijn en weer te kunnen werken. Op zondag zagen we weer een hele hoop dieren dus bereid je maar voor op heel veel fluffy foto’s!

Leestijd: 7 minuten

🥰 Overall mood: heel happy
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 10/10
⚡ Energie: 3/5
🥾 145.276st / 76.43km
🎵 Siriusmo – Nights Off

maandag

Op maandagochtend was ik nog niet helemaal wakker, want ik vergat mijn handdoek mee te nemen naar de douche. Oh Luus… dacht ik bij mezelf ; ) En daar kwam ik ook nog achter toen ik net eruit stapte, ohhh. Gelukkig had ik een katoenen blouse mee en dat werkte warempel heel goed! Pfjiew!

Vandaag gingen we naar een dierenpark, Wildfreigehege Hellenthal. Een half uurtje rijden vanaf de camping. Bij binnenkomst gingen we meteen naar het streichel gedeelte om schapen en alpaca’s te knuffelen. Ahhh het was zo leuk! Lotte moest de hele tijd hardop gniffelen van de schapen : D Ze probeerden af en toe haar sok mee op te knabbelen haha. En ik had meer dan één hoefafdruk op mijn broek en t-shirt. Van dieren worden Flo en ik altijd helemaal blij en ik vond het super leuk om te zien dat Lotte er ook blij van werd <3

Kijk dan wat een leukerds! Het valt me trouwens op dat er bij elke groep alpaca’s altijd één is die nieuwsgierig is en als eerste komt verkennen. In deze groep was het deze cutie!

We keken een stukje roofvogelshow en knuffelden daarna met kleine zwijntjes. Ze kladderden ons helemaal onder met hun natte neuzen.

Het was echt een mooi park!

Sommige dieren hadden hun eigen ruimte en anderen liepen los door het hele park. In principe wel voldoende ruimte dus, ik vond alleen de roofvogels doodzielig : ( Er zaten er de hele tijd dat wij er waren (zeker zo’n drie uur) aangelijnd op een stokje. Daar deed mijn dierenhartje toch wel even zeer van… Er waren ook grote roofvogels in een hok. Dat vind ik ook zielig. Ik bedoel, alle dieren in kooien zijn zielig. Maar die konden dan wel nog enigszins hupsen en zich verplaatsen in hun hok. De vogels op de stok konden echt helemaal niks : (

Kijk hoe dichtbij ik mocht komen van deze pauw : D

We lunchten frietjes in het park, gingen nog een keer langs het streichel gedeelte om de korrels voor de dieren op te maken en daarna reden we terug naar de camping. Iedereen was alweer doodmoe van al die buitenlucht dus er werd een lang dutje gedaan.

Aan het begin van de vakantie had ik me voorgenomen heel veel te lezen, maar in de praktijk is het er nog niet van gekomen. We aten meestal rond half 9 nadat Lotte sliep. En dan was het 9 voordat we helemaal klaar waren. Vaak was ik dan om half 10 al zó gaar dat mijn ogen dicht vielen. Ergens vind ik het jammer, maar ik weet ook wel dat er ooit weer tijd komt voor lezen. Het doel van de vakantie was het vooral heel leuk hebben met z’n drietjes en een beetje relaxen. Dat is zeker wel gelukt!

Ik was trouwens best benieuwd hoe het zou zijn, kamperen met een baby. Ergens dacht ik dat het veel meer werk zou zijn omdat je ook meer moet doen. Steeds water halen, ergens naartoe voor douche/wc/afwas etc. Maar het valt me echt heel erg mee! In werkelijkheid kost het niet echt veel extra moeite.

dinsdag

Onze laatste vakantiedag was alweer aangebroken. Ohh ik wilde nog helemaal niet naar huis! We keken al de hele vakantie uit naar zwemmen, dus dat planden we vandaag op de minst warme en zonnige dag. Maar eerst douchen en ontbijten. En Lotte keek camping tv!

In de ochtend werd er eerst een rondje gewandeld. Om het meer bij de camping was een wandelpaadje van 10km. Dat was ons iets te ver, dus we wandelden een deel ervan. En het was zelfs even te warm voor een jas! Wat een geluk ook deze week met het weer.

Het was een mooi rondje.

Daarna werd er gezwommen. We reden naar een zwembad in Moschau. Het was nieuw, zag er mooi uit en ze hadden veel extra dingen voor baby’s zoals bandjes, speeldingen en een fijn babybadje. Het was er heel rustig en relaxt. Ben ik niet gewend dus een goede beslissing om hier te gaan!

Lotte vermaakte zich deze keer nóg meer. Ze schaterde ontzettend veel en het was lachen gieren brullen wanneer we haar door het water lieten hupsen als een dolfijntje. Ohhh wat was dat mooi om te zien, hoeveel plezier ze ervan kon hebben : D

Na het zwemmen haalden we avondeten en wat kleine dingetjes als bedankje voor mijn ouders. Lotte ging voor het eerst in het zitje in de kar. Wat zag ze er koddig uit : D En het spelen met alle dingen aan de kar vond ze helemaal geweldig.

Van zwemmen wordt je moe, dus Lotte viel snel in slaap. We maakten een soepje klaar en ik begon in dit boek. Daar had ik heel erg naar uitgekeken! Er staan 131 oefeningen in om beter te leren kijken en waarnemen. Dat leek me interessant voor mijn foto’s en a photo a day project, maar is ook zeker toepasbaar op andere dingen.

woensdag

En toen kwam de dag dat we echt moesten inpakken. We hadden nog een kleinigheidje als bedankje voor opa en oma gemaakt en er een lavendelkaars voor in de voortent bij gekocht (want die van hun hadden we vaak gebrand in de avond, lekker knus in de voortent). Dat zette ik nog snel neer voordat ze kwamen.

We dropten Lotte bij de opvang en ruimden thuis alles op. Er werden wasjes gedraaid, gepoetst en als beloning begonnen we aan het nieuwste seizoen van Sex Education. En daarna sloten we de vakantie af op het terras voordat we Lotte weer ophaalden. Op de menukaart hadden ze nu nieuwe bitterballen, paddo : D

donderdag

Mijn eerste werkdag na de vakantie! Ik was blij er weer te zijn en tussen de bloemetjes te mogen staan. Er kwamen vandaag weer allemaal mooie nieuwe dingen binnen. Waaronder dit flooffy gras!

Flo maakte een super leuke foto van ons na werk <3 Het allerfijnste is die eerste knuffel als ik haar een hele werkdag niet gezien heb!

vrijdag

In de ochtend werd er met de houten trein gespeeld. Bij baby’s vind ik de overgang van hand naar arm zó koddig : D

zaterdag 

Vandaag werd ik voorgesteld op de werk Instagram en ik kreeg er allemaal leuke reacties op! Deze week vlogen de werkdagen ook weer voorbij, het ging zo snel. 

Na werk wandelde ik een rondje met Lotti en kijk wie daar aan het zonnebaden waren haha. Met de pootjes in de lucht zelfs. Wat een genieterds! 

Lotte was weer snotverkouden dus die had vandaag niet zo’n goede dag. Gelukkig viel ze na een lekkere douche en flesje snel in slaap. We haalden frietjes en keken verder aan Sex Education. 

zondag

Zondag reden we naar Duitsland voor een familie dag. En ook vandaag weer een heleboel dieren want we gingen naar de dierentuin! In de Kölner Zoo begonnen we eerst bij de flamingo’s, kijk wat een mooie kleur!

Wist je dat ze hun kleur krijgen door het eten van bepaalde vissen? In de dierentuin voegen ze kleurstof toe aan hun eten om de kleur zo mooi te houden. Zouden ze dat niet doen, dan zouden ze veel lichter worden. Richting wit zelfs.

De olifanten waren zo leuk! Het lijkt alsof ze altijd lachen, vind je niet?

Hier een mama met baby <3

We liepen door langs de giraffen, gieren en daarna naar de aapjes.

De aapjes kregen net te eten. Kijk wat een cutie met fel blauwe ogen!

Mijn favo dieren, de pinguïns!

De hippo’s kwamen ook net naar buiten om te eten, wat een enorme beesten zijn het toch!

De pelikanen maakten wel indruk. Als je ze op tv ziet lijken ze lang niet zo groot als dat ze in het echt zijn. Vonden wij dan.

Mooie hoekjes in het park.

Op het einde liepen we nog langs de boerderijdieren waar je normaal ook kunt aaien, maar dat was nu door Corona dicht helaas. Al vonden de kinderen er wel een oplossing voor, handjes door het hek.

Lotte zag een deel van de familie vandaag voor het eerst en het was zo leuk om te zien dat ze iedereen meteen leuk vond! Ze leek zich gelijk thuis te voelen met iedereen : ) Rond 6 uur namen we afscheid van de familie en reden we weer naar huis. Het was echt een super fijne dag!

Tot volgende week!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 thoughts on “2021 ∘ 38

 1. OOh wat een heerlijke dagen had je weer! <3
  Ik moet erg lachen om het filmpje met de pinquin , hilarisch haha.
  Toevallig ga ik in de herfstvakantie naar keulen toe, mocht je nog leuke tips hebben, dan hoor ik het graag! 🙂

  1. Jaaa pinguïns ❤️ Bij het maken van het filmpje dacht/hoopte ik dat hij heel spectaculair het water in zou duiken, maar hij gleed er heel rustig in. Dat was wel grappig.
   En oh wat leuk, ik zal Flo eens vragen die kent daar een hoopmeer leuke dingen! Zal je een berichtje sturen

 2. Wat een hoop beestjes in dit dagboekje, heerlijk 😀 De vakantie zag er echt heerlijk uit, wat een mooie omgeving zeg! En wat een geluk met het weer ja 😀
  Ik zag je werkfoto al voorbijkomen op instagram, superleuk 😀
  Fijn ook dat het je zo bevalt!

 3. Oh de dierentuin is altijd zo leuk. Lijkt me ook nog leuker met een baby/peuter omdat die extra verwonderd naar die dieren kunnen kijken, zo schattig.