2021 ∘ 47

Joepie, deze week was eindelijk weer wat beter dan de paar voorgaande weken. Dat mocht ook wel! Er kwamen wat tweedehands koopjes binnen waarvan er een me terugbracht naar mijn kindertijd. Er werd weer eens wat vaker gewandeld en dat was wel fijn want zo konden we van de aller laatste blaadjes genieten. Ook was er een huisbezichtiging en begonnen we stiekem al een beetje met kerst.

Leestijd: 8 minuten

😊 Overall mood: goed
😓 Stress level: 2/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 Cinematic Orchestra – To Build A Home

maandag

Oei, vandaag was Lotte opeens helemaal uit haar slaapjes. In de ochtend kwam ze niet verder dan 40 minuten en het middagslaapje sloeg ze helemaal over.

Pluspunt van de middag; het nostalgische Vinted koopje kwam binnen. Een David de Kabouter kwartetspel met tin. Zo leuk!

Kijk hoe leuk de tin ook is : D Keek jij het vroeger ook? Ik vond de soundtrack ook altijd helemaal geweldig. Ken ‘m nog steeds uit m’n hoofd. 🎵 Leer te kijken, naar wat achter bomen leeft 🎵

Lotte en ik maakten vandaag de vegan kwarktaart die we een paar weken geleden kochten en speelden veel. En in Flo’s middagpauze verstuurde ik de adventskalender en maakten we nog een wandeling met z’n drietjes. Gelukkig viel ze thuis in bed rond 4 uur alsnog in slaap na poging 3. Veeeel later dan normaal, maar ik was allang blij dat het gelukt was. Anders was het een pittige namiddag geworden haha. Pfjoeh! Ik probeerde de ‘vrije tijd’ zo nuttig mogelijk te besteden en schreef de blog een ode aan schaduw.

dinsdag

Ontbijten werd vandaag feestelijk gedaan, met een stukje kwarktaart die we gisteren maakten. Hij was goed gelukt en lekker hmmm. We lazen boekjes en speelden wat terwijl Flo in zijn home office werkte. Voor mij was het een iets mindere dag want ik begon hoofdpijn te krijgen. Van die vervelende die je niet helemaal platlegt, maar die wel de hele tijd net iets te aanwezig aan het bonken is. Gelukkig kon Flo in de middagpauze een rondje met Lotte gaan wandelen zodat ik even kon rusten. En zodat Lotte ook kon slapen, want ik had het idee dat ze sinds gisteren in een volgende slaapregressie terecht is gekomen. Dat wordt weer veel wandelen denk ik komende tijd! Als ik me fit voel is dat allemaal geen probleem, maar als ik hoofdpijn heb (en daar ook behoorlijk moe en duf van ben), dan is het echt een zware dag. Maar ook die komen we wel door!

Na het rusten dronk ik nog een kop koffie en raapte me bij elkaar want we hadden nog een huisbezichtiging op de planning staan. Flo kon niet weg van werk dus hij ging deze keer niet mee. Met Lotte ging ik eerst langs bij opi en omi en daarna nam ik mijn vader mee naar de bezichtiging. Ik kende het huis al, want een paar maanden geleden hebben we een net zo’n zelfde huis in deze straat ook bezichtigd.

Rond 5 waren we weer thuis en werd er nog even gespeeld voor het slapen. Lotte kreeg een tv! ; ) #kijkbuiskinderen

Nadat Lotte in bed lag kreeg Flo een update over de bezichtiging en bedachten we wat we gingen bieden. Ik maakte meteen de brief klaar die we mee zouden sturen. Het huis had een hele fijne indeling en ruime woonkamer. Drie belangrijke puntjes op mijn lijst werden ook afgevinkt: veel groen aan beide kanten, veel lichtinval en een fijne tuin. Er was een optie om een vierde slaapkamer te maken op zolder en er was genoeg ruimte op spullen op te bergen. Ik was heel enthousiast erover, maar wilde niet te hard hopen. Na het laatste huis schreef ik al dat ik er eigenlijk een beetje klaar me was ff, huizen zoeken. En in eerste instantie had ik dit huis al voorbij zien komen en gedacht die laat ik even voorbij gaan. Maar de makelaar had me er 3 mails over gestuurd en toen dacht ik, ach waarom niet. Dus toen heb ik toch maar een afspraak ingepland haha. De verwachtingen dat we het krijgen zijn dus heel laag, maar proberen kunnen we altijd. Als deze niet lukt gaan we voor een aankoopmakelaar!

woensdag

Ook vandaag had Lotte moeite met slapen. Na een eerste mislukte poging in bed zijn we gaan wandelen. Na een uur wandelen was ze nog steeds klaar wakker dus besloot ik maar weer richting huis te gaan. Het was wel een mooie wandeling! Ik was nog geen 2 minuten onderweg naar huis en toen viel ze toch in slaap haha. Dus toch nog maar wat verder gewandeld totdat ze een half uur later wakker werd. Om de tegel moest ik wel lachen haha, want het is natuurlijk altijd de hond zelf schuld als ze iets op de stoep achterlaten ; )

Dit vond ik wel een hele gezellige bank zo. Net een laagje sneeuw, maar dan van blaadjes.

Eenmaal thuis stuurden we rond 11 uur ons bod door, spannend! En toen kwamen ook opi en omi even langs voor een stukje kwarktaart en om onze nieuwe kerstboom langs te brengen. Ze hadden zelf een nieuwe gekocht en voor ons ook eentje meegenomen, zo lief! We wilden allemaal geen grote boom meer maar liever een kleintje die op een tafel kan. En dan ook eentje waar de lampjes al in zitten. Dat scheelt namelijk zo veel werk! Nu alleen nog wat meer versiersels kopen.

Rond half 2 kreeg Lotte haar middagflesje en viel ze zomaar per ongeluk op mijn schoot in slaap. Ik denk dat het een onbedoeld foutje van d’r was ; ) Ze werd na 10 minuten alweer wakker, maar ik probeerde haar daarna wel nog zo snel mogelijk in bed te leggen in de hoop dat ze daar verder zou slapen. En dat lukte, hoera!

Het slaapje duurde uiteindelijk 45 min dus ze sliep toch nog iets! Daarna haalden we weer nieuwe boekjes bij de bieb waarvan een hele leuke, die op de foto. We gingen ook even bij Hema langs waar we twee kerstballen meenamen. Zo leuk om de nieuwe boom nu te kunnen gaan vullen! Ik heb al jaren geen boom gehad waar kerstballen in passen. Als ik al iets had was het zo’n ieniemienie boompje. Ik geniet er echt van nu, en Lotte ook. Ze krijgt elke keer grote ogen als ze de boom ziet en begint dan met haar benen te trappelen haha.

In de avond ging Flo hardlopen en begon ik eindelijk met 100 dagen in je hoofd. Daar was ik al een tijdje erg benieuwd naar, maar het lukte me steeds niet om te kijken. De eerste aflevering was alvast interessant.

donderdag, vrijdag, zaterdag

We kwamen op een ochtend maar liefst drie katten tegen en een ervan knipoogde naar ons : ) Op donderdag en vrijdag ging Lotte weer naar opi en omi want de opvang was deze week ook nog dicht. Ik was na de persconferentie vrijdagavond zo blij dat scholen en opvang gewoon open blijven!

Ik had mijn nieuwe tweedehands bloemetjes trui aan (was zo blij met m’n koopje, lang leve Vinted haha) en op werk maakte ik gezellige kerstboompjes en kerstschaaltjes met mos, plantjes en kerstballen. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik hou heel erg van kerst! Niet per se kerst zelf met cadeautjes, maar alle lampjes en gezelligheid vooral. Het opzoeken van familie, advent en de kerstboom optuigen. Dat soort dingen. Ik vind het dan ook heel erg leuk om er op werk al zoveel weken van tevoren mee bezig te zijn : )

Van de afgelopen drie dagen is er niet heel veel te melden buiten wat kleine bijzonderheden. Lottes derde en vierde tandje kwamen door. Nu wisten we ook waar het slechte slapen vandaan kwam! En ik had iets verrekt in mijn nek en schouders en dat was wat minder prettig met bewegen en werken. Maar het ging gelukkig wel.

zondag

Vandaag stond er op de planning om heel even bij de diertjes te gaan kijken zodat we er wel uit waren geweest. De ezels en paardjes lieten zich deze keer goed aaien : )

Normaal zijn alpaca’s maar schuw, maar deze keer durfden er een paar aan ons te snuffelen.

Er waren ook kabouters en we zagen deze keer wel een cavia rondrennen! Normaal verstoppen ze zich altijd in hun huisjes.

Die huisjes zijn trouwens heel grappig gemaakt, kijk maar. Er is een kapsalon, een frietkot en een ziekenhuis.

En we haalden op de terugweg nog wat kerstballen voor de boom. Want we hadden deze week eigenlijk alleen vandaag tijd om de boom goed op te zetten. De box haalden we weg zodat hij naast de bank kon staan en dat was wel een goed plekje.

#kerstbalfoto

In de avond ging de eerste kaars van de advent aan. Ik raapte maar wat dingen bij elkaar want ik had geen krans gemaakt. Ging best vond ik!

Tot volgende week!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 thoughts on “2021 ∘ 47

 1. Hey zie ik daar nou mijn blog op de foto? 😉 😀
  Wat een leuke beesten, ahhh die alpaca’s vind ik zo lief 😀
  En die kartonnen tv is zo leuk haha.
  En jaaa Kabouter David, daar hadden we vroeger een videoband van. Wat een nostalgie, heerlijk 🙂

  1. Ja klopt haha. Elk moment dat ik even een paar minuten vrij heb probeer ik zoveel mogelijk blogs bij te lezen. Gaat best lastig tegenwoordig! Maar vond je blogs afgelopen week erg leuk 🙂
   Jaaa love alpaca’s!

 2. Die alpaca-foto’s zijn zo leuk haha! Ik ben ook dol op kerst, want lampjes, lichtjes, veel eten, gezellig samenzijn en cadeautjessss. Vooral cadeaus geven eigenlijk, al krijg ik er natuurlijk ook graag haha 😀

  1. Ze zijn dan ook wel heel erg fotogeniek he 😉
   Jaaa precies dat vind ik dus ook zo leuk aan december en kerst. Als kind vond ik het zo leuk om weken uit te kijken ernaar. De spanning en beloftes die erbij hoorden, daar kan ik nu nog steeds zo van genieten als een klein kind haha.

 3. Vervelend van Lottes slaapjes! Bij ons gaat het héél goed maar alleen als iemand van ons erbij blijft liggen :’) Ik kan wel veel lezen zo :p Gelukkig zal het wel weer beter gaan als ze van haar tandjespijn af is.
  Ik hou nu ook wel van Kerst, ook vooral om de lichtjes en versiersels.

  1. Ah ja wij zijn bij al haar slaapjes overdag van het begin af aan altijd erbij geweest, want ze wordt snel wakker en als je dan niet klaar zit met de speen dan is ze zo wakker (en valt dan ook niet snel meer in slaap). Dus ik ken het haha! Ze heeft een tijdje goed geslapen, dus dat komt vast ook weer terug. Is even een fase denk ik.

 4. Die alpacafoto is echt geweldig! Goed gelukt! Recht in de lens. Ik ben blij dat je een fijnere week had, na al de zieken. Je kerstballen zijn ook echt leuk! Zelf versieren wij nooit echt veel, maar ik hou wel van anderen hun kerstboom te zien. Iedereen maakt er toch altijd een ander kunstwerk van vind ik. En ik denk dat ik David de kabouter ook gekend heb. Ik herinner wel dat we er ooit een kwartet van gehad hebben toen ik vijf jaar was. Ik wens je een fijne week toe! (Ook al is hij al halverwege nu, dat negeren we eventjes)