2021 ∘ 41

Wat was de herfst deze week mooi! Overal goudgele blaadjes op de grond en de zon in de rode bomen, wat zag het er prachtig uit. We hadden opeens een nieuw huisdier rondlopen en ik begon aan een nieuw stempelproject dat waarschijnlijk een aantal weken in beslag gaat nemen (en wat me ook heimwee gaf). En het weekend was super leuk want opi en omi uit Duitsland kwamen op bezoek!

🥰 Overall mood: heel happy
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 10/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 The Acid – Basic Instinct

maandag

Goedemorgen, het is weer maandag! De dag begon niet zo goed want Lotte had het maar zwaar. Ik kon niet uitvinden wat er precies mankeerde, maar ik gok dat ze nog in een groeispurt zat of dat het een tandje was dat door aan het komen was. Gelukkig konden we tussendoor wel nog lol maken : D

Vooral de ochtend ging erg moeizaam, maar in de middag werd het ook iets beter gelukkig. We lazen het vier seizoenen boek van Fiep Westendorp waarin je aan allemaal dingetjes kunt draaien en duwen. En de lunch kreeg ze uit het zelf uitgezochte bakje met een poes erin. Ze heeft al smaak ; )

Van oma en opa kreeg ik boeken terug die ik ze 15 jaar geleden eens gegeven heb om in te vullen. Dat hebben ze niet gedaan omdat sommige vragen teruggingen naar hun kindertijd en dat wisten ze niet meer zo goed. Dus nu kunnen wij ze invullen voor Lotte. Ook leuk! In de avond keken we de eerste aflevering van Squid Game. Daar had ik al vaker iets over gehoord – dat het in 83 landen de meest bekeken serie is, iets wat Netflix nu voor het eerst gelukt is, wow wat knap! – en we waren erg benieuwd ernaar. De eerste aflevering was best wel gaaf en tegelijk ook ziek en raar! Ik had verwacht dat ik het te goor of eng vond om te kijken, want ik had iets als Saw verwacht, maar het viel mee. Het is natuurlijk wel vrij heftig omdat er mensen vermoord worden en daar moet je maar tegen kunnen. Vooral omdat het niet zo heel onrealistisch is! Dus misschien niet voor iedereen een aanrader.

dinsdag

De dinsdag begon een stuk beter dan de maandag. Lotte voelde zich duidelijk een stuk beter en vrolijker en maakte in de ochtend zelfs een slaapje van 2,5 uur! Ze is nu helemaal fan van Pauli het molletje.

In de middagpauzes liepen we naar de overkant voor een kopje koffie. Fijn om er even uit te zijn ter afwisseling. Ik werd helemaal vrolijk van alle blaadjes confetti!

woensdag

We kwamen erachter dat we een huisdier hebben. Er zat een muisje in de keuken en die had aan het brood geknabbeld! Omdat we hem niet wilden doodmaken bestelden we een diervriendelijke val. We hadden hem eerst een paar dagen staan met brood erin, maar dat vond ze (we hebben er maar een ze van gemaakt) niet zo spannend. Vanochtend probeerde ik het met Flo’s pinda chips want blijkbaar vinden ze pindakaas lekker. Ik zou vandaag de hele dag thuis zijn dus dan zou ik het horen als ze in de val loopt. Dan hoeft ze daar niet een hele dag in opgesloten te zitten.

De ochtend begon goed! Ik had weer wat nieuws te luisteren want er stond een nieuw album van TWIABP online. Daarna zette ik ook mijn Discover Weekly aan op zoek naar nieuwe muziek. Het begon meteen al met zo’n goed nummer dat ik er kippenvel van kreeg. Soms komt muziek opeens zo binnen op een moment dat je het niet verwacht. Hoe mooi is dat!

Het doel van vandaag was om eerst een stempel te maken en in de middag verder te gaan aan de bloemen. Ik bedacht een nieuw stempelproject en begon daaraan. Ik wilde nog eens een stad maken, maar dan een stuk groter dan ik normaal maak. Ik koos voor mijn lievelingsstad Berlijn. Zoveel iconische gebouwen om uit te kiezen! Ik kreeg helemaal heimwee bij het opzoeken van foto’s en het tekenen. Ik hoop er snel weer eens naartoe te kunnen.

Tot 12 uur was ik bezig met schetsen en de eerste stempel uitsnijden. Ik begon met de Neue Synagoge. Wat een gigantisch mooi gebouw is het toch. Omdat de stempels deze keer een stukje groter zijn wordt het een A4 of A3 print.

Nou de val bleek een heel goed idee, want net voordat ik naar beneden wilde gaan voor de lunch hoorde ik een klap. Ik ging meteen kijken. Ze zat erin en ohhh wat was ze bang!

Ik pakte haar meteen in een tas en ging naar buiten. Ik liep het dorp helemaal uit zodat ik haar in het veld ergens uit kon zetten. Uit de buurt van huizen, want het is niet de bedoeling dat ze ergens anders naar binnen kruipt en misschien een slechter einde krijgt. Ik had wat te eten meegenomen voor d’r en liet haar in het veld uit. Ze bleef nog heel even zitten en kijken en sprintte toen weg. Doei muis! Het ga je goed.

Onderweg zag ik overal goudgele blaadjes op de grond en de zon scheen op de rode bomen aan het eind van onze straat. Oh wat zag dat er mooi uit!

En toen kreeg ik opeens een hele random gedachte waardoor ik weer even stilstond bij iets. Ik moest opeens terugdenken aan een boek dat ik een tijd geleden las dat ging over de 4 uur durende werkweek. In het kort gaat het erom dat het meest kostbare in je leven – als het goed is – tijd is. Tijd kun je namelijk nooit meer terugkrijgen. Je tijd kun je vullen met veel werken zoals veel mensen doen, maar je kunt je tijd ook anders indelen (als je die luxe hebt, denk ik er dan altijd meteen bij. Niet iedereen kan dat natuurlijk zomaar). Toen ik de mooie rode bladeren in de zon zag schitteren dacht ik… wat nou als ik vandaag geen vrij had gehad en besloten had hier te lopen, of als ik 5 dagen per week zou werken… dan heb ik twee dagen in het weekend om al dit soort mooie dingen te zien. Dan zou ik misschien niet op een woensdagmiddag de luxe hebben om rond te wandelen en hiervan mogen genieten. Misschien zie ik dan veel minder mooie dingen om me heen. Of misschien is het weer niet zo goed in het weekend en schijnt de zon niet en mis ik zo’n mooi moment. De bladeren en de zon zorgden dus even voor een mooi geluksmomentje!

Rond half 3 zat ik weer in mijn kamer en kon ik aan de bloemen beginnen. Of eigenlijk de takken en bladeren. Niet het allerleukste klusje want veel priegelwerk. Maar het maakt het boeket wel helemaal af! Ik wilde er nog graag een gelige bloem bij maar wist even niet welke. Nog even over bedenken!

Ik kreeg een mail dat het bestelde speelgoed voor Lotte binnen was dus dat ging ik nog ophalen voordat ik richting de opvang moest. Ik schreef al eens eerder dat ze haar speelgoed soms zat is, dus het leek me een goed idee om eens wat meer te rouleren. Ik kocht drie kleine dingen erbij waar ze vanaf nu mee kan spelen en dan gaat een deel van haar ‘oude’ speelgoed tijdelijk de kast in. Hopelijk helpt dat met de verveling! Eenmaal thuis en uitgepakt was alles toch iets groter dan ik dacht haha.

Het leukste vond ik het (moes)tuintje, kijk hoe schattig alles is! Al vroeg beginnen met de bloemetjes ; )

Er zat ook een bijenkorf bij om de motoriek te oefenen. De fiches kun je erin stoppen en dan vallen ze steeds ergens anders uit.

En de kip is een balansspel. Hoe gaaf is die gele kip daar links : D Een tip trouwens als je speelgoed zoekt; het loont zich om in de Kruidvat webshop te kijken want daar staan vaak aanbiedingen. Voor deze drie dingen betaal je normaal 50 euro. Ik heb ze nu voor 22!

donderdag en vrijdag

Heel veel mooie bloemen en planten deze week! Op werk kregen we enorme Chrysanten binnen, kijk wat een ontzettend mooie! En in de straat van opa en oma staat een struik die in de herfst prachtig kleurt. Elke oktober verheug ik me erop en deze week was hij op zijn top met alle kleuren van de regenboog. Bizar dat al deze kleuren tegelijk in één plant voorkomen toch, zo mooi!

zaterdag

Op zaterdag kwamen opi en omi uit Duitsland op bezoek. Ze hadden nog een hotelovernachting tegoed en kwamen zaterdagmiddag aan voor een gezellig weekend. Ik werkte tot half 4 en sloot daarna bij de rest aan. Voor omi nam ik een prachtige herfstkrans mee naar huis met kaars, nog voor haar verjaardag deze week. Ik vond ‘m zo mooi! Zou hem zelf wel willen houden : D Hij zal mooi indrogen en dan heeft ze er nog heel lang plezier van.

zondag

Opa en oma hadden goed geslapen in het hotel en kwamen vandaag weer langs. Na Lotte’s slaapje gingen we naar buiten en maakten een wandeling de Gulperberg op om te lunchen bij Jantje zag eens pruimen hangen. Een super leuke plek als je kinderen hebt, want er is een fijn terras met aansluitend een speeltuin. Lotte ging na het eten een paar keer van de glijbaan en daarna wandelden we weer de berg af.

Eerst nog van het uitzicht genieten en uitleggen wat er allemaal te zien is.

De schaapjes waren er ook weer.

We kwamen hele mooie kleurende bomen tegen, wauw. Ik keek mijn ogen weer uit. Het was een heel fijn weekend! In de avond wilden we Nomadland kijken, daar keken we al een tijdje naar uit (een 7,4 op IMDB, dan weet je dat ‘ie echt goed moet zijn want daar hoog scoren is niet makkelijk).

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 thoughts on “2021 ∘ 41

 1. Ohhoh, dat muisje! Mooie val en een mooie oplossing. Ik hoop maar dat ze wegblijft bij mensenhuizen, maar ook buiten hebben muizen voldoende vijanden. Dat is het leven van een muis. Gelukkig planten muizen zich snel genoeg voort, dat wil je niet weten. (Muizen zijn met zo’n 6 weken geslachtsrijp, en zijn ook zo’n 3 weken zwanger, waarna je dus na ongeveer 6 weken 4-8 nieuwe muisjes hebt die weer 2-4 nestjes op de wereld zetten.)
  Je stempelset ziet er mooi uit. Kijk ook eens naar Florence? Ook mooie gebouwen (hint, hint).

  1. Ja klopt. Het is nu hopen dat ze niet opgegeten wordt door een ander dier of ergens in huis in een minder vriendelijke val loopt. Maar goed, ik heb in ieder geval gedaan wat ik kon om haar een fijn nieuw plekje te geven. Dat was dus ook mijn gedachte waarom we een val kochten. Ze planten zich enorm snel voort en in een muizenfamilie in huis had ik niet zo’n zin!
   Jaaa Florence is ook prachtig! Wie weet wordt dat een project voor na Berlijn 🙂

 2. Nomadland vond ik een mooie film 🙂
  En wat een fijne week weer. Die chrysant is zoooo mooi! 😀 En gossie dat muisje… wat fijn dat die val zo goed werkt! Heb dat ooit geprobeerd in mijn studententijd (maar dan niet zo’n fancy val haha) maar daar trapten ze niet in 😉
  En ja prachtig he al die herfstkleuren? Het begint eindelijk te komen 😀

  1. We hebben hem uiteindelijk toch niet gekeken omdat we te moe waren, maar ik vond de trailer alleen al zo mooi! Hopelijk lukt het binnenkort om hem toch te zien.
   Ik weet niet of het aan de val lag of aan de pinda chips haha, maar ik denk dat we ook geluk hadden dat we zijn route ontdekt hebben. We zagen haar onder een van de keukenkastjes in glippen, dus toen wist ik dat daar haar wandelroute zou zijn en ze daar dus ook vaak langs zou komen en de val zou vinden.
   Ja wow wat een prachtige kleuren! Ik heb ze dit jaar gelukkig niet gemist en al best veel mooi verkleurde bomen en planten gezien. Dat is niet elk jaar zo!

 3. Wij hebben ook een muis (of meer) en horen ze soms in ons plafond lopen, vooral ‘s nachts eigenlijk. Geen idee hoe we ze kunnen vangen, het plafond openbreken is nu niet meteen iets waar ik om sta te springen :p
  Zo mooi die laatste gele boom. Wauw!
  En ja, Kruidvat is echt leuk voor babyspeelgoed. Ik zei het he, we hebben het moestuintje ook. Toen we het net hadden was het echt een gigantisch succes. We proberen zijn speelgoed nu ook wat te rouleren maar ik heb de indruk dat we ook nog wat moeten investeren want hij is ook alles een beetje beu. Heb vandaag in de kringloop wel een paar puzzels gekocht 🙂

  1. Van de ene kant vind ik dat super schattig zo’n klein lief schattig piepmuisje in huis, maar ze vermeerderen zich zó snel. Ook weer geen zin in tien families haha. Maar zolang ze goed zitten boven het plafond en niet de woning in komen is het misschien nog niet eens zo erg toch? Plafond openbreken klinkt wel een heftige ingreep 😛
   Het moestuintje valt hier ook goed in de smaak! De kringloop hier heeft helaas niet echt zo’n leuk speelgoed. Maar Marktplaats heeft soms nog wel eens wat fijne dingen. Fijn dat jij er wel wat vandaag kan halen, scheelt toch weer!