365 · september

Dit is het tweede jaar dat ik elke maand een aantal vragen invul. Ze gaan over hoe ik nu in het leven sta en de dingen die ik doe en meemaak. Veel plezier met het lezen van de antwoorden van september!

Leestijd: 12 minuten

1: Wat is de laatste serie die je gebinge-watched hebt?
2020: Making a Murderer. Wat een verhaal zeg! 
2021: Oh het is al wat langer geleden dat ik de tijd had om meer dan één aflevering te kijken. Ik geloof dat het tijdens het voeden soms wel eens lukte om wat meer te kijken. De laatste serie was The Circle USA dacht ik.

2: Welke band zou je graag live willen zien?
2020: This Will Destroy You. We hadden kaarten, maar door Corona zal het niet doorgaan. En het is een van mijn lievelingsbands <3 Ander keertje dan maar. 
2021: Ik zou heel graag Patrick Watson eens willen zien. En ook al heb ik ze al best wel vaak gezien, And So I Watch You From Afar blijft een van mijn lievelingsbands en die kan ik niet vaak genoeg zien. Of Apparat, ook altijd goed.

3: Omschrijf de laatste foto in je filmrol.  
2020: Een foto met daarop de trap van ons tijdelijke huis in Kochel. De trap is gemaakt van grijzig beton en heeft een mint groene houten leuning, in een typisch Beierse stijl. De zon begint langzaam onder te gaan en dat geeft een mooie lichtinval op de trap. 
2021: Ik was net thuis van werk en Flo zat met Lotte op zijn schoot op de bank. We waren wat muziek aan het luisteren en Lotte had Flo’s koptelefoon op. Die was natuurlijk nog wat te groot dus het zag er grappig uit. Ze keek heel blij met zo’n guitig mondje : D

4: Hoe kijk je op dit moment tegen ouder worden aan?
2020: Het hoort bij het leven en ik kijk er zeker niet tegenop. Ik vind het juist een mooie gedachte dat we allemaal ouder worden, steeds meer bijleren en mooie momenten mogen meemaken. En op dit moment veranderen er zoveel dingen in mijn leven die mij ook ‘ouder’ of wijzer zullen maken, daar kijk ik enorm naar uit!
2021: Ouder worden betekent nu dat Lotte ook ouder wordt. Ik kan eigenlijk niet wachten om alle fases in haar leven mee te maken!

5: Wat is je favoriete app op dit moment? 
2020: Ik heb pas Planbella ontdekt en dat is mijn meest favoriete agenda ooit!
2021: De NOMO app vind ik nog steeds heel erg leuk om te gebruiken want hij maakt soms echt hele mooie foto’s.

6: Hoe heb je vandaag voor jezelf gezorgd?
2020: Door op tijd naar bed te gaan. 
2021: De dag begon best wel gaar dus ik heb het eerste ochtendslaapje van Lotte met haar mee geslapen. En vooral niet teveel te moeten en willen, maar gewoon mee te gaan met wat de dag van me vroeg. Ik schreef daar pas nog een blog over.

7: Noem een herinnering uit je kindertijd die je nooit meer vergeet.
2020: In het weekend om 06:00 uur opstaan om samen met mijn zusje beneden in de woonkamer naar Telekids en andere tekenfilms te kijken de hele ochtend.
2021: Zo vaak mogelijk naar opa en oma toe gaan die tegenover ons woonden. Dan zat ik vaak met oma op de bank te praten over van alles en nog wat of bladerde ik door de bloemenboeken van opa. Of mochten we een lp opzetten en dansten we door de kamer heen. Of ging ik met opa de tuin in om naar de groenten en bloemen te kijken.

8: Hoe beoefen je mindfulness op dit moment?
2020: Door het schrijven van morning pages vooral. Even de tijd nemen om in mijn journal op te schrijven wat me bezighoud. En proberen te genieten van de dingen die ik doe. 
2021: Op een bewuste manier helemaal niet. Vroeger mediteerde ik nog wel eens, tegenwoordig helemaal niet meer. Maar, ik heb wel het idee dat ik nu beter dan ooit kan omgaan met tegenslagen of dingen die niet helemaal gaan zoals ik gedacht had. Om flexibel te zijn en dingen te accepteren zoals ze zijn.

9: Wat is je go-to maaltijd van dit moment? 
2020: Summer rolls! Gevuld met glass noodles, wortel, komkommer, paprika en avocado. Hmmm. 
2021: Falafel wrap, omdat het snel klaar is maar ook heel lekker!

10: Welke rol heeft minimalisme op dit moment in je leven?
2020: Ik heb allerlei plannen gemaakt om het huis op te ruimen. Het ultieme doel is elke kast opruimen en daarvoor ook fijne bakjes aanschaffen, zodat ik het Marie Kondo stijl kan organiseren. Het lijkt me heeerlijk om dat straks allemaal op orde te hebben. De kledingkast wordt straks thuis als eerste geminimaliseerd, en daarna zijn de keuken en badkamer aan de beurt. Ik wil na het opruimen en organiseren ervoor zorgen dat er niet zomaar meer nieuwe dingen inkomen, zodat alles netjes blijft. En het allerbelangrijkste: dat de dingen die ik heb ook echt gebruikt worden. 
2021: Op dit moment ben ik er niet heel bewust mee bezig. Behalve dat ik af en toe nog eens door mijn spullen ga om te kijken of ik ze echt nodig heb of beter kan verkopen of weggeven. En ik probeer natuurlijk ook niet zomaar steeds nieuwe dingen te kopen.

11: Welke herinnering zou je graag nog een keer over willen doen?
2020: Ohh dat zou sowieso de eerste maand zijn dat ik Flo leerde kennen, wat was dat leuk! En ook de interrail trip met Angie die we maakten door Duitsland en België jaren geleden.. Dat was een mooie tijd die ik nooit meer vergeet.
2021: Waar ik soms op random momenten nog wel eens aan terugdenk is die keer dat ik in Berlijn was en ‘s avonds met een vriendin onderweg was om ergens uit te gaan. We liepen langs de muur en stonden toen opeens oog in oog met een vos die midden op straat liep en stil bleef staan omdat hij ons zag. Zo bleven we gevoeld een paar minuten stokstil staan totdat hij weer doorliep. Wauw wat was dat gaaf!

12: Wat zou je liever willen afleren?
2020: Ik eet op dit moment wel iets meer snoep en chocola dan ik zou willen… daar wil ik wel graag mee stoppen! Maar het is zo moeilijk nu!
2021: Als kind heb ik jarenlang op mijn nagels gebeten. Daar was ik na heel veel pogingen eindelijk vanaf, al een aantal jaar ook. Maar in de kraamweek ben ik er onbedoeld weer mee begonnen omdat ik mijn nagels kort wilde hebben om Lotte niet per ongeluk te krabben, en sindsdien lukt het me niet meer om te stoppen meh.

13: Wanneer heb je voor het laatst uitgeslapen? 
2020: Dat kan ik me niet eens meer herinneren. Ik probeer het soms nog wel eens, maar later dan 08:30-09:00 haal ik niet haha.
2021: De langste ochtend ‘uitslapen’ van dit jaar was die ene dag dat Lotte tot half 7 door sliep haha.

14: Wat ligt er altijd in je koelkast? 
2020: Komkommer! Sommige mensen die me kennen moeten hier nu vast heel hard om lachen : D
2021: Wortels zijn er altijd wel. En vaak ook cherry tomaten en komkommer. Dat eet ik heel graag bij mijn brood.

15: Welke verandering zou je graag in je leven willen doorvoeren?
2020: Weer vaker wandelen. 
2021: Meer structuur!

16: Was er vandaag iets wat niet zo leuk was? Wat was het?
2020: Alles moeten inpakken omdat we morgen weer naar huis gaan. 
2021: Nee eigenlijk niet, ik had een hele leuke dag op werk : )

17: Wat is de leukste herinnering van de zomer? 
2020: Poeh er zijn er zoveel! Ik ga op koude winterdagen vast nog vaak terugdenken aan de warme dagen aan het meer. En ook het algemene gevoel van vakantie en niets hoeven.
2021: We hebben dit jaar een stuk minder ondernomen dan andere jaren. Maar we zijn wel een weekje op vakantie geweest, dus dat is ook meteen mijn leukste herinnering van de zomer. Het was niet meer echt zomer en ging eerder al richting herfst, maar ik tel het toch nog als zomer mee.

18: Welke 3 emoji’s gebruik je op dit moment het meest?
2020: 🥳😊😘 
2021: 😄❤️😍

19: Wat gaf je vandaag een glimlach? 
2020: Weer thuis zijn tussen mijn spullen en zien dat de planten enorm gegroeid zijn! 
2021: Oh zoveel! De marathon die Flo rende liet me vaker glimlachen door de mensen die langs kwamen en waar er af en toe iemand naar ons lachte (denk door Lotte?). Maar ook een Flo die de finish haalde en blij was dat hij klaar was. De leuke momenten met Lotte samen en met Flo.

20: Is er iets waar je heel erg naar uitkijkt komende herfst?
2020: Herfstwandelingen in het zonnetje, het binnen gezellig maken met kaarsjes en veel thee, weer laagjes aan kunnen doen, mutsen en sjaals, verkleurende bladeren. 
2021: Als ik nu aan de herfst denk dan zie ik me ‘s ochtends vroeg een wandeling maken met Lotte. De zon schijnt heel mooi tussen de bomen door en geeft de verkleurende gele en rode blaadjes een extra mooie kleur. De velden zijn nog een klein beetje mistig en het ruikt helemaal naar herfst.

21: Waar besteed je op dit moment veel tijd aan? 
2020: De afgelopen dagen ben ik het hele huis aan het opruimen om plaats te maken voor ons nieuwe toekomstige familielid. Elke kamer wordt onder handen genomen zodat we straks meer plek hebben en kunnen beginnen met de baby meubels neerzetten. 
2021: De meeste tijd gaat of naar Lotte, twee dagen in de week. Of naar werk, drie dagen in de week. Buiten dat ben ik het meest bezig met wassen geloof ik haha.

22: Van welk boek heb je recent nog veel geleerd? 
2020: Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen. Ik heb er een aantal dingen uitgehaald die ik interessant en handig vond.
2021: Veel lees ik niet meer, maar ik ben net begonnen in De kunst van het waarnemen, en daarin stond een opdracht ‘let eens op welke kleur je als eerste ziet, en als tweede en daarna’. Het liet me beter kijken naar mijn omgeving en dat ik de kleur blauw vaak als eerste zie. Geeft stof tot nadenken bij het maken van foto’s!

23: Wat is het laatste dat je gekocht hebt voor jezelf?
2020: Een nieuwe telefoon met hoesje. 
2021: Even in mijn mail naar mijn admin/betalen mapje gaan en spieken haha. Ik kocht als laatste een maandje Klikkie.

24: Wat is iets dat je plezier brengt in je leven, groot of klein?
2020: Poeh, zoveel dingen. Op dit moment: samen met Flo ontbijten en dan een aflevering van een serie kijken. De momentjes voor mezelf in mijn kamer. Het frietje voelen schoppen. 
2021: Dat zijn elke dag wel de grote of kleine dingen die Lotte leert. Nu is ze aan het oefenen met haar hand open en dicht doen en dat is soms erg grappig. Als ze hem naar voren uitsteekt is het net of ze naar ons zwaait, maar als ze hem omdraait is het net of ze wil zeggen, kom maar hier daarmee! Laatst deed ze het ook nog toen we aan het eten waren en zag het er net uit alsof ze wilde zeggen, ik wil het hebben!

25: Wat was de laatste film die indruk op je gemaakt heeft? 
2020: We keken The Social Dilemma en dat was wel indrukwekkend. Niet heel veel nieuwe dingen die ik nog niet wist, maar toch wel treurig om het zo te zien. 
2021: Het is dan geen film, want dat hebben we al een tijdje niet meer gekeken. Maar we begonnen wel aan een 9/11 serie op Netflix en dat maakte enorme indruk. Ik kon het na 1 aflevering al niet meer aan zo droevig vond ik het.

26: Hoe voelde je je vanochtend toen je wakker werd?
2020: Wat ik dacht was: het laatste weekend van mijn vakantie is aangebroken, nog even heel hard genieten! En hoe ik me voelde: auwww. Ik slaap al een aantal dagen heel slecht door mijn rug. Die was vanochtend weer lekker pijnlijk.
2021: Ik was wel erg gaar maar had heel veel zin in de dag, want we hadden familiedag en gingen naar de dierentuin in Keulen!

27: Van welke delen van je leven houd je het meest op dit moment? 
2020: De momenten dat ik thuis ben en op mijn gemakje alles kan opruimen en klaar kan maken voor het frietje. Online zoeken naar spulletjes die we nodig hebben daarvoor. In mijn hoofd de kamer al inrichten. En het gevoel dat daarbij komt, samen een klein gezin hebben straks.
2021: Werken en heel veel nieuwe dingen leren. Van alles over bloemen en het maken van boeketten.

28: Wat wil je graag nog doen voordat het jaar afgelopen is?
2020: Een aantal dingen die ik op dit moment aan het afmaken ben is de trouw boeketten en mijn trouwjurk. Als dat af is, wil ik dit jaar minstens één keer een mooie herfstwandeling maken, een keer een massage nemen voor mijn rug en een mobiel maken voor de babykamer. 
2021: Poeh, dat vind ik een moeilijke. Ik probeer niet al te veel op mijn to-dolijst te zetten omdat ik nooit weet wanneer ik eraan kan beginnen en omdat het best lang duurt voordat ik iets ook echt af kan maken. Ik heb dus niet per se iets wat ik nog graag wil nu.

29: Hoeveel tijd heb je deze maand besteed aan voor jezelf zorgen?
2020: Ik ben soms iets langer in de douche blijven staan om nog even van de warmte te genieten. Ik heb ook wat vaker momenten ingepland om even helemaal niks te doen. 
2021: Sinds augustus heb ik elke woensdag voor mezelf en dat is wel echt een vorm van zorgen voor mezelf. Ik heb de hele dag om het huishouden bij te werken en iets creatiefs te doen, en dat heb ik ook wel echt nodig om fijn te blijven functioneren zeg maar haha.

30: Wat vond je van de afgelopen maand?
2020: Het was een maand met overgang. Van het mooie zonnige Kochel wat echt als relaxen en vakantie voelde, naar thuis weer in de ‘werkstand’ allemaal dingen doen en regelen. Het was een leuke maand en ik ga er waarschijnlijk deze herfst/winter nog wel vaker aan terugdenken. 
2021: Het was best wel een leuke maand met veel leuke dingen! Ik merkte dat we steeds wat meer dingen hebben ondernomen. Omdat we gevaccineerd zijn en nu een auto hebben, en we zijn natuurlijk op vakantie geweest. Die verandering van omgeving en steeds nieuwe indrukken opdoen heeft me enorm goed gedaan! Ik kijk al uit naar een hele leuke herfst : D

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 thoughts on “365 · september

    1. Ik had dus ook niet verwacht dat ik The Circle zo leuk zou vinden, maar ja.. super leuk vond ik het! Het tweede seizoen een paar afleveringen gezien en ook al leuk. En ook tussendoor de Franse en Braziliaanse geprobeerd. Frans ging nog, maar Braziliaans vond ik te lastig om te volgen haha. Ben ik bij afgehaakt.

    1. Toch maar voor een ander ontwerp gegaan haha, ik kreeg het niet gefixt! Maar wel bedankt voor je hulp!
      Ik weet niet meer of we nu ook helemaal alles gezien hebben, want ik vond het op het einde ook wel wat langdradig worden. Het verhaal bleef maar gaan en gaan. Wel droevig…

  1. Ik heb ook veel docu’s van 9/11 gekeken, die op Netflix moet ik nog zien, maar ik hoor er veel goeds van! Ik word wel altijd een beetje boos/triest van die dingen, maar vind het ook wel allemaal heel interessant.