365 · oktober

Dit is het tweede jaar dat ik elke maand een aantal vragen invul. Ze gaan over hoe ik nu in het leven sta en de dingen die ik doe en meemaak. Veel plezier met het lezen van de antwoorden van oktober!

1: Waar haal je op dit moment de meeste voldoening uit?
2020: Alles klaarmaken voor de bruiloft en voor de baby. Het is fijn om er tussendoor mee bezig te zijn op mijn eigen tempo. Elke keer een klein beetje. 
2021: Ik haal nu veel voldoening uit werk. Ik vind het een hele fijne plek en enorm leuk om steeds weer nieuwe dingen bij te leren en te oefenen. En als dan iets lukt is dat heel erg leuk!

2: Waar ben je vandaag dankbaar voor?
2020: Dat ik het frietje vaak en goed voel bewegen en daardoor weet dat alles in orde is. 
2021: Dat Lotte de laatste tijd zo’n enorm goede zin heeft! Ze lacht echt heel erg veel en is blij. Dat laat me soms nog wel eens terugdenken aan maanden geleden, toen ze veel meer huilde en ze last had van reflux. Het is zo’n andere baby nu en daar ben ik heel dankbaar voor. Dat ze zich zo goed voelt en het goed gaat!

3: Hoe zou je vandaag evalueren? 
2020: Ik had vandaag een vrije dag en ben de dag begonnen met een maskertje op en heb gepoetst. Ik werkte verder aan het trouwboeket, we kookten samen en keken in de avond een film. Het was een rustige dag zonder plannen waarbij ik deed waar ik zin in had op dat moment. En dat was heel erg fijn! Het gevoel dat ik in Kochel had – rustig aan doen en niets moet – wilde ik zo lang mogelijk vasthouden, en dat is op een zaterdag als deze goed gelukt. 
2021: Vandaag haalden we via Marktplaats wat tweedehands spulletjes op. We hebben veel spullen die we voor Lotte nodig hadden kunnen kopen (kinderwagen, stoeltje, speelgoed en een winterjas). Dat was fijn, maar we waren wat langer onderweg dan gedacht. Daardoor hebben we de lunch helemaal overgeslagen en dat bleek rond 5 uur wel echt erin te hakken. Moe en hoofdpijn! Wat minder handig dus, maar wel blij dat we ook alles wat we nodig hadden gevonden hebben (en ook nog voor fijne prijsjes!).

4: Welk spel zou je graag spelen?
2020: Ohhh ik denk soms nog wel eens terug aan de tijd dat ik De Sims speelde. Uren huizen bouwen yeahhh.
2021: Ik heb een keer Dixit gespeeld en dat vond ik zo’n leuk spel. Vooral omdat de uitkomst elke keer (en met andere mensen) zo verschillend kan zijn.

5: Welke situatie heeft je vandaag verrast?
2020: Al dagen had ik last van mijn rug en daarvoor ging ik ook naar de fysio. Overdag was het nog redelijk vol te houden, dan kreeg ik alleen wat meer last als ik teveel aan het doen was. Vandaag stond ik op met pijn in mijn hele lijf. Mijn benen, onderrug en boven rug. En dat verraste me wel, want de pijn trok altijd wel weg na slaap. Nu was het echt even niet uit te houden. Misschien was de eerste week werken toch wat teveel? 
2021: Het enige wat ik hier kan noemen van vandaag is dat ik per toeval de nieuwe muurschildering in het dorp zag. Op de brouwerij hebben ze nu een korenwolf geschilderd die de vlag op het dak vasthoudt. Ik vind het altijd wel leuk als er muren beschilderd worden, dat geeft wat meer sfeer : ) Dus wel een blije verrassing te noemen dan.

6: Waar denk je de laatste tijd veel aan?
2020: Wat we allemaal nodig gaan hebben voor het frietje. We hebben de maanden dat we niet thuis waren niets kunnen regelen en doen ervoor, dus daar zijn we nu mee begonnen. En wat de afgelopen weken veel aan gedachtes heeft gevraagd is de bruiloft. Wat hebben we een gedoe gehad met documenten regelen. En dat vooral omdat we in Nederland en in Duitsland papieren nodig hebben die erg lang op zich hebben laten wachten (ook door vakanties bij de gemeente en Corona). Het is allemaal goed gekomen, maar het heeft wel voor wat stress gezorgd.
2021: Aan alle leuke dingen die Lotte nu allemaal leert. Aan kerst, de cadeautjes die we willen kopen, wat voor boom we gaan aanschaffen en de figuurtjes voor erin.

7: Als je morgen alles kon doen wat je wilde, wat zou je dan doen?

2020: Waarschijnlijk een rustdagje inplannen en een hersenloze serie bingen. Ik ben begonnen aan Emily in Paris en dat is wel een fijne serie om niet bij te hoeven nadenken. 
2021: De eerste date ooit met Flo was op 8 oktober, die zou ik dan morgen – 5 jaar later – weer eens over willen doen!

8: Wat is je eerste prioriteit op dit moment? Waarom? 
2020: Alle dingen voor de bruiloft op tijd af krijgen!
2021: Mijn familie! Voor Lotte zorgen, haar alles geven wat ze nodig heeft, veel lol met haar en Flo hebben.. dat soort dingen : )

9: Welke belangrijke beslissing heb je de laatste tijd gemaakt?
2020: Een van de laatste belangrijke beslissingen – of zo voelde het tenminste – was wel of geen NIPT test doen.
2021: Er zijn niet meer zo heel veel grote dingen geweest in mijn leven de laatste tijd waar ik een beslissing over moest maken. Ik geloof dat het laatste de wisseling van baan is geweest. Dat was een belangrijke beslissing in de zin van dat het voor mij een baan is die voelt als thuiskomen. Dat ik na verschillende dingen uitgeprobeerd te hebben ben waar ik altijd wilde zijn en wat echt goed bij me past.

10: Wat zou je graag willen meemaken?
2020: Ik zou graag nog een keer willen rondreizen voor langere tijd. Of een vakantie naar Nieuw-Zeeland of Japan, dat is ook goed.
2021: Ooooh zoveel dingen! Ik wil dolgraag nog een keer naar Berlijn. Het lijkt me super leuk om een eigen huis te hebben wat ik helemaal naar onze smaak kan inrichten en waarbij we eindelijk eens kunnen investeren in mooie meubels en spulletjes. En als ik nog verder weg kijk dan verheug ik me nu al op alle jaren samen met Lotte en alles meemaken en zelfs op later zelf oma zijn (ook prima als dat niet gebeurd, maar het lijkt me wel heel leuk).

11: Welke gebeurtenis heeft je voor het laatst gelukkig gemaakt?
2020: We hadden vandaag een hele fijne dag. Zo’n perfecte zondag waarop we uitsliepen, ontbeten met een serie, ons klaarmaakten, een korte wandeling maakten en daarna op het terras een biertje en chocomel dronken. Ik kreeg er op dat moment weer een vakantie gevoel van. Even niks moeten, geen plannen. Alleen doen waar je op dat moment spontaan zin in hebt. Zo’n dagen maken me intens gelukkig <3
2021: Er zijn zoveel dingen nu met Lotte en ons gezinnetje. Ik loop bijna dagelijks over van al haar lieve glimlachen, haar schaterlach, haar manier van kijken naar dingen, de dingen die ze uithaalt. Maar ook Flo samen met haar bezig zien en de dingen die hij haar vertelt <3

12: Welk eten heb je voor het laatst voor jezelf klaargemaakt?
2020: Een parelcouscous salade met rauwe groenten en vegan feta, hmmm. 
2021: We koken elke avond samen of een van ons voor ons beiden. Ik geloof dat de laatste keer iets voor mezelf een pizza was toen Flo een weekend weg was en ik alle Lotte dingen zelf moest doen en dus niet zo’n zin en tijd had om helemaal te koken.

13: Welk thema of onderwerp ben je het meest in geïnteresseerd de laatste tijd?
2020: Ik ben bezig met heel veel dingen in huis te vergroenen, dus te vervangen door milieuvriendelijke opties. Zo wil ik het liefst van zoveel mogelijk plastic af in de badkamer en keuken. 
2021: Bloemen! Voor werk is het handig als ik er veel vanaf weet dus ik ben tussendoor vaker wat aan het opzoeken erover.

14: Wat is het meest veranderd in je leven de laatste tijd? 
2020: Na onze 3 maand durende sabbatical ben ik weer aan het werk gegaan. Van helemaal 0 verplichtingen op een dag en kunnen zitten en rusten wanneer ik het nodig had, terug naar een actief leven met allerlei dingen die moeten. Dat was (en is) wel even een omschakeling!
2021: Ook hier moet ik weer de wisseling van baan noemen, want dat was de grootste verandering. Ik sta nog steeds in een winkel, maar ik doe hele andere dingen! Ik kan nu mijn creativiteit kwijt in mijn werk, wat nog de fijnste verandering is. En tussen de bloemen staan is ook zo fijn! Ik ging van een groot team naar een heel klein team, en dat is eigenlijk beiden leuk.

15: Waar zou je graag een keer iemand mee willen verrassen?
2020: Ik heb altijd al een keer iemand met een chique diner willen verrassen. Het lijkt me zo leuk om me dan op te dossen en ergens een drie (of vijf) gangen diner te eten bij kaarslicht met fancy cocktails!
2021: Met een dagje thermen of wellness. En dan vooral als iemand het echt heel erg nodig heeft. En dan zelf natuurlijk mee gaan he ; )

16: Wanneer was je voor het laatst in de natuur?
2020: Vandaag! Ik had vandaag vrij en maakte een wandeling. 
2021: Vandaag, we wandelden met opi en omi uit Duitsland de Gulperberg op.

17: Wat zou je doen als je één dag nergens bang voor zou zijn?
2020: Aangezien ik hoogtevrees heb, kies ik dan voor iets in de lucht. Parachute springen! 
2021: Weer iets in de hoogte; een hele hoge berg op klimmen en dan daarna van het uitzicht genieten (ik zie nu de Gran Canyon voor me met die mooie rode steen en daar dan aan bungelend).

18: Welke drie woorden beschrijven je dag van vandaag?
2020: Zondag, werken, rusten. 
2021: Maandag, Lotte-en-mama-dag, spelen.

19: Waar heb je op dit moment het meest behoefte aan?

2020: Vandaag is onze trouwdag en heb ik het meest behoefte aan een fijne dag! Dat de familie en getuigen die uitgenodigd zijn er allemaal bij mogen zijn en dat het een mooie dag wordt die we ons nog lang kunnen herinneren. 
2021: Een weekendje op citytrip met vriendinnen, daar zou ik heel erg zin in hebben! Voor de rest ben ik heel erg tevreden en heb ik niet perse iets nodig : )

20: Hoe ziet me-time eruit?

2020: Het liefst zou ik een hele dag me-time plannen. Als ik ergens naartoe zou gaan, dan zou het een dag thermen of shoppen zijn. En als het thuis is, dan is het een dag helemaal niks plannen, een masker op doen, lekker koken voor mezelf  of mezelf trakteren op iets lekkers en als ik een bad had een bad nemen.
2021: Op het moment zijn dat de woensdagen die ik in mijn knutselkamer kan doorbrengen. Dan heb ik de hele dag vrij en maak ik stempels of papieren bloemen. Even alleen met mijn handen creatief bezig kunnen zijn, dat vind ik heerlijk! Op die momenten laad ik helemaal op.

21: Wat was de meest uitdagende taak van deze week? 
2020: De dag doorkomen zonder al te moe te zijn. Genoeg rusten en opletten dat ik niet teveel doe. 
2021: Het is vandaag donderdag dus er is pas een halve week om. En er waren niet zo heel veel uitdagende dingen, het was best een fijne relaxte week. Dus als ik dan iets zou moeten noemen, dan is het Lotje op sommige avonden en slaap krijgen. Ze bleef zichzelf soms wakker houden en dan duurde het even voordat ze de slaap kon vatten.

22: Hoe zou je je leven op dit moment omschrijven?
2020: Op dit moment ben ik eigenlijk best wel tevreden. Er is nog steeds veel aan het veranderen; zwanger en bijna met verlof, baby op komst, getrouwd… Allemaal dingen die dit jaar – ondanks ook alle rottige Corona dingen – tot een heel fijn jaar hebben gemaakt. 
2021: Eigenlijk wel heel erg fijn! Dit is de fijnste tijd van mijn hele leven denk ik wel. Het leven met ons gezinnetje is nu heel erg fijn en niet meer zo heftig als in het begin. Flo en ik hebben weer iets meer tijd voor elkaar nu er even geen triatlons zijn, met Lotte gaat het goed en ze is heel vaak blij, ik heb een super leuke baan waar ik elke dag met plezier naartoe ga, we zijn allemaal gezond, ik zie mijn familie regelmatig en we kunnen onze vrienden weer bezoeken. Ik voel me regelmatig helemaal gevuld met liefde voor alles en iedereen en ik zou het niet anders willen dan het nu is!

23: Wat betekent het voor je om geliefd te worden? 

2020: Dat iemand er onvoorwaardelijk voor me is. En knuffels <3
2021: Dat mensen het beste met me voor hebben. Iemand die iets speciaals voor je doet. Nog steeds knuffels!

24: Welke 3 dingen zijn het meest belangrijk voor je op dit moment?
2020: Dat alles goed is met de baby en mijn lijf, dat ik de laatste weken voor mijn verlof nog fijn kan afsluiten en dat het goed gaat met familie en vrienden!
2021: Een goede gezondheid voor iedereen die ik lief heb. En eigenlijk is dat het enige wat er echt belangrijk is toch?

25: Waar spaar je je geld voor?
2020: Voor het frietje! Babykamer meubels, kleding, draagzak en dat soort dingen.
2021: Het kopen van een huis.

26: Wat is iets dat je vroeger deed, maar nu niet meer? Zou je dat weer willen doen?
2020: Ik bespeelde best wat instrumenten en daar ben ik zo rond mijn 16e mee gestopt. Dat zou ik wel ooit weer eens opnieuw willen leren.
2021: Tot een jaar geleden (of is het al wat langer?) las ik graag en best wel wat boeken per jaar. Daar komt nu helemaal niks meer van, maar zou ik wel weer graag willen doen.

27: Welk boek heeft veel voor je veranderd? 
2020: Het is alweer een tijdje geleden dat ik ze gelezen heb, maar het boek niets meer aan doen heb ik veel aan gehad. Het heeft me vooral geleerd om op zoek te gaan naar de dingen die ik écht belangrijk vind in mijn leven, en zoveel mogelijk tijd hieraan kunnen besteden. Het boek mindful communiceren vond ik ook erg fijn, want dat leerde me om mijn eigen communicatie stijl onder de loep te nemen.
2021: Ik vond Handboek voor mindere dagen een fijn boek om minder streng en liever voor mezelf te zijn.

28: Wat zou je de laatste maanden van dit jaar nog graag willen doen?
2020: De babykamer klaar maken. En eigenlijk zoveel mogelijk dingen nog met z’n tweetjes doen die straks niet meer zo makkelijk gaan. Spontaan naar de bios gaan bijvoorbeeld. En een weekendje weg plannen als honeymoon ; ) Maar dat gaat ‘m waarschijnlijk niet meer worden met de nieuwe lockdown… Althans niet voor januari nog : (
2021: We hebben al een aantal jaar geen kerstboom opgezet (hebben er überhaupt geen). Het lijkt me heel leuk voor ons en Lotte om dat dit jaar wel te doen. En dan te versieren met lampjes en allemaal leuke figuurtjes! Ook wil ik nog graag op bezoek bij vrienden die we niet zo vaak zien en op babybezoek.

29: Als je vandaag met een gevoel zou moeten omschrijven, wat zou het zijn?
2020: Tevredenheid. 
2021: Vrolijk.

30: Als je zomaar 1000 euro extra op je rekening had nu en het vrij mocht besteden, waar zou je het aan uitgeven?
2020: Hmm, er zijn vier opties: ik zou het waarschijnlijk sparen (of een groot deel ervan tenminste), of een keer goed shoppen voor mezelf, mijn familie mee uit eten nemen (als dat nu nog kon) of besteden aan spullen voor het frietje.
2021: Heel saai, maar ik zou het sparen voor een koophuis.

31: Wat doe je om je gelukkig te voelen?
2020: Steeds (nieuwe) dingen blijven ondernemen die ik leuk vind om te doen en die me voldoening geven. 
2021: Me blijven afvragen wát me gelukkig maakt en dat doen!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 thoughts on “365 · oktober

  1. Jaaa, Dixit is zo leuk! Echt een van mijn favoriete spelletjes. Het is ook zo’n spel dat je niet echt ergens anders mee kan vergelijken, terwijl veel spelletjes toch op elkaar lijken.