day zero project #8

Yes, ik ben best een beetje trots want ik heb het eerste project jaar gehaald! Vorig jaar september begon ik ermee en dat betekent dat ik nu een derde gehad heb. De laatste keer dat ik erover schreef was in augustus dus een update mocht wel weer vond ik. Ik heb weer 10 dingen kunnen afstrepen!

006. Elke maand ⚡️ playlist aanvullen (12/33).

De laatste keer dat ik een update schreef over mijn day zero project was twee maanden geleden, dus ik heb weer flink wat nummer toegevoegd. Ik heb geprobeerd mijn Spotify Weekly in de gaten te houden zodat ik genoeg nieuws heb. Dit zijn mijn meest beluisterde van de laatste tijd:

Kaiser Quartett – Schramm 🎵 The Acid – Basic Instinct 🎵Daughter – Youth 🎵 Lambert – As Ballad 🎵 Siriusmo – Nights Off 🎵 Betterov – Viertel von Irgendwas 🎵 Message To Bears – You Are A Memory 🎵 Dekker – This Here Island 🎵 Moderat – Last Time

016. Stuur tien keer iemand een kaartje (4/10). 

Ik stuurde een vriendin die net haar kat verloren had een kaartje met dikke knuffel en een andere vriendin kreeg een kaartje voor haar verjaardag. Voor haar heb ik samen met Lotte wat papiertjes gescheurd en daar een prachtig (ahum) portret van haar van gemaakt. Ze kreeg een verjaardagskroon op en Lotte tekende er nog wat bij. Niet de allermooiste post om te laten zien, maar omdat het de eerste post samen met Lotte is vond ik het wel leuk om toch te plaatsen.

032. Doe drie keer een random act of kindness (3/3).

Een tijdje geleden had ik zin om weer eens iets leuks te doen voor iemand en gaf ik een Echinacea bloem weg, van papier dan. Iedereen mocht meedoen en ik koos random een winnaar. Dat werd Charlotte!

042. Koop een half jaar geen nieuwe kleding.

Woohoooo, ik heb het gehaald! In het halve jaar ben ik één keer de stad in geweest en heb ik mezelf een vrijbrief gegeven, want het ging gewoon niet meer zonder passende broeken. Dat mocht van mezelf. Verder heb ik het heel goed volgehouden en alleen een keer nieuwe sokken gekocht omdat ik er alleen nog had met gaten. Ik ga proberen het nog wat langer vol te houden en als ik dan toch nog wat wil kopen, dan alleen op Vinted. Wie kan mensen aanraden om te volgen daar?

050. Maak elke week een foto van Lotje (43/100).

Foto’s in overvloed elke maand! Tegenwoordig maak ik er zo’n 600/700 woah. Dat wordt straks nog moeilijk kiezen als ik het fotoboek ga maken haha.

052. Maak vijf dagen een a day in my life (4/5).

Sinds de laatste update maakte ik nog drie keer een a day in my life, allemaal in augustus (#4, #5 en #6). En zo heb ik ze al bijna allemaal gedaan!

053. Kijk elk jaar vijftig films (47/150).

Ik heb het bijna gehaald, nog 3 films te gaan! Dat moet gaan lukken. De laatste films die ik zag en wel de moeite waard zijn om te noemen: Nomadland en Booksmart.

058. Kijk tien documentaires (8/10).

Bij de laatste update heb ik het aantal documentaires verdubbeld naar tien, en inmiddels heb ik er weer 3 gezien. Een hele interessante vond ik Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed. Ik had geen idee hiervan, wow! Ook keken we Seaspiracy, erg interessant om te zien. En we zagen Framing Britney Spears waarbij ik alleen maar kon denken, meine Güte wat heeft ze allemaal moeten doorstaan pfff.

061. Kijk tien films in de bioscoop (1/10). 

Oh jongens wat ben ik blij, we zijn ein-de-lijk weer eens naar het filmhuis geweest. Ik heb even opgezocht wanneer we de laatste film in de bios zagen en dat was in februari 2020, woah. We keken The French Dispatch.

069. Ga 5x dieren kijken (4/5).

Ook deze is bijna klaar. We hebben de laatste tijd nogal wat dieren gezien! We gingen een keer met opa en oma naar de Kolner Zoo, waren een keer in het Tierpark in Aken en op vakantie zijn we ook naar een wildpark geweest. Altijd hele leuke uitjes zijn het!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 thoughts on “day zero project #8

 1. Wat goed dat je weer tien doelen hebt kunnen afstrepen (of in ieder geval deels). Ik probeer zelf ook zo veel mogelijk tweedehands kleding te kopen en alleen als ik het echt nodig heb (of als ik iets langere tijd graag wil).

  1. Ja super leuk om dat af te kunnen strepen!
   Wat goed dat jij er ook zo mee bezig bent. Ook wel een goeie om dat als voorwaarde te stellen, dat je er langere tijd nog steeds aan denkt en het hebben wil. Ga ik eens onthouden, want als ik iets nodig heb ben ik meestal een snelle koper. Misschien goed om daar juist een paar nachtjes over te slapen (of langer).

 2. Goed bezig! Een paar doelen vind ik eigenlijk ook echt heel tof. Dingen zoals random acts of kindness en tien kaartjes sturen. Zijn zo van die kleinigheden die voor anderen een groot verschil kunnen maken, ook al besef je het zelf misschien niet. Stiekem vind ik het doel over muziek het allerleukste, Spotify is echt mijn beste vriend. En die weekly lijsten zijn soms recht in de roos. Ben zelf meer fan van de Release Radar op vrijdag omdat dat artiesten zijn die je al volgt of kent, en de kans is bij mij iets groter dat ik daar nieuwe parels in ontdekt.

  1. Die vond ik zelf ook erg leuk om te doen! Vooral iemand met iets verrassen is echt heel leuk 🙂
   Oh wat goed dat je dat zegt, ik kijk dus nooit bij de Release Radar, zou ik misschien wel eens moeten doen! Ga ik volgende week dus ook even uitpluizen.

 3. He die liedjes linkjes gaan allemaal naar hetzelfde nummer. Maar geeft niet, ik heb ze los opgezocht omdat ik Daughter – Youth zag staan, dat is een van mijn favorieten dus was ook benieuwd naar de rest. Goede muzieksmaak!! 🙂

 4. Wat veel en mooie doelen heb je kunnen afstrepen.
  Wow, dat half jaar geen nieuwe kleding kopen, knap! Ik heb voor mijn nieuwe project lijst 3 maanden genomen, dat lijkt me al een hele prestatie als me dat gaat lukken vermoed ik 🙂
  Zo leuk en bijzonder, die zelfgemaakte kaartjes samen met Lotje <3

  1. Ik heb het eerder al eens gedaan, een hele tijd geen kleding kopen. En daar heb ik inmiddels ook wat trucjes voor die het wat makkelijker maken… zoals me afmelden bij alle nieuwsbrieven van kledingwinkels, de stad niet in gaan zodat ik niet in de verleiding kom en ook geen webshops bezoeken. Zo gaat het meestal wel goed! Maar beginnen met 3 maanden lijkt me wel een goed idee, zo ben ik een paar jaar geleden ook begonnen. Bij mij moest er echt even een knop om zodat ik heel anders naar kleding ging kijken. Ben benieuwd hoe het jou afgaat! 🙂

 5. Wat een goede lijst, zeg! En je bent ook echt al zo ver, daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen, haha. Al zie ik ook wel dat jij echt goede doelen bedacht heb, haalbaar en ook gewoon leuk. Daar ga ik volgend jaar ook maar mijn best op doen 😉

  1. Het heeft me ook even gekost om de juiste doelen te bedenken, want ik wilde ze zo concreet en haalbaar mogelijk maken. Denk wel goed gelukt! Al is het wel jammer dat veel van de buiten de deur dingen niet zo goed lukken met een baby of door Corona regels (voorheen dan). Toen ik de lijst maakte hoopte ik stiekem dat dat al over zou zijn nu, maar ja… wie weet haal ik het nog voor mei 2023!
   Ben benieuwd wat je allemaal op je lijst gaat zetten. Ik heb nu alweer zin om een nieuwe lijst te maken maar ik moet dus nog even 😉

 6. Jee, ik moet ook dringend nog eens een update doen.
  Je bent met veel bezig geweest! Leuk he als je een doel (bijna) volledig kan afstrepen? Geweldig ook dat je kledingkoopstop gelukt is! Ik volg wel wat leuke accounts op Vinted maar die verkopen vooral vintage dingen, weet niet of dat echt je ding is 🙂

  1. Jaaa, hoe gaat het bij jou?
   Oh ja ik hou er echt van om dingen af te strepen! Het lijkt altijd zo lang te duren voordat iets af is… Al valt het eigenlijk wel mee zo op 1/3 van het project.
   Vintage vind ik wel leuk ja! Al vind ik dat vaak wel moeilijk om te kopen online omdat het vaak wel echt hele andere modellen zijn dan de kleding van tegenwoordig. En daardoor vind ik het dan weer moeilijk in te schatten of dat me dan leuk staat.