2021 ∘ 39

De week begon met heel veel snottebellen en een super cool cadeautje van tante. We haalden al het speelgoed uit de kast deze week want we hadden een maximum aan entertainment nodig. Deze week maakte ik een heleboel dingen; een herfststempel op mijn vrije woensdag en op werk bloementaartjes en herfstkransen. En in het weekend hadden we een verjaardag en haalden we allemaal fijne (tweedehands) koopjes voor Lotte op. Het was een fijne herfstige week!

Leestijd: 7 minuten

🥰 Overall mood: joehoe!
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 10/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 Lambert – As Ballad

maandag

Zondagnacht was pittig! Er was veel gehuil door een verstopte neus en we zijn meer wakker geweest dan dat we geslapen hebben. Maar ondanks haar slechte nacht was ze de vrolijkheid zelf weer vanochtend! Gelukkig ook maar. Zou het door het leuke pakje van oma komen?

We begonnen de dag rustig met spelen en ik sorteerde honderden foto’s in mijn cloud. Deze maand had ik er in de 600 gemaakt, woahh! Over foto’s gesproken… Mijn Instagram is de laatste tijd heel rustig geworden. Dat is niet omdat ik geen foto’s heb om te posten, maar eerder omdat ik er juist teveel heb. En daardoor post ik dan juist bijna niet meer. Nooit gedacht dat dat een beetje over zou gaan…

In de middag gingen we langs mijn zus en daar kreeg Lotte een cadeautje! Een eenhoorn piano wauwww! We speelden erop en er werd veel gedanst (Lotte bij tante op de arm met een grote smile) en meegezongen (Lotte vooral met wah wah wahhh) met K3 haha. De eerste keer dat ze zoiets hoorde en zag. Ze vond het te gek!

Nomi was er ook <3

Thuis werd de piano ook meteen uitgeprobeerd. Een paar weken geleden sloeg ze nog met haar hele hand op alles, maar dat gaat sinds kort anders. Nu gebruikt ze heel secuur haar wijsvinger en dat ziet er altijd zo lief uit. Dan zit ze helemaal geconcentreerd naar iets te kijken en raakt ze het heel voorzichtig aan : D

dinsdag

Vandaag weer een mama en Lotte dag. In de ochtend maakte ik nieuw ‘speelgoed’ en vulde een plastic zakje met oude Lush douchegel dopjes. Dat kwam goed aan.

De blokken werden weer uitgehaald. Best een mooi kleurenpalet!

Ze vindt het nu leuk om dingen in en uit te pakken. Dus ik leg af en toe een stapeltje ergens neer zodat ze het weer eraf kan halen. Ja, we houden onszelf wel bezig haha.

Slaapjes gingen vandaag niet zo goed dus al het speelgoed dat ik kon vinden werd uitgehaald om te entertainen.

Ik had pas weer nieuwe Oy deo besteld (nog steeds heel tevreden over!) en daar kregen we weer een tasje bij. Daar speelt Lotte nu vaak mee en dat vind ze helemaal geweldig. De kleuren zien er dan ook wel heel gaaf uit in de zon!

Het was zo’n dag waarop ik haar vier keer heb omgekleed door ongelukjes of gewoon enorm veel zever haha. En dat ging elke keer met veel tegenzin en gemiemel, oef. Ook het derde slaapje van de dag ging rampzalig en ik was na vier slechte nachten even helemaal leeg. Gelukkig kon Flo nog een rondje met haar gaan wandelen. Ik wist anders echt niet hoe ik het nog ging redden tot ze naar bed zou gaan. Op zo’n momenten denk ik altijd aan alleenstaande ouders die het dan wel maar zelf moeten oplossen, man wat een respect heb ik voor ze <3

woensdag

Hoera het was weer woensdag en ik had een aantal dingen die ik graag wilde doen vandaag. Zo was een van die dingen al mijn oude kleding op Vinted zetten. En ik wilde ook nog eens naar mijn blog kijken want ik was niet helemaal tevreden met het design.

In de ochtend begon ik eerst met foto’s maken voor Vinted. Een klusje waar ik helemaal niet zo’n zin in had, maar waarvan ik wel heel blij zou zijn als het er op stond. Want het staat nu al een tijdje te verstoffen en ik ga het toch echt niet meer dragen. Dus dan kan het net zo goed weg. Doodzonde anders! Neem vooral een kijkje in mijn kledingkast waar alles voor lage prijsjes in staat!

Tijdens het opruimen kwam ik het inpakpapier tegen dat ik op vakantie had gekocht. We waren even bij de DM geweest, mijn favo winkel <3 En daar hadden ze dit mooie papier! Mijn verzameling past bijna niet meer in de mand waar ik het in bewaar, maar deze kon er nog net bij vond ik.

Ik had weer eens zin om een stempel te maken en er kwam iets heel herfstigs uit! Het printje kreeg meteen een leuk plekje aan de muur. De rest van de middag zat ik te pielen aan mijn blog.

En ik ordende Lotte’s kledingkast. Alle zomerdingen eruit zodat er wat meer overzicht kwam.

We wilden al een hele tijd een hapjesmaker kopen voor Lotte en dat hebben we eindelijk kunnen doen. Vandaag kwam hij binnen. Hiermee kunnen we zelf groente en fruit hapjes maken. Eerst alles stomen en dan pureren. Want de hapjes uit de supermarkt blijken toch wel erg beperkt als je vegetarisch wil. Van de week maar eens uitproberen.

donderdag

Onderweg zag ik allemaal kastanjes liggen vandaag. Hallo herfst! Zo gezellig : ) En op werk ook heel veel herfst kleur, ik vind dat zo mooi! Hier een van de taartjes die ik vandaag maakte.

In de avond probeerden we de hapjesmaker uit en het ging hartstikke handig. Omdat ik het voor het eerst gebruikte, probeerde ik eerst eens simpel alleen wortels uit. Alles klein snijden, 25 minuten stomen en daarna een paar seconden pureren en het is al klaar. Echt ideaal! Zeker als je het in de avond tijdens het koken even snel erbij kunt doen. Dan kost het geen extra tijd.

vrijdag

De vrijdag vloog ook weer voorbij op werk. Ik maakte vandaag mijn eerste herfstkrans en dat vond ik super leuk om te doen! Weer een heleboel geleerd en hij was nog geen 10 minuten later ook al verkocht!

Ik bedacht me vandaag weer eens wat een ongelofelijke bofkont ik toch ben. Ik ga elke dag met zoveel zin naar mijn werk! Eigenlijk is dat best wel bijzonder, want hoeveel mensen kunnen dat nou zeggen? Dat je werk iets is wat je echt heel erg leuk vindt en dat het niet eens echt voelt als werk. Dat je er creatief kunt zijn en dat je leuke collega’s hebt en de tijd echt elke dag voorbij vliegt.

Onderweg vond ik een geel met roze blaadje. Daar moest ik even een foto van maken want dat vind ik zo’n mooie kleurencombinatie : )

In de avond had ik een romantisch avondje met mezelf haha. Flo was naar voetbal in Keulen, dus ik had de avond voor mij alleen. Na werk liep ik eerst naar opa en oma om daar aan te schuiven voor het avondeten (heerlijk) en daarna liep ik met Lotte weer naar huis. Om kwart voor 9 sliep ze eindelijk en kon ik beginnen aan de verrassing die Flo voor me achtergelaten had. Gember bier en chocolade, hoe lief!

zaterdag

We hadden weer een heleboel bloemen verkocht op donderdag en vrijdag dus dat betekende dat de zaterdag weer om 07:00 uur begon op werk. De verse bloemen waren die nacht binnen gekomen en dan zouden we gelijk aan de slag kunnen met schoonmaken en alles klaar zetten. Dat vind ik nooit zo erg, om vroeg te beginnen, want dan ben ik ook wat eerder klaar. Vandaag was dat helemaal leuk, want we gingen naar de verjaardag van ons vriendje Emil die 2 geworden is!

Hij had een heel leuke welkomsttekening gemaakt met papa en we speelden met ballonnen en de dierenverzameling. Er werden boekjes bekeken en we aten natuurlijk ook kuchen.

zondag

Eerder deze week hadden we wat goede dealtjes gevonden op Marktplaats en die gingen we vandaag ophalen in Heerlen. Een Hape motoriekkubus voor Lotte en een Ikea stoeltje voor bij opa en oma. Het stoeltje zochten we al een tijdje, want het was bij Ikea (en bij echt elke Ikea) hartstikke uitverkocht. Ik vond hem dus nog tweedehands voor 5 euro en dacht, ja meteen ophalen!

Omdat we toch in Heerlen waren besloten we ook even langs de babywinkel te gaan want we hadden nog een winterjas voor Lotte nodig. Eenmaal daar liepen we ook even langs de buggy’s. We slaagden met een heleboel koopjes, joehoe! Het werd een donkerblauwe Paddington jas <3 En ook voor de buggy slaagden we. We hebben er nu een die fijn inklapbaar is en niet te zwaar. Dus dat past wat beter in de gang en we hoeven het dan niet meer in twee delen mee omhoog te slepen, ohhhh wat fijn!

We reden door naar opi en omi om het stoeltje meteen af te zetten en daar bleven we plakken tot half 6.

Thuis kookte ik een andijvie stamppotje en we werden nog getrakteerd op een hele mooie lucht!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 thoughts on “2021 ∘ 39

  1. Oh wauw, die laatste foto! Prachtig!
    Zo leuk dat jullie veel koopjes konden scoren voor Lotte! Ik vind dat ook altijd fijn en heb recent op Vinted weer wat kleertjes besteld voor het koudere weer. Heb bij jou ook wat moois gezien 😉
    En lief he, met dat vingertje! Bij D’tje is dat ook. Die kan heel secuur met zijn vingertje op de meest petieterige knopjes duwen en zich daar best lang mee bezighouden.