2021 ∘ 42

We vierden deze week ons eerste jubileum, Lotti zwaaide naar alles en iedereen want dat had ze net geleerd, ik ging weer verder aan de Berlijn serie en had een productieve woensdag. Er waren weer heel veel mooie herfstkleuren, herfstluchten en een stormige dag. En aan het einde van de post vind je nog een klein lijstje van foto blogs die de moeite zijn om te bekijken!

Leestijd: 8 minuten

😊 Overall mood: goed
😓 Stress level: 0/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 Kaiser Quartett – Schramm

maandag

De maandag begon redelijk vroeg want om half 5 was Lotte al wakker. Na een flesje probeerde ik nog even wat tijd te rekken met een boekje. En nog even knuffelen in het grote bed. Om half 6 stonden we dan maar op en gingen we naar de keuken om alles voor de dag klaar te maken.

Er werd veel gespeeld met allerlei dingen en het knopje op de slak werd ontdekt. Als je er op drukt, komt er een muziekje uit. Dan weet je wel wat er gebeurd, non-stop drukken en hetzelfde riedeltje, oef haha.

Ik haalde het nieuwe kippen balansspel uit, maar daarvan was ze toch beduidend minder onder de indruk dan de andere twee nieuwe dingen. En we speelden met de blokken die ze vorige week cadeau kreeg. Ze maakte vandaag, net zoals de afgelopen paar dagen, 2 in plaats van 3 slaapjes. Het lukt haar nu om wat langere slaapjes te maken van zo ongeveer 2 uur. Dat is echt heel erg fijn!

dinsdag

Het was een druilerige en grauwe dag vandaag. Het tegenovergestelde van vorig jaar toen we trouwden op een mooie zonnige herfstdag. Na Lotti’s eerste slaapje ging ik met haar het dorp in om een kaart voor Flo te halen voor ons jubileum. Bij het uitzoeken van de kaart heb ik gelachen haha, ik wilde er een leuk grapje van maken. Ik nam er een mee met heel veel sterkte, voor de jaren die hij nog moet doorstaan ; ) Met als dubbel grapje ook een mini Millennial Falcon erbij. Die wil hij al heel lang in het groot wil hebben (maar die kost in de 800 euro ofzo). Op de kaart schreef ik iets in de trant van ‘omdat de liefde alleen toereikend is voor de mini versie’ ; ) Eigenlijk zouden we niet echt cadeaus doen, vandaar dat ik het mijne kocht als grapje.

Ik nam ook nog twee Fiep kaartjes mee want zoals je inmiddels wel van me gewend bent.. ik kon ze weer niet laten liggen.

In de lunchpauze pakte Flo zijn cadeautje uit en hij verheugde zich al op de avond wanneer hij zijn nieuwe spaceship in elkaar zou kunnen gaan zetten. Hij kwam zelf ook nog met een super leuk idee voor een cadeautje. Een mooi boek waarin hij (of we) elk jaar iets schrijven over het afgelopen huwelijksjaar. Dat leek me wel een heel erg leuk idee en ook leuk voor later om te bewaren en terug te lezen.

We vonden nog een puzzel van Flying Tiger die ik jaren geleden gekocht had. We pakten hem uit en Lotte at natuurlijk wat blokjes op. En toen zag ik dat de verf af gaf, oeps. Daarom stond er dus op de doos vanaf 3+ haha. Ik pakte hem maar snel weer weg!

In de avond wilden we ons jubileum nog een beetje vieren, dus we bestelden eten en maakten een lekkere Bembel gin tonic klaar met appel. Hmmm.


woensdag

Meh, ik had dinsdag al vrijwel de hele dag hoofdpijn en helaas stond ik er ook vandaag mee op. Maar ik wilde mijn vrije dag er niet door laten verpesten, dus paracetamol erin en door! En komt ze weer met d’r herfst hoor haha, maar ik vind al die blaadjes op de grond zo gezellig!

Eenmaal thuis van de opvang kreeg ik een melding dat het weer Klikkie tijd was dus koos ik de leukste foto’s van de maand uit. Altijd moeilijk vind ik dat want er zijn zoveel leuke! En daarna ging ik verder met de Berlijn stempel serie. Weer twee gebouwen erbij, Belvedere Charlottenburg en de Berliner Dom.

In de pauze las ik wat blogs bij en at ik het bakje rijst van gisteren nog leeg, mjam. Altijd leuk als je bij de Chinees hebt besteld, je hebt nog zeker een extra dag aan eten over. En ik zette mijn ABC-Luus post online waar ik al een tijdje aan aan het schrijven was. Ik had er nog veel meer bij kunnen verzinnen, maar het leek me wel genoeg voor nu ; ) Misschien dat ik het in de loop van de tijd nog ga aanvullen.

Gisteren las ik dat een vriendin haar kat verloren heeft. Dat vond ik zo erg : ( Ik maakte vandaag meteen een kaartje voor haar klaar om haar een dikke knuffel te sturen.

Eerder heb ik er wel eens over geschreven geloof ik, dat ik mijn vrije woensdag altijd zo graag vol wil proppen met allemaal dingen die ik wil doen. Want ik heb voor mijn gevoel weinig tijd om alles te doen dus moet alles op deze dag gedaan worden. Vaak haal ik dat gewoon niet met de tijd en voel ik me gejaagd. En aan het einde van de dag heb ik dan vaak helemaal geen fijn productief gevoel. Ik bedacht me vandaag dat ik die vrije dagen eens anders ga aanpakken. Ik plan van tevoren al een beetje wat ik ga doen die dag. Vandaag dus in de ochtend stempels en in de middag bloemen, zonder er een tijd aan te hangen. Als ik vind dat ik klaar ben met de stempels ga ik lunchen en dan switch ik naar bloemen. De lunch neem ik vanaf nu ook wat meer tijd voor in plaats van even snel wat naar binnen duwen. En dan doe ik meteen iets op de laptop, zodat ik ook daarbij het gevoel heb dat ik niet meer zo achterloop (met mails beantwoorden, dingen betalen, blogs bij lezen). Zo is het wat meer afgebakend zonder strenge regels te maken. En dat blijkt heel goed te werken, joepie!

Na de lunch dus weer verder met de bloemetjes. Hoeraaa, het boeket is eindelijk af!

Nog best moeilijk om ze helemaal rond te draaien in mijn hand voor het filmpje haha. Lekker wiebelig. Nu nog heel voorzichtig inpakken en opsturen.

Uiteindelijk werd het een productieve dag. Twee stempels af en het boeket af. En weer tijd voor nieuwe projecten dus ik zocht inspiratie en kwam uit bij collages. Het komende jaar – als ik het volhoud – maak ik elke maand een collage. Welkom bij ✂ collage club!

donderdag en vrijdag

Donderdag was een stormy dag. Onderweg naar de opvang vlogen we bijna met de kinderwagen weg, zo hard waaide het ; ) Nee grapje… maar we verloren wel de hoes die ze over haar benen heeft liggen en ik zag gelukkig net op tijd dat hij weg was. Ik moest terug rennen om hem nog snel op te rapen en was blij dat hij niet al meegenomen was met de wind! Ik grapte al tegen Lotte ‘jij zegt ook niks he’ ; )

Op vrijdag was het weer wat rustiger buiten en kwam ik onderweg overal hele mooie blaadjes tegen.

Kijk wat een mooie lucht toen ik naar werk liep! De zon die achter de berg omhoog komt.

In de avond gingen we verder met seizoen 2 van Superstore en daar zaten weer zo’n goede afleveringen bij. Ik heb me doodgelachen, vooral om de aflevering waar ze allemaal dronken (wie heeft ‘m ook gezien?) : D

zaterdag

Op zaterdag werkte ik ook en maakten we weer wat kransen. Na werk haalde ik Flo en Lotte op en zaten we nog even op het terras. Het weer was nog goed, joehoe! En in de supermarkt kwamen we daarna een van mijn favoriete films (Forrest Gump) tegen op een Uil biertje. Die moesten we natuurlijk meenemen : D

In de avond maakte Flo pastinaaksoep voor me en bestelde ik tickets voor de nieuwe Wes Andersson film voor volgende week. Ohhh wat stond ik te popelen om ‘m te zien, hij is samen met Jean-Pierre Jeunet mijn lievelingsregisseur <3

zondag

Flo ging vandaag naar voetbal dus het was een Lotti en mami dag. In de middag pakten we wat speelgoed in en gingen we langs opi en omi voor een kort bezoekje. De nieuwe dieren gingen mee. Het was zo’n lekker weer dat we in de tuin in de zon konden zitten! De rest van de dag zou vast niet meer zo spannend worden. Ik had op de planning staan om in de avond wat aan mijn blog te werken of een serie te kijken met chocolade op de bank. Dus ik post het weekoverzicht dan ook maar al. Tot volgende week!

dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

Deze week worden het vooral foto tips! Wil je je even in de wereld van een ander wanen, dan zeker een kijkje nemen bij onderstaande blogs.

My Funny Eye (Famapa) volg ik al een tijdje voor haar mooie foto’s. Ze neemt je regelmatig mee op reis, laat je de mooiste omgevingen zien en grappige situaties. Haar blog is zeker een bezoekje waard! Wil je nog meer van haar foto’s zien, dan kan ik je eigenlijk nog meer haar oude blog aanraden.

Leila Peterson houdt een photo journal bij waar ze foto’s plaatst van haar familie en de dingen die ze ondernemen. Ik kan niet zo goed benoemen wat het precies is, maar als ik haar foto’s zie, voelt het net of ik erbij ben.

Mieke en Veronik posten regelmatig foto’s van hun leven. Je krijgt een kijkje in de studio van iemand, ziet hoe er Sinterklaas gevierd wordt en mag meekijken naar de prachtige tekeningen en kunst projecten van de kinderen. Zeker leuk om af en toe eens te spieken om te zien wat ze meegemaakt hebben.

Jo Waterhouse neemt je mee haar studio in waar je een kijkje mag nemen in de dingen die ze maakt. De dingen die ze maakt zijn heel uiteenlopend.

De Zweedse Lena Sjoberg schrijft en illustreert kinderboeken, gaaf! Ze laat op haar blog niet alleen haar toffe werk zien, maar fotografeert ook de uitjes die ze maakt of de dingen rondom haar thuis.

Soms verlies je bloggers van meer dan 10 jaar geleden uit het oog. Ungtblod was voor mij zo’n blogger. Ik volgde haar al best wat jaren en opeens zag ik haar niet meer. Ze heeft haar blog jarenlang bijgehouden maar is nu overgestapt naar een photo journal. Heel leuk om te volgen!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 thoughts on “2021 ∘ 42

 1. Nog gefeliciteerd met jullie jubileum! Dat idee van een boek waarin jullie allebei elk jaar wat schrijven is echt heel leuk 🙂 Die herfstblaadjes vind ik ook altijd zo gezellig, herfst is echt prachtig met al die mooie kleuren.

  Klinkt als een goed nieuw plan voor je vrije woensdagen! Klinkt inderdaad niet echt fijn als je je zo gejaagd voelde. Het boeket is echt prachtig geworden! Zo knap hoe je dat maakt. Die herfstkrans ziet er ook heel leuk uit.

  Klinkt als een hele fijne week! Vind het altijd zo leuk om je blogs te lezen.

 2. Wat een fijne post weer! Ik volg jouw blog niet op Bloglovin’ (ik geloof niet dat dat kan, toch?) en moet er daardoor steeds aan denken om even hier te komen kijken. Maar goed, dat deed ik nu dus weer, en ah <3 Haha! Ik vind je boeket echt zó mooi gemaakt, ik zou willen dat ik zoiets kon. Knap! En die Flying Tiger-puzzel hebben wij ook, haha. Ik heb er inmiddels een hekel aan, want op de één of andere manier vind ik 'm heel moeilijk en lukt het me nooit om 'm fatsoenlijk terug in het vormpje te krijgen?

 3. Leuk om te lezen over je week! Je stempels zijn echt zo leuk en iedere keer als ik ze zie denk ik “ik wil leren om stempels te maken”! Ben ook benieuwd naar je collage project en of je het volhoudt 🙂

  1. Haha ik ben ook heel benieuwd of ik het volhoud! Ben nogal goed in projecten starten en ze niet altijd afmaken. Ligt er helemaal aan hoe leuk en interessant ik het ga vinden denk ik. We gaan het zien 🙂

 4. Gefeliciteerd met jullie eerste jubileum! Ik hou van dat soort grappige kaartjes 🙂 En wat zijn je stempels en bloemen weer tof geworden. Ik heb deze week een kastanje alfabet met mijn voorleeskindje gemaakt. Eerst 26 kastanjes verzamelen en daarna het ABC er op maken met stift. En dan kunnen we er de volgende keer misschien wel woorden mee maken 🙂 X

 5. OMG LUUS! Ik was dus dit weekend heel kort in onze grote bureaukamer aan het opruimen en kwam mijn dummy tegen die ik alweer een paar weken terug kocht en waar ik dus collages in wou maken en toen dacht ik ook dat ik gewoon als doel kan nemen om elke maand 1 collage te maken want anders komt het er nooit van. Great minds … 😀

  Super fijn dat Lotte wat langere dutjes doet. Heb je ook weer wat meer tijd om eens iets gedaan te krijgen. Word ook altijd blij van je lijstje met moois op het einde.

  1. Ohhh wat grappig, zelfde idee 😉 Ga je ook posten? Ben heel benieuwd wat eruit gaat komen!
   Oh man, een dag nadat ik het schreef kwam ze opeens weer in een slaapregressie terecht en nu hebben we geluk als ze 1,5 uur in totaal slaapt overdag haha. Weer even terug naar moeilijke slaper en wat zwaardere dagen. Maar ook daar moet ze (en we) doorheen. Komt wel weer goed. Even doorbijten!

 6. Nog gefeliciteerd met jullie jubileum!!! Haha, dat kaartje 🙂 Mooi idee van dat boek om herinneringen in te noteren.
  Oja, heel herkenbaar, dat gevoel dat die vrije dag moet ‘renderen’. Maar goeie insteek denk ik, van hoe je het wil doen in het vervolg. Kan ik nog wel iets van leren.
  Zo mooi weer, je bloemen! En ook de krans natuurlijk. Ik wilde eigenlijk deze herfst ook weer eens een herfstkrans maken maar het is er (nog?) niet van gekomen.
  De stempels zijn ook weer pareltjes.