2021 ∘ 43

We begonnen de week goed met een uitje en dat voelde een beetje als een mini vakantie. Ik gaf me op voor een adventskalender per post en sloeg alvast wat knutselspulletjes ervoor in. Op woensdag vierden we ons jubileum en gingen we op date. Ik zag weer prachtige herfstkleuren waar ik geen genoeg van kon krijgen en op zondag gingen we op bezoek bij vrienden in Duitsland en zakten we een avondje onderuit.

Leestijd: 5 minuten

😊 Overall mood: goed
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 4/5
🎵 Monkey Safari – Cranes

maandag

Maandag had ik het gevoel dat ik het weekend gemist had omdat we zondag geen familiedag met uitje hebben gehad. We besloten daarom om in de middag naar het Tierpark in Aken te gaan. Flo zou dan een halve dag opnemen. Joepie! Een klein beetje vakantie..

Het was helemaal niet druk in het park dus we konden fijn rondlopen.

Door Corona mochten we deze keer niet in het geitjeshok, maar voer door het hek geven was ook al leuk. Lotte kreeg haar vinger afgelikt door een baby geitje <3 Ze moest er weer van grinniken!

Er liepen heel veel ganzen en eenden rond.


Die lustten wel wat van het voer.

We maakten een rondje door het park langs de rode panda’s, wasberen, cheeta’s, pinguïns, stokstaartjes en nog veel meer. Lotte grinnikte steeds vaker bij de dieren : D Volgens mij had ze een leuke middag!

Rond 5 waren we weer thuis en werd er nog even gespeeld en gebadderd. Nadat Lotte in bed lag haalden we frietjes om onze ‘vakantiedag’ mee af te sluiten en keken we een stuk of 5 afleveringen Superstore.

dinsdag

Voordat we gisteren naar huis gingen van het Tierpark reden we eerst nog even langs de Appie XL en namen we allemaal lekkere vegan dingen mee. Wow wat een keuze aan broodbeleg hadden ze daar! Een heel lekker ontbijtje vandaag dus.

In de ochtend maakte ik een foto van de nieuwe lampjes op de vensterbank. Ziet er zo gezellig uit als het nog een beetje donker is.

In de middag haalden we wat knutselspullen naar beneden en maakten we twee kunstwerken voor Janneke en tante die deze maand allebei jarig zijn. Lotte zocht het papier uit en tekende er nog wat op.

Ook gingen we naar de bieb om weer wat nieuwe boeken te halen. Ik vond dit boekje zo schattig, met een klein kuikentje : D

We wilden Flo verrassen met brownies en haalden een pak in de supermarkt. Daar zag ik nu een nieuwe bak mix voor kwarktaart. Meteen meegenomen, want daar was ik wel heel erg benieuwd naar! Maar eerst thuis brownies bakken zodat ze klaar zouden zijn als Flo thuis zou komen.

woensdag

Op woensdag had ik me al een halve week verheugd, want we vierden vandaag onze jubileum dag! Ik ging in de ochtend naar Maastricht om wat dingetjes te halen voor de adventskalender van Marlou (maandag na de zondag). Bij Søstrene Grene en Hema nam ik wat dingetjes mee om mijn kalender mee te versieren.

Dit leuke vaasje nam ik niet mee en ik weet niet of ik daar toch spijt van ga krijgen. Hoe schattig een mini artisjok!

Flo werkte vandaag weer een halve dag en rond de middag kwam hij ook naar de stad. We dronken eerst een biertje op het terras en gingen daarna naar het filmhuis om The French Dispatch te zien. Rond half 6 waren we weer thuis om Lotti van de opvang op te halen.

Daarna de buit van de dag thuis uitpakken. Voor Lotte had ik wat dingen meegenomen. De puzzels moeten we nog even bewaren… En mijn nieuwe sloffen waren ook bezorgd. Lekkere warme voeten deze winter!

We stopten Lotte daarna in bed en omi en opi kwamen langs om te babysitten. We hadden namelijk ook nog een dinertje gereserveerd bij de brouwerij. De eerste keer in de avond weg samen sinds januari en de eerste keer uit eten sinds lang! Het eten was erg lekker en het was ook gezellig, maar ik was rond 9 uur zó moe… ik kreeg mijn ogen niet meer open gehouden. Zijn we eindelijk een keertje samen weg om te eten, ben ik te gaar ohhhh. Maar, we hebben wel echt een hele leuke dag gehad!

donderdag

Vandaag niet echt foto’s gemaakt. Buiten werken deed ik eigenlijk niet zoveel, alleen op de bank hangen en wat nieuwe dingen op Vinted zetten.

vrijdag

Elke vrijdagochtend een nieuwe foto van de lucht. Hij was vandaag weer zo mooi als vorige week!

In onze supermarkt kunnen we nu sparen voor een Monopolyspel van ons dorp met alle straten er op, hoe gaaf is dat! Ik hoop dat we hem bij elkaar gespaard krijgen.

zaterdag

Weet je nog dat we vorig jaar drie maanden op sabbatical waren en in Beieren woonden in een vakantieappartement? Dat was in het appartement (Franz) op de foto’s en het was er zo knus! De bloemetjes zijn goed aangekomen en staan daar nu in de keuken : D Als je ooit een keer op vakantie wil in Beieren kan ik je van harte aanraden om te boeken bij Gipfel und Seen.

Na werk werd er nog even gespeeld voor het naar bed gaan. Ik probeerde de portret functie op mijn camera eens uit, dat had ik nog nooit eerder gedaan.

zondag

Zondag reden we voor het middagslaapje naar vrienden in Duitsland. Daar hadden ze namelijk op maandag allemaal vrij vanwege Allerheiligen. De bedoeling was om er te blijven slapen zodat we maandag ook nog iets leuks konden doen.

Nadat we aan kwamen maakten we met z’n allen een wandeling. Overal weer zo’n mooie herfstkleuren! En we kwamen onderweg een mevrouw tegen die haar muildier (een kruising tussen een paardenmerrie en een ezel hengst) uitliet. Hij bleef heel vaak staan om gras te eten of omdat hij gewoon niet meer verder wilde. Dat was een grappig gezicht!

En ook nog een heel klein beetje Halloween onderweg.

Eenmaal weer binnen werden we getrakteerd op Halloween donuts <3

Philipp liet zijn super coole speelgoed zien dat zijn opa voor hem gemaakt had. Met heel veel knopjes en coole lichtjes. We bestelden ‘s avonds pizza en bleven voor ons doen lang op om bij te praten.


Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 thoughts on “2021 ∘ 43

 1. Klinkt als een fijne week. Wat een prachtige herfstkleuren overal waah! Ik heb ook een ginkgo-docs-foto maar dan met 1 zielig blaadje hahaha.

  En wat fijn, even een dagje met z’n 2 🙂 Klinkt goed!

  1. Dit jaar echt herfstkleuren in overvloed lijkt wel! Of ik ben toevallig op de juiste plekken steeds. Dat kan ook. Voelt alsof ik dit jaar wel echt meer mooie blaadjes zie dan andere jaren.
   Haha ja ik had ‘m gezien de foto! Vind je kleur docs zo mooi!

 2. Wat een fijne week! En oh, die herfst <3 Ik ben benieuwd wat jullie van the French Dispatch vonden? (lees: of jullie 'm net zo fantastisch vonden als ik?)

  1. De herfst mag echt nog vijf maanden duren van mij <3
   Poeh ja, wat zal ik er eens van zeggen. Films van Wes Anderson zijn normaal echt mijn absolute lievelings, maar deze vond ik wat minder. Nog steeds goed hoor, maar ik vond het minder cute en leuk dan zijn andere films.

 3. Ik heb me ook opgegeven voor Marlou’s adventskalender maar moet nog cadeautjes zoeken 🙂 Je rozige / baksteenkleurige Vans vind ik prachtig! Jammer dat ik en een maat groter nodig heb en een koopstop heb, haha :p
  Gefeliciteerd met jullie jubileum. Fijn om dat te vieren met een etentje ^^

  1. Leuk!! Ben benieuwd wat je gaat maken. Ik heb ook nog geen cadeautjes gekocht, alleen nog wat versiering – en ook wel voor echt veel te veel geld, maar ik was bij Sostrene en daar kom ik niet zo vaak dus dacht, sla je slag haha. Morgen eraan beginnen en nu al zin in! Ik kan me daar zo op verheugen haha 😀
   Ah ja jammer, dat is ook de reden dat ik ze weg doe. Sinds de zwangerschap zijn mijn voeten een halve (of zelfs hele) maat groter geworden. Wist niet eens dat dat kon. Maar pas ze gewoon niet meer helaas.
   Ja was heel fijn, hadden we echt even nodig!

 4. Klinkt als een hele toffe week! Ik ben met mijn lief ook naar Superstore aan het kijkent trouwens. We werken allebei in de verkoop, dus het is wel herkenbaar op sommige momenten. Ik ben normaal ook echt geen herfstmens, maar de mooie kleurtjes in de natuur zijn wel een gelukje! En als ik dan zulke mooie foto’s zie bij medebloggers, word ik al helemaal blij! Ik wens je nog zo’n fijne week toe 🙂