2021 ∘ 40

Wow we zitten alweer in week 40! Het jaar gaat zo snel om… Ook deze week was het weer een fijne. Ik had genoeg energie en we deden veel leuke dingen. Met Lotte werd al het speelgoed uitgehaald, er werden steden gebouwd en bellen gevangen. Er werden boeketten en papieren bloemen gemaakt en in het weekend gingen we op verjaardagsvisite naar Duitsland voor een pannenkoeken ontbijt. En dan als extraatje ook eindelijk nog eens een dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb!

Leestijd: 6 minuten

☺️ Overall mood: happy
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 10/10
⚡ Energie: 4/5
🎵 Daughter – Youth

maandag

De ochtend begon met groentehapjes maken. Ik probeerde deze keer wortel, pompoen en aardappel. Het is nog leuk om te maken ook! Er werd ondertussen druk gekletst met Lori de luiaard over hoe ze de service hier thuis vindt van haar bedienden ; )

Vorige week kochten we slofjes die ze vandaag voor het eerst aan had. Nu het wat kouder wordt is alleen sokken ook niet zo warm. Ik vond ze cute!

Daarna gingen we even bij tante langs en werd er met Nomi geknuffeld. Nomi ging daarna maar op veilige afstand zitten zodat Lotte er niet bij kon haha. Het was haar een beetje te druk. Ze wordt dan ook al wat ouder, in mensenjaren is ze al bejaard! We hadden wel net nog op het goede moment een super cute knuffel van ze samen op video! Op de terugweg haalden we verse broodjes voor de lunch, mjam. En ik nam taaitaai mee. Krijg je daar ook zo’n zin in nu het wat kouder wordt?

In de middag werd er gespeeld met de nieuwe kubus.

Ik zette de blokjes in de gaatjes en Lotte duwde ze erin. Dan vielen ze in de kubus en moesten we ze met de rode knop weer eruit trekken. En dan begon alles weer opnieuw. Uren speelplezier haha. En tussendoor de blokjes ook even opeten natuurlijk.

dinsdag

De dag begon vandaag met heel veel speelgoed uitruimen. Ik heb al haar losse speelgoed nu in een tas gestopt zodat ze het zelf eruit kan pakken en weer op kan ruimen. Alleen dat al vind ze leuk om te doen haha.

En we bouwden met de blokken. Deze keer kreeg elk dier een huisje. Een hele stad bouwden we. En we sorteerden op kleur.

‘s Middags haalde ik de bellenblaas uit en dat was enorm grappig haha! In het begin wist ze helemaal niet wat ze ermee aan moest. Toen ik het voordeed en wat belletjes probeerde te vangen vond ze het steeds leuker worden en probeerde ze ze ook aan te raken. Ze keek ernaar alsof ze in de Droomvlucht in de Efteling zat; een mix van wauw wat mooi en ik snap niet hoe dit werkt haha.

In de namiddag maakten we nog een wandeling met z’n drietjes en zag ik dat ze een nieuwe muurschildering gemaakt hebben op de Brouwerij. Maar daar wilde ik niet over schrijven, waar ik wel over wilde schrijven was dat we de nieuwe kinderwagen uitprobeerden. En dat was op z’n zachtst gezegd geen succes haha. Ze is nog niet helemaal gewend aan vooruit zitten, dus niet naar ons kijken maar naar de buitenwereld. En dat vond ze toch nog maar niks. Na een paar minuten lopen zette ze het op een huilen dus het werd een heel kort rondje. We hebben daardoor al even geen wandelingen meer gemaakt. Ik hoop dat ze er goed aan kan wennen binnenkort!

Na het avondeten keken we de laatste aflevering van Sex Education. Wat was ik blij te lezen dat er alweer een vierde seizoen in de maak is : D

woensdag

Vandaag had ze haar nieuwe trui aan. Daar moest ik even een foto van maken want het is mijn nieuwe lievelingstrui! Ik bracht Lotte weer naar de opvang en ging thuis meteen naar mijn kamer. Daar ruimde ik op en kwam ik het inpakpapier tegen dat ik gisteren bij Zeeman gekocht had. Ik appte meteen wat mensen waarvan ik wist dat ze het vast ook zouden willen hebben!

Vandaag was het veel heen en weer, want nadat Lotte naar de opvang was moest ik haar in de middag ook weer ophalen voor het consultatiebureau en ook weer terugbrengen naar de opvang. Ik was blij toen ik weer thuis was en aan de slag kon met de bloemen : )

Ik had er al een paar dagen naar uit gekeken om verder te gaan aan het boeket. Er mistte nog wat kleur dus ik maakte en oranje pioenroos. Dat maakte het al wat beter.

Maar er mocht nog wel wat bij, dus ik maakte een Iris in heel donkerpaars. Zo’n mooie kleur, woah! Doen de blaadjes je niet ook meteen denken aan een sluierstaartvisje?

In de avond maakten we groentenschotel en hebben we helemaal niks meer uitgevoerd. Dat was even nodig na een drukke dag! We begonnen aan een nieuwe serie, Superstore. Wow wat is die (onverwachts) leuk! En er staan 5 seizoenen op Netflix. Ik had er nog nooit van gehoord…

donderdag, vrijdag en zaterdag

Drie dagen geen foto’s gemaakt, wauw. Alleen eentje van het spelen in de ochtend voordat ik ging werken. En ik deed mee aan een winactie van een super leuk merk dat handgemaakte mutsjes maakt. Ik vond de kleuren van deze zo mooi!

De werkdagen vlogen deze week ook weer voorbij. Ik maakte weer wat boeketten en taartjes en we kregen al wat kerstspullen binnen. Daar word ik altijd blij van, want ze zijn zo mooi! Afgelopen jaren hebben we nooit een kerstboom gehad maar die wil ik dit jaar wel. En dan liefst ook een kerstballen verzameling aanleggen met allemaal leuke figuurtjes.

zondag

Vandaag gingen we op bezoek bij vrienden in Duitsland voor een pannenkoeken ontbijt. En ook nog een beetje voor de verjaardag dus we namen een echt Nederlands cadeautje mee ; ) Flo drukte me twee oogjes en draadjes in mijn handen in de auto en zei ‘maak er wat leuks van’. Dus ja dat probeerde ik.

Het was gezellig druk op de verjaardag en we speelden de hele middag. Lotte kreeg alle FC Kölle liedjes geleerd! En ze ging voor het eerst in de zandbak. Het was een hele leuke dag! Aan het eind van de middag gingen we weer richting huis en stopten we nog even kort bij opi en omi. Rond 6 dan echt naar huis voor een badje. De supermarkt was al dicht dus geen avondeten meer. Dan maar frietjes halen, oh wat erg vond ik dat ; )

Tot volgende week weer!

dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik deze maakte! Ik vond het weer eens tijd worden, want ik heb inmiddels een heleboel dingen opgeslagen. Deze keer is het in bloemen thema, want ja, daar zoek ik de laatste tijd veel naar. Dus hier alle bloemen accounts die ik de moeite waard vind om te volgen.

Voor moody boeketten moet je zeker eens bij jannelford kijken.

Prachtige sfeerbeelden met veel natuur en af en toe ook wat bloemen, bij paulamorytko.

Als je van gedurfde kleurencombinaties houdt, dan zeker even kijken bij attila_nemeth_florist.

Stilleven fotografie, maar eigenlijk zijn het net schilderijen de werken van marinafilatovanaturmort.

Bij herfst horen absoluut kransen, een paar hele mooie exemplaren te vinden bij floristika2021.

Wat ik dus ook wel interessant vind om te volgen is het leven van een kweker. Bij petalpinkflowers kun je zien hoe ze o.a. dahlia’s kweekt.

En als laatste de prachtige flatlays van london_blooms!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 thoughts on “2021 ∘ 40

 1. Superstore is leuk, maar dan zouden jullie ook Kim’s Convenience (ook Netflix) kunnen proberen. Iets zachter, met meer familiebandenhumor en ook heerlijk ontspannend. Kijk ik graag als ik strijk of zo.

  1. Kim’s Convenience ken ik niet, dat ga ik eens opzoeken! Thanks voor de tip 🙂
   Ik vind de humor in Superstore zo geweldig, perfect voor een avond lekker lui op de bank na een drukke dag. Ik hou zo erg van de store manager!

 2. Heerlijk al die bloemen
  En Superstore, is dat leuk ja? Ik keek ooit 1 aflevering maar vond het nog niet zo, of wordt het later wel leuker?
  De papieren bloemen zijn weer prachtig! Enne nog bedankt voor de ginkgotip he 😉 Heb meteen een paar rollen ingeslagen 😀

  1. Wij vinden het wel lekker weg kijken na een drukke dag. Ik hou wel van de humor erin. Het is weer een van de zovele humoristische series, maar ik vind het toch ook weer niet echt op iets anders lijken.
   Jaaa zo fijn de nieuwe lading ginkgo!

 3. Leuk om over je week te lezen! De slofjes zijn inderdaad mega schattig en wat jammer dat de nieuwe kinderwagen geen succes was. Hopelijk komt dat wanneer ze wat ouder is en het minder spannend vindt 😉

 4. Oh die slofjes, zo schattig! Ik had er voor D ook gekocht maar die bleken te klein :’) dus nu moet ik nog nieuwe vinden. Je boeket is echt prachtig! Ik zou het zo op m’n tafel zetten.
  Toen D in de buggy ging en voor ‘t eerst voorwaarts kon kijken vond hij dat net geweldig. Er ging een heel nieuwe wereld open voor hem. Was best wel schattig. Hopelijk went ze er snel aan! 🙂 Misschien helpt het als jullie met twee gaan en iemand dan naast of voor haar loopt?

  1. Ik zag deze week ook een hele hoop leuke sloffen voorbij komen, daar kun je nu vast goed in slagen 🙂
   Samen wandelen hebben we geprobeerd maar hielp tot nu toe nog niet echt. Ik denk dat als ze te moe is de prikkels gewoon wat veel zijn. De kortere stukjes gaan nu helemaal prima. Komt denk ik wel vanzelf, even wat tijd gunnen.

 5. Wat vind ik het altijd leuk om je weekverslagjes te lezen 🙂
  En ja, wat vliegt de tijd hé?
  Hopelijk went ze snel aan de buggy en kan je weer ontspannen wandelen. Zo’n leuke slofjes <3
  Ik ben zelf niet zo'n herfstmens maar de dingen in de bloemenwinkels zijn in dit seizoen wel prachtig, vooral qua tinten, zo rijk en diep vaak. Heerlijk om daar mee bezig te zijn. De toegevoegde links zijn ook helemaal mijn ding, dank je wel 🙂
  Jouw papieren bloemen zijn trouwens ook echte kunstwerken!

  1. Ah wat leuk om te lezen 🙂
   Pff ja hou op het lijkt steeds sneller te gaan haha. Een keer met je ogen knipperen en het is alweer kerst! 😉
   Hele mooie diepe kleuren inderdaad, ik hou daar ook wel heel erg van!
   Dankjewel <3