2021 ∘ 48

Na 2 weken was mijn vrije woensdag weer terug dus er zijn nog eens wat stempel foto’s, joehoe! Ook mocht ik de eerste advent uitpakken dus de feestelijke maand was voor mij alvast goed begonnen. Er was veel gezelligheid met lampjes en adventskransen en ik kreeg echt heel erg zin in kerst! Ik had een nieuwe thee verslaving en in het weekend gingen we nog eens zwemmen. Lotte was helemaal in haar nopjes ervan.

Leestijd: 8 minuten

😃 Overall mood: goede week
😓 Stress level: 1/10
❤️ Happiness: 8/10
⚡ Energie: 3/5
🎵 RY X, Ólafur Arnalds – Oceans

maandag

Vandaag hadden we weer eens een afspraak bij het consultatiebureau voor twee prikjes. De tijd kwam net onhandig uit met Lotte’s slaapjes. Ik probeerde haar voordat we moesten gaan in bed te leggen, maar ze was net niet moe genoeg om ook echt te slapen. Het werd dus vooral veel gespeel en gebrabbel totdat we moesten gaan. Ze hield zich in principe best goed, maar het was wel te merken dat ze al 5 uur wakker was (ipv de normale 2,5 uur in de ochtend voordat ze een slaapje maakt) en haar etenstijd kwam ook steeds dichterbij. De spuitjes zelf gingen heel snel en er waren ook maar heel kort even wat tranen, maar het aan en uitkleden vond ze toch wel echt wat minder fijn. Dan is altijd goed te merken dat ze moe is, want dan kan ze dat even niet meer zo goed hebben. Onderweg naar huis viel ze in de 5 minuten lopen dat het zijn ook al in slaap. Ocherm. We legden haar meteen in bed en hoopten dat ze een lang slaapje zou kunnen maken. Dat lukte!

Bij het cb werd er gevraagd of ze al aanstalten maakt om te gaan kruipen. Ze draait wel al zittend rond en komt dan soms per ongeluk wel wat verder. Grappig als ik me even omgedraaid heb, dan kom ik weer terug en zit ze heel ergens anders. Maar echt gericht bewegen is het dus nog niet. Maar ik heb dus het idee dat het een kont schuiver gaat worden : D

We hadden zondag weer vegan lekkers meegenomen van de Appie XL en deze keer probeerden we de smoky ham uit. Joa, was oke.

In de middag maakten we nog een wandeling door de regen. Goed ingepakt natuurlijk. Het was te merken dat ze prikjes had gehad en nog steeds moe was want ook van het wandelen werd ze niet zo blij als normaal. Ondanks dat het niet haar beste dag was hield ze zich goed!

dinsdag

He bah, weer een regenachtige dag. Tussen het spelen door gingen we in de ochtend even naar buiten om nieuwe slaapzakken te halen, daar was ze uitgegroeid. Er moet nu trouwens elke keer iets mee naar buiten wat ze dan de hele tijd vasthoudt. Meestal is het een pen of een pakje zakdoeken haha. En we maakten ook een bezoekje aan de kringloop om te kijken of er leuke kerstballen waren. We vonden mooie blauwe voor weinig geld en ik keek eens bij de vazen. Ik twijfelde om er een mee te nemen, door de prijs… Voor de kringloop vond ik het aan de hoge kant, maar ze zijn wel erg mooi met een fleurig boeket erin denk ik! Ik nam ze toch maar niet mee.

Vandaag kreeg ik ook het telefoontje van de makelaar, helaas waren we weer eens overboden. En blijkbaar ook flink. Het klonk alsof we anders wel een hele goede kans zouden hebben gemaakt. Jammer! Wel fijn is dat de makelaar nadat de procedure is afgerond gaat laten weten hoeveel er is overboden, zodat bieders wat meer inzicht krijgen. De moed zakt me elke keer steeds meer de schoenen in om nog door te blijven zoeken… ugh. Als er nou huurhuizen waren hier in het dorp waar we tijdelijk naar toe zouden kunnen verhuizen – en heel belangrijk, die gelijkvloers zijn voor de kinderwagen – dan zou dat nog een optie zijn. Maar die zijn er dus ook niet. We zitten hier echt vast als we geen koophuis kunnen krijgen. Dat klinkt een beetje dramatisch haha, vastzitten. Maar het wordt onderhand ook wel echt een beetje dramatisch. Er is nog niet echt uitzicht op een huizenmarkt die weer wat normaler wordt.

In de middag gingen we nog even bij opi en omi op bezoek. Daar kijkt Lotte elke keer haar ogen uit aan de lampjes. Hier was ze met opa aan het wachten tot de lampjes van de kerstboom buiten aansprongen. En ze kreeg de kerst muts op, maar dat vond ze maar niks haha.

Oh en ja hoor, vandaag begon ze al wat meer aanstalten te maken om te gaan kruipen. Bij opa en oma schoof ze al wat meer heen en weer.

woensdag

Jaaa zo fijn, vandaag had ik weer eens een hele dag voor mezelf! Kijk maar op de foto, zo blij was ik : D Begrijp me niet verkeerd, het was de twee weken met Lotte thuis heel gezellig. Maar ik miste toch ook wel heel erg de tijd voor mezelf. En tijd om dingen te regelen en op te ruimen. In de afgelopen 2,5 week heb ik niet veel gedaan gekregen. Alles wat er geregeld moet worden gaat dan snel snel tussendoor en je hebt niet echt de tijd om er goed naar te kijken. En zo lag er inmiddels ook een halve kledingkast aan gewassen kleding klaar om opgeruimd te worden, maar dat lukte dus steeds niet. Dat was het eerste wat ik deze ochtend ook deed, die grote stapel wegwerken. Voor mijn hoofd heel heel fijn, want ik zie die stapel dan elke ochtend bij het opstaan en elke avond weer bij het slapen gaan… en dan blijf je steeds weer opnieuw denken oh jaaa dat moet ook nog pffff. Clutter in your house is clutter in your head zeggen ze wel eens en dat klopt bij mij echt heel erg! Ik voel me dan echt minder fijn.

Deze thee is overigens mijn nieuwe verslaving, zo lekker!

Daarna was het tijd voor leuke dingen! Wat blogs bij lezen en ik mocht vandaag de eerste pakketjes van mijn skincare kalender openmaken. Ik verklap alvast dat er onder andere een hele fijne handcrème in zat. De rest zie je straks in mijn advent post!

Het was een goede Vinted week want ik verkocht 3 dingen. Voor de lunch bracht ik de pakketjes weg en liep ik even snel wat winkels langs. Ik zag een super leuk flanel dekbedovertrek die ik wel wilde hebben, maar vond hem redelijk prijzig. Flanel is zoooo fijn in de winter! En ik nam mini kerstboompjes mee voor op een van Lotte’s verjaardagscadeautjes.

Bij Kruidvat waren er weer nieuwe zoekboeken. Eens in de zoveel tijd komt er een nieuwe serie uit met andere thema’s. Ik koos deze keer voor reis rond de wereld. Ik vind ze heel mooi gemaakt en Lotte kan er straks allemaal dingen in gaan zoeken, leuk!

Ik gutste vandaag ook de laatste van de Berlijn stempels. Nu nog kijken hoe ik ze tot een mooi geheel krijg.

Zo vond ik het wel mooi liggen.

En zo zou het dan geprint kunnen worden.

En toen kwam de postbode langs met demaandagnadezondag adventskalender joehoe! Ohh mijn handen kriebelden bij het zien van al die ingepakte dingetjes. Maar ik moest toch echt nog wachten tot maandag om de eerste uit te pakken haha.

donderdag, vrijdag en weekend

Na het opstaan eten we elke ochtend een boterham in de keuken en dan begint Lotte d’r spelletje, dingen op de grond gooien en ernaar kijken haha.

Rond 8 bracht ik Lotte naar de opvang en zag ik voor het eerst de lampen in het gemeentehuis aan. In een deel ervan zit glas in lood en dat is zo mooi! En op werk in de winkel hebben we een hele gezellige kerstige etalage!

Als ik soms even moet wachten tot de eerste op werk aankomt om de deur open te doen dan is dit mijn uitzicht, mooi he!

Donderdag kwam een van de cadeautjes voor Lotte binnen. We zijn langzaam al bezig met uitzoeken want we krijgen straks kerst en haar verjaardag bijna tegelijk. Een van de dingen die ik super leuk vond is een jaarring van Grimm’s. Je kunt ‘m gebruiken als adventskrans, verjaardagskrans of seizoenskrans. Het idee ervan is dat je hem dus elke keer kunt aanpassen met kaarsjes, foto’s en verschillende houten stekers in thema. Voor Lotte’s eerste verjaardag bestelde ik een 1 met stekers in winter thema. En het idee is om hem in de tussentijd als advent te gebruiken en er elk seizoen een seizoenstafel mee te maken. Dat vind ik er zo gezellig uitzien met allemaal dingen uit de natuur! Eikels, kastanjes en blaadjes. En in de zomer bloemetjes en kiezels ofzo. Ik verheug me er al op om het met haar te gaan maken : D

Van Flo kreeg ik een choco advent <3

Bah wat was de lucht weer belachelijk mooi vrijdagochtend!

Ha kunnen jullie ook zo genieten van de kerstboom? Zaterdag avond keken we de docufilm 14 peaks: Nothing is Impossible over een Nepalese mounteneer en dat was wel erg interessant om te kijken!

zondag

Op zondag maakte ik maar een foto en dat was die van de nieuwe adventskrans. Het tweede kaarsje ging aan. Ik werd er blij van! We gingen vandaag trouwens nog eens zwemmen en dat was weer heel erg leuk. Lotte genoot er weer heel erg van en was helemaal in haar nopjes. Een geslaagde zondag activiteit! Daarna was ze doodmoe van al het platsjen, zwemmen en hupsen in het water dat ze thuis als een blok in slaap viel.

Nou dat was de week weer, tot de volgende!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 thoughts on “2021 ∘ 48

 1. Nou ik kan me goed voorstellen dat je wanhopig raakt van de huidige huizenmarkt! Ik heb hetzelfde, ik moet iets huren en ook daar komt helemaal niks boeiends vrij. Gelukkig ben ik alleen en zit ik hier verder nog prima, maar kan me voorstellen dat het in jullie situatie steeds frustrerender wordt. Ik hoop dat er toch snel iets op jullie pad gaat komen!

  Tof je Berlijnstempels, gaaf hoor 😀 En heerlijk al die lichtjes en cadeautjes. Zo’n knusse tijd he!

  1. Ja klopt, wij zijn huur ook maar in de gaten aan het houden. Maar ook daar is niets, hier ook niet inderdaad! Jaaa dankje, ik hoop het ook 🙂
   Heeel knus ja, de lichtjes helpen ook echt met dat winterse meh gevoel vind ik.

 2. Wat jammer van het huis. Overboden worden is echt niet fijn maar je kan natuurlijk niet verder gaan dan het budget toelaat. Ik blijf duimen dat er toch eens een fijn huis voor jullie wordt!

  De stempels zijn echt prachtig geworden! Echte kunstwerken!

  Wat een leuk zoekboek. Bij Kruidvat hebben ze vaak leuke dingetjes en schappelijk van prijs.

  En heel herkenbaar, dat rommel ook zorgt voor onrust in je hoofd. En dat opruimen voor een frisse kop zorgt, maar omgekeerd werkt het hier ook. Als ik onrustig ben, aan het opruimen gaan om erna weer wat rust te kunnen vinden. Ofzoiets 🙂

  1. Ja precies dat. Dankje! Ooit gaat het een keer lukken, nog even wat meer geduld sprokkelen 😉
   Dankje! Haha ja ik krijg als ik heel onrustig ben ook de poetstic en moet dan even heel snel door het huis heen om rustig te worden. Werkt vaak goed! 😀

 3. Wat een fijne week, ik ben benieuwd naar de inhoud van je adventskalender(s)! Ik kan me heel goed voorstellen dat je behoefte had aan tijd voor jezelf, dus fijn dat dat weer kon 🙂

 4. Oh I feel you! Ik zit nu ook al bijna 2 thuis met D en ik krijg ook nougatbollen gedaan. Het is wel heel gezellig maar daarmee raakt de was niet opgeruimd, haha :p Kijk er naar uit dat hij weer naar de opvang kan eigenlijk.