2021 ∘ 46

Wauw wat een slecht nieuws week was dit. De opvang van Lotte ging voor 2 weken dicht, Flo werd heel erg ziek en we kregen een nieuw vakje vol op onze ‘het huis weer niet gekregen’ bingokaart. Ik maakte het elke avond maar extra gezellig met lampjes en bestelde wat nieuwe kleding om mezelf op te beuren. Wat wel heel erg leuk was, waren de twee extra dagen met Lotte samen. Het was zo gezellig en knus! Ze hamerde er deze week flink op los – haar nieuwe hobby – en ontdekte hoe ze zelf selfies en video’s moet maken, het resultaat werd natuurlijk hilarisch! De week werd gelukkig beter afgesloten dan hij begon want iedereen was weer – zo goed als – beter.

Leestijd: 7 minuten

😶 Overall mood: joah
😓 Stress level: 1/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 Elbow – One Day Like This

maandag

De dag begon met een Lotje die wat beter leek te zijn. Gezien de rode vlekjes in de nacht veel erger geworden waren maakte ik een afspraak bij de huisarts om er even naar te laten kijken voor de zekerheid. De ochtend ging vrij snel voorbij, maar ik merkte tijdens het spelen wel dat ze nog niet helemaal in orde was. Ik nam me voor om extra extra lief te zijn voor haar vandaag.

In de namiddag maakten we een wandeling voordat we naar de huisarts gingen, want we zouden anders een slaapje missen. Nog even genieten van de laatste blaadjes die aan de bomen hingen.

Het miezerde een klein beetje maar dat maakte de wandeling eigenlijk alleen maar mooier. En Lotte sliep gelukkig ook een half uurtje! Bij de huisarts bleek dat het waarschijnlijk de zesde ziekte is of mond-hand-voet ziekte. We hoeven verder niets te doen, want het gaat vanzelf over. Alleen in de gaten houden dat ze goed eet en drinkt. Gelukkig! Op de terugweg haalde ik nog een echt Limburgs cadeautje voor mijn demaandagnadezondag adventskalender.

Nog een mooie laan foto.

‘s Avonds lagen we helemaal in een scheur want Flo ontdekte dat Lotte zondagochtend stiekem selfies had gemaakt met zijn telefoon toen hij in slaap gevallen was. Ze had het zelfs voor elkaar gekregen om een video te maken en je hoort haar van heel dicht bij ademen (een soort van chrr chrrr) en ze zegt heel vaak ta ta tata ta. En dan hoor je haar een paar keer op de telefoon tikken met haar vingertje en er komt ook nog een knuffel voorbij. Het was echt te hilarisch om te zien : D

dinsdag

De dinsdagochtend begon meteen goed voor Lotte want Sinterklaas was langs geweest! Ze mocht haar allereerste Sint cadeautje uitpakken. We hoorden het cadeautje gisteravond in de brievenbus vallen en hadden even een paar minuten nodig om te bedenken welke Sint dat ingegooid zou kunnen hebben. En toen bedachten we dat het waarschijnlijk tante was geweest, en dat klopte! Ze kan het nog niet opeten (dus dat doet mama dan wel, oh wat erg vind ik dat haha), maar het uitpakken en het papier was ook al heel erg leuk! Danke tante!

We kregen vandaag een hele lading minder nieuws. Eerst een mail dat de opvang voor twee weken dicht ging i.v.m. teveel Corona besmettingen. Daarna belde de makelaar dat we het huis niet gekregen hadden omdat er iemand was met meer eigen vermogen (hee die hadden we nog niet gehad op de bingokaart!). En Flo kwam voor de middag ook nog naar huis omdat hij zich heel erg ziek begon te voelen. Oh man!

En toen moest er van alles gebeuren. Een afspraak maken om Lotte (en mij) te laten testen, voor de zekerheid. Want klachten hadden we niet. Ik hing een half uur in de wacht om een afspraak te maken. De eerste mogelijkheid was donderdag. En dan nog kijken hoe we het geregeld zouden krijgen met werken en Lotte thuis hebben. Oh man wat gaat het voor een week worden?

Ik had in de avond echt even wat gezelligheid nodig en maakte extra veel lampjes aan.

Bij Zeeman vond ik nog deze super leuke dennenappel lampjes. Ik maakte er Lotte’s hoekje in de keuken gezellig mee. Ze vond ze geweldig – net zoals eigenlijk alle lampen – en moest zelfs huilen toen ze ze van mij niet in haar mond mocht stoppen haha. Ik kocht ze trouwens eigenlijk voor de adventskalender, maar denk dat ik nog een setje ga halen zodat ik er zelf ook een kan houden.

Omdat Flo ziek was deed ik het naar bed brengen en de nacht alleen. Wat had ik een geluk dat ze snel in slaap viel en daarna ook niet meer wakker werd! Tenminste ook nog een positief puntje vandaag : )

woensdag

De woensdag was niet zo heel speciaal. Ik probeerde vooral van een (meestal) vrolijke Lotte te genieten en een zieke Flo te verzorgen met thee, bouillon en crackers.

Tijdens Lottes slaapjes werkte ik naast haar in bed alvast wat blogs uit op mijn telefoon. En in de middag maakten we een ommetje en haalden een Vinted pakket op. Ook kwam de bestelde kleding binnen en waren twee truien en de muts ervan heel erg gaaf! Heel blij dat ik nieuwe truien had want daar had ik er niet zoveel meer van. Lotte probeerde de muts alvast eens uit.

Donderdag

Dag 4 thuis met Lotte. Vandaag konden we in de middag eindelijk gaan testen. Ik dacht wel even ‘oh jee waar beginnen we aan’. Eenmaal daar ging het heel snel. We moesten wachten tot we een cabine in mochten, lieten de email zien en Lotte kreeg een staafje eerst in haar mond en daarna in haar neus. Het was in een paar seconden al gedaan en ze had er helemaal geen last van. Een opluchting! Thuis ramden we de rest van de middag nog wat stokjes in haar mini werkbank, daar blijkt ze groot talent voor te hebben hahaha.

De test uitslag zou tot 48 uur kunnen duren dus de kans zat er goed in dat ik de vrijdag weer niet zou kunnen werken, pfff. Opa en oma besloten daarom dat het voor hun ook voldoende zou zijn als we haar thuis zouden testen vrijdagochtend voordat ik haar zou brengen. We hebben allemaal nog steeds geen klachten, maar je weet het nooit natuurlijk. Inmiddels waren we er trouwens ook achter dat het virus van Lotte het mond-hand-voet virus is geweest en dat Flo het ook had. Ik heb het waarschijnlijk als kind al gehad en ben niet besmet.

Vrijdag en zaterdag

Dit waren de enige werkdagen deze week. Heel raar om een dag minder in de winkel te zijn! Ik liet Flo in de ochtend een lunchpakketje achter en de Volkskrant kwam weer binnen, met de Beatles : D

Heel blij met mijn nieuwe confetti trui! Mensen zeggen altijd dat shop therapie zorgt voor kort geluk, maar dat is dus wel ook geluk he ; )

Onderweg naar opi en omi zaterdagmiddag om Lotte op te halen kwam ik alweer hele mooie blaadjes tegen, kijk die kleuren wauwww!

Precies 48 uur na de test werd ik gebeld, maar ik miste het gesprek omdat ik aan het werken was. Ik probeerde toen ik thuis was terug te bellen, maar daar hoorde je alleen dat dat niet ging en dat je nog eens gebeld zou worden. Nu wisten we nog steeds niet of alles oké was…

zondag

Het werd niet echt een spannend weekend deze week omdat Flo zich nog steeds niet helemaal fit genoeg voelde om iets te ondernemen. We wilden thuis wel iets leuks doen en besloten om kerstkaarten te maken. Normaal maak ik elk jaar gestempelde kaarten, maar dit jaar wilden we samen met Lotte iets maken dus het werd een kerstboom van vingerverf. Ik vond ze best leuk geworden, maar laat ze pas zien als ze verstuurd zijn natuurlijk. Anders is de verrassing er al af voor de ontvangers.

Ik had mijn standaard vrije woensdag gemist deze week en zou er komende week ook geen hebben omdat de opvang dicht is. De adventskalender moest nog gemaakt worden en daar had ik niet zo heel veel tijd meer voor, dus Flo entertainde Lotte in de middag een paar uurtjes alleen zodat ik eraan kon werken. Ik stelde de pakketjes samen en pakte ze in.

Natuurlijk vergat ik weer foto’s van alles te maken en daar kwam ik achter toen ik twee pakketjes al ingepakt had. Misschien dat de ontvanger er nog foto’s van maakt, dan kan ik het nog laten zien eind december. Anders moeten jullie het hier maar mee doen ; ) Ik maakte deze pakketjes:

1 / een thee advent met elke dag van december een ander theetje om te proberen
2 / een pakketje voor de creatieve nieuwsbrief lezer met labels, washi tape, stickers, clips, magneten, letter mallen en dat soort dingen
3 / om de decembermaand mee door te komen met lampjes, dingetjes voor in de kerstboom, olie voor in de oliebrander en een boek
4 / om op te hangen; mijn kattenkalender en twee prints die ik eerder al eens maakte

Ik pakte ook de doos nog leuk in met lampjes erop. Hoop dat alles blijft zitten als het pakket onderweg is!

Oh en in de middag kregen we het verlossende telefoontje dat Lotte negatief is! Hoera!

Tot volgende week maar weer!

dingen die ik gelezen, gezien & gehoord heb

Hoe gezellig zijn deze gehaakte paddenstoelen van @pop_i_dots : )

Als je het Limburgse landschap mooi vind is het account @esther_is_buiten heel erg de moeite waard om te volgen. Esther wandelt volgens mij heel veel want ze heeft elke dag wel weer een andere prachtige foto van een dorp hier in de buurt!

Kerstballen gemaakt van bloemen door @kittengraysonflowerrs, vond ik leuk!

Zo mooi al deze gekleurde fungi van @smallwoodlandthings. Ze post regelmatig nieuwe flatlays van paddenstoelen in prachtige kleuren.

Ik gebruik nooit onderzetters maar ik zou ze bijna kopen, deze van glas van @janelfooglassworks.

@mariekenolsen heeft een eigen pluktuin en gebruikt takken tussen de planten als ze nieuwe bloemen kweekt. Ze ontdekte een tak vol zwammen. Vond het er zo mooi uitzien!

Het werk van @agata_pietrusz heb ik eerder al eens laten zien. Ze postte laatst deze verzameling super leuke poppetjes. Ik werd er blij van : D

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 thoughts on “2021 ∘ 46

 1. Ah balen van die mond-hand-voetziekte! (een vriendin van me noemt het mond-en-klauwzeer :p) D heeft het ook gehad maar die had alleen blaasjes in zijn mond. Vervelend wel met al dat gedoe met de opvang ook. Pfoe.
  Mijn pakketjes voor de adventkalender zijn wel wat minder uitgebreid dus nu twijfel ik of ik er niet toch nog wat dingetjes bij moet stoppen (moet dan wel de doos weer open maken :p). Aargh. De ontvanger zal er alleszins wel héél blij mij zijn denk ik (ik zou dat wel zijn alleszins!).

  1. Hahaha mond en klauw zeer heb ik de afgelopen dagen vaker gehoord als ik erover vertelde 😀 Ja de blaasjes waren ook het zieligste, echt aan het krijsen na een hap fruithapje.
   Ohhh maar ik had wel al een aantal dingen hier die ik zelf niet gebruik. Dacht, stop het er maar bij want iemand anders is daar vast wel blij mee. Anders ligt het hier ook maar. Denk dat iedereen wel blij gaat zijn met alles dat ze krijgen, gaat om het gebaar vind ik 🙂
   Zit jij ook al te popelen om die van jou te ontvangen?

 2. Nou dat klinkt als echt een rotweek zeg… en dat de opvang dan ook nog 2 weken dicht is.. niet te doen!
  ik hoop dat Flo snel een beetje opknapt en er wat meer meevallers komen de komende week 🙂

 3. Ik lees dit wat later dus ik hoop dat jullie huis inmiddels weer ziekvrij is 🙂 Ondanks alles ziet het er toch nog als een fijne week uit. Je hebt het echt leuk gemaakt thuis met de lampjes en andere gezelligheid. En wat een toffe trui!
  Ik vind het zo jammer dat ik niet mee kon doen met de nieuwsbriefkalender, maar ik zag echt even niet hoe ik dat moest plannen dit jaar 🙁 Hopelijk volgend jaar!
  En ergens hoop ik dat jouw pakketjes stiekem naar mij komt. Ook al doe ik dus niet mee, weet jij mijn adres niet etc etc 😉
  XXX