2021 ∘ 44

De week begon met een kleine kater want pff wat zijn we niks meer gewend hee haha. Oma breide twee truien voor Lotte en ze stonden haar mega cute. Ik begon aan de maandagnadezondag adventskalender en maakte mijn eerste collage. Mijn kerstcadeautje (van mij voor mij) kwam al binnen en ik stelde ook een adventskalender voor mezelf samen. En op zondag gingen we weer dieren knuffelen!

Leestijd: 5 minuten

😊 Overall mood: goed
😓 Stress level: 3/10
❤️ Happiness: 9/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 HVOB – Always like this (andhim remix)

maandag

De week begon met een vrije maandag voor ons allemaal want het was Allerheiligen en dan hebben de Duitsers vrij. We waren sinds zondag op bezoek bij vrienden in Duitsland, in de buurt van Bonn. Na een avond doorzakken werden we al rond 6 uur wakker gemaakt door alle kindjes en dat was even pittig in de ochtend ; ) We hadden het allemaal zwaar (we worden oud en kunnen niks meer hebben haha), dus besloten om een frisse neus te gaan halen en een stukje te wandelen om dan daarna bij Burger King de nieuwe vegan burgers te proberen. Het zonnetje scheen lekker en de frisse lucht deed goed! Rond twee reden we weer naar huis na een heel fijn weekend en omdat we een flinke lunch hadden gehad werd het avondeten simpel.

Omi stuurde ‘s avonds een foto door, ze had weer iets voor Lotte gemaakt. Een truitje gebreid deze keer, kijk hoe leuk!

dinsdag

Ik had door de extra vrije dag de hele tijd het gevoel dat het maandag was! En daardoor was er deze week ook maar een mama en Lotte dag. We speelden veel, de slaapjes gingen weer iets beter en in de middag gingen we nog even langs opi en omi.

Onderweg kwamen we deze coole pompoenen tegen bij de overburen.

woensdag

Lotte ging weer naar de opvang vandaag en onderweg daar naartoe kwamen we heel veel vogels tegen. De kraaien hadden vergadering in de boom en de duiven warmden zich op op het dak van het gemeentehuis.

Eenmaal thuis pakte ik de spulletjes erbij die ik vorige week gekocht had voor de adventskalender. Kon niet wachten om ermee te beginnen! Maar eerst ontbijten, blogs bij lezen en beginnen aan het jaarlijkse fotoboek. Na een uur foto’s in het album zetten bleek de site niets op te slaan en was alles weg, mehhhh.

Dan maar verder aan de Berlijn stempels! Ik maakte een stempel van het Berliner Philharmonie gebouw.

Vorige week schreef ik dat ik een keer per maand een collage wilde gaan maken. Vandaag maakte ik de eerste en het werd er een met het per ongelukke thema zelfliefde! Ik maakte ook nog eens een foto van mezelf (past wel een beetje bij de collage toch haha), want ik bedacht me dat ik dat al heel lang niet meer gedaan had!

Online zag ik verschillende (skincare) adventskalenders langskomen maar daar zat steeds net niet in wat ik leuk vind of nodig heb. Ik besloot er daarom zelf eentje samen te stellen. Ik pak in december elke week twee dingetjes uit en die zal ik dan hier laten zien.

donderdag, vrijdag en zaterdag

Poeh ik weet niet meer zo goed wat ik deze dagen allemaal gedaan heb. Gewerkt natuurlijk, geoefend met boeketten maken en we hebben de winkel al wat verder klaargemaakt voor kerst. Buiten werd het ook al iets meer kerstig gemaakt met lampjes. Op vrijdagavond haalden we Lotte op bij opi en omi en bleven we nog even om te kletsen.

Ook kwam mijn nieuwe koffieapparaat binnen. Ik dronk namelijk al een hele tijd oploskoffie thuis en dat is nou niet echt heel erg lekker. Ik was dus best wel toe aan wat beters en ging voor een Senseo, want in de ochtend wil ik met één druk op de knop koffie hebben. Vroeg kerstcadeautje voor mezelf haha.

Zaterdagavond was ik zó moe dat ik om 9 naar bed ging. Even bijslapen!

zondag

Zondag was het weer beestjes knuffelen dag! We reden naar Maastricht, naar boerderij Daalhoeve. Lotte maakte toen we aankwamen nog een slaapje dus we liepen een rondje.

Geen straf met alle mooie blaadjes, zon en schaduw.

Ik was er nog nooit geweest en was meteen verbaasd hoe mooi onderhouden het er was. Vooral als je weet dat de toegang gratis is en het draait op donaties en vrijwilligers.

Er waren best wel wat dieren. We begonnen eerst bij de ezels.

De paardjes vonden Lotte wel interessant. Er waren overigens alleen maar kleinere dieren. Mini ezels, mini paardjes, mini koeien, stokstaartjes, cavia’s…

De geitjes hadden honger. Deze grote at bijna Lotte’s muts op. Ik greep ‘m nog net op tijd vast hahaha.

En mijn lievelings waren er ook, alpaca’s <3

We dronken nog wat in het café en gingen daarna weer. Maar niet zonder wat geld in de kan te duwen.

Op de terugweg reden we langs het winkelcentrum en namen we weer wat vegan dingen mee. Deze camembert had ik nog nooit gezien. Ik kende alleen de varianten van 10 euro voor een klein kaasje en die bleken volgens alle reviews erg tegen te vallen. Deze was een stuk minder duur dus we durfden het aan om ‘m te proberen ; )

En we namen ook de eerste drie kerstballen mee (voor de boom die we nog moeten kopen). Ik wil graag een boom met allemaal leuke figuurtjes : D

Het was weer een fijne week! Ik hoop die van jullie ook : )


Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 thoughts on “2021 ∘ 44

  1. Haha leuk en komt goed uit, want er komen nog wat stempels voorbij komende tijd! 😉 Ah ja de kinderboerderij (foto’s) laten me ook meteen terugdenken aan de kinderboerderij waar ik als kind altijd heen ging. Dat was altijd een van mijn favo uitjes 😀

 1. Ahhh die boerderij, wat een heerlijke dieren 😀 Ik herinner me nog een foto van ik en mijn vader bij de kinderboerderij waar ik heel hard aan het huilen bent omdat een geit aan me knaagt
  Die pompoenen zijn ook tof zeg, ik mis dat wel een beetje hier in Nederland! Maar naar mijn idee komt het steeds meer, halloween hier 🙂

  1. Hahaha ja ik heb ook nog mooie herinneringen aan de kinderboerderij in mijn kindertijd. Bij een boerderij mochten we altijd de wei in en met baby geitjes knuffelen. Echt een kinderdroom come true 😀

 2. Leeeuk, de kinderboerderij! Ik wil ook nog een keer gaan. Ik word er altijd zo blij van en het is al een tijd geleden. M’n droom is om ooit geitjes en een alpaca te hebben 😀
  Ik heb sinds deze week al m’n cadeautjes voor in de adventskalender, moet alleen nog wat versiersels en mooi pakpapier zoeken ^^

 3. Wat een fijn weekje! De trui die je oma gebreid heeft vind ik echt fantastisch. Mijn moeder maakte ook af en toe iets voor Jula toen ze nog wat kleiner was, dat blijft toch bijzonder. En die kinderboerderij, oh <3 Ik zag laatst dat ik in een dorpje naast dat van ons een wandeltocht met alpaca's kan maken en heb besloten dat we dat écht eens moeten doen.